< hier  Archief-Jongeren2005                                               JONGEREN- enzo 2006 < Archief 2006                                                                          copyright foto's: greta verduin                                                

klik hier voor Multiversum  Ongerept   JVSA   Mazzle   AlmereRulez   Stadsrapper JayTee (2006/2007)  jongeren.pagina

Stadsrapper mc DRT (2005/2006)  Flevoland-Links  meepraten?  Jij Mag Het Zeggen  PolitiekStemwijzer   Jongeren2006Media   << luister    

                                                 


LET OP: zaterdag 9 en zondag 10 dec. CultureShock in het RandstadTheater!!

1-12-2006 Weer uitverkochte zaal voor Culture Shock  in lelystad nu!

een verslag

Na het grote succes van de première voorstelling Culture2Shock op 9 juli 2006 (scroll naar beneden voor die datum voor een foto-verslag!) in een uitverkocht ‘Theater de Metropole’ speelde afgelopen vrijdag 1 december het jongerenprojekt ‘Culture Shock’ de voorstelling:‘Culture2Shock’  in een uitverkocht jongerencentrum ‘de underground’  voor jongeren in Lelystad.  In de voorstelling wordt de bezoeker meegenomen naar de wereld van artistieke straatdisciplines zoals: streetdance, rap, martial arts, streettricks, breakdance, zang en human beatbox. De spelers geven door middel van een dynamische voorstelling een kijkje in hun leefwereld. Het ene moment geniet u van street- of breakdance battle, het andere wordt u gefascineerd door een rap, zang, of  liefdes scène.  

Deze voorstelling wordt volledig bedacht, geproduceerd en uitgevoerd door talentvolle jongeren uit Almere. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden en wilt u de voorstelling ook bekijken? Culture Shock speelt zaterdag 9 en zondag 10 december 2006 in het randstadtheater in Almere-Stad voor de laatste keer dit jaar de volledige show Culture2ShockAanvang van deze shows zal allebei de dagen zijn: 20:00 uur zijn. Kaarten zullen alleen voor aanvang van de show te koop zijn, aan de deur van het theater en kosten slechts € 3,50  

Zaterdag 2 december speelde Culture Shock in Utrecht een verkorte demo van deze theater voorstelling tijdens een Benefiet concert voor stichting Youth on the move die zich inzet voor mensen met epilepsie in Kenia. 

WAT IS CULTURE SHOCK  EN WAT DOEN ZE?

Culture Shock is een project opgezet door, en voor jongeren uit Almere. Het geeft jongeren uit Almere de kans hun talent te gebruiken en te laten zien wat ze kunnen. In Almere bestaat een levendige straatcultuur, deze cultuur wordt door veel inwoners van Almere als overlast beschouwd.

Jongeren kansarm ??? We praten niet over zoals sommige volwassenen proberen te zeggen over kansarme jongeren maar jongeren die hun kansen pakken zoals bijna alle jongeren dat willen en proberen te doen.

Er heerst een negatief beeld over de Almeerse jongeren. Met de voorstelling van Culture Shock word dat negatieve straat beeld en het zonnetje gezet. Het is eigenlijk helemaal niet zo slecht! De jongeren krijgen de kans om te laten zien dat de Almeerse straatcultuur toch vooral een mooie cultuur is met positieve elementen, en dat op straat veel mooie dingen kunnen ontstaan. Veel positieve elementen van de Almeerse straatcultuur werden in de voorstelling verwerkt. Er zitten veel typische Almeerse kenmerken in de voorstelling verwerkt. De voorstelling bevat disciplines van de straat, zoals streetdance, , martial arts, breakdance en skaten. Ook muziek wordt vertegenwoordigd door middel van dj, rap, beatboxen, zang maar ook graffiti en video in.

Zij bestaan uit jonge theatermakers en performers, die dynamische en energieke voorstellingen maken waarin de meest uiteenlopende disciplines met elkaar op een podium gemixt worden.  De kracht van deze multiculturele groep is uitstraling en de positieve invloed op andere jongeren. Daarnaast geven ze en volwassenen toeschouwers een bont beeld van jongerenstraatcultuur. Omgangsvormen en typische straattaal en hoofdrolspelers komen akelig dichterbij.

Als de scherpe kanten weg zijn, blijken op het eerste gezicht de personages en situaties vele andere gezichten te hebben Verder verzorgen zij ook voor scholen work shops en voorstellingen zowel voor jongeren als beroeps krachten die met jongeren werken.                                                  

Uniek is dat de jongeren  voor een groot deel zelf de verantwoording dragen over het project  De ambulant jongerenwerker Rene Kempenaar van st. de Schoor. heeft een ondersteunende taak (coachend) Jongeren maken ook zo nodig gebruik van andere professionele hulp zoals een zang en dans docenten. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt om de jonge trainers weer op te leiden tot docent. Het principe blijft echter dat zij in de eerste instantie het project vanuit hun visie het draaien. 

Een van de professionals die ondersteuning geeft aan dit projekt is Jörgen Raymann .  (gewaardeerd adviseur) Spec management(management Ali B) draagt ook zo nodig een steentje bij mbt raad  en  theaterschool Faust die de nodige podium-adviezen geeft voor een optreden . Culture Shock heeft momenteel haar onderkomen in Totum aan de Rentmeesterstraat. 

Begin januari zijn er weer nieuwe audities let op de publikaties!

 

 


 

1-12-2006 SONGLab in BG in Haven        

 

Vrijdag 1 december  a.s. weer SONGLAB!!!!  Het begint om 21.00 uur en toegang is 2.50 euro

BG HEEFT GESPROKEN
//////////////////////////////
/ BG-22-24 The Young ArtLab  / Kerkgracht 22-24  / 1354 AL Almere  www.bg-22-24.nl        

/////////////////////////////


 

 

2-11-2006 Culture Shock en  de Softies op Politieke Markt

 

 

Niet meteen het 'Podium' waar je jongeren zou verwachten, de Politieke markt in het Stadhuis Almere.....maar vanavond stond een eventuele subsidie aan onder andere Culture Shock op de agenda van deze Begrotingsraad. Dus was een heel stel aanwezig olv René Kempenaar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens iedere Politieke Markt hebben organisaties de mogelijkheid zich te presenteren, meestal via een kraampje, zoals vandaag stichting De Schoor.

 

 

 

 

Maar ook studenten van Endzjin kwamen -voor 't eerst- even kijken wat zo'n Politieke Markt nu eigenlijk is...

De praeses (voorzitter) Alex van Assem en de scriptor (secretaris) Rob van der Burgt.

 

 

 

Even een praatje maken met burgemeester Jorritsma 'in het wild'....

 

 

 

 

Maar deze avond was er muziek te horen van de Softies! Na de (19.00-20.30 uur) bijeenkomst in de 'witte zaal' over alle ingediende moties en amendementen, lieten Stadsrapper JayTee (nog steeds niet beedigd!), Human Beatboxer Jonathan en anderen ook van zich horen! Bekijk de foto's.

 

 

 

 

 

 

Er wordt maar vast een hoed op de grond gelegd om te mansen.....vooruitlopend op de Begrotingsbeslissing van de gemeenteraad......waarvan de meesten niet precies weten waar Culture Shock nu eigenlijk onder valt....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Cultuurstimulering wordt besloten een  bedrag toe te kennen (2 ton voor 4 jaar), dat natuurlijk niet alleen voor Culture Shock is; uit deze pot kunnen dit soort aktiviteiten betaald worden volgend jaar (en evtl. volgende jaren)  Kijk verder bij de link 'Politiek-enzo'

 

 


 

Amendement no.9 (Culture Shock)

Hieronder de reaktie van het College van B&W op het ingediende amendement

 

Met ingang van 2007 is er een structureel budget voor Cultuurstimulering op de begroting gekomen ter hoogte van € 200.000,-. Er zal een evaluatie plaatsvinden voor alle eerdere bestedingen uit dit budget. Naar aanleiding van de uitkomst van deze evaluatie zal duidelijk worden of de subsidieregels van Cultuurstimulering opnieuw onder de loep genomen moeten worden en hoe de besteding en verdeling van het budget vorm krijgt. Een eventuele subsidieaanvraag voor Cultureshock wordt met inachtneming van de evaluatie beoordeeld. Door nu subsidie aan Cultureshock voor de duur van vier jaar toe te zeggen, lopen wij vooruit op de uitwerking van het Meerjarenbeleid Jeugd en vrije tijd dat interactief tot stand zal komen. Bovendien ontnemen we daarmee de mogelijkheid om ieder jaar opnieuw een afweging te maken. De voorgestelde dekking in het amendement gaat ten koste van fysieke maatregelen, zoals bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden. Wij ontraden dit amendement.

