politiek-enzo   2011

copyright tekst, foto's, filmpjes: greta verduin              Archief 2010   Archief 2009  Archief 2008


 

maandag 2 januari 2012: nieuwjaarsreceptie gemeente almere

-  maar niet voor de hele gemeente -

 

Net als vorige jaren zijn inwoners van Almere welkom op de nieuwjaarsreceptie die de gemeente samen met de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) organiseert. Maar....éérst is er een officieel programma in de Grote Zaal van Schouwburg Almere (zie bericht onderaan) en als dat afgelopen is, dus pas vanaf 20.30 uur, is iedere Almeerder welkom.....

 

Het programma dat na 20.30 uur plaatsvindt in het hele gebouw is voor iedereen bij te wonen

Vanaf 20.30 uur is iedereen  welkom bij de ('Toon je Talent') Nieuwjaarsreceptie, daarvoor hoef je je niet van tevoren aanmelden.

 

klik eens> HIER 2010 

klik eens> HIER 2009

klik eens> HIER 2008

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ach ja....

 

Voor het 'officiële programma' en het optreden van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest in de Grote Zaal zijn 1000 kaarten beschikbaar. 

 

Aanmelden t/m 22 december 2011 via www.almereuitnodiging.nl  Géén internet? Dan via 036 - 527 71 6  max. 2 kaarten pp  

Gereserveerde kaarten ophalen op maandag 2 januari vanaf 18.30 tot 19.20 uur in de Schouwburg. 

 

Officiële programma in Grote Zaal. Ontvangst vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur in de Grote Zaal. We beginnen met het officiële deel, waarin loco-burgemeester Adri Duivesteijn de traditionele nieuwjaarsspeech houdt. Daarna de uitreiking van de Bonifatiusspeld aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor Almere. Aansluitend wordt de Ondernemersprijs uitgereikt door Ben Scholten, wethouder Economische Zaken en VBA voorzitter Bert Gijsberts. De presentatie van het programma is door Quinten Faust. Ook in 2012 is het Almeers Jeugd Symfonie Orkest in het programma opgenomen met als solisten Daan Welle op trombone, zang Elise de Koning en Ierse dansgroep Lóchán. Daarna treden diverse artiesten op in het hele gebouw, en een hapje en een drankje.

 

 

 


6 december 2011: bomenkap noorderleedeweg (Noorderplassen-oost) begonnen

  dag 1

 

Eerst wordt een boom ingekeept, daarna door een grote machine beetgepakt en elders (op een inmiddels vrij-van-bomen-plek) neergelegd. De boom wordt ontdaan van zijn grote takken, die daarna op een hoop worden gegooid door de grijpers van de machine en de resterende boomstammen worden opgestapeld.

méér...klik > HIER 

Kun je van dag tot dag volgen wat er gebeurt, veel foto's en korte filmpjes.... ;-))

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Info gemeente Almere (Herco Vlottes) - klik > HIER


30 november 2011: almere bestaat vandaag precies 35 jaar

Geruisloos ging deze dag voorbij....in 2001 bestond Almere 25 jaar en vierde toen het feit dat er 150.000 inwoners waren. Met deze economische crisis heeft Almere nog niet de beoogde 200.000 inwoners gehaald....zijn er nu iets meer dan 190.000...


25 november 2011: fitheid van Bestuurders wordt getest

Op vrijdag 25 november 2011 vanaf 16.00 uur zullen wethouders René Peeters, Berdien Steunenberg, Arno Visser, Ben Scholten en gemeentesecretaris Anja
Grootoonk van de gemeente Almere samen met Jaap Lodders – gedeputeerde provincie Flevoland – op verzoek van het Sportbedrijf Almere een fitheidstest afleggen in Topsportcentrum Almere. Van de deelnemers wordt een persoonlijke test (een loop- en fietstest) afgenomen 15 min.Hiermee wordt de persoonlijke hart- slagzone bepaald; met de meting wordt gekeken hoe goed hun konditie is.Vervolgens wordt aan de hand van deze uitslag een trainingsschema op maat gemaakt voor ze. De testen worden uitgevoerd door beweegexpert Lars Karmelk van Performance (zelf gepassioneerde triatleet, die zich verdiept heeft in prestaties van duursporters.


22 november 2011: her-inrichting noorderleedeweg (NoorderPlassen-oost)

Bewoners mogen kiezen uit 3 opties van de gemeente (scroll naar 15 november jl)

klik >  HIER <

Bewoners Noorderplassen-Oost krijgen Sinterklaaskadootje van de gemeente Almere....

....want de bewoners worden verrast op Sint's verjaardag ...

 

het wordt al aangekondigd (23/11/11)....maar eigenlijk krijgen de bewoners niets want ze komen alleen maar de bomen halen....alle populieren!

 

Het werk wordt verdeeld in 9 zogenaamde 'blokken'.

Bedoeling is dat de bewoners nog wel hun huizen kunnen blijven bereiken ;-)) dus de gemeente wil één rijbaan van de Noorderleedeweg proberen vrij te houden....Daarvoor zijn dan weer speciaal opgeleide mensen nodig die op de veiligheid toezien want er kunnen wel eens bomen omvallen! 

Vóór de Kerst wil men in ieder geval de boel met de grond gelijkgemaakt hebben: alles kaal dus!

 


17 november 2011: rode en gele kaarten voor bewoners Noorderplassen-West

- want het wijkje van de Bomenkap ;-)) N'Plassen-oost heeft géén brief ontvangen van de gemeente!!! -

De gemeente Almere gaat gele en rode kaarten uitdelen aan bewoners van de Almeerse wijk Noorderplassen als zij hun afval niet goed scheiden. Vooral groente-, fruit- en tuinafval wordt geregeld bij het restafval gevonden. Dit schrijft de gemeente in een brief die in de wijk is verspreid. Vanaf volgende week donderdag wordt er strenger gecontroleerd in de Noorderplassen. Als afval op een verkeerde manier wordt aangeboden, krijgen bewoners een gele kaart. Gebeurt dit nogmaals, volgt er een rode kaart. Dan wordt ook de container niet meer geleegd en kan er een boete volgen.


scroll naar beneden naar 27 oktober 2011 Noorderplassen-oost-(duurzame?)-bomenkap!

bewoners-inloopavond op 15 november 2011

 

Alvast afloop samenvattend: 

ALLE  400 populieren worden gekapt op korte termijn (begin december) en volledig verwijderd

De bewoners mogen kiezen uit 3 opties (er komen maximaal 100 bomen terug...)

= optie 1: Parkstruktuur  -Losse bomen 

= optie 2: Laanstruktuur  -Laanbeplanting 

= optie 3: Combinatie struktuur: -Losse bomen -Laanstruktuur

 

 

 

De opkomst van de bewoners van dit 1e wijkje Noorderplassen-oost (1992) was groot op deze inloop-avond, en van de kant van de gemeente waren er ook veel mensen aanwezig zoals van deze afdelingen: 

Adviseurs Groen, Water en Natuur, Toezichthouders Bomen, afdeling Communicatie, 2 Gebiedsmanagers (één voor Stad-West en één die aangesteld is speciaal voor nieuwe gebieden) en een onafhankelijke 'Boomadviseur' (die -ook- de bomen had onderzocht en nu met een verslag plus advies kwam: niet gefaseerd maar alles ineens weg) 

 

 

 

Uitleg door Toezichthouder Bomen Herco Vlottes -   boomspcialist Dennis Slotboom (Cobraboomadiseurs) Bert Vredeveldt, landschapsinrichter/boomadviseur 

 

 

 

O ja, Communicatie was er óók maar wilde niet op de foto .....                 wél de Gebiedsmanager West, Gerard Kok met zijn nieuwe kollega Saskia Freichmann

die is aangesteld voor 'de nieuwe gebieden' (oost & west)

 

 

 

 

 

 

Wouter Baack, adviseur Team Groen, Water en Natuur                                                                                   en de heer P. Post van de gemeente Almere

 

 

 

 

Binnenkort krijgen de bewoners bericht van de gemeente Almere, waarbij zij ook hun keuze kenbaar kunnen maken aan welke optie zij de voorkeur geven. (het is niet precies wat ikzelf versta over 'meebeslissen over de inrichting' want de 3 gemeente-plannen liggen al klaar en de bomenkap stond al gepland!)

Ook werd er toegezegd dat 'alle plannen' binnenkort ook digitaal op de site van de gemeente te vinden zullen zijn....(nu nog niets te zien)

 

lees ook artikel van AlmereVandaag > HIER  

(met de opmerking van Kunst-enzo dat de gemeente Almere het heeft over 'wilgen' terwijl het 'populieren' betreft!)

 

en voor een verslagje op Omroep Flevoland > HIER

 


11 -11-11: Dag van de Duurzaamheid 2011

 De gemeente Almere heeft 'Duurzaamheid'  hoog in het vaandel staan! (lees tekst verderop)

klik HIER 

Met als voorbeeld: het Assenplein, waar bewoners dikke 10 jaar geleden dit plein zélf hadden ingericht...maar dat nu 'op de schop moet' voor een kleinekinderen- speelplaats...terwijl daar geen kleine kinderen meer wonen...en het Leeuwardenplein (op 300 m.afstand) daarvoor is ingericht; dus: waarom? Let ook op de afgezaagde boompjes....hergebruik?? En die hele haag, die 3 meter hoge coniferen?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 11-11-11: boom geplant als symbool voor duurzaamheid (op dak van City Mall Almere)

Op het dak van winkelcentrum City Mall Almere werd vrijdagmiddag 11 november 2011 een Japanse notenboom geplant op de landelijke Dag van de Duurzaamheid. De Japanse notenboom staat symbool voor duurzaamheid vanwege het efficiënte energieverbruik van de boom. Met het planten van deze boom werd gevierd dat Unibail-Rodamco door vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle is benoemd tot meest duurzame vastgoedbelegger van 2011. Unibail-Rodamco is eigenaar van een deel van winkelcentrum City Mall. Boomspecialist Copijn zorgde voor  vervoer en hijsen van de 7 meter hoge boom naar één van de vaste plantenbakken op het dak van de parkeergarage. Wethouder Berdien Steunenberg plantte de boom namens Jones Lang LaSalle.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lees de wervende tekst van de gemeente Almere-zélf, waarin duidelijk wordt hoe hoog ze 'Duurzaamheid'  in het vaandel hebben staan!

'Vorig jaar organiseerde Almere voor het eerst de Dag van de Duurzaamheid. Een succes: op deze dag kleurde Almere nog groener dan zij al is. In de stad vond een breed palet aan aktiviteiten plaats. Duidelijk werd dat de Almeerse duurzaamheidsbeweging (h)erkend wordt en groeiende is.

Met nog meer eigen inzet en kracht kan Almere uitgroeien tot een waar ‘icoon van duurzaamheid’. Dit jaar organiseren we opnieuw een evenement rond de Dag van de Duurzaamheid, zodat we velen inspireren in de vorm van een ‘D-tour’ op 12-11-2011. We kiezen daarin voor co-creatie en co-makership en zoeken naar een samenspel met organisaties, ondernemers en burgers in de stad. Een kerngroep heeft de afgelopen periode benut om een programma te maken voor de ’D-tour’ waar iedereen aan kan meedoen en die tegelijk de duurzaamheidskracht van de stad zichtbaar maakt. De D-tour start ’s morgens vroeg en duurt tot ’s avonds laat (het duurt dus héél lang ;-) en biedt iedere Almeerder een grote keuze aan duurzame aktiviteiten. Denk aan een ritje in een schoon vervoermiddel, het bijwonen van een masterclass bij de Christelijke Agrarische Hogeschool, (geen Islamitische school?) biologische hapjes proeven bij de Warmoezerij, voorbeelden bekijken van LED-verlichting in de keuken, een zwerftocht over De Kemphaan of een bezoekje aan de nieuwe DuurzaamheidsWinkel in de stad. Stuk voor stuk ingrediënten voor een duurzaam samenleven op een Almeerse eigen wijze '.(eigenwijze?)  

klik > AGENDA

Noteer dus vast 11 november in uw agenda en doe mee met de Dag van de Duurzaamheid!
(aldus de gemeente Almere)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 november 2011: College B&W almere wil Floriade 2020

Het college van B en W van Almere heeft de gemeenteraad per brief geïnformeerd over het voornemen de stad voor te dragen als officiële kandidaat voor de organisatie van deze wereldtuinbouwtentoonstelling. Met het concept ‘Almere Green City – Floriade 2012-2022’

 


                                                   nieuws!!!                                    (BRIEF no.3)

31 oktober 2011: bomenkap op 1 november gaat niet door....tóch eerst overleg met bewoners!

Vanochtend, 31 oktober 2011, heeft de gemeente, bij monde van de heer Hartlief, telefonisch meegedeeld dat de voorgenomen kap van 136 bomen op 1 november 2011 langs de Noorderleedeweg niet door gaat. Er wordt pas gekapt NA het overleg met de bewoners op 15 november. Bovendien zal er voorafgaand aan dit overleg nog een contra-expertise plaats vinden met betrekking tot de conditie van de bomen.