 


13 t/m 18 november 2006 "Loungen” in bibliotheek Almere Stad

Van 13 t/m 18 november wordt een deel van de begane grond in de Bieb in Almere Stad omgetoverd tot een ‘jongeren-lees-hangout’. Er wordt nl een Coca Cola Moods & Books lounge  geplaatst. Die bestaat uit vijf themacabines, ieder in een eigen kleur, en een lange lage loungeleestafel. Rond deze tafel liggen losse kussens waarop het heerlijk lezen en bladeren is in de boeken die op de tafel liggen.

De Moods & Books lounge is ontwikkeld in het kader van het projekt de Jonge Jury. Dit is een leesbevorderingsprojekt van Stichting Lezen, speciaal bestemd voor jongeren van 12 tot 16 jaar. In de themacabines (romantiek, school&thuis, avontuur&spanning, magie&fantasie, land van herkomst) maken jongeren kennis met de vijftien kerntitels die in aanmerking komen voor de Prijs van de Jonge Jury 2007. De jongeren komen in de sfeer van deze thema’s door het bekijken en ontdekken van boekfragmenten die op verrassende wijze zijn aangebracht. Tegelijk horen zij via de geluidsinstallatie toepasselijke muziek. Herkenbare voorwerpen en de speciale verlichting zorgen voor de juiste sfeer. Er is natuurlijk een Coca Cola-automaat op de 1e etage bij het leesterras.                                                                        (foto aangeleverd)

Iedereen tussen de 12 en 16 kan ook zelfstandig meedoen aan de Jonge Jury en daarmee, uit alle titels die in 2005 zijn verschenen zijn/haar favoriete schrijver kiezen. Deelnameformulieren zijn te vinden in alle bibliotheekvestigingen. Tot 1 maart 2007 kunnen de stemformulieren opgestuurd worden. Ook kan er digitaal gestemd worden op de website www.jongejury.nl of via stemmen@jongejury.nl  maar als je het formulier bij de bibliotheek inlevert, dan maak je kans om uitgenodigd te worden op de speciale “Dag van de Jonge Jury” op 17 april 2007. Dan wordt bekendgemaakt welke schrijver de Prijs van de Jonge Jury 2007 heeft gewonnen.  

Met een speciale introductiebijeenkomst over de Jonge Jury zal op 14 november om 11.15 uur de Moods & Books lounge officieel in gebruik genomen worden door VMBO-leerlingen van het Helen Parkhurstcollege. In totaal doen 7 klassen van het Voortgezet Onderwijs in Almere mee aan dit projekt.

 


 

 

9-11-2006  MOVIELAB Gaat interactief!

Donderdag 9 november om 21.00 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de MOVIELAB geopend. Geen film kijken, maar filmscenes met jullie samen maken!  Neem je videocamera , een special outfit en je notitieblok mee. We gaan scènes schieten "on the spot". Iedereen die iets met film heeft, is welkom. Gedurende de avond gaan we opnames maken met alle aanwezigen. Natuurlijk aan de hand van een goed concept en veel fantasie. Bedenk alvast welke rol je kan aannemen in het productieproces: figurant, acteur, technicus, regisseur, schrijver, componist etcetera. 
De Almeerse kunstscene in Almere Haven ziet de BG-22-24 als vast thuisadres. Het lab waar je met elkaar tot nieuwe concepten en samenwerking kan komen. 
Elke tweede donderdag van de maand is er een MOVIELAB in BG-22-24. De BG-22-24 is momenteel erg hot. Dus kom op tijd, want vol = vol, toegang
euro 2,50. Verdere informatie is te vinden op  www.bg-22-24.nl

 

 


 

 

6-11-2006 Opening  foto-expo IDOLS

Maandag 6 november jl. opende burgemeester Annemarie Jorritsma de foto-expositie IDOLS in de B-passage van het Stadhuis van Almere. Deze expo is gemaakt door Indonesische kinderen die werken en leven op de vuilnisbelt in Jakarta. De kinderen kregen van de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie 'Plan' de unieke kans om hun idolen te fotograferen.  

Voor de kinderen was het een droom die uitkwam: ze mochten hun idolen in levende lijve ontmoeten, mee praten en fotograferen.. De kinderen zagen zo dat het betere leven echt bestaat. Voordat de ontmoetingen met de idolen plaatsvonden, kregen de kinderen een cursus fotograferen. Daarna kregen ze ieder een camera waarmee ze een fotoreportage maakten over hun vrienden, hun familie en over gebeurtenissen uit hun leven. Het enthousiasme van de groep was enorm. De kinderen waren apetrots om mee te doen aan het project. Ze deden waardevolle ervaringen op en kweekten een gevoel van eigenwaarde.  Plan werkt al jaren in Indonesië aan het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen. De strijd tegen kinderarbeid is een van de belangrijkste punten om het leven van de kinderen te veranderen. Middels de IDOLS tentoonstelling geeft Plan de kinderen van de vuilnisbelt een stem. Een stem die bijdraagt tot sociale verandering.  

Het middelbaar onderwijs in Almere is uitgenodigd om zelf ook teksten te schrijven die betrekking hebben op de rechten van het kind. Basisscholen kunnen aan de slag om een kunstwerk te vervaardigen dat is bedoeld als ‘monument voor de kinderen van Bantar Gebang’.

Rondleiding De aangrijpende foto tentoonstelling is van 6 tot en met 20 november 2006, tijdens de openstelling van het stadhuis, vrij te bezichtigen in de B-passage van het stadhuis van Almere. De tentoonstelling van individueel worden bezocht, maar op afspraak kan men ook een korte rondleiding en toelichting van een planvrijwilliger aanvragen j.schippers21@chello.nl

 


 

 

28-10-2006 Totum wil officieel POPPODIUM worden

 

Zaterdag 28 oktober a.s. wordt het herbouwde jongerencentrum Totem in Almere-Haven, feestelijk heropend. Ter gelegenheid daarvan een programma met de populaire rapper Jawat!. Verder  treden op: Robotix, Statickx, Banana en Iyobel. Toegang 5 euro en het begint om 21.00 uur.

 

Vrijdag 10 november (vol.maand) staat de Almeerse Stadsrapper JayTee in het voorprogramma en daarna een optreden van de  populaire HipHop groep  "Opgezwolle" . Het begint ook om 21.00 uur en kost dan 10 euro.

 

Vrijdag 24 november (volgende maand dus pas) is er een live-concert van de reggaeband "Luie Hond"  en in het voorprogramma staan weer Stadsrapper JayTee en de Almeerse band Supermannen en Ape Dirt. Kost 5 euro en begint om 21.00 uur.

 

Zaterdag 2 december 2006 afsluiting van deze serie met een live-optreden van de Metal band "Van Katoen"met lekkere harde muzieksoorten. In het voorprogramma de Almeerse bands Born Loco en A New Hope. 21.00 uur entree 5 euro.

kijk verder bij www.trapnotov.nl en www.totumalmere.nl

 

 

NB   Onze nieuwe Stasrapper (sinds 1 juni 2006) is nog steeds niet beedigd......

 

 

 


 

27-10-2006 FoodLab in BG-22-24

 

Thema: New York menu "Autumn breeze"

 

FOODLAB vrijdag 27 oktober om 19.00 uur: reserveer nu het nog kan! (geef aan of je vegetariër bent en met hoeveel vrienden je komt)  New York staat bekend om zijn skyline,grote verscheidenheid aan restaurants,muziek en entertainment maar ook zijn prachtige herfst.  De verkleuring van de bladeren aan de bomen in Central  Park zijn echt net  een prachtig schilderij.  Met de aanwezigheid van de herfst op dit moment willen wij het publiek  meenemen naar  herfstig N.Y en een kleine kijk in de keukens geven van  deze metropool.  Wij zullen drie gerechten gaan serveren die in bekende New Yorkse  restaurants op de menu kaart staan uiteraard door eatandjam in een eigen  jasje gestoken. 
//////////////////////////////

G-22-24 The Young ArtLab presenteert de FOODLAB van oktober door een experimentele samenwerking met Eatandjam.