En inderdaad: 's avonds lag de 3e BRIEF op de deurmat bij de bewoners met daarin nog even duidelijk vermeld dat de gemeente van plan is om alle 500 (!) bomen te gaan kappen. Ook dat de gemeente 27/10 jl heeft gemeld dat zij 136 bomen die gevaar opleveren wilden kappen, wat opgeschort is, getuige alle reakties en bezwaren tegen het kappen en de 'eventuele' herplant van bomen. Maar er waren ook voorstanders van kappen, meldt de gemeente (dat zijn de mensen die schaduw krijgen van de bomen of waarvan hun huis er dicht op staat: de kopse huizen dus)

Verder zal er een extern Buro ingeschakeld worden (een onafhankelijke bomen-expert) in samenspraak met de Ver. van Eigenaren Noorderplassen. In afwachting van de resultaten van deze second (eigenlijk al 3thd) opinion én de uitkomsten van het overleg met de Bewoners op 15 november a.s. laat de gemeente de bomen staan. Alleen als de weersomstandigheden veranderen en gevaar van vallende boomtakken akuut wordt, gaat de gemeente direkt over tot het kappen van bomen.

 

Aldus de heer H.A.Hartelief, teamleider Groen, Water en Natuur

 

scroll naar 27 oktober jl


 

28 oktober 2011: gemeente almere zet bomenkap door

uit 'Almere Vandaag' van 28 oktober 2011

ALMERE/PETER HENDRIKS - De massale protesten van de bewoners van Noorderplassen-Oost ten spijt, dinsdag gaan 136 bomen op de Noorderledeweg toch echt tegen de vlakte. Dit laat de gemeente weten in een brief aan de wijkbewoners.

,,Een aantal bomen zijn dermate ziek dat zij echt aan het einde van hun latijn zijn’’, vertelt Paul van Vilsteren namens de gemeente Almere. ,,We hebben inderdaad een brief gestuurd waarin wij zeggen de kap van de bomen voorlopig uit te stellen, maar deze 136 bomen vormen volgens inspecteur een gevaar voor voorbijgangers. Dan kunnen we niet langer wachten en moeten we actie ondernemen. Ook al is dat voor de beloofde bijeenkomst op 15 november.’’

De bewoners van de buurt beraden zich echter op stappen om de kap te voorkomen. 

,,Er zijn mensen die hun auto naast gemarkeerde bomen willen plaatsen, zodat de boom niet gekapt kan worden’’, vertelt Ed de Vries van Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. ,,Zo’n vaart zal het wel niet lopen, maar het schetst wel de betrokkenheid van de mensen uit Noorderplassen-Oost met hun buurt.’’

Of de overige, naar schatting, 400 bomen ook gekapt worden, is nog de vraag. ,,Dat moet nog blijken’’, zegt Van Vilsteren. ,,In eerste instantie dachten we dat de kap voor alle bomen acuut was. We gaan over twee weken in gesprek met de bewoners om samen te kijken naar de inrichting van de Noorderledeweg.’’

 


bewoners-inloopavond op 15 november 2011

                                                                  27-10- 2011 Mededeling op donderdagavond                                            (BRIEF no.2)

Vanavond kregen de bewoners van Noorderplaassen-Oost de beloofde brief idd in hun brievenbus. De gemeente biedt haar excuses aan voor de gebrekkige communicatie en zegt daarvan te willen leren in de toekomst; en nu de bewoners beter te willen informeren en uitleg te geven over de stappen die ze gaat zetten.

 Daartoe is een inloop-avond gepland op dinsdag 15 november 2011 van 19.30 - 21.00 uur in de Boathouse (aan de Plassenweg)

NB Voorafgaand aan die 'inloopavond' worden op dinsdag 1 november 2011 dinsdag 1 november 2011 al 136 bomen gekapt en verwijderd. 

.....maar op 1 november worden alvast 136 bomen gekapt!!!

 

Ja, de veiligheid staat hoog in het vaandel bij de gemeente Almere! (zie onderstaand bericht van vanmorgen 27 oktober, van de inspektie door het hoofd uitvoering, samen met een gecertificeerde boomveiligheidscontroleur -in de oranje hesjes

Die 'inloopavond' (14 dagen later dus) is bedoeld (volgens de brief) om de bewoners uit te leggen waarom óók de overige bomen worden gekapt. In de brief staat het antwoord al:'omdat de gemeente ook verantwoordelijk is voor Veiligheid, wil men 'de hele boomstruktuur'  verwijderen. 

In de brief staat verder het bekende verhaal over de snelgroeiende populieren die in Almere geplant werden bij de aanleg en inrichting van de polder, maar waarvan de konditie na zo'n 10 jaar snel minder wordt. Vandaar deze ingrijpende boomkap langs de Noorderleedeweg. De gemeente wil dat niet gefaseerd doen omdat 'de overblijvende populieren dan voor nog meer gevaar zouden zorgen omdat ze vrijer komen te staan en meer wind vangen'.....

 

 

Maar in de laatste zin staat dat 'de gemeente de bewoners de gelegenheid wil geven om 'mee te beslissen' over hoe de Noorderleedeweg opnieuw ingericht kan worden' Er staat dus niet dat er  alleen 'mee-gedacht' mag worden, nee 'mee-beslist'!!

 


 

27 oktober 2011: er komt op korte termijn bewonersavond!  

27-10-2011 Mededeling op donderdagochtend

De gemeente Almere heeft -in eerste instantie-  geluisterd naar de bezwaren van de bewoners van Noorderplassen-Oost om ALLE bomen te gaan kappen

Gisteren (26/10) werd het besluit 'opgeschort'...

< ... en vandaag (27/10) werd er geinspekteerd door ambtenaren van de gemeente Almere: door het hoofd uitvoering en een (andere) bomen-expert om bomen die het meeste gevaar opleveren te verwijderen.

 

Zij wisten al te melden dat de bewoners een speciale 'uitleg-avond' krijgen, op korte termijn, en dat de uitnodiging daarvoor waarschijnlijk vandaag al bij alle bewoners van dit wijkje in de bus zou komen.

 

 

 

 

Waarbij Kunst-enzo toch de hoop wil uitspreken dat deze bijeenkomst geen 'wassen neus' zal zijn, zoals zo vaak gebeurt als er Bewonersavonden worden georganiseerd. De gemeente heeft dan aan haar verplichtingen (het organiseren) voldaan maar de uitkomst staat al (bij voorbaat) vast...)

 

 


 

26 oktober 2011: geen giga bomenkap, eerst overleg!!

De heer Hartlief van de gemeente Almere heeft het bestuur van de VvEN (=Ver. van Eigenaren Noorderplassen (oost) ons vanmiddag telefonisch laten weten dat de bomenkap in de week van 31 oktober niet doorgaat. Er zal eerst overleg plaats vinden tussen de VvEN en de gemeente.
Dit betekent niet dat er niet gekapt gaat worden maar met het overleg hopen we te bereiken dat het minder rigoreus wordt dan oorspronkelijk is aangekondigd en dat er een goed plan voor herplanting kan worden afgesproken. We houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet, het VvEN bestuur


                       25 oktober 2011: goh, wat is almere toch een duurzame stad!!!          (BRIEF no.1)

Heet dit nu 'onbetrouwbare overheid'?? 

Bewoners van de Noorderplassen-oost (dat kleine wijkje, de 1e N'Plassen dus) kregen vandaag (25-10-2011) een brief in de bus van de gemeente, gericht aan 'de bewoners(s) van dit pand'  met daarin de aankondiging (zonder overleg, dus pats, boem!) dat alle bomen, zo'n 400 populieren gekapt gaan worden per 31 oktober!!! 

Te gek voor woorden, te gek voor een gemeente die zegt zich de komende jaren te willen toeleggen op 'duurzaamheid'! Ondanks alle afgekondigde bezuinigingen gaat de gemeente allerlei bijeenkomsten organiseren enz. allemaal in het kader van die 'duurzaamheid'. Duurzaamheid is prachtig maar alles intussen gaan afbreken...heeft volgens mij niets met 'duurzaam' te maken maar gewoon met 'Politiek'. En hoe zou het nou komen dat de burgers steeds minder vertrouwen hebben in 'de politiek' en die de rug toekeren? Kijk bijv. hoe de gemeente hier omgaat met bewoners: die worden voor een voldongen feit gezet.

 

 

 

 

Vorig jaar nog had de gemeente Almere de bewoners ook al 'verrast' met hobbels, straatvernauwingen en allerlei palen en borden, zodat het nu nog steeds lijkt op 'Werk in Uitvoering'

Maar om deze eigenlijk mooie laan nu óók nog zó gigantisch te mismaken door kaalslag.....

 

 

Vandaag, 25 oktober 2011, kwam dus een brief 'aan de bewoners van dit pand' met de mededeling dat  de bomen (NB ALLE bomen) langs de Noorderleedeweg
verwijderd worden, en wel
per 31 oktober a.s.!!!  Zoals zij zeggen 'na meldingen van bezorgde bewoners'... Nu kan ik mij best voorstellen dat de bewoners die net naast die  populieren wonen, die graag weg willen hebben (angst bij harde wind dat er takken afbreken) maar betekent dat nu dat ALLE bomen van onze prachtige
toegangsweg gekapt moeten worden?? En heel kwalijk: dat ook nog eens in de vakantietijd!!  En... zonder dat de bewoners tijdig geinformeerd zijn!!

In de korte brief staat ook nog dat 'op termijn' er 'enkele solitaire bomen' voor terugkomen, aan de kant van 'het bos' (...) Maar...men heeft bij de gemeente daar totaal nog niet over nagedacht, of er, en zo ja: welke...en op welke termijn (helemaal onduidelijk) er iets zou gebeuren om de grootscheepse bomenkap te kompenseren! 
Er schijnt een bomenexpert geadviseerd te hebben, om die toch wel 400 populieren massaal te gaan kappen; goed snoeien is geen optie, volgens de gemeente...(hij is momenteel met vakantie ;-))

Ik moet zeggen: ik vind dit een miskleun van de gemeente, met name de afd. GROEN WATER NATUUR  (...???...) vooral omdat de gemeente de mond vol heeft over duurzaamheid en bezuinigen.... (en de bewoners bij de politiek betrekken...nou, gemeente Almere, dat gaat goed zo ;-(

 

En zó zijn er nog meer reakties, Zoals van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen, die geschokt reageren; 

lees hieronder hun reaktie die ze naar de gemeente (ambtenaren) hebben gestuurd.

Almere, 26 oktober 2011

Aan H.Hartlief, Teamleider Groen Water Natuur, gemeente Almere.  

CC:  B.Vredeveldt, Stadsbeheer


Geachte heer Hartlief, 

Hierbij bevestigen wij de goede ontvangst van de brief met kenmerk 1974782 die heden in onze wijk verspreid werd.
Het besluit om de bomen aan de Noordeleedeweg te kappen overvalt ons, zowel gezien de datum van aanvang van het werk alsook het feit dat alle bomen zullen worden gekapt.
Als bestuur van de VvEN hebben wij de gemeente Almere diverse malen benaderd (beginnend ruim een jaar geleden) met het verzoek onderhoud te plegen aan de bomen gelegen aan de Noordeleedeweg. Hierop is nimmer gereageerd anders dan dat wij bij navraag te horen kregen “we zijn het aan het onderzoeken”. 
Onder onderhoud verstaan de bewoners van de wijk Noorderplassen Oost niet het totaal verwijderen van de aanwezige bomen. Integendeel, de bomen zijn een sieraad voor de wijk en de entree naar diverse sieraad voor de wijk en de entree naar diverse straten
Een totale kap is een zodanige aantasting van het aangezicht van de wijk dat wij hier niet mee akkoord kunnen gaan. Zeker niet nu er grote mate van onduidelijkheid is omtrent het terugplaatsen van nieuwe bomen. Termijn, aantallen en soort zijn niet bekend.
De toestand van de aanwezige bomen is naar onze mening niet zodanig dat een volledige kap een verantwoord beheer van de aanwezige flora inhoudt.
Wij verzoeken u dringend het kappen op te schorten en eerst met de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen te overleggen hoe een verantwoord onderhoud gepleegd kan worden met behoud van een deel van de aanwezige bomen.

Met vriendelijke groet, 

namens de VVEN,
Richard de Louwere, voorzitter
Ed de Vries, secretaris    eduard.devries@planet.nl

 

En ook bewoners laten nu van zich horen!!!

Verzonden: woensdag 26 oktober 2011 10:53
Aan:
info@almere.nl
Onderwerp: bezwaar bomenkap aan de Noorderleedeweg uw kenmerk 1974782

 

Geachte mevrouw Jorritsma, geacht college van B en W, 

Hierbij maak ik bezwaar tegen de door jullie aangekondigde bomenkap aan de Noorderleedeweg. 