Vrijdag 27 oktober om 19 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is de FOODLAB geopend. Eatandjam zal in de ArtLab voor ongeveer 14 man zorgen voor een muzikale en culinaire avond! Eatandjam noemt hun concept urban entertainment, music & food. Met name voor multicultureel Nederland, willen zij in deze tijd waarin urban music en lifestyle steeds meer populair wordt en koken nog steeds een hot item is deze groep de kans  geven elkaar beter te leren kennen door te genieten van ieders culinaire achtergrond / muziek en door iets te ontwikkelen waar zij zich mee kunnen identificeren. Eatandjam wil de nadruk leggen op de verschillende bevolkingsgroepen die Nederland telt en dus ook hun keukens. Dit alles in combinatie met urban music, verzorgd door de Eatandjam DJ.

De FOODLAB gaat deze maand voor het eerst de samenwerking aan met Eatandjam. Eatandjam is een initiatief dat goed aansluit bij de doelstellingen van BG-22-24 The Young ArtLab. Het combineren van disciplines en het bijelkaar brengen van mensen. FOODLAB is een avondje lekker lowbudget eten van een creatieve kok. Deze
maand is dat 27 oktober. Reserveren via info@bg-22-24.nl is noodzakelijk, want de zaal zit snel vol. Verdere info www.bg-22-24.nl 
Kerkgracht 22-24 Almere

 

 


 

 

14-10-2006 Jonathan moet HumanBeatbox-titel verdedigen

 

( PS helaas voor Jonathan: niet gelukt....de nieuwe BeatBoxer van Nederland is komend jaar Nabil Ayad )

 

 

14 oktober in danscafé 'Eindelijk!' zal Jonathan (Baij) zijn titel moeten verdedigen van beste BeatBoxer van Nederland. Hij zal het opnieuw moeten opnemen tegen de BeatBox- top van Nederland op de DutchBeatboxBattle 2006 (DBB 2006)

Om precies te zijn is Jonathan 1 jaar en 2 maanden Nederlands Kampioen HumanBeatbox geweest. 

 

Het afgelopen jaar was Jonathan regelmatig te zien op TV en te horen op de radio, natuurlijk op internet en in het Theater (met CultureShock) en stond hij met een groot artikel in de Sp!ts en trad hij samen met Jørgen Raymann op 29 april 2006 voor de koningin op in Almere. Daar heeft hij Nederland laten kennismaken met de artistieke kunst ‘HumanBeatbox’. Alleen vindt hij dat nog lang niet iedereen kennis heeft gemaakt met HumanBeatbox. Hij zal proberen in Nederland te blijven optreden, iedereen kennis te laten maken met het fenomeen BeatBox,  of hij nu wél of niet het kampioenschap dit jaar wint! Jonathan is op dit moment druk bezig met het concept voor zijn BeatBox-album te creëren dat hopelijk in de loop van 2007 gereleased zal worden, maar de focus ligt op dit moment op het kampioenschap.  

Jonathan: 'Toen ik van de organisatie het bericht kreeg, dat het kampioenschap 2006 eraan kwam ben ik direct gaan oefenen om nieuwe geluiden en nieuwe technieken te ontwikkelen.”  

Jonathan begon midden 2000 met HumanBeatbox nadat hij een bekende beatboxer genaamd Rahzel op MTV zag. Na drie jaar oefenen stond hij in september 2003 voor het eerst op het podium zijn beatbox act te vertolken tijdens een open microfoon sessie in Jongeren Centrum Totum tijdens het evenement Development in Almere.  

Maart 2004 staat Jonathan samen met 3 andere beatboxers (waarvan één (JayTee) nu de stadsrapper van Almere is) als de formatie The Fantastic Four op het podium tijdens de talentenjacht ‘Night Of The Stars’ op de middelbare school het OVC in Almere. De reacties na dit optreden waren lovend maar Jonathan vond zichzelf nog niet goed genoeg om in 2004 mee te doen aan het eerste Nederlands Kampioenschap beatbox tijdens Zulunation’s Blockjam in Haaksbergen.  

Als Jonathan in 2005 samen met een andere beatboxer uit Almere Aram Goedhart, en rappers Jay Tee en Danna naar Blockjam 2005 toegaat besluiten Baij en Goedhart zich voor de grap in te schrijven. Dat deze twee Almeerders de eerste en tweede plaats haalden, had Baij niet verwacht nog minder dat hij het van zijn goede vriend Aram zou winnen.  

Jonathan: 'Ik wist niet wat ik kon verwachten, omdat ik nog nooit met een kampioenschap had meegedaan laat staan een battle. Aram is een goede vriend van me en is een héle goede beatboxer ik had verwacht dat hij het zou worden, en hij van dacht dat ik het zou worden we zijn allebei goede vrienden en goede beatboxers dus als hij het was geworden had ik er ook vrede mee gehad. Ik had het trouwens iedereen gegund! Maarja, wij moeten Almere toch een beetje reppresenten of beter gezegd: ‘beatboxpresenten’ '.

Wat hem dit jaar te wachten staat tijdens de DBB’s weet Jonathan eigenlijk nog niet. De kansen zijn verdeeld, iedereen heeft evenveel kans. 'Er doen veel goede mensen mee dit jaar, ik ben zeker benieuwd hoever ik dit jaar kom”. Jonathan hoopt wel dat de jury naast een beatboxer ook voor een entertainer kiest. Mensen willen tenslotte niet alleen een geluidsmachine zien maar willen ook ge-entertaind worden. “Ik zou het vet vinden om voor de tweede keer NK te worden maar ik gun het een ander ook!”. 

 

 


 

 

BG-22-24 The Young ArtLab zoekt koks en wijzigt beleid FOODLAB.

Vanaf heden ( 21 sept.2006) is onze FOODLAB alleen nog op aanvraag, dat wil zeggen als een cultureel geïnteresseerde groep van minimaal acht en maximaal 14 man zich aanmeldt. In overleg zal dan een datum bepaald worden. De reden hiervoor is dat onze huiskok een kindje verwacht en erg druk is met zijn werk als kok in Amsterdam. Daarom is de BG naarstig op zoek naar creatieve koks die op vrijwillige basis bij ons willen en kunnen koken.


Bij deze dus een oproep!!

////////////////////////////////////////////////

 

 


 

 

17 en 18 september 2006 Multiversum Graffiti-weekend "Ego Drip"

 

 

Dit weekend is er een groot graffiti-evenement "Ego Drip"aan de achterkant van museum De Paviljoens op de grote graffiti-wall die daar staat. Bekende graffiti-jongens en meisjes komen vanuit de hele wereld hier naartoe om hun "Ego" naar buiten te brengen op de Wall, net als de "Drip" van de (druipende) spuitbusverf. Internationale Graffiti kunstenaars maken Hall of Fame in Almere.

 

Het begint zaterdag om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Afsluitend een AfterParty in Totum met verschillende optredens, kosten 5 euro. 

 

 Op zondag van 12.00-18.00 uur maar dan is de plek rond het Pakhuis (Marktmeesterstraat, naast Totem, vlakbij de Grote Markt) Je kunt dan meteen kijken in het Créa-Café van Multiversum, waar ze ook graffiti-cursussen geven!

 

 


 

9-9-2006 Workshop "Beeld & Geluid" voor jongeren in museum De Paviljoens

 

(GRATIS workshop voor jongeren van 16 tot 25 jaar)

Zaterdag 9 september van 13.00 tot 17.00 uur organiseert Museum De Paviljoens samen met kunstenaar Niels Schrader en musicus Tanja Keilen een speciale workshop voor jongeren van 16 tot 25 jaar. De workshop vindt plaats in het glazen gebouw van de architect William Alsop naast DooWorld in het nieuwe stadscentrum van Almere. Op basis van geluid, muziek en videoclips werken de deelnemers aan het grafisch ontwerp van een poster. Beide kunstenaars en museumdocenten van Museum De Paviljoens begeleiden de workshop. Deelname is gratis.

Grafisch ontwerper Niels Schrader heeft voor de tentoonstelling De stedelijke conditie in Museum De Paviljoens geluiden opgenomen op zeven plaatsen in het stadscentrum van Almere, zoals het treinstation, de winkelstraat en de pier aan het Weerwater. Deze stadsgeluiden zijn met een computerprogramma omgezet in abstracte zwart/wit beelden. Bij de popzaal – de 7e locatie – koos hij voor een geluidsfragment van eigentijdse muziek van Tanja Keilen. De geabstraheerde geluiden zijn afgedrukt op posters en opgehangen op de betreffende lokaties in de stad. De posters zijn ook in het museum te zien.

Voor Niels Schrader speelt geluid een belangrijke rol in ervaring van ruimte. Net als geur kan ook geluid de verbeeldingskracht stimuleren. Het geklik van hakken in de winkelstraat, de fluit van de treinconducteur en de dreunende klank van heipalen roepen vaak beelden op van een stedelijke omgeving.

Tijdens de workshop zullen Niels Schrader en Tanja Keilen laten horen en zien hoe zij met geluid en beeld werken. De deelnemers gaan hiermee vervolgens zelf actief aan de slag. Alle jongeren met interesse in muziek, geluid, clips en creativiteit zijn van harte welkom. Technische kennis is niet vereist. De workshop start om 13.00 met een introductie van de workshop met broodjes, koffie en thee. Om 17.00 eindigt de workshop met een presentatie van de resultaten. 

 

Aanmelden bij Museum De Paviljoens op 036 5450400 of via educatie@depaviljoens.nl

 

 


 

7-9-2006 BG-22-24 MOVIE-Lab met "JEZUS IS EEN PALESTIJN"

Be there! a.s. donderdag 21.00 uur kosten 2,50 euro 

Een niet te missen film met Hans Teeuwen, Kim van Kooten en Najib Amhali.

 

Ramses woont al acht jaar onder kloosterachtige omstandigdheden in een landbouwcommune. Als zijn vader stervende is, krijgt hij toestemming om hem op te zoeken. Eenmaal buiten de commune wordt Ramses verliefd en moet hij kiezen tussen het celebate leven in de commune of het huwelijk. Hij is niet gewend om zelfstandig keuzes te maken en roept de hulp in van de messias, die in een flat in de Amsterdamse Bijlmermeer woont. Echt wel dat je gaat komen! BG heeft gesproken  BG-22-24 The Young ArtLab  // Kerkgracht 22-24  Almere    www.bg-22-24.nl

 

 

 


 

 

31-8-2006 Stadsrapper JaytTee laat weer van zich horen!

 

 

 

Nadat de allereerste Almeerse Stadsrapper DRT  een jaar lang zijn 'kunsten' had vertoond, met zijn positief-kritische rap richting  'Politiek' (scroll naar die datum) voor 2005/2006, 

 

 

is na een spannende strijd per 1 juni 2006 zijn opvolger geselekteerd.

NB hij is nog steeds niet beedigd...(na 3 mnd.)

 

Deze  2e Stadsrapper heet JayTee (zie foto's)

(in het dagelijks leven Jermaine Tjon Akon)

 

 

 

 

Na enkele optredens voor de gemeente en bij de premiere van Culture2Shock (in de Metropole) bleef het naar de mening van Kunst-enzo toch wel akelig stil....en de schuld zoeken we niet in de vakantietijd.....

 

Want eigenlijk zou de gemeente Almere - en óók Stichting Stads Promotie Almere! -  de Stadsrapper méér moeten inzetten bij allerlei evenementen. Een prima promotiemiddel. Want waarom hebben we anders een Stadsrapper? Omdat dat zo leuk klinkt soms of als gebaar naar de jeugd? Die jeugd moet je trouwens wél serieus nemen want anders is dit zinloos.

 

 

En dat hoeven niet uitsluitend  'grote evenementen'  te zijn. Hij zou betrokken kunnen worden bij het nieuwe Stadshart (of is men bang voor een kritische rap ;- )  Of optredens in Almere-Poort (kom maar op met je rap, daar kunnen de politiek en de projekt- ontwikkelaars hun voordeel mee doen) Of in Almere-Buiten (vóór de opening van de skate-baan al problemen...kom op, zég er wat van!) En wáár is onze Stadsrapper op het Havenfestival komend weekend 1, 2 en 3 september? 

 

 

 

Gelukkig valt er nu weer wat nieuws te melden! 

 

 

 

Zoals aangekondigd, ontving de tot Stadsrapper gekozen Almeerder als prijs: "opname van een eigen CD in een Studio". JayTee laat weten daar heel hard aan te werken. Het worden eigen komposities en ook eigen teksten. Ook zullen aan enkele nummers twee zangeressen meewerken. Wanneer de CD uitkomt?? "Binnenkort", volgens de Stadsrapper. Of hij al weet hoe die gaat heten? Dát gebeurt pas als de CD is opgenomen, dan kijkt hij welke titel er het best bij past.

 

 

 

Wie JayTee in aktie wil zien: hij treedt op bij het Evenaar-Festival op 9 september a.s. 

 

en op 14 september bij het Music & Beer-Festival in Almere-stad (voorheen Music Below the Sea)

 

 

 

foto's JayTee                                                                                          kijk ook op de website (aan zijn eigen website wordt nog gewerkt)

 

 

 


 

27-8-2006 Rappen voor Almere en de rest van het land

(bericht van het ANP) 

 

De woorden stromen in het dagelijks leven net zo snel uit zijn mond, als wanneer rapper DRT uit Almere leegloopt achter de „mic”. De 24-jarige Almeerder maakte het afgelopen jaar naam als de eerste stadsrapper van Nederland. De gemeente werkte mee aan het idee van de stadsrapper als ludieke spreekbuis voor de jongeren, maar DRT liet zich zeker niet als marionet van de gemeente gebruiken.

DRT is de artiestennaam van de 24-jarige Kevin Visser. Hij maakte afgelopen juni plaats voor zijn opvolger. De stadsrapper uitte tijdens zijn bewind bakken vol kritiek op het beleid van de gemeente Almere. "Er is hier zoveel fout gegaan, dat moest een keertje door iemand worden gezegd. Die kans heb ik natuurlijk met twee handen aangegrepen. Daar was de gemeente niet blij mee, maar dan hadden ze dit idee niet moeten invoeren. Eigen schuld, dikke bult.”

Visser haalde de inspiratie voor zijn teksten uit het dagelijkse leven in Almere. Wanbeleid genoeg, betoogt hij. "Ze zetten hier gebouwen neer en vijf jaar later zijn die weer weg. Totale geldverspilling, terwijl er niet eens een buitenbad is. Waardoor de kinderen in de sloten moeten zwemmen. En de gemeente doet daar alleen maar een dansje omheen. Het is ook wel toepasselijk dat ex-minister Annemarie Jorritsma hier burgemeester is. Want het is hier net Madurodam en zij kon na de bouwfraude wel een nieuwe pretfunctie gebruiken”, aldus de niet malse kritiek van DRT (foto tijdens optreden in Stadhuis Almere)

 

 

De verkiezing van een officiële stadsrapper was een idee van de Almeerder culturele organisatie Tumult. De gemeente sloot zich daar later bij aan. Nick Teunissen van Tumult  (foto) vond het niet erg dat DRT uitgroeide tot een ware luis in de pels van de gemeente"De winnaar hoeft zich niet als paradepaardje van de stad te gedragen. Een kritische noot moet ook kunnen. Het ging ons erom dat de jongeren hun eigen spreekbuis kregen”, zegt hij.