Zomaar deze bomen rigoureus kappen is mijn inziens een misbruik maken van bevoegdheid en onrechtmatig aangezien deze bomen reeds ruime tijd staan en geen gevaar vormen voor de bewoners, mits er juist onderhoud wordt gepleegd. In goed onderhoud zijn jullie tekort geschoten.Uit esthetisch oogpunt is het kappen van de bomen onwenselijk en veroorzaakt ons schade in de vorm van woongenot en de waarde van onze huizen.

In de herfstvakantie dit schrijven sturen en dan na de vakantie met de kap starten lijkt mij een strategische plan.Ik sommeer jullie dit plan te staken en met een redelijke termijnstelling te komen zodat er tijd is om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Ik verzoek jullie een bemiddelaar aan te stellen waarna wij gezamenlijk in onderhandeling kunnen komen en wellicht tot een passende oplossing te komen.

Gaarne ontvang ik een kopie van de het plan van aanpak (bomenplan) mocht die aanwezig zijn en de notulen van de vergadering waarin dit plan is goedgekeurd. Gaarne ontvang ik deze week een ontvangstbevestiging van dit bezwaar. 

Met vriendelijke groet, 

fam. Rob & Selma Visee (Almere 26-10-2011)

Kunst-enzo maakt zich terecht druk -ook op Twitter- @  want ga je niet om met mensen (burgers) 

en ga je ook niet om met Duurzaam!

Wie is er nu gek?! Krijg nét bericht dat ze 31okt. ALLE bomen gaan kappen...voor veiligheid van bewoners,die van niks weten!! (1)

Ja, het is vakantietijd, dan kun je dit flikken! (2)

En de mededeling dat er 'enkele solitaire bomen' terugkomen..aan 1 kant vd weg...Welke soort? Wanneer? (zal dus weer NIKS worden (3)

Maar gelukkig heeft een boomadviseur (van de gemeente) dat bepaald; klagen kunnen de bewoners niet....hij is met vakantie ;-) (4)

Hoe duurzaam is eigenlijk? Bomen kappen en geen plannen hebben wat -en of- er wat voor terugkomt? Zo breek je alleen af! (5)

Alles onder de noemer voor bewoners...moet toch anders kunnen? snoeien geen optie, geen plannenhebben kennelijk wél? (6)

PS het gaat om zo'n 400 populieren.... (7)

Maar ook @steekaan laat van zich horen....

Marco Penninkhof  Is dat in de noorderplassen?

En Ymere dat al zoveel aan duurzaamheid doet en nog méér wil doen, via PJAlmere

@PJ Lees brief van de gemeente dat ze ALLE bomen op onze gaan kappen! 'Op termijn komen er enkele solitaire bomen terug'

@P Pieter Jan Datema ? Dit moet een grap zijn. Zo haal je de ziel uit de wijk. Met 1 briefje?! Niets terug?

@PJ Pieter Jan Datema  ik hoor het net van mijn vrouw en lees de brief. BIZAR! Dit moeten we niet zomaar laten gebeuren!
 

 

11 oktober 2011: als het aan de gemeente almere ligt....dan gaat flevoland fuseren!

Ongelooflijk maar het laait weer op: gaan de provincies Utrecht, Flevoland en Zuid-Holland nu tóch fuseren tot één grote regio-provincie? 

Maar ja, gezien de grote ambities van de Almeerse burgemeester....'Jorritsma blikt vooruit!'  

scroll snel naar > HIER  dd 1 april 2011 (beslist geen mop en woorden overbodig... ;-)


 

19 oktober 2011: zelfdoe-THEMA-bijeenkomst voor bewoners van Noorderplassen-West

van 19.00-21.00 uur in gebouw De Voetnoot, Stadhuisplein, Almere


De bewoners van de wijk Noorderplassen-West worden uitgenodigd om mee te praten over de inrichting van de openbare ruimte. Wat vindt men van het beheer van de openbare ruimte? Welke ideeen en wensen heeft men over het zwerfafval, het groen, de hondenpoep en de afval-inzameling? Wat kan er beter en wat kunnen wij daar
SAMEN aan doen? Wat kunt u ZELF doen om uw omgeving te verbeteren? De gemeente is benieuwd naar uw bijdrage!

19.00 uur inloop - 19.15 uur welkom door burg. Annemarie Jorritsma

19.20 uur weth Berdien Steunenberg licht het beheer op de openbare ruimte toe - 

19.30 uur presentatie Bewonersinitiatieven: zelfbeheer en onderhoud groen

19.45 uur start informatiemarkt met diverse thema's over het beheer van de openbare ruimte; 
         > speeddaten met de burgemeester over veiligheid
         > speeddaten met de wethouder overbeheer
         > rond-de-tafel-gesprek met 'kontaktwethouder'  René Peters
         - Workshops en rondleidingen


21.00 uur  einde


 

25 september 2011: politiek op de nationale kunstbeurs

'Doe toch normaal man!'

 

  Henk Hasper (al 9 jaar raadslid voor het CDA in Almere) bekijkt een door kunstenaar Remigius gemaakt zogenaamd 'schertsportret'  

 

 

van Geert Wilders (PVV), Mark Rutte (VVD) en Maxime Verhagen (CDA)  

naar aanleiding van de op Prinsjesdag door Wilders geroepen opmerking naar Rutte  

"Doe toch normaal man! '

 

foto 'Schertsportret' nabestellen > klik HIER

 


20 september 2011: beheerplan voor hostel Blekerstraat  wordt getekend

 

Feestelijke ondertekening beheerplan toekomstig hostel Blekerstraat wordt door de betrokkenen bij de beheergroep getekend:omwonenden Kwintes, politie en gemeente Almere; namens de gemeente zal wethouder Ineke Smidt tekenen.


Het beheerplan is opgesteld door de beheergroep na de aankondiging in maart 2009 over de komst van een Hostel. Het beheerplan legt het beheergebied en de afspraken voor het omgevingsbeheer vast rondom het Hostel. De bedoeling is om hiermee mogelijke overlast te voorkomen en adequaat te reageren bij klachten. De beheergroep bewaakt het nakomen van de afspraken.

Kwintes start in oktober 2011 met de verbouw van de lokatie Blekerstraat 30 (de voormalige Snookerij). Ze verwachten ongeveer 9 maanden verbouwtijd nodig te hebben. Dit betekent dat het Hostel volgend jaar zomer 2012  haar deuren opent.

 

 

Het Hostel zal plaats bieden aan 29 cliënten met een dubbele diagnose, zowel verslaafd als psychiatrisch.

 


zaterdag 17 september 2011: Botplein opgeknapt, wethouder komt kijken (openen om 16.00 uur.....)

 

Wethouder Berdien Steunenberg gaat het vernieuwde Botplein in de Waterwijk 'openen' om 16.00 uur

 

In april 2011 begonnen de werkzaamheden om het plein fraaier, schoner en veiliger te maken (maar er zijn minder parkeerplekken gekomen

 

Er is maandenlang een enorme puinzooi geweest, zandhopen, superhoge 'drempels' , afsluitingen....en nu is het opgeleverd, opnieuw bestraat en een groot 'kaal' middenstuk, waar ook nog over een poosje 'groen' in komt. (ook goed om er een tent op te zetten voor de komst van de wethouder ;-)

 

Er is een Convenant getekend door ondernemers, eigenaren, bewonersplatform Waterwijk en de gemeente Almere om samen het Botplein schoon en veilig te houden. Ondernemers gaan zelf zwerfafval en graffiti aanpakken, en organiseren 4x p/jaar een feestelijke aktiviteit, zoals Sinterklaas- en Kerstfeest en krijgen daarbij ondersteuning van de gemeente Almere en bewonersplatform Waterwijk. 

Voordat de wethouder het vernieuwde plein officieel 'opent' zijn er vanaf 10.00 uur leuke aktiviteiten voor jong en oud, de hele dag zijn er speciale akties voor bezoekers. 

 


14 september 2011: Almere liberaal  is  trots  op hun website

( ziet Kunst-enzo dat goed? houdt Almere Liberaal ons nu een wortel voor  ;-)

klik >  HIER


12 september 2011: reaktie van Mariostadsdichter almere

klik > HIER


10 september 2011: PVV stelt vragen aan wethouder....Steunenberg

- de Almere Verhalen.....of: de Sprookjes van Almere? -

'Mislukte cultuurkul'   vindt Colette Bertram , raadslid van de PVV-Almere, dit door wethouder Arno Visser (VVD) met veel gejuich geintroduceerde projekt 'de Almere Verhalen' , waarvan nu de aangekondigde publikatie-datum september 2011, wordt doorgeschoven naar 2012 want Sanders wil eerst een ander boek voltooien ...over Obama...(niet in opdracht van de gemeente Almere dus ;-))

(zie onderstaand bericht van 26 februari 2010 )

Veel geld heeft het gekost (hoeveel niet duidelijk ;-)) om Stephan Sanders een zogenaamd 'literair werk' te laten schrijven....nadat hij eerst 1/2 jaar 'inspiratie had opgedaan' met wonen in het Almeerse Stadshart...De PVV vraagt zich af waarom dit projekt is gelanceerd door Arno Visser...bovendien: de opdracht  voor 'de Almere Verhalen'  was veel te ruim, vrijblijvend, kunnen ook gebundelde columns zijn; de nu  nog resterende 40.000 euro kan wel beter besteed worden!

 

Ook wethouders komen en gaan of krijgen een andere portefeuille, en nu is de verantwoordelijk wethouder voor oa cultuur Berdien Steunenberg (CDA); vorig jaar was dat Arno Visser (VVD)

 

  ( verschenen 26-2-2010  op  Kunst-enzo 2010 )

26 februari 2010: de start van een projekt de 'Almereverhalen'

Almere geeft op vrijdag 26 februari de aftrap van een bijzonder literair projekt: De AlmereVerhalen. 

Vanaf die dag woont Stephan Sanders (schrijver, columnist en radiopresentator) in het Schrijvershuis in het hart van de stad. Hij is daarmee de 1e auteur die een boek schrijft voor een reeks 'AlmereVerhalen' die iov de gemeente Almere wordt opgezet. Essay, roman, of toneel: de vorm en inhoud is aan hem, uitgangspunt is Almere. (foto Stephan Sanders: Phil Nijhuis)

Op 26 februari verwelkomt wethouder Arno Visser Stephan Sanders in het Schrijvershuis aan de Diagonaal 119 in het Stadscentrum. Tijdens een feestelijke bijeenkomst krijgt hij de sleutel en wordt officieel geïntroduceerd 'aan Almere'. Sanders' verblijf in Almere duurt tot 1 september 2010. Gedurende deze periode zal hij ook deelnemen aan diverse culturele festiviteiten zoals de cultuurnacht en aktiviteiten rond de opening van de nieuwe Bieb.

In de Cultuurnota 2009 -2012 'Stad met Verbeelding' lanceerde wethouder Arno Visser het idee om iedere 3 jaar een bekende Nederlandse auteur te vr
agen een literair werk te schrijven dat Almere als uitgangspunt heeft. Het kan hierbij gaan om de geschiedenis van de stad, om de positie als 'new town' of Almere als plaats van handeling.


Het Schrijvershuis wordt ter beschikking gesteld door projektontwikkelaar Amvest en De Alliantie Flevoland. Amvest levert als creatieve en innovatieve projekontwikkelaar graag een bijdrage aan De AlmereVerhalen; die verder ondersteund worden door De Culturele Onderneming, de nieuwe Bibliotheek Almere, Almere City Marketing en CASLA.

 


4 september 2011: ad bezembinder (Almere Veertje) overleden

Ad Bezembinder, de initiatiefnemer van Almere Veertje -de Almeerse rondvaartboot- en sinds kort ook van een toeristisch treintje door het Stadshart van Almere, is dit weekend overleden.

 

In 2009 stond Bezembinder nog op de kandidatenlijst van de VVD-Almere

 


 

2 september 2011: fraktie Sinke nu trots op almere liberaal

Zoals al eerder bekend werd (scroll naar beneden naar 4 juli 2011) is de samenwerking beeindigd tussen de fraktie van Trots op Nederland Almere en de partijleiding. Tijd voor herbezinning en het besluit  om dóór te gaan in de politiek vanwege de verantwoordelijkheid naar de kiezers. Naast het lopende programma, zijn er een aantal punten middels een addendum aan het programma toegevoegd.

De voormalige fraktie van Trots op Nederland Almere zal verder gaan als ‘Almere Liberaal’, de samenstelling van de fraktie blijft ongewijzigd.

 

Tijdens de raadsvergaderingen zal de fraktie worden aangesproken als, ‘Fractie Sinke’ omdat de kieswet niet toestaat de naam ‘Almere Liberaal’ te voeren omdat die tijdens de verkiezingen van 2010 niet geregistreerd was. Dit gebeurt wel bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Het verder funktioneren van de fraktie onder de naam Trots op Nederland (wat tot de mogelijkheden behoorde) was - gelet op de gebeurtenissen tussen fraktie en bestuur-  absoluut geen optie. Men neemt nu afstand van de - niet op feiten gebaseerde persverklaring van het hoofdbestuur van Trots - aan de media. 

'Vol vertrouwen in onze nieuwe partij en met dezelfde ambitie die wij hadden en hebben om de belangen van de Almeerse inwoners te dienen, zien wij de toekomst tegemoet', aldus: . Martin Sinke, fraktievoorzitter - Kenneth Königel, fraktieassistent - Caroline Schelling, fraktiesecretaris 

 

 

Voor vragen & info >  Martin Sinke info@almereliberaal.nl

 

Bij de volgende verkiezingen wil het (nu gevallen bestuur van) TROTS op Nederland-Almere, samen met de  NDP (Nationale Democratische Partij) meedoen.

 Juist om die reden liet Martin Sinke 'zijn' TROTS vallen omdat zijn fraktie géén samenwerking wilde met die partij! Vandaar dat de naam veranderd werd maar de doelstellingen van het oorspronkelijke TROTS hetzelfde bleven in 'Fraktie Sinke'

-----------------------

 

Oude tijden herleven....deed me even denken aan het jaar 2001....

Het roerige politieke jaar waarbij VVD-fraktievoorzitter Deborah Korporaal opstapte en als één-vrouwsfraktie verder ging 

onder de naam 'Lokale Liberalen'.

 

 

 


 

24 augustus 2011: raadspanel opgeheven ivm bezuingingen? kom nou toch!

Vandaag kregen deelnemers aan de Raadspanel-onderzoeken ineens dit mailtje van de Griffie. 

Ikzelf, als een van de circa 1900 deelnemers, kan niet begrijpen wat er hierop bezuinigd kan worden....de deelnemers doen gratis mee....

Dus dit is gewoon weer een politieke zet om zelfs de (nog) betrokken burgers het zwijgen op te leggen!

En WIE wil dit Raadspanel beeindigen: het College van Burgemeester & Wethouders?! Waar is de gemeenteraad nu om van zich te laten horen!?

Als de gemeente niet eens in staat is om met hun Kennisstad-ICT-kennis deze simpele onderzoekjes te doen...in eigen bedrijf....welk extern bedrijf heeft hier dan zo giga aan verdiend dat er nu bezuinigd moet worden?!  We hebben in Almere genoeg goede ICT-ers met veel kennis om deze onderzoekjes betaalbaar en betrouwbaar te kunnen laten uitvoeren (wordt vaak vergeten ;-(( 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

24-8-2011

Geacht raadspanellid,

De afgelopen jaren heeft u met regelmaat en meestal met een (zeer) hoge respons deelgenomen aan raadspanelonderzoeken. 

De huidige realiteit is echter dat de gemeente Almere staat voor een grote bezuinigingsopgave. De maatregelen die de gemeente moet nemen om de begroting sluitend te houden zullen op diverse beleidsterreinen voor inwoners van Almere merkbaar zijn.

In dat licht heeft de gemeenteraad besloten ook de eigen faciliteiten en ondersteuning te heroverwegen.

Een van de voorstellen is om het raadspanel te beëindigen. Tevens worden een aantal vacatures binnen de raadsgriffie momenteel in afwachting van definitieve besluitvorming in de gemeenteraad dit najaar niet ingevuld.

Dit heeft geleid tot het besluit om voorlopig geen nieuwe raadspanel onderzoeken uit te voeren. Uiteraard zullen wij u na besluitvorming in de raad informeren over de heractivering of definitieve beëindiging van het raadspanel.


Met vriendelijke groet,

Marianne van der Veen
Raadsgriffie

 


 

17 augustus 2011: géén kunst...om de almeerse reddingsbrigade te korten.....

Het gaat hierbij niet om 'Kunst' maar meer om 'een kunstje flikken' als ik hoor dat Burgemeester & wethouders Almere van de Almeerse Reddingsbrigade een nieuw plan willen zien om tot nieuwe afspraken te komen vanaf 2012 (hopelijk krijgt de Reddingsbrigade dan óók geld)

 De Almeerse Reddingsbrigade zit al jaren in zwaar weer want het geld dat zij van de gemeente ontvangen, dekt de behoefte namelijk niet. Regelmatig is er geen reddingsboot beschikbaar omdat die gerepareerd moet worden (en er geen geld voor is) of er is ingebroken en de boel gejat of vernield.... Ook pas geleden (2011) was er geen reddingsboot beschikbaar!! 

Dit is toch te gek voor woorden, in een zo grote groeistad als Almere, dat deze basisvoorziening niet voldoende geld en medewerking krijgt van de politiek!!

Samen met de regionale Brandweer en de gemeente Almere gaat de Almeerse Reddingsbrigade bespreken wie voor welke taken verantwoordelijk is, en welke taken de Almeerse Reddingsbrigade gaat uitvoeren. 

 

Bovendien is er ook nog een Veiligheidregio Flevoland, waar gewerkt wordt aan een notitie over hulpverleningstaken op het water....voor de hele regio.

 


15 juli 2011:  ron dubbeldam vertrekt als raadslid PVV, annette raijer volgt 'm op

< PVV gemeenteraadslid Ron Dubbelman heeft om gezondheidsredenen moeten besluiten zijn gemeenteraadslidmaatschap neer te leggen. 

Hij wordt met ingang van het nieuwe politieke jaar vervangen door Annette Raijer

 

Zij stelt zich voor:

'Mijn naam is Annette Raijer, ik ben 42 jaar en woon sinds 2007 in Almere. Ik ben momenteel moeder en huisvrouw. 

Ik woon met plezier in Almere omdat het een ruime en groene stad is.Veiligheid, goed onderwijs en een schone leefomgeving vind ik erg belangrijk omdat deze de laatste jaren zwaar onder druk staan. Almere heeft in deze lastige tijden baat bij meer saamhorigheid en iedere invloed van de islam, die aanzet tot haat en geweld, past daar niet bij". Daarom wil ik  mij in de gemeenteraad voor alle Almeerders inzetten en zal strijden voor eerlijkheid en gelijkheid. Ik voel mij dan ook vereerd om dit voor de PVV waar te kunnen maken.'

 


14 juli 2011: vvd stelt schriftelijke vragen ivm TBS-kliniek 

-  betreft wijziging behandelplaatsen tbv  verslaafden e/o mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen -

Op de laatste Politieke Markt voor het zomerreces heeft de VVD (Klaas Jongejan, raadslid VVD) wat kritische, schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over de wijziging behandelplaatsen in de TBS-kliniek (in de Stripheldenbuurt). 

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:1. Is het College op de hoogte van de wijziging van behandelplaatsen in de TBS-kliniek in de Stripheldenbuurt waarover de omwonenden schriftelijk op 8 juli jl. zijn geïnformeerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie?

2. Zo ja, wanneer gaat het College de Raad hierover informeren? Of vindt het College dit niet noodzakelijk?

3. Kan het College aangeven of door deze wijziging de omgeving van de TBS-kliniek méér met personen wordt belast dan oorspronkelijk de bedoeling was?

Toelichting:

Vanaf 2008
heeft de TBS sector te maken met een dalend aantal TBS-opleggingen. Door de terugloop in het aantal TBS-gestelden kampt de TBS-sector met leegstand. Dit geldt ook voor de Oostvaarderskliniek. Om de in de afgelopen jaren opgebouwde behandelexpertise en ervaring de komende jaren goed te kunnen blijven inzetten is het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om de beschikbare capaciteit te kunnen blijven gebruiken. Een deel van het FPC zal ism het Centrum Maliebaan Utrecht, worden ingezet voor de behandeling van verslaafden, die met de politie en/of justitie in aanraking zijn gekomen. Het betreft momenteel een afdeling met 24 plaatsen. De nieuwe doelgroep zal vanaf september 2011 gaan instromen in de kliniek.


12 juli 2011: Cocky Kuipers stopt ermee als fraktievoorzitter

 

 

Na 9 jaar fraktievoorzitter te zijn geweest voor D66 gaat Cocky Kuipers daar nu mee stoppen. Ze wil weer meer tijd gaan besteden aan haar performance- werkzaamheden en kleindochter. Cocky stopt niet als als raadslid, dat blijft ze tot de volgende verkiezingen over 3 jaar ;-) Maar dit is wél haar laatste termijn als D66-raadslid voor Almere.  De nieuwe fraktievoorzitter wordt Jan Lems die ook al jaren meedraait in de politiek en D66.

 


bericht van het bestuur van TON Almere 

4 juli 2011: trots in almere - lees bericht van het Bestuur
klik >  HIER   en > HIER

1 juli 2011: reaktie in AV - klik > HIER


bericht van de fraktie van TON Almere 
30 juni 2011: trots in almere laat trots op nederland  en iedereen weten:
De fraktie van Trots op Nederland Almere heeft met grote afschuw kennisgenomen van het door Trots op Nederland naar buiten gebrachte persbericht, en
neemt daar onvoorwaardelijk afstand van. De opgegeven redenen voor het beeindigen van de samenwerking zijn niet gebaseerd op feiten, en liggen daar zelfs verre van. 
Zo klopt het niet dat de fraktie vooraf op de hoogte was van een samenwerking met de NDP en het is óók niet waar dat er 1/2 jaar lang gewerkt zou zijn aan een
verbeterde samenwerking tussen fraktie en bestuur! 
Wel is er juist vanuit de fraktie diverse keren op aangedrongen maar daaraan is door het bestuur nooit gehoor gegeven.
De fraktie is er bovendien verbolgen over dat Verdonk en partij-direkteur Uijttenboogaard niet met de fraktie in gesprek zijn gegaan, 
ondanks toezeggingen dat wel te doen.
 
 

Dat TROTS al het mogelijke heeft gedaan om tot een oplossing te komen is ook onjuist....want er was geen sprake geweest van hoor en wederhoor! 
(wat door de fraktie als zeer kwalijk wordt ervaren)
Het steekt de fraktie dat wij eerder deze week in verband zijn gebracht met 'discriminatie' terwijl wij er juist voor iedereen zijn. 
Géén discriminatie betekent ook geen 'positieve' discriminatie.
Vooralsnog blijft de fraktie het lokale programma van TROTS volgen en haar kiezers vertegenwoordigen zoals wij dat al 1 1/2jaar naar eer en geweten doen.
De fraktie zal zich -met pijn in het hart- nader moeten beraden op de toekomst.

Overigens richten alle aantijgingen zich steeds tot Martin Sinke, fraktievoorzitter en gemeenteraadslid Trots

maar laat duidelijk zijn dat de fraktie met één mond spreekt.

De fraktie van
TROTS Almere

Martin Sinke
Caroline Schelling
Kenneth Königel


uit 'Almere Vandaag'

ophef over nieuwe naam almere hout noord

Gepubliceerd op 29 juni 11, door Odeke de Jong

"Een dynamische naam, voor een dynamische wijk". Met die woorden maakte projectdirecteur Anja Winters van Ymere de nieuwe naam van Almere Hout Noord

 bekend, Nobelhorst

Toch zijn er een aantal raadsleden en fractieassistenten die twijfelen aan de naam. "Heel truttig", meent Marco de Kat van Leefbaar Almere. "Onduidelijk", stelt Frans Mulckhuijse van de SP

 

De wijk wordt vernoemd naar Alfred Nobel, de uitvinder van de dynamiet en de man waar de Nobelprijs naar is vernoemd."Wat is er mis om de wijk gewoon Almere Hout Noord te blijven noemen", vraagt Mulckhuijse zich af. "Het zegt precies wat het is".  Nu worden de straten vernoemd naar wetenschappers en mogelijk naar voormalig Nobelprijswinnaars als Al Gore, Barack Obama of Desmond Tutu. "De plannen van Ymere zijn veelbelovend, maar zo’n naam past er niet echt bij. Wie weet wat er met Nobelhorst wordt bedoeld? Worden de straten dan vernoemd naar allerlei explosieven", zegt de SP’er.
De Kat stelt voor
om het buurthuis de naam ’Het korte lontje’ mee te geven. "Dat geeft gelijk weer hoe weinig creatief er is nagedacht over de wijk. Ik zie veel liever dat deze buurt, dat door en voor Almeerders wordt gemaakt, wordt opgebouwd uit straten en pleinen die met Almere zelf te maken hebben. Ik zie wel een Han Lammersstraat voor mij. Voor mijn part pakken ze er het Canon van Almere bij om allerlei historische feiten in de straatnamen te verwerken."

klik ook even > HIER  25 juni 2011 (PS op de Dag van de Architektuur)


 

26 juni 2011: VVD stelt vragen over kwaliteit kinderopvang

Met het oog op recente ontwikkelingen, de bezuinigingen op Gezondheidszorg en het handhavingsbeleid, maakt Klaas Jongejan, raadslid VVD, zich ernstige zorgen over de kwaliteit van de kinderopvang in Almere. Ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen opgevangen worden in een veilige en gezonde omgeving. Info omtrent kinderopvang/ gastouders moet voor alle betrokkenen altijd  toegankelijk zijn (recente ontwikkelingen rondom het kinderdagverblijf Sterretje in Almere maken het er allemaal niet overzichtelijker op)  Op 28 mei 2011 waren de schriftelijke vragen al gesteld namens de VVD-fraktie aan de voorzitter van de Raad....