Opvolger van DRT is de 21-jarige Jermaine Tjon Akon die onder de naam Jaytee optreedt. Hij won in juni de finale van zo'n zestig mededingers. Dit jaar zat er voor het eerst ook een vrouwelijke rapper bij. "Het maakt ons niet uit. Man of vrouw, jong of oud, blank of gekleurd. Alles kan, zolang iemand maar een goede performance met een duidelijke boodschap heeft.” De nieuwe stadsrapper lijkt wat gematigder dan zijn voorganger DRT. Jaytee ziet naar eigen zeggen zowel positieve als negatieve kanten aan Almere en wil die allebei laten horen. Dat was bijvoorbeeld te beluisteren in een van zijn eerste raps over het nachtleven voor jongeren in Almere."Mijn centrale boodschap is dat je moet samenwerken. Want dan bereik je meer dan wanneer je deze stad in je eentje probeert op te bouwen. Hoeveel invloed ik kan uitoefenen, durf ik echt niet te zeggen.”

Jaytee beschouwt het als zijn taak om het Almeerse fenomeen ook in andere Nederlandse steden doorgevoerd te krijgen. Veel gemeenten kennen namelijk wel een stadsdichter, maar nog geen eigen rapper. Het valt Jaytee trouwens op dat de rappers vaker rijmen dan de dichters."„Die dichters schrijven echte poëzie. Ik denk dat een raptekst begrijpelijker is om te horen.”

 

DRT denkt dat laatste helemaal niet. „De gemiddelde Nederlander vindt een doorsnee rapteskst helemaal niet begrijpelijker dan een gedicht. Mensen van middelbare leeftijd raken het spoor waarschijnlijk snel bijster door de bij rap horende jongerentaal.”

DRT denkt voorlopig wel zijn kritiek te blijven spuien. "Rijk ben ik er niet van geworden, dan had ik beter cocaïne kunnen gaan verkopen. Ik zie het gewoon als een missie. Niet om vervelend te zijn, want ik heb echt het beste voor met deze stad.”

 

27 augustus 2006 Tekst ANP - foto's greta verduin

 

NB kijk ook in het ARCHIEF van Kunst-enzo Jongeren2005  (20-5-2005)

 

 


 

September & oktober 2006 Nieuwe Workshops "Kunst Kijken voor Kinderen"


In september & oktober naar buiten 'Op sporenonderzoek door Almere’

 

 In het nieuwe schooljaar start Museum De Paviljoens op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur weer met een nieuwe (4 weken) cursus Kunst Kijken voor Kinderen. Ditmaal gaan we naar buiten! Net als beeldend kunstenaar Rebecca Sakoun gaan we op sporenonderzoek in Almere!

 

Sporen kunnen ons een heleboel vertellen. Ook de stad heeft sporen. Lopend door de stad kun je een heleboel ontdekken. Zo kan bijvoorbeeld de stijl van de gebouwen ons iets over de leeftijd en de geschiedenis van de stad vertellen.  De samenstelling van een wijk kun je aflezen aan de hoeveelheid huizen, tuinen, auto’s èn speeltuinen! Maar ook de plantjes tussen de stoeptegels  of de sigarettenpeuken kunnen ons veel verhalen over de stad vertellen.

Voor de tentoonstelling De stedelijke conditie heeft kunstenaar Rebecca Sakoun een onderzoeksstation in het museum ingericht. Naast onderzoek zijn er ook stadswandelingen met Rebecca tijdens de tentoonstelling, waarin ze op zoek gaat naar het ongeplande en oncontroleerbare in de natuur. Veel natuur is geïmporteerd, maar heeft zich – net als de bewoners - in de stad geworteld en een nieuwe leefomgeving gekregen. Tijdens de cursus bekijken en bespreken we het werk van Rebecca. (NB kijk ook bij  4-6-2006 en 6-8-2006 Kunst-enzo. Deze kunstenaar heeft ook de 3 trappen ontworpen in het nieuwe Stadshart!)

 

Onder begeleiding van een museumdocent gaan we zelf op sporenonderzoek door de stad. Net als Rebecca Sakoun verzamelen en fotograferen we sporen in de stad om nieuwe verhalen over Almere te ontdekken. Terug in het museum gaan we aan de slag om een beeldend verslag van het sporen-onderzoek te maken.

Voor wie: kinderen van 8-12 jaar  Wanneer: woe.middag van 14.00-16.00 uur  Cursus in: september: 6/9, 13/9, 20/9 en 27/9 Cursus in oktober : 4/10, 11/10 en 18/10
Museum De Paviljoens, Odeonstraat 3, Almere-Stad   7,50 euro voor cursus van 4 bijeenkomsten.  Aanmelden: educatie@depaviljoens.nl of  036-5450400

 


 

 

9-9-2006 Opening Skatepark Almere-Buiten

Op 9 september a.s. is de officiële opening van het skatepark Almere-Buiten. Met demo’s van verschillende professionele teams, een best trickcontest en uiteraard muziek wordt de opening officieel ingeluid. De afgelopen weken is al gretig gebruik gemaakt van het skatepark, dat zijn gelijke in Nederland niet kent. Op het terrein van 25 bij 85 meter kunnen zowel beginnende als gevorderde inlineskaters, BMX’ers en skateboarders hun hart ophalen.  

Wanneer: zaterdag 9 september 2006  Tijdstip: van 14.00 tot 17.00 uur  Waar: op de plek van het skatepark, dus: Evenaar Almere Buiten, bij station Oostvaarders (aan de Ambonstraat). Programma: 14.00 uur opening + onthulling naam skatepark door wethouder Henk Smeeman.

Demo’s  14.10 – 14.30 uur: demonstratie skate door het “Built to Destroyteam” (Chris Dijkmans, Aldo Nieuwmeijer, Erwin Prent) 14.30 – 15.00 uur: demonstratie inline door Adil Farhouni  15.00 – 15.30 uur: demonstratie BMX door team Paul's.    

Doe mee met de Best Tricks!!!  15.30 – 16.00 uur: best trick skate (alle skaters kunnen meedoen!) 16.00 – 16.30 uur: best trick inline (alle inliners kunnen meedoen!) 16.30 – 17.00 uur: best trick BMX (alle BMX’ers kunnen meedoen!)  17.00 uur: prijsuitreiking 

 

 


 

1-9-2006 BG-22-24 Terug van weggeweest!


BG-22-24 The Young ArtLab is terug van vakantie en presenteert op 1 september de spetterende SONGLAB!

 

 

Vrijdag 1 september om 21 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de SONGLAB geopend. Met deze maand Susan Zeegers, Benjamin Winters en Jon en Maaike. Susan Zeegers is een opkomend singer-songwriter uit Amsterdam. Ze schrijft liedjes met gevoel en fantasie als een klein dagboek met observaties. Ze heeft een stem met een randje Bonnie Raitt, India Arie en Jill Scott. Benjamin Winter is een door de wol geverfde singer-songwriter uit San Diego, California. Met zijn band Sisera heeft hij drie releases uitgebracht en de afgelopen zes jaar is hij "on the road" als solo performer. Sinds 2004 woont hij in Amsterdam en heeft daar zijn eerste solo album "Amber Alley And After" gerealiseerd. Quote van Benjamin: "The song, though words are not always needed, is soulless for me unless I beleave what I am saying." Jon en Maaike uit Groningen brengen voornamelijk eigen werk in het pop/jazz genre met meer dan 20 eigen composities in een avondvullend programma. De sound kenmerkt zich door een eigentijdse, toegankelijke en emotionele persoonlijke vertolking. Maaike Wijbenga (singer/songwriter,19 jaar oud),zang /piano /gitaar /alt blokfluit, ging na de zomer van 2003 componeren en samenspelen met Jon. Jon Olaf Karysemito is ook singer-songwriter, speelt akoestisch en electrisch basgitaar en heeft samengespeeld met bekende namen als Koffi Ayivor (Osibisa), Nena, Hans & Candy Dulfer, Viola Wills, Gloria Gaynor & Nippy Noya. De Almeerse kunst- en muziekscene begint in Almere Haven de BG-22-24 als vast thuisadres te zien. De plek waar je naar hartelust je nieuwe repertoire aan kritisch publiek kan voorleggen en samen met muzikanten kan brainstormen over de muzikale toekomst.

Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. De BG-22-24 is momenteel erg hot. Dus kom op tijd, want vol = vol. Verdere info  www.bg-22-24.nl.