De VVD gaat vragen stellen over de inspektie, de handhaving en boetes, en wil weten wanneer de gemeenteraad de Rapportage Kinderopvang krijgt!

 


 

21 juni 2011: feestelijke opening ondernemersloket


De wethouder  voor Economische  Ontwikkeling, Ben Scholten, opende 21 juni 2011 het Ondernemersloket van de gemeente Almere >

Hij knipte een zogenaamde 'paarse krokodil' (symbool voor trage, burocratische procedures) doormidden.

 

Hoe werkt het Ondernemersloket?

In het begin is de dienstverlening van dit loket vooral gericht op een snelle en integrale afhandeling van vestigings- en vergunningsvragen. In de loop van 2011 zal het loket alle ingewikkelde vragen van ondernemers afhandelen. 

In de toekomst denkt de gemeente zelfs al heel ambitieus aan een 'OndernemersPlaza'...

Al áaren geleden was er sprake van zo'n één-loket-funktie maar eindelijk: het begin is er ;-)

 

De opening van het Ondernemersloket wordt een feestelijke afsluiting (circa 17.15 uur) van het SER Flevoland congres over de groei van Flevoland:  'de sociaal-economische toekomst van Flevoland'. Over politiek, regionaal maar ook internationaal zoals de schaalsprong van China....

 


 

8 juni 2011: VVD en D66 willen bezuinigen op het raadsbudget 

Donderdagavond 8 juni 2011 op de Politieke Markt heeft de Almeerse gemeenteraad, op initiatief van D66 en de VVD, gesproken over bezuinigen op het eigen raadsbudget. De indieners van het voorstel vinden dat als je op instellingen in de hele stad bezuinigt, je zelf het goede voorbeeld moet geven. 

Een strukturele bezuiniging van 10% is alleszins redelijk en haalbaar,” aldus raadslid Mark Pol (VVD).  “Het totale bedrag van 3 ton moet richting het najaar worden uitgewerkt, er zijn vele opties. We kunnen bijvoorbeeld overwegen om minder vaak te vergaderen, papierloos te gaan werken en we zullen de studiedagen van de raad soberder inrichten. Een bezuiniging op bijvoorbeeld onderzoeken en de griffie heeft niet onze voorkeur, maar moet niet bij voorbaat uitgesloten worden.” 

 

Opmerkelijk genoeg waren de PVV, ToN, GroenLinks en LeefbaarAlmere het absoluut niet met de indieners eens. Zij vinden dat de gemeenteraad niet op zichzelf moet bezuinigen. 

Pol (VVD) vindt dit vreemd: "we vragen instellingen in de hele stad om te bezuinigen, van de Bieb tot de Schoor. Wij vinden dat je dan zelf niet achter kunt blijven. Iedereen in de stad moet bezuinigen en we gaan het allemaal voelen. Blijkbaar vinden de partijen die niet instemmen met bezuinigen hun werk veel belangrijker dan het werk dat gedaan wordt door de instellingen in de stad.”

VVD en D66 zijn er van overtuigd dat een korting van 10% op het gehele budget niet ten koste zal gaan van de kwaliteit van het raadswerk. Op 23 juni 2011 stemt de gemeenteraad over de Voorjaarsnota. De VVD Almere hoopt dat alle partijen uiteindelijk toch met de bezuiniging op het eigen budget zullen instemmen. 

 


 

 

27 mei 2011: heftig! in denieuwebieb

 

Van 17.30-19.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur, toegang gratis) in de NieuweBieb weer een discussie met als thema 'Bezuinigingen'.

olv Elisabeth van den Hoogen (van Omroep Flevoland)

 


 

24 mei 2011: koninklijk bezoek aan 25-jarig flevoland

 

Vandaag bezocht Koingin Beatrix Flevoland, ter verhoging van de feestvreugde van het 25-jarig bestaan van de Provincie. Ze werd ontvangen door de diverse burgemeesters van de gemeenten die bezocht werden door de Koningin, Annemarie Jorritsma van Almere en Margreet Horsselenberg van Lelystad; en natuurlijk door de Commissaris van de Koningin in Flevoland, Leen Verbeek.

 

 

 

Tijdens het bezoek stonden veel thema's in de belangstelling: natuur, recreatie, creatieve bedrijvigheid, landbouw(onderwijs), innovatie en duurzaamheid. 

De Koningin bezocht een half uurtje het natuurbelevingscentrum de Oostvaarders (Almere-Buiten), 

daarna de Creative Campus (Almere-bedrijventerrein De Vaart) zie foto's

 

 

 

 

 

Vervolgens ging zij verder Flevoland in: naar Dronten , de Schoolboerderij van de Agrarische Hogeschool 

en tenslotte recreatiepark Brennels Buiten in de Noordoostpolder, voor de brandnetels (procedure) kleding.

 

 

 


 

donderdag 19 mei 2011: afscheid van 2 gedeputeerden in provinciehuis Lelystad

De Provincie Flevoland neemt op 19 mei 2011 afscheid van:

                                   < René van Diessen (pas sinds februari 2010 gedeputeerde)  

Andries Greiner  (al heel wat langer: sinds maart 2003 gedeputeerde >

Er is -zoals gebruikelijk-  een speciaal programma georganiseerd voor beide heren met een ontvangst, 

en een 'bijzondere Statenvergadering' .

 

foto(deel) René v.Diessen: Friedlander

 Van 16.00 -18.30 uur is er een receptie 

18 mei 2011:provinciale staten benoemen (nieuwe) gedeputeerden

 

Provinciale Staten Flevoland hebben vanavond Anne Bliek-de Jong (VVD) opnieuw benoemd als lid van Gedeputeerde Staten Flevoland. Nieuw als gedeputeerde zijn benoemd: Jaap Lodders (VVD), Marc Witteman (PvdA) en Jan-Nico Appelman (CDA-ChristenUnie). Hiermee is ook in de provincie Flevoland het nieuwe college een feit. De grootste winnaar de PVV is in zijn geheel buitenspel gezet en dus in de oppositie geduwd.

Tevens heeft Leen Verbeek (Commissaris van de Koningin in de provincie Flevoland) vanavond tijdens de Statenvergadering Meintje Jonker-Waterlander (VVD), Yolanda Weijand (VVD) en Roelof Oost (CDA) als Statenlid beëdigd. 

 


 

 

9 mei 2011: 'het volk' heeft gekozen, maar 'de politiek' beslist.....

 

Wat vooraf ging aan de Provinciale Verkiezingen Flevoland....en de uitslagen...

scroll naar dd 13 maart ('Er komt informateur...')  9 maart ('Heerlijk, die politiek...'); 4 maart ('Voorkeursstemmen?") en 2 maart 2011 (Provinciale Verkiezingen)

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

De onderhandelaars van VVD, PvdA, en de grote verliezers van deze Provinciale Verkiezingen CDA en ChristenUnie, in Flevoland hebben een akkoord bereikt over de vorming van een nieuw college en het daarbij behorende coalitieprogramma. 

 

NB De grote winnaar PVV is geheel in de oppositie-hoek gedrukt....de PVV kwam uit het niets op 6 zetels, de VVD bleef gelijk aan de Verkiezingen van 2007: 7 zetels, de PvdA verloor 1 zetel tov 2007 en kwam ook op 6 zetels....het CDA bleef hetzelfde op 4 zetels en de CU was een fikse verliezer van 5 zetels in 2007 naar nu slechts 3 zetels....

De VVD draagt Anne Bliek en Jaap Lodders voor als gedeputeerden, de PvdA Marc Witteman en het CDA samen met de Christenunie Jan-Nico Appelman. In het coalitieakkoord ligt het accent op strategische samenwerking met andere partijen in de provincie en een zelfstandige provincie met een eigen profiel. In het akkoord is ruim aandacht voor de sobere financiële positie van de provincie en de noodzakelijke bezuinigingen van 14 miljoen euro voor de komende jaren. De onderhandelingen over dit punt waren intensief en ingewikkeld, waardoor Flevoland de laatste provincie is die een akkoord en een college presenteert.

De coalitie gaat de komende 4 jaar verder werken aan een zelfstandig en uniek Flevoland, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Om dat te bereiken, richt de coalitie zich op verbetering van de woon-werk balans, rking van de identiteit, een krachtige en coöperatieve bestuursstijl en het bevorderen van een beter financiële positie bij het Rijk, gelijkwaardig aan de andere provincies. Dat gebeurt binnen sobere financiële omstandigheden waardoor er dus pijnlijke en noodzakelijke bezuinigingen doorgevoerd moeten worden. de coalitie kiest daarbij voor een striktere inzet op bovenlokale taken en zoekt bij de uitvoering van die taken nadrukkelijk naar samenwerking met anderen, zoals gemeenten, maatschappelijke organisaties en waterschap. Voor deze samenwerking wil de provincie o.a. het ‘Overhedenoverleg Flevoland’ starten om een gezamenlijke agenda op te stellen. Bij de uitvoering van taken zoekt de coalitie ook duidelijk naar een nieuw evenwicht tussen ontwikkeling en beheer.  

De provincie gaat investeren in de omgevingskwaliteit, economie en een duurzame samenleving. De provincie zet hier voor de komende 4 jaar eenmalig in totaal 14 miljoen euro in. Dit bedrag is nog wel afhankelijk van co-financiering van partners. Als het gaat om rijksplannen, hangt de provinciale bijdrage af van de rijksbijdrage. Het uitgangspunt voor de provincie daarbij is: geen rijksplannen zonder rijksgeld.  

De komende periode moet de provincie ook fors bezuinigen om een struktureel tekort van 14 miljoen euro te dekken dat ontstaat door te verwachten tegenvallers bij de inkomsten van de provincie. Die bezuiniging wordt voor een deel gerealiseerd doordat de provincie zich gaat concentreren op haar kerntaken: ruimte, economie, bereikbaarheid en cultuur waar dit de lokale belangen overstijgt. Voor een ander deel zal er op de eigen organisatie bezuinigd worden en ook op de ondersteuning van het bestuur. De opcenten van de motorrijtuigenbelasting worden de komende twee jaren bevroren. Die leiden dus niet tot een lastenverhoging voor de Flevolanders. Voor alle maatregelen geldt dat ze in overleg met de betrokkenen worden genomen en de provincie op een zorgvuldige manier taken gaat afbouwen. Door deze zorgvuldige samenwerking, ook bij bezuinigingen, verwacht de provincie een versterking van de bestuurskracht.

 Het akkoord en het nieuwe college worden 18 mei 2011 in een speciale statenvergadering gepresenteerd.

 

Krijgt Kunst-enzo toch alwéér het idee: waaróm gaan we nog stemmen????

 

 


 

In 2012 gaan de parkeertarieven in Almere weer flink omhoog --> 45 % !!!!

Nu kost een dagkaart voor een garage 7,50 euro, volgend jaar wordt dat 11.25 euro. 

Nu is parkeren op straat of in een parkeergarage ná 22.00 uur gratis; vanaf volgend jaar zal er betaald moeten worden tot 24.00 uur

Ook abonnementhouders moeten meer betalen: ieder jaar wordt dat 15% duurder. En bovendien: óók op feestdagen wordt betaald parkeren ingevoerd. 

Het stallen van fietsen blijft gratis.....maar de bewakers worden wegbezuinigd! 

-----------------------------------

Dit jaar is er (nog) geen betaald parkeren bij het Zilverstrand en Almeerderstrand. Dat heeft de gemeente Almere besloten omdat de kosten van handhaving en materiaal niet opwegen tegen de inkomsten.. Het besluit geldt voor het jaar 2011. Daarna wordt de situatie opnieuw beoordeeld ivm de ontwikkeling van Almere-Poort., waarvan de stranden deel uitmaken. Het Zilverstrand en Almeerderstrand liggen aan weerszijden van de Hollandse brug, aan resp. Gooimeer en IJmeer. Het betaald parkeren gold bij de beide stranden tussen half april - half september in de weekends en tijdens schoolvakanties. Het werd oa ingevoerd om de parkeerterreinen te kunnen onderhouden......

 

 

 


 

6 mei 2011:  alweer 9 jaar geleden.....Pim fortuyn vermoord

 

klik HIER en  scroll naar bericht  6-5-2007 (5 jaar na dato)

 

 


 

 

21 april 2011: tweeten  en mailen naar je afvalbakken!

 

Wethouder Berdien Steunenberg introduceert uniek herinneringssysteem > tweet-tweet het is vandaag 'Bakkendag' !   >    Klik op plaatje > 

In Almere hebben veel huishoudens een duobak, plasticbak én papierbak om afval te scheiden. Om inwoners te helpen herinneren welke bak wanneer geleegd wordt, introduceert de gemeente een uniek herinneringssysteem: inwoners krijgen een ‘tweet’ of e-mail met een melding specifiek voor hun wijk. Op >
Bakkendag kunnen inwoners eenmalig hun adresgegevens invoeren.

 
De gemeente Almere vindt afval scheiden belangrijk en zamelt sinds eind 2010 ook plastic apart in. Veel huishoudens hebben daarom nu een duobak, plasticbak én papierbak om afval te scheiden. Met Bakkendag biedt de gemeente een herinnering welke bak buiten gezet mag worden.


In heel Almere wordt plastic nu apart ingezameld. Alle laagbouwwoningen hebben een eigen afvalbak voor plastic en bij alle hoogbouwwoningen zijn inzamelcontainers geplaatst. De tussentijdse metingen laten goede resultaten zien: er wordt gemiddeld per huishouden per jaar al 37 kilo plastic ingezameld. Bovendien worden andere grondstoffen beter gescheiden. Wethouder Steunenberg geeft een toelichting op de plasticinzameling en de tussentijdse resultaten van MijnAfvalMaaktWinst.

 

NB als de ophaaldag voor plasticbak en duobak op een feestdag valt, is er een inhaaldag (zie website) 

maar niet voor de papierbak....als die te vol is, moet je dat papier zelf naar een recyclingperron brengen, géén inhaaldag dus!

 

 


 

 

donderdag 14 april 2011: op de politieke markt om 19.00 uur

(zie bericht 8 april 2011)

in de witte zaal, stadhuis almere

klik> HIER

 


 

zondag 10 april 2011: interview met Pieter Jan Datema (Ymere) op Omroep Flevoland

klik> HIER (uitzending gemist)  en  discussie op > LinkedIn

 


 

ivm nieuwe Huisvestingswet die per 2012 ingaat....

 

8 april 2011: brandbrief van corporaties naar gemeenteraad

'Deze huisvestingsverordening is kortzichtig en bureaucratisch en onnodige geldverspilling'  

De 3Almeerse corporaties, GoedeStede, Ymere en de Alliantie hebben een brandbrief naar de gemeenteraad van Almere gestuurd omdat zij het niet eens zijn met de  huisvestingsverordening waar de raad binnenkort over stemt.

Maarten Pel, direkteur van de Alliantie:Wij hebben deze brief gestuurd omdat we de verordening kortzichtig, onuitvoerbaar en bovendien een opmaat naar een financiële blunder vinden. Het is een bureaucratisch plan waar niemand beter van wordt.”  

Volgens het college creëert het nieuwe woonruimteverdeelsysteem goede ruimte voor urgenten en biedt het mogelijkheden voor starters en door- stromers.... maar de corporaties zijn dus bepaald niet enthousiast. Pel:Wij hebben dezelfde ambities als het college, maar het middel om die te realiseren, deze verordening, is een wanproduct van regelzucht.”  

 

De corporaties maken zich grote zorgen. Regiodirekteur Pieter Jan Datema van Ymere:Het plan zorgt voor enorme bureaucratie en gaat heel erg veel geld kosten. De gemeente wil de woonruimteverdeling voor een groot deel zelf gaan uitvoeren, terwijl ze daar niet op toegerust is. Een woningzoekende moet straks langs verschillende loketten om een huis te krijgen, en elk loket kost hem geld. Bovendien moet een woningzoekende straks een huisvestings- vergunning hebben en dat kan 3 maanden duren. Dat betekent lange wachttijden en veel leegstand.” 

Volgens de 3 corporaties schiet de gemeente zich bovendien financieel in eigen voet. Datema: Er is een landelijke Huisvestingswet in de maak, die uitgaat van vrije vestiging. Daarin staat dat een huisvestingsverordening alleen toegestaan is in gebieden met schaarste. Dat geldt niet voor groeistad Almere. Dat betekent dat dit systeem binnen 1 of 2  jaar al weer afgeschaft moet worden, terwijl de invoering ervan miljoenen gaat kosten.”  

Ook de woningzoekenden schieten volgens de corporaties uiteindelijk ook weinig op met dit plan. 

Arjan Deutekom, direkteur van GoedeStede vertelt: “Het college claimt dat dit eerlijker en rechtvaardiger is, maar woningzoekenden worden er niet beter van. Zo is de urgentieregeling bijvoorbeeld verruimd. Wie urgent is, moet snel een huis krijgen. Dat staat buiten kijf. Maar in dit voorstel gaat urgentie boven alles. Daardoor wordt het voor de regulier woningzoekenden nog lastiger om op de woningmarkt te slagen dan het nu al is.”  Ook over het realiseren van doorstroming hebben de corporaties grote twijfels.  

Deutekom: “Doorstroming op de woningmarkt bereik je door meer huizen te bouwen. Met zoveel beschikbare bouwgrond, zou dit in bouwput Almere toch moeten kunnen.” (foto Deutekom: van website Goede Stede) 

Volgens de corporaties kan het woonruimteverdeelsysteem op een simpeler manier aangepast worden.

  Maarten Pel: “De corporaties van Almere hebben verschillende suggesties gedaan bij de gemeente, maar die is hieraan volledig voorbij gegaan. Wij vragen de gemeenteraadsleden in onze brief dan ook om onafhankelijk advies in te winnen en te kijken naar betere en goedkopere oplossingen.”   

 


 

7 april 2011: gemeenteraad -behalve PVV- stemt in met 1,5 miljoen

 

De gemeenteraad Almere stemt in met een investering van anderhalf miljoen euro in het Veiligheidsmuseum

Alleen de PVV stemde tegen omdat de partij de financiële onderbouwing van het investeringsverzoek ‘belabberd’ vond. Wethouder Ben Scholten heeft nog geprobeerd het geld via een IFA-subsidie van de provincie Flevoland terug te krijgen, maar dat mislukte. 

Hij had de provincie bovenop de 1,5 miljoen euro ook 300.000 euro extra gevraagd voor de her-inrichting van de omgeving van het Schipperplein. Ook dat geld krijgt hij niet. Omdat de gemeente zelf geen budget heeft voor de herinrichting, blijft het plein nu ongewijzigd.

In ' Veiligheidsexpo', zoals de werktitel van het projekt is tot er een daadwerkelijke naam is bedacht, worden het
Brandweermuseum uit Hellevoetsluis en het Politiemuseum uit Apeldoorn samengevoegd. Naast een expositieruimte is er plek voor educatie.

 


 

7 april 2011: Nieuwe plv. korpschef flevoland wordt Willem Woelders

 

klik HIER 

 


 

24 maart 2011: 2 lintjes voor 2 vertrekkende statenleden

 

Bij het afscheid van in totaal 25 leden van de Provinciale Staten van Flevoland zijn 2 statenleden koninklijk onderscheiden. Het gaat hierbij om René van de Avoort (foto) VVD) en Wobbe Bouma (CDA). Zij werden beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

<  René van de Avoort uit Almere trad in 1999 aan als statenlid en heeft 3 perioden in de Flevolandse staten gezeten. Wobbe Bouma uit Luttelgeest trad aan als statenlid in 2007. Daarvóór was hij 9 jaar raadslid in de Noordoostpolder. Beiden hebben zich meer dan 12 jaar verdienstelijk gemaakt voor het openbaar bestuur in Flevoland, 'derhalve heeft het Hare Majesteit behaagd hen deze onderscheiding toe te kennen'.   

 

 


 

16 maart 2011: convenant voor betere samenwerking via één punt


De Gemeente Almere, IrisZorg, het Leger des Heils, Kwintes, Tactus Verslavingszorg, GGZ Centraal, MEE IJsseloevers, GGD Flevoland hebben op 16 maart het Convenant Centrale Toegang ondertekend. 

 

Betere hulp voor daklozen. In dit convenant zijn afspraken vastgelegd om te zorgen dat het aantal daklozen in Flevoland beter in kaart wordt gebracht en dat deze mensen passende begeleiding en behandeling krijgen. Eén van de 'trekkers' in dit projekt was Joseph Bakx van Tactus, die dit probleem al jarenlang signaleerde; met name 'het elkaar weten te vinden' en 'weten wat een andere organisatie doet'  waren enkele van de problemen. Als dit geinventariseerd is, kan er dus gericht samengewerkt worden: allemaal ten behoeve van de 'clienten' ofwel de mensen die die hulp zo hard nodig hebben!

 

Centrale Toegang is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties uit de maatschappelijke opvang, de verslavingszorg en de geestelijke gezondheidszorg. 

 

Het convenant is ondertekend door wethouder Ineke Smidt en vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties. (foto aangeleverd)

 

In het verleden merkten deze organisaties dat cliënten niet altijd het juiste zorgaanbod kregen. 

Om meer gerichte en passende zorg in te kunnen zetten, is Centrale Toegang opgezet. 

Een expertteam bespreekt wat voor zorg het beste past bij de situatie van een persoon en betrekt daar ook de wensen van de persoon zelf bij. 

 

Uitbreiding doelgroepen. In eerste instantie richt Centrale Toegang zich op daklozen. Het gaat daarbij om mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en soms ook met een verstandelijke beperking. Het kan ook gaan om mensen met psychosociale problemen die niet in staat zijn zelfstandig te wonen zonder begeleiding. In de toekomst worden de doelgroepen van Centrale Toegang verder uitgebreid.

 


 

13 maart 2011: bestuur voor veteranen almere

Almere heeft sinds 3 weken officieel een bestuur 'Veteranen Almere' en bestaat uit: Gerard Stoute, Marcel Buisman, Kees Boot, Arnold Koopmans en Klaas Jongejan. Het bestuur is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de lokale Veteranendag (1april 2011) in Almere, waar burgemeester Annemarie Jorritsma en de heer Marcus ( directeur Veteraneninstituut) de openingsspeeches houden (van 15.00-18.00 uur).

 Ook wordt er hard gewerkt om de busreis van en naar de landelijke Veteranendag in Den Haag (26 juni 20110) te organiseren. 

 Vanzelfsprekend gaat het bestuur zich ook buigen over de organisatie van lokale aktiviteiten als een Veteranencafé. Om kennis te hebben van de wensen van de Almeerse Veteranen (bijna 900), heeft het bestuur Veteranen Almere een enquête bij de 860 Almeerse Veteranen uitgezet. 

(ja, inderdaad, er wás al een 'veteranen-café'  maar dat is nu een 'veteranen-Soos' geworden (want dat had geen bestuur en wilde ook niets met de gemeente te maken hebben...) Vandaar dat men met deze enquete gaat onderzoeken of de Almeerse Veteranen alsnog een Veteranen-Café willen (ism het Veteranen-Instituut)


< Aldus Klaas Jongejan, behalve zelf veteraan en bestuurslid, ook gemeenteraadslid voor de VVD Almere

 

 kcjongejan@gmail.com


 

10 maart 2011: er komt informateur voor coalitie flevoland

 

 

De lijsttrekker van de VVD in Flevoland, Anne Bliek (tevens gedeputeerde) presenteerde  vanavond de informateur voor de nieuwe Provinciale Staten aan de pers in het Provinciehuis in Lelystad.  

Het is geworden: Ed Nijpels (drs.E.H.Th.M.)

Nijpels heeft de volgende opdracht meegekregen: 

'De informateur onderzoekt de mogelijkheden voor een coalitie die, steunend op een werkbare meerderheid in Provinciale Staten en vanuit een gedeelde visie en ambitie op hoofdlijnen, in staat is de beheer- en ontwikkelopgave van Flevoland op een solide en toekomstgerichte wijze vorm te geven. De informateur komt tot een advies aan Provinciale Staten nadat hij alle in Provinciale Staten gekozen fracties heeft geconsulteerd.’   

De VVD heeft Ed Nijpels benaderd vanwege zijn ruime bestuurlijke ervaring als Minister van VROM, Commissaris van de Koningin in Friesland en Burgemeester van Breda. Daarnaast heeft Nijpels een zeer brede maatschappelijke ervaring. Hij start vanavond met de eerste besprekingen. 

------------------------------

Hier nog even het 'zetel' overzicht na de hertelling (hetzelfde gebleven ;-)

De winnaars: VVD  9 zetels (2007: 9) - PVV 6 zetels (2007: 0) - D66 3 zetels (2007: 0) - 50PLUS 1 zetel (2007: 0) 

Gelijk gebleven: CDA 4 zetels (2007: 4) - GroenLinks 2 zetels (2007: 2) - SGP 1 zetel (2007: 1) -  Partij voor de Dieren 1 zetel (2007: 1)

De verliezers: - PvdA  6 zetels (2007: 7) - SP  3 zetels (2007: 6)  - ChristenUnie 3 (2007: 5) -  Leefbaar Almere 0 (2007:  0)

 
En dús.....wordt er nu onderhandeld met......VVD, CDA, PvdA en CU.....hoe is dat nu politiek te verantwoorden?!?

 (of heet dit nu 'onbetrouwbare politiek'? zoals de burger heeft gekozen gewoon aan de kant schuiven en gewoon verder gaan...zoals het al jaren gaat?)