 

 


 

29-8-2006 Boekje over 'Veilig uitgaan' in Almeerse Horeca

 

 

Dinsdag 29 augustus reikt burgemeester Annemarie Jorritsma het verslag over veilig uitgaan in het Stadshart van Almere uit aan vertegenwoordigers van de Koninklijke Horeca Nederland, afd. Almere en aan vertegenwoordigers van de jongeren in Almere.

Het verslag geeft de resultaten weer van het drie jaarlijkse onderzoek naar veiligheid in het Stadscentrum. Hiervoor werden 441 personen uit het uitgaanspubliek geïnterviewd en vulden 60 horecaondernemers een enquêteformulier in. Ook de politiecijfers over de afgelopen drie jaar werden in het onderzoek meegenomen. De politiecijfers geven feitelijke aantallen incidenten weer terwijl het onderzoek juist een uitspraak doet over de veiligheidsbeleving

 

 

 

 


 

 

  Zomer-workshops op de woensdagen 16-23 en 30 augustus 2005 in Museum De Paviljoens

KunstKijken voor kinderen (7-12 jr) met kunstenaars

 Deze zomervakantie geven kunstenaars, van de huidige tentoonstelling De stedelijke Conditie in Museum De Paviljoens in Almere, workshops in het kader van Kunst Kijken voor Kinderen. Op woensdagmiddag 16, 23 en 30 augustus 2006 bekijken en bespreken de kunstenaars en ontwerpers Gabriel Lester, Ira Koers en Niels Schrader met kinderen (7-12 jaar) eerst hun eigen werk om vervolgens samen creatief aan de slag te gaan met fotografie, film, geluid, theater, tekenen of schilderen.Het werk van deze 3 kunstenaars is te zien op de huidige tentoonstelling De stedelijke conditie in Museum De Paviljoens, nog te zien tot 22 oktober 2006.Tijdens de drie workshops gaan de kinderen onder leiding van de kunstenaars op creatieve wijze aan de slag met wat er in hun leefomgeving gebeurt. 

16 augustus: Gabriel Lester gebruikt in zijn werk verschillende media, zoals film, theater en architectuur om zijn ideeën over de stad weer te geven. Voor de tentoonstelling bouwde hij een soort filmdecor waar je doorheen kunt lopen. Is de stad voor hem realiteit of is het fictie?

23 augustus: Ira Koers ontwikkelde voor het nieuwe stadscentrum drie trappen. Wat betekenen trappen voor Ira Koers? En hoe heeft zij deze trappen ontworpen en waarom op deze plekken?

30 augustus: Niels Schrader en geluid, dat een belangrijke rol speelt .In Almere nam hij geluiden op en vertaalde deze grafisch op posters. Samen met de musicus Tanja Keilen zal hij aandacht besteden aan het verbeelden van geluid; de kinderen gaan zelf geluid maken en dit geluid verbeelden.

Waar: Museum de Paviljoens, Odeonstraat 3, Almere- Stad op woensdagmiddag 16, 23 en 30 augustus 2006. De juiste aanvangstijd wordt bekend gemaakt bij aanmelding. Aanmelden: vooraf per e-mail educatie@depaviljoens.nl of telefoon 036-5450400  meedoen is GRATIS!!

 


 

16-8-2006  IJsjes voor boeken bij jeugdafdeling BIEB Almere-Stad 

 

Omdat de BIEB in Almere-stad de heropening niet zomaar aan jullie wil laten voorbij gaan...hebben ze een 'cool'   aanbod: gratis ijsjes in ruil voor 'n geleend boek! Dit geldt voor de Jeugd- en Jongerenafdeling en alle jeugdleden tot 18 jaar.

Woensdag 16 augustus tussen 11. 00 en 13.00 uur is je geleende boek namelijk ijs waard. Kan jij je uitleenbon én minimaal 1 nét geleend boek laten zien bij de diepvrieskist dan hebben we nl. een lekker ijsje voor je. Zo is lezen nog verfrissender dan je al dacht....Bovenstaande aanbieding is alleen geldig in de bibliotheek van Almere Stad en….. OP = OP!!!!

 


 

14-8-2006 Toezicht op nieuwe skate-baan Buiten

De gemeente, de politie en welzijnsstichting de Schoor hebben afspraken gemaakt om overlast en hinderlijk gedrag op de nieuwe skatebaan in Almere Buiten struktureel tegen te gaan. Er komt per direkt extra toezicht

De nieuwe voorziening trok de laatste weken zeer veel gebruikers, maar dit sukses ging in sommige gevallen gepaard met rivaliteit tussen groepen jongeren en hinderlijk gedrag van sommige bezoekers richting andere gebruikers.  Nog deze week wordt samen met de jongeren die de skatebaan bezoeken een reglement opgesteld voor het gebruik. Die regels komen op een bord te staan dat voor iedereen goed zichtbaar is. Door politie en jongerenwerk worden gebruikers waar nodig aangesproken op hun gedrag. Hinderlijk gedrag en overlast worden niet getolereerd. De politie zal daartegen optreden. De komende tijd blijft extra toezicht op het gebruik van de baan gehandhaafd.


 

 

31-7-2006 BG-22-24 The Young ArtLab

 

Dag beste allemaal!!  Vanaf september gaat een van onze bewoners naar Duitsland verhuizen. Er komt dus een woon/werkplek vrij in ons kunstlaboratorium BG-22-24 The Young ArtLab! Het liefst willen wij iemand uit de visuele of theatrale hoek.

*******************
* Gezocht: kunstenaar (ongeveer tussen de 20 en 40 jaar) * betreft: woning bestaande uit: slaapkamer, kamer, kantoor. * badkamer, terras en grote keuken delen met 1 huisgenoot. * prijs: 300 euro inclusief gas,water en licht * vanaf september is de ruimte vrij. * mail naar: info@bg-22-24.nl voor dat het te laat is!
*******************

Eind augustus worden de geinteresseerden uitgenodigd voor een bezoek. Mail dit door of toon interesse!!!  BG heeft gesproken
/ BG-22-24 The Young ArtLab  // Kerkgracht 22-24  // 1354 AL Almere  // www.bg-22-24.nl  // giro: 4830200 /
//////////////////////////////

 


 

30-7-2006 Gratis kindertheater 'de Burgerin' op De Kemphaan

 

 

Zondag 30 juli om 14.30 uur geeft LaVioLou een kindervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan. Het stuk heet ‘de Burgerin’ en gaat over een dame die als voormalig Koningin komt te wonen in een gewone straat met rijtjeswoningen. De koningin, gespeeld door actrice Loutje Bosch, is echt kindertheater (6-12 jr.) met kostuums, decor en speciaal geschreven liedjes. In deze solovoorstelling zitten veel liedjes en verhalen waar kinderen zich in kunnen inleven en waar ze volop aan mee kunnen doen. LaVioLou speelt op haar viool om haar heimwee naar haar moederlandje uit haar hart te kunnen laten stromen. De prachtige muziek, geluidseffecten en klanklandschappen versterken de sprookjesachtige sfeer. 

 

De voorstelling is gratis, het begint om 14.30 uur op het overdekte marktplein op De Kemphaan. 

Het koningsdrama LaVioLou, Koningin van Eenvoudige Komaf, heeft van haar 'kollega' Beatrix toestemming gekregen om in Nederland te gaan wonen. Ze moet dan wel haar koninklijke onderscheidingstekens afleggen en geen koninklijke aktiviteiten ondernemen. Nadat de Koningin is verhuisd naar haar rijtjeswoning, moet ze eerst nog op cursus waar ze leert fietsen, klompendansen, koekhappen en andere typisch Nederlandse dingen. Na de cursus zullen de kinderen haar helpen het Kasteel te beschermen tegen sloop door de Domme Dorre Ambtenaar. Samen vormen ze een bouwploeg die met helmen op en arbeidsvitaminen aan het Kasteel een mega-make-over geeft. Zal het lukken gewoon te worden en vooral te blijven? Krijgt ze een vergunning? Een klassiek koningsdrama in vijf bedrijven, dat goed afloopt.  