 

 


 

NB klik ook > HIER 

 

9 maart 2011: heérlijk die politiek.....nu jaagt VVD op zetel PvdD en CU

 

Eerder deze week (4/3 jl) wilde de VVD al een hertelling van de uitgebrachte stemmen omdat er in Almere een afwijking was in de uitgebrachte stemmen en de stempassen, circa 80 stemmen teveel geteld....Daardoor kwam de VVD op 9 stemmen uit ipv de verwachte 10 stemmen en ging die ene  restzetel naar de Partij voor de Dieren.  Volgens de Partij voor de Dieren gaat het de VVD in werkelijkheid om een voor hen gunstige foutmarge bij de hertelling. Elke handmatige telling heeft een foutmarge waardoor de kans aanwezig is dat bij hertelling enkele stemmen anders uitvallen. 

 

 

Wanneer de Partij voor de Dieren 5 stemmen minder blijkt te hebben, of de Christen Unie en SGP samen 11 stemmen minder, krijgt de VVD een 10e zetel

Lijsttrekker Partij voor de Dieren Melissa Bax: 'een hertelling van stembiljetten zal het overschot van stempassen niet verklaren en het hoofdstemburo heeft aangegeven dat een teveel aan stempassen normaal is omdat sommige mensen na inlevering van de stempas niet stemmen maar bijvoorbeeld een bezwaar indienen. Om die reden vond het hoofdstemburo het niet nodig om daarom te gaan hertellen. In dit geval gaat het om 2 a 3 teveel stempassen, verspreid over 37 stemburo's. Van fraude zal dan logischerwijs geen sprake zijn. Daaruit blijkt ook wel dat het de VVD daar helemaal niet om gaat'.  

De Partij voor de Dieren vindt dat verzoeken om hertelling bij een objektieve organisatie zoals het hoofd stemburo voorgelegd moet worden en niet in staten of raden. Lijsttrekker Melissa Bax: 'staten of raden zijn belanghebbend en zouden daarom geen beslissingen mogen nemen over de uitgebrachte stemmen. We zijn er heel eerlijk in dat wij vrijdag ook een hertelling hebben overwogen maar gingen ervan uit dat het hoofdstembureau hier dan een besluit over zou nemen. Wij zouden dit zelf nooit bij de staten neer willen leggen omdat zij niet onpartijdig zijn. Wettelijk gezien is dit helaas wel mogelijk maar het blijkt niet eerlijk naar stemmers toe. De VVD haalt waarschijnlijk een meerderheid voor de hertelling omdat partijen nu niet tegen de VVD in willen gaan vanwege de aankomende coalitie onderhandelingen'.

 


 

 

4 maart 2011: voorkeursstemmen??? (groen) link ....(s)

 

De 17-jarige Indira Draijer uit Almere, die voor GroenLinks op de kieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland stond, heeft 1730 voorkeurs- stemmen gehaald.  'Dat is normaal gesproken genoeg voor een zetel. De minimumleeftijd voor een Statenlid is echter 18 jaar, waardoor ze de zetel aan haar neus voorbij ziet gaan. De no.2 van de kandidatenlijst zal haar plek bezetten', zei Jeroen Kok, lijsttrekker voor GL in de Provincie. 

Volgens Kok stond Draijer op de lijst om het standpunt van GL "de minimumleeftijd voor passief kiesrecht omlaag", kracht bij te zetten.

GL won 2 zetels en zag 1730 van de bijna 8500 stemmen naar Draijer gaan, die als 4e op de lijst stond. Wel is ze de eerste gegadigde wanneer na haar 18e verjaardag (in mei) één van de 2 Statenleden vroegtijdig een zetel opgeeft.....maar dat is de no.2 (Frank Pels) zeker niet van plan!

VVD géén 10 maar 9 zetels, op de valreep naar Partij voor de Dieren 1 zetel  

PVV van 0 naar 6 zetels (waarvan 1 voor Willem Boutkan, ex-VVD-raadslid)

Voor de VVD leverde de Statenverkiezing in Flevoland een onaangename verrassing op. De partij rekende zichzelf lange tijd 10 zetels rijk, maar de Partij voor de Dieren kaapte op het laatste moment nog een restzetel weg bij de liberalen. Aanvankelijk kwam de partij 3 stemmen tekort, maar na een hertelling van stemmen in Almere bleek dat de huidige Statenzetel nipt wordt behouden.

 

 


 

 

2 maart 2011: provinciale verkiezingen Flevoland

 

Even een kijkje bij één van de stemburo's, in een basisschool bij het van Eesterenplein (een van de 99 stemburo's in Almere). Gevraagd naar de opkomst...daar viel niet over te klagen, geen drommen tegelijk maar wel regelmatig stemmers!

 

 

 

 

 

 

Omroep Flevoland had dit bericht eind van de middag op hun site staan:

 

Het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen lijkt duidelijk hoger te liggen dan 4 jaar geleden. In Lelystad was het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen rond 16.00 uur ongeveer 28 %. Vier jaar geleden lag dat rond die tijd op nog geen 20 %. In Almere had om 15.00 uur ruim 22 % zijn stem uitgebracht. In 2007 lag dat op 17 %. In NOP lag het opkomstpercentage op een kleine 26 %. Urk had een percentage van 25 %. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met 4 jaar geleden. In Dronten was om 16.00 uur al 32 % van de bevolking naar de stembus geweest. Dat is ruim 10% meer dan in 2007. Zeewolde geeft geen tussentijdse opkomstpercentages. In 2007 lag het uiteindelijke opkomstpercentage op 43,9 %

 

 


 

1 maart 2011: sgp heeft géén idee..... of juist wél ???

 

Alles staat in het teken van de provinciale Statenverkiezingen (dus eigenlijk landelijk ;-)) vanwege de 1e Kamer tzt) 

En dus komt de SGP vandaag op de radio met de eerste maten van de 5e van Beethoven 

(waarmee in de 2e wereldoorlog berichten van het verzet werden aangekondigd op de zender)

 

Echt....de SGP heeft géén idee waar ze mee bezig zijn...maar als dat wél zo is: des te erger zo'n associatie!!!

 

Als de SGP dit verstaat onder 'politiek bedrijven' dan vindt Kunst-enzo dit een smerig spelletje 'politiek'....

 

Verklaring: Beethovens 5e Symfonie begint met 3 korte noten en 1 langere en dat heeft in de 2e WO een grote betekenis gekregen. Het ritme is in 'morse' tekens namelijk de letter 'V'  (Victorie) en werd als codewoord gebruikt door de verzetsbeweging in de strijd tegen het nazisme.

 

 


 

 

10 maart 2011: daar gáán we weer....vanaf 13.00 uur in Stadhuis almere

 

Zie  jij jezelf als raadslid, inwoner van Almere?


De gemeenteraad Almere organiseert een congres lokale politiek. Hoe is het om raadslid te zijn, hoe kan je het worden en hoe werkt de Almeerse politiek? Op 10 maart 2011 kunnen inwoners uit Almere kennismaken met de (Almeerse) lokale politiek en op deze vragen een antwoord krijgen. 

Dit congres is een initiatief van raadsleden van de PVV, de PvdA en Trots op Nederland.

NB Na afloop van deze middag, kan iedereen meteen door naar de Politieke Markt om 19.00 uur!!!

Deelnemers krijgen een kijkje in 2 interessante politieke loopbanen van
burgemeester Annemarie Jorritsma en het Rotterdamse raadslid Marco Pastors van de lokale partij Leefbaar Rotterdam. Daarna volgen 2 praktische workshops door Jorritsma en Pastors samen met voormalig CDA-raadslid en huidig wethouder Berdien Steunenberg. In deze workshops kunnen deelnemers zich op de hoogste stellen van wat het inhoudt om raadslid te zijn, hoe je dat in je leven kan inpassen en hoeveel tijd het kost en hoe je kunt leren debatteren en omgaan met de media.

Tijdens het ‘politiek shoppen’ is er de mogelijkheid om te ontdekken welke partij bij je past door in gesprek te gaan met de Almeerse gemeenteraadsleden van alle frakties. Hier kunnen deelnemers met de raadsleden praten over hoe het is om raadslid te zijn en wat zij zelf kunnen betekenen voor de Almeerse maatschappij. Het is de bedoeling dat het congres een jaarlijks terugkerend evenement wordt om meer Almeerders te interesseren voor de politiek.
Bewoners zijn van harte welkom op 10 maart 2011 in het stadhuis Almere, het begint om 13.00 uur met een ontvangst.

 

Aanmelding graag voor 9 maart via vvijn@almere.nl  Meer info? Kijk op almere.nl/gemeenteraad en #raadslidworden - of neem kontakt op met Vivian Vijn, (036) 539 9573 of 06 22904837  De initiatiefnemers Colette Bertram (PVV) en Shanti Tuinstra (PvdA) zijn beschikbaar voor een nadere toelichting.

Programma: 13.00 uur Ontvangst stadhuis Almere; 13.30 uur Burgemeester Annemarie Jorritsma vertelt ...; 14.15 uur Het raadslidmaatschap door Marco Pastors; 15.00 uur Workshops*: ‘Raadslid zijn, past het mij?’ met Marco Pastors, Berdien Steunenberg (CDA) en Klaas Wolzak (PvdA); 16.00 uur.          Workshops > ’Zelf aan het stuur!’, hoe om te gaan met de media en het debat met Annemarie Jorritsma en Trinette Struik (VijfAdvies) 

NB deelnemers kunnen 2 workshops bijwonen, deze worden 2x keer gegeven <>  Op dit moment zijn er al ruim 100 aanmeldingen <

17.00 uur Politiek shoppen; 18.00 uur Diner als gast van de raad.

 

19.00 uur Start Politieke Markt


 


 

even terug met Kunst-enzo naar 2009.....

28 februari 2009: "ziet u zichzelf weer als burgemeester in almere ? 

Sinds 18-8-2003 is Annemarie Jorritsma burgemeester van Almere en met de campagne  -de nu al losgebarsten verkiezingskoorts voor de gemeenteraads- verkiezingen van maart 2010-  zouden we bijna vergeten dat er nóg een 'verkiezing' (nou ja, nog steeds een 'benoeming') gaat plaatsvinden, en nog wel dit jaar 2009!

De vertrouwenscommissie is al aktief geweest, allemaal achter de schermen.

Al in oktober 2008 maakte Kunst-enzo deze 'inspirerende' foto van onze burgemeester, waarbij Kunst-enzo kennelijk vooruit liep op de campagne 2009 voor de werving van gemeenteraadsleden, die gisteren is gestart (zie  bericht 26/2 jl) met als variatie op de - nu in 2009-  gebruikte tekst: 

"Ziet u zichzelf (weer) als burgemeester in Almere?"

foto: greta verduin al gemaakt op 20-10-2008  - klik HIER en scroll naar 28-2-2009

 

Kunst-enzo

 


 

 

2 maart 2011: provinciale  (nou ja...) verkiezingen  (dus...)

klik > HIER 

 

< Op zaterdag 26 februari 2011 liepen er weer heel wat partijen te flyeren in Almere-stad, óók op de markt natuurlijk. We kwamen de SP en de CU in goede harmonie tegen, dus goed voor een plaatje....

 

 

Op 14 februari jl. (Valentijnsdag) > 

gingen VVD-(raads)leden bewoners van verzorgingshuis De Kiekendief verrassen met een bloemetje....(foto: Klaas Jongejan)

 

 

 

 

 

Maandag 28 februari 2011 komt er nog een groot Verkiezingsdebat in het Stadhuis Almere (begint om 19.30 uur) en daarna is het afwachten hoe de opkomst zal zijn woensdag 2 maart 2011.... (want ach, wie weet nu nog waaróm en waaróp ze moeten stemmen? Dat er Verkiezingen in aantocht zijn, merken de bewoners alleen aan het feit dat er 'ineens' weer allerlei politici komen opdraven ;-))

 

De PvdA kwam wat later op de dag in aktie (ook al in Almere-Stad) met de landelijke Job Cohen en de lijsttrekker voor Flevoland Annelies Boode.

Leefbaar Almere leefde zich uit (lijstduwer Frits Huis) in een spel met weinig toeschouwers in Lelystad...De VVD had 1e en 2eKamerleden uitgenodigd.

 

 Kunst-enzo meende eerst een grote reklamestand te zien van het CDA in de passage.....maar nee, dat bleek een plaatselijke winkelier!

(wel mooi passend in de politieke akties want het is en blijft een dobbel(gok)spel ;-))

 

 

 

 

Op woensdag 2 maart 2011 vanaf 21.00 uur  is iedereen welkom in het Provinciehuis van Lelystad om bij de provinciale uitslagenavond aanwezig te zijn. Alle politieke partijen hebben toegezegd bij de uitslagenavond aanwezig te zijn. De eerste uitslagen worden vanaf 23.00 uur verwacht. 

De uitslagenavond is ook live via Omroep Flevoland te volgen. 

 


 

23 februari 2011: 1 week vóór de verkiezingen....geert wilders de almeerse markt op

 

 

 

 

Overal weer giga-beveiliging: politie te paard, heel veel politie  in uniform en veel 'eigen bewaking' rond Wilders. 

Ook waren er diverse raadsleden van de Almeerse PVV aanwezig voor de ontvangst....

 

 

Op de foto linksonder staat -rechts- de lijsttrekker voor de PVV-Flevoland, Joram van Klaveren, huidig 2e Kamerlid en voorheen raadslid VVD-Almere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Desondanks ging Geert Wilders de Almeerse weekmarkt op het Stadhuisplein op, en nam zelfs tijd om met mensen een praatje te maken. 

Het leek wel of de beveiligers er zenuwachtiger van werden dan hijzelf overkwam (relaxed lachend) en aktief folders uitdelend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 de fraktie van GL over 19 februari 2011: 'succesvolle duurzame tour' 

 

Kandidaten en GroenLinks leden Flevoland toonden zaterdag 19/2 jl hun groene hart en toerden (duurzaam?)  samen met 2eKamerlid Liesbeth van Tongeren langs bijzondere lokaties. De tour begon bij het Zoneiland in Almere en ging via Stadslandgoed De Kemphaan, Oostvaarderswold, het windmolenpark in de Noordoostpolder naar vliegveld Lelystad. Groenlinks vroeg hiermee aandacht voor de enorme bezuinigingen van het kabinet op natuur, landschap en milieu. (niet voor de hoge benzine prijzen ;-))

 

 

Bij het Zoneiland in Almere werd een toelichting gegeven bij deze vorm van duurzame energie. Daarna naar het wandelpad Oostvaarderswold aan de Ibisweg in Zeewolde waar de twitterwalk van Natuur en Milieufederatie Flevoland werd onderschept. Lijsttrekker Jeroen Kok over het Oostvaarderwold: 'niet alleen voor de natuur is het Oostvaarderswold belangrijk, ook als recreatiegebied voor Almere en Lelystad. Het Oostvaarderswold is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van Flevoland voor zowel mens, plant als dier.’ Vervolgens naar de Kemphaan in Almere, waar 2eKamerlid Liesbeth van Tongeren onder de indruk was hoe vanuit verschillende organisaties en invalshoeken in relatief korte tijd zo’n mooi stadslandgoed is ontstaan. Hierna de Noordoostpolder, waar GL ter plaatse werd voorgelicht over het toekomstige windmolenpark; aan de hand van tekeningen en visualisaties werd een goed beeld verkregen van het toekomstige windmolenpark. ‘Pas als je ter plaatse gaat kijken kun je vaststellen dat de beeldvorming in de media over het windpark sterk is opgeblazen door het actiecomité 'Urk briest' en een aantal politieke partijen.’ aldus Jeroen Kok, 'dat is jammer, wij kijken liever naar de feiten. In januari 2010 adviseerde PS unaniem om 10% minder molens te plaatsen ter hoogte van Urk. De minister heeft dit advies volledig overgenomen waardoor het uitzicht op Urk wordt gespaard.’

De dag werd besloten op  luchthaven Lelystad waar symbolisch een aantal windmolens werden geplaatst. Jeroen Kok hierover: 'uitbreiding van de luchthaven levert veel geluidsoverlast op en slechts 200 banen. Liever investeren wij in groene energie. Studies tonen aan dat een eigen duurzaam energiebedrijf ruim 6.000 banen oplevert’.

 

 


 

februari 2011: WOZ-waarde ontwikkeling in Almere

In de gemeente Almere
is de WOZ-waarde gemiddeld met
-1% gestegen (...?)

 De waardeontwikkeling van je woning kan van dit gemiddelde percentage afwijken. Bijvoorbeeld omdat de stijging of daling per wijk of type woning verschillend is of omdat je woning is verbouwd. Wil je meer weten over de WOZ of vind je de WOZ-waarde te hoog? Ga dan naar de website van EIGEN HUIS voor meer informatie.

 

 


 

22 januari 2011: Kick-off stadsdialoog Ontwikkelingen rondom het Weerwater'' 
Onderdeel: Zuidoever/A6 - lokatie: La Place, 1e etage, Weerwater- & Almere Havenzaal (Oorweg 1, Almere)


PROGRAMMA > STADSDIALOOG

Van 10:00 uur tot 17:00 uur Vrije in- en uitloop Stadsdialoog in La Place Almere. Hele dag koffie en warme chocomel, broodjes tussen 12:00 uur en 14:00 uur.

Tijdsblok 1
10:30 uur presentatie
van het gebied door Henk Meijer (directeur WACW) 11:00 uur *excursies (duur circa 1,5 uur) 12.30 uur terugkomst excursie en terugkoppeling bevindingen aan interaktieve tafel

Tijdsblok 2
12:30 uur presentatie
van het gebied door Henk Meijer (directeur WACW) 13:00 uur *excursies (duur circa 1,5 uur) 14:30 uur terugkomst excursie en terugkoppeling bevindingen aan interaktieve tafel

Tijdsblok 3 
14:30 uur presentatie
van het gebied door Henk Meijer (directeur WACW) 15:00 uur *excursies (duur circa 1,5 uur) 16:30 uur terugkomst excursie en terugkoppeling bevindingen aan interaktieve tafel


* excursies:
keuze uit verschillende excursies: 

1. Weerwater Aktief (excursieleider: Frans Meijer) 2. Groene Long (Kasteel) (excursieleider: Albert Roozenburg) 3. Entree Haven (Steiger) (excursieleider: Danny Louwerse) 4. Verbindende Schakel (Scoutingpad / 't Oor) (excursieleider: Ernest Pelders)

 U bent vrij om binnen te lopen bij de Stadsdialoog maar als u zich >
registreert voor de bijeenkomst, 

 

dan kunnen wij u ook rechtstreeks informeren over de uitkomsten en het vervolg van de Stadsdialoog.

 

 

 

 schilderij van Hans Brouwer >

 

 

 

                                                               


20 januari 2011: provincie start opkomstbevorderende campagne ; -)

De provinciale verkiezingen van Flevoland op 2 maart 2011 staan voor de deur. Inwoners van Flevoland kunnen op die dag hun stem laten horen. 

Om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te trekken, start de provincie een opkomstbevorderende campagne. 
De provincie zet verschillende middelen in om de opkomst te bevorderen. Naast posters, commercials, en een website, zijn er diverse debatten dwars door de provincie.
(ja, ja, dat zal wel helpen...(.Kunst-enzo)

Inwoners van Flevoland spelen in de campagne een belangrijke rol. (o ja? hoe dan?)


 

20 januari 2011: debat met gedeputeerden provinciale staten

 

Met de verkiezingen in het vooruitzicht maken Provinciale Staten de balans op van de resultaten van de afgelopen 4 jaar. Dat doen zij door in de bat te gaan met de gedeputeerden van VVD, CDA en PvdA  (de partijen die deze statenperiode de coalitie hebben gevormd). Uitgangspunt hierbij is het politieke Hoofdlijnen- Akkoord uit 2007. Het debat vindt plaats tijdens een bijzondere statenvergadering op donderdag 20 januari 2011 om 19.30 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis in Lelystad (Visarenddreef, naast het NS-station). Inwoners van de provincie en maatschappelijke organisaties zijn nadrukkelijk uitgenodigd dit debat bij te wonen. Overigens is deze bijzondere statenvergadering niet de laatste van deze periode. Op 27 januari en 17 februari 2011 vinden nog reguliere statenvergaderingen in de huidige samenstelling plaats.  

 


 

17 januari 2011: GroenLinks en D66 gaan lijstverbinding aan in Flevoland

GroenLinks en D66 gaan in Flevoland een lijstverbinding aan voor de komende Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart 2011. De 2 partijen hopen
zo samen hun kansen op een restzetel te vergroten. Beide partijen houden wel ieder een eigen programma, kieslijst en hun eigen identiteit.
"Samen hebben we een grotere kans op een restzetel dan afzonderlijk," aldus D66-bestuursvoorzitter Niels Abcouwer, "door samen op te trekken
hopen we na de verkiezingen sterker te staan".
 GroenLinks bestuurslid Leo Broekhuis geeft aan dat er geen inhoudelijke afspraken over politieke
standpunten zijn gemaakt. "We laten met de lijstverbinding zien dat we graag willen samenwerken," zegt Broekhuis. "De verwachting is dat de
komende vier jaar regelmatig samen op te kunnen trekken ondanks verschil van mening over sommige onderwerpen."


De zetelverdeling volgens de kieswet, geeft partijen of lijstverbindingen met meer zetels een grotere kans om een restzetel te krijgen. Die restzetel(s) worden dan op basis van het aantal stemmen toegekend aan de partijen van de verbonden lijsten.  De uitslag van de verkiezingen van 2 maart 2011 is belangrijk, omdat Statenleden de leden van de 1e Kamer mogen kiezen.

 


 

12 januari 2011: ondertekening op hoofdlijnen door almere en ymere

 

klik hier > Architektuur 2011  (filmpje met toelichting)

 

Almere en Ymere eens over bouw sociaal duurzame wijk Almere Hout Noord, de bouw van 4.300 woningen kan van start. 

 

 

 

 

 


 

ook nog op een zondagavond....2 januari 2011: Nieuwjaarsreceptie gemeente almere 2011

 

Deels besloten Nieuwjaarsreceptie Gemeente Almere uitsluitend voor de vrijwilligers, aangesloten bij Vrijwilligers Mantelzorg Centrale Almere (VMCA,) op zondag 2-1-2011 in Schouwburg Almere en Kunstlinie. Organisatie: gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA)  in het kader van 'het jaar van het vrijwilligerswerk 2011' . Dit jaar is er voor gekozen dit deel besloten te houden om alle genodigde vrijwilligers een plek te kunnen bieden. 

De gemeente Almere laat weten: 

'in voorgaande jaren was het officiële deel en het optreden van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest nog toegankelijk voor alle inwoners'.....

....maar dat klopt al jaren niet meer.....

klik maar eens hier voor de Nieuwjaarsreceptie 2009 en Nieuwjaarsreceptie 2008  

 

Alle inwoners zijn pas welkom ná 21.30 uur voor de Nieuwjaarsreceptie 2011

 

 

Leuk geregeld voor een gemeente met het grootste aantal jonge kinderen van Nederland!! Er zijn dan allerlei optredens, muziek en dans en het duurt zeker tot 23.30 uur. Iedereen mag dan komen zonder zich vooraf te moeten aanmelden en het is gratis....een idee wat er voor optredens zijn? 

Om 21.30-23.00 uur: dans & theater van de talentenklas van de Kunstlinie; en ook duo Quartier Latin; en Breaking Glass; en A6 Music met The A-Theme ensemble;

 21.30-22.00 uur: damesvocalgroep Fem@il en ook selektieklas Dans van de Kunstlinie; 22.15-22.45 uur: musicalgroep van de gemeente Almere; 21.30 – 23.00 uur: kunstwerk Dag vd Dialoog Mariël Bisschops; en 21.30 – 23.00 uur concertpianiste Mirjam Tsoukernik, piano; Jazz tot 23.30 uur met Rembrandt Frerichs

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Het programma voor de genodigde vrijwilligers begint eerder, waar zij kunnen genieten van de Nieuwjaarstoespraak van de burgemeester, die ook de Bonifatius- speld gaat uitreiken. Daarna zijn zij getuige van de uitreiking van de Ondernemersprijs door weth.Scholten en als afsluiting  een concert door het AJSO (Almeers Jeugd Symfonie Orkest)

 

=============================================

 

Kunst-enzo wil niet zeggen dat 'vroeger alles beter was' maar feit is wél dat het er 'vroeger' veel ongedwongener aan toe ging. Ten eerste was het op een zaterdagmiddag,dus iedereen kon gewoon, al dan niet met z'n boodschappentas, het Stadhuis binnenlopen. Je kreeg dan een paar consumptiebonnen gratis (in het prille begin was dat nog niet, maar ja Almere groeide) en je kon daar iedereen tegenkomen, gewoon 'in het wild', dus óók  de Burgemeester, meestal getooid met de ambtsketting. Die stapte dan tussen 'zijn' burgers rond en maakte hier en daar een praatje. Later volgde het officiele gedeelte in de raadzaal en als die vol was, stond er beneden een groot scherm waarop alles te zien en te horen was. Er werd vaak een bepaald thema gekozen, zoals diverse landen.Overal was muziek te horen en er stonden in de 2 Passages (thema) kraampjes maar ook gemeentelijke diensten en andere organisaties, die zich profileerden. Beetje vergelijkbaar met een 'Gemeentedag' en meestal erg gezellig!  

Maar ja, al een paar jaar lang heeft de gemeente Almere 'in al haar wijsheid'(?)  beslist dat het over-georganiseerd moet worden....dus op een zondag (arme CU en CDA) en dan lekker laat op de avond....wie past er op de kinderen? 

Het is duidelijk: de Gemeente Almere wil de Burgers graag bij de Politiek betrekken!!! (wanneer zijn de Verkiezingen weer?)

 


copyright tekst, foto's, filmpjes: greta verduin