Nog meer te doen op 30  juli Op zondag 30 juli is er een bijzondere akiviteit in het kader van de tentoonstelling Sculptuur Kemphaan die te zien is in en rondom het Eksternest. Tijdens drie sessies van 45 minuten, startend elk heel uur, gaan kunstenaars Florian Haeck en Hans Berkhout tekenjammen in natuurcentrum het Eksternest. Dit in wisselwerking met de muzikant Roelof Rosenthal, die oude muziekinstrumenten bespeelt zoals luit, percussie en doedelzak. 

Meer informatie? Bel Natuurcentrum het Eksternest op 036-5475050 of kijk op www.kemphaan.nl  

 

 


 

4-7-2006  Het gemene ' Eenzame Westen' (van 2/8 t/m 3/9 a.s.)

 

Suburbia en Jolle Roelofs (muzikaal leider) willen graag aandacht voor hun nieuwste voorstelling. De titel 'Connor & Connor' is gewijzigd. Buiten hun schuld
kregen zij veel te laat te horen dat de auteur geen toestemming verleent voor de titel 'Connor & Connor'. De voorstelling heet nu: Het Eenzame Westen.

 

 


 
"Voor u, Hooggeëerd Publiek, verandert er niets, het blijft een voorstelling over het wrede, hilarische, hartverscheurende, verrassende, brutale, vergeten, tedere, saaie, druilerige, lieflijke, wilde en eenzame Ierse platteland". Martin McDonagh - Het Eenzame Westen - Een gemene komedie. Van 2 augustus  t/m 3 september iedere woensdag t/m zondag om 20.30 uur op Stadslandgoed De Kemphaan te Almere. Try-outs op 31 juli en 1 augustus.

  De twee broers Coleman en Valene Connor leven alleen in het ouderlijk huis na hun vaders recente dood of moord - het hangt er maar van af wie je het vraagt. Ze kunnen niet samen leven zonder voortdurend uit te barsten in heftige en gewelddadige ruzies over de meest onbenullige en onschuldige onderwerpen. Paster Welsh ofWalsh - het hangt er maar vanaf wie je het vraagt - is nieuw in dit door God verlaten dorp aan de Ierse westkust. Sinds zijn komst heeft hij al drie moorden en een zelfmoord meegemaakt. Zelfs de meisjes van het voetbalelftal slagen er voortdurend in hun tegenstanders het ziekenhuis in te schoppen. Met de moed der wanhoop probeert Paster Welsh zijn parochianen op het rechte pad te houden. Hij voelt zich verplicht de broers met elkaar te verzoenen, voordat het eindigt in een bloedbad.   Martin McDonagh schreef in 1997, op 28 jarige leeftijd de Leenane-trilogie. The Lonesome West (Het Eenzame Westen) is daarvan het derde deel. McDonagh was de eerste toneelschrijver na Shakespeare van wie er vier toneelstukken tegelijkertijd in Londen gespeeld werden.   Reserveer snel via internet: www.theatergroepsuburbia.nl (met mogelijkheid tot on-line betalen m.b.v. IDEAL) of telefonisch via 036-8448148 (tussen 12:00 en 16:00)


 

14-7-2006 Almeerse stadskinderen in Stadhuis Almere

 

Stadsarchieg Almere organiseerde een foto-expo in het Stadhuis Almere samen met M7, een zeven leden tellend fotografie-gezelschap. Zij willen een beeld geven van de 'jeugdcultuur' in Almere. Burgemeester Annemarie Jorritsma opende deze expo op vrijdag 14 juli jl.  

Bernadette Bornhijm heeft kinderen in hun mooiste kleren voor hun eigen kledingkast gefotografeerd en Johan Lemmen  heeft een aantal jongeren in de beslotenheid van de eigen kamer met de vcamera vastgelegd. Yvonne Taverne is met een wijkagent meegereden om jongeren op hangplekken te fotograferen. School en vrije tijd zijn andere invalshoeken die samen een beeldend overzicht geven van de stadskinderen in Almere in 2006.  

Voor het stadsarchief betekent deze tentoonstelling meteen een prachtige aanvulling van de fotokllectie. Bijzonder is dat deze nieuwe aanwinst dankzij de inzet van betrokken burgers tot stand kwam. Zij hebben hun fotografiehobby en de lessen die ze daarin volgen in het afgelopen seizoen zo’n vorm gegeven dat  Stadsarchief Almere, en daarmee de hele bevolking, er een mooie aanvulling voor het ‘stadsalbum’ aan overhoudt.

De deelnemers van M7 zijn  Harry Verbeek , Rob Megens,  Johan Lemmen, Cindy Rooij, Joop Dijkman, Yvonne Taverne, Bernadette Bornhijm

olv docent fotografie van M7 Enno Keurentjes (docent geschiedenis op zowel sg. Echnaton en het Baken, nu het Baken Park Lyceum en berioeps (reklame)fotograaf te A'dam)

 


 

 

10 t/m 12 juli 2006 "Tripping" bij Multiversum

 

 

Multiversum, bekend van o.a. het jaarlijkse grafitti-evenement "Meeting Of Styles", ontvangt op deze dagen een groep van 40 EU-jongeren. Samen met zo'n 15 Almeerse jongeren gaan zij Almere verkennen. Op maandag 10 juli gaat het gezelschap nar de Blowboat (naast museum De Paviljoens) en krijgt daar een Garfitti-Workshop van de befaamde grafitti-kunstenaar Kasper. Dinsdag is vrije keus en op woensdag 12 juli gaat iedereen naar Multiversum. Misschien dat daar de nieuwe stadsrapper YayTee gaat optreden, in ieder geval is er altijd lekkere muziek.

 

 


 

 

 BG-22-24 is met vakantie; september gaat weer knallen!

 Dag allen, mensen die de BG een warm hart toedragen!
 

Wij wensen jullie allemaal fijne dagen toe, wij zijn er even uit; vanaf september hebben we weer een spetterender programmering!

1 sept SONGLAB 
Susan Zeegers(A’dam), Benjamin Winters (VS),Jon en Maaike (Groningen) 
7 sept MOVIELAB
  Jezus is een Palestijn 
16 sept STAGELAB   HiphopLab met o.a. Robotix
22 sept FOODLAB

 


 

 

 

6-7-2006  Frits Huis opent Basketbalveld voor jongeren

Op donderdag 6 juli om 17.00 uur zal Frits Huis (raadslid Leefbaar Almere), het basketbal- en voetbalveld aan de Landdrostdreef vlakbij Eindelijk! officieel openen voor de jeugd. Het basketbalveldje is tegelijk met de werkzaamheden aan de Landdrostdreef geplaatst. Het is de bedoeling om in het Stadscentrum meer voorzieningen voor de jeugd te realiseren. Dit voorkomt dat jongeren zich vervelen en in groepjes gaan hangen in het centrum op plekken waar dat niet gewenst is. 

< Al eerder werd een pannaveldje geplaatst achter het Station. Binnenkort komt er ook een skatebaan bij het gebouw van de PABO/ACTA.

 

 

 


 

 

9 juli 2006 Culture 2 Shock in premiere in de Metropole  om 18.00 uur !!!

 

 

In tegenstelling tot de poster (zie hieronder) is de PEMIERE op 9 juli a.s. om 18.00 uur tot 19.00 uur

 

 

 

 

Voorgeschiedenis:

Na de audities op 13 december 2005, is dan nu alweer het 2e Culture Shock evenement mee te maken in theater de Metropole!

 

Vorig jaar was de 1e Culture Shock in datzelfde theater en was een enorm sukses. Een uitverkochte zaal en een laaiend enthousiast publiek!

Op twee dagen 17+18 juni 2005

(een foto-verslag)

 

 

 

 

 

 

 

< Alle gegevens vind je hiernaast >

 

 

 

JVSA is de initiatiefnemer

(Jongeren Veilig Stadshart Almere)

 

 

 

 

 

 

'Culture 2 Shock'

Op zondag 9 juli 2006 presenteert het Almeerse jongeren project ‘Culture Shock’ haar première voorstelling in theater ‘de Metropole’. De voorstelling wordt volledig bedacht, geproduceerd en uitgevoerd door talentvolle jongeren uit Almere. Het is een dynamische voorstelling die veel disciplines uit de straatcultuur bevat.  Vorig jaar heeft Culture Shock groot succes geboekt met de uitverkochte voorstelling “Culture Shock” waarin de levendige straat cultuur van Almere naar voren werd gebracht. Dit jaar speelt Culture Shock de Hip Hop/Urban theatervoorstelling “Culture2Shock” met als thema ‘dromen en gedachte waarmaken’ . 

In Almere bestaat nog steeds een negatief beeldvorming over jongeren die op straat ‘hangen’  dit vinden wij ten onrechte en middels onze voorstelling laten wij jongeren inwoners van Almere, zien dat de jongeren van Almere wel degelijk wat kunnen en dat er op straat mooie dingen kunnen ontstaan.  

Culture 2 Shock neemt je mee naar de wereld van artistieke straatdisciplines zoals: streetdance, rap, martial arts, streettricks, breakdance, zang en humanbeatbox. De spelers geven u door middel van een dynamische voorstelling een kijkje in hun leefwereld. Het ene moment geniet u van street of breakdance battle, het andere wordt u gefascineerd door een rap, zang, of  liefdes scène.  

Het projekt is een initiatief van de gemeente Almere in samenwerking met werkgroep ‘JVSA’, (Jongeren Veilig Stadshart Almere) , en theatergezelschap ISH. JVSA heeft het project ontwikkeld, de kerngroep samengesteld en het projekt begeleid onder begeleiding van Rene Kempenaar (ambulant jongerenwerker) en een van de initiatiefnemers van Culture Shock. De première voorstelling wordt gehouden op zondag 9 juli, van 18:00 tot +/- 19:00 uur in theater ‘de Metropole’ te Almere. Kaarten kosten zes euro vijftig (€6,50) en zullen alleen voor aanvang van de voorstelling aan de deur van theater ‘de Metropole’ te verkrijgen zijn.  

Deze voorstelling komt tot stand mede dankzij een bijdrage van de gemeente Almere, Stichting de schoor en JVSA

 


 

24 en 25 juni 2006  "Almere, de musical"

In het kader van het 30-jarig bestaan van Almere in 2006, vindt dit weekend de premiere plaats van deze musical.

  Burgemeester Annemarie Jorritsma en Joke de Kruijf geven hun medewerking aan het bijzondere projekt, net als bekende spelers als Paul Donkers, Stephen Stephanou en Robbert Besselaar.

Het initiatief van "Almere, de musical" komt van Quinten Faust  (van de gelijknamige theaterschool). Hij wil professionele spelers en amateurs laten samenwerken omdat hij denkt dat zij veel van elkaar kunnen leren. 

Leerlingen van de Faust Theaterschool spelen allemaal een rol in het stuk, aangevuld met 'lokale beroemdheden'. Joke de Kruijf gaf al eerder les aan de Faust Theaterschool. Vorig seizoen coachte zij de Talentklas van de school (zo'n 12 talenten traden op in deze musical) en hielp deze kinderen op weg naar hun toenmalige voorstelling. Zij vindt het een leuke ervaring om het vak door te kunnen geven aan kinderen en jongeren. Toen haar werd gevraagd om een rol te spelen en te zingen in dit project, aarzelde zij dan ook geen moment. 

Burgemeester Annemarie Jorritsma was ook meteen enthousiast toen haar gevraagd werd de rol van burgemeester te spelen.  Zij zal op een ludieke - virtuele-  manier verschijnen op het podium. Het gehele decor bestaat uit een projectie van beelden, dus ook de scenes van de burgemeester. "Annemarie Jorritsma: een geboren actrice", volgens de Theaterschool.

 

 

Op de foto's:  bloemen van Quinten Faust voor de 'grote mensen'  theaterspelers, waaronder burgemeester Annemarie Jorritsma (die ook 'live' aanwezig was)

 

 

 

 

 

 

 

 

.....en tenslotte nog een paar fraaie plaatjes van foto Friedlander

 

Data & kaartverkoop  De uitvoering van het stuk vindt slechts 4 x plaats, uitsluitend in het weekend van 24 en 25 juni 2006! Kaarten kosten € 11,00 en te bestellen via tel. 036-534 74 83. Meer informatie vindt u ook op de website www.theaterhuis.nl

 


 

////////////////////////////////////////////////////////////////////

17 juni BEACHLAB
lo
katie SURFSTRAND ALMERE- HAVEN tijd  21.00 UUR   schade  EIGEN CONSUMPTIES MEE

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Jullie horen het goed!  17 juni wordt een beachparty op het surfstrand van Almere Haven;  Be there!                                       
Neem eigen consumpties mee; toegang is gratis; vanaf een uur of 21!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 JULI IS ER WEL EEN STAGELAB; ZET IN DE AGENDA!                  
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BG HEEFT GESPROKEN:
////////////////////////////////////////////////////////////////////
1 juli  STAGELAB
locatie BG-22-24 Kerkgracht 22-24 1354 AL Almere  tijd 21.00 uur   schade  2,50
/////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

 


 

 

Van 8 t/m 11 juni 2006 Pompei op drijvend podium

 


Op donderdag 8 juni 2006 is het zover. Het Vlot "De Verzuipius 1" zal te water worden gelaten en vervolgens als drijvend podium gedurende vier dagen verschillende lokaties aandoen. Zondag 11 juni zal het vlot aankomen in Almere Stad, nadat het in Huizen en Almere Haven is geweest. Naast optredens van de Deccapods, Vinnie, de Softies, Supermannen, Boyd, the Generators en John Spijker zullen er ook mensen uit de cultuursector geïnterviewd worden, zoals: Myriam Cloosterman (directeur Federatie Almeerse Podium- kunsten), Albert Lubbers (regisseur theatergroep Suburbia), Hein Walter (dichter), Joggem (Filmboulevard),Bart de Bruijn (Bruin Design) en Nick Teunissen (Tumult).Dit evenement is bedoeld om cultuur in Almere op een ludieke wijze te promoten. Op deze manier hoopt stichting Pompei mensen op een laagdrempelige wijze cultuur in de schoot te werpen.

op de (aangeleverde) foto: werken aan het vlot >

 

 

Stichting Pompei organiseert van 8 tot en met 11 juni 2006 een Free Open Aair Event. Pompei ziet dit projekt als een middel om cultuur op ludieke wijze te promoten. Een vlot fungeert als drijvend podium. Vier dagen lang worden gasten uit de kunst en cultuursektor geïnterviewd en treden er muzikanten op. Het vlot vaart over het Gooimeer, Weerwater en de binnenwateren van Almere, elke dag op een andere lokatie. De optredens en interviews worden uitgezonden op radio en TV, misschien een webcam op het vlot van 3 x 4 meter en de bemanningsleden zullen er ook overnachten. Twintig vaten van 200 liter maken het vlot zeewaardig. Een kleine rubberboot zorgt voor de verbinding met het vaste land. Muzikanten die er optreden zijn de Softies, de Deccapods, Jascha, Vincent, Boyd, de Supermannen en DRT.  De optredens zijn donderdag en vrijdag van 20.00uur tot en met 22.00uur. Zaterdag en zondag beginnen de optredens om 15.00uur.

Tijdens de interviews, elke dag tussen 16.00 - 18.00uur, zal er worden gepraat  over  cultuur in Almere en cultuur in het algemeen. In verband het Hollandse weer zijn er twee scenario's met betrekking tot lokatie en programmering. Bij mooi weer is het podium op donderdag aan het surfstrand van Almere-Haven. Op vrijdag aan de Boulevard in Huizen, zaterdag in de havenkom van Almere-Haven en tenslotte zondag bij het Stadshart in Almere Stad. Bij slecht weer is het podium op donderdag in de havenkom van Almere-Haven, Vrijdag in de sloten van de Werven, zaterdag bij het Oor in het Weerwater (vlakbij Haddock) en zondag aan het Stadshart te Almere Stad.

 


D
it project wordt  mogelijk gemaakt door Tumult Almere (onderdeel gemeente Almere), Stichting Pompei, Fakkeldij.nl, Stichting BG-22-24 The Young Artlab, De Alliantie Flevoland en WSV Almere Haven. De actuele programmering is te vinden op www.pompei.nl

 

 


 

Per 7-6-2006 Cursus Kunst Kijken voor Kinderen:  met camera Almere in

Op 7 juni 2006 start in Museum De Paviljoens een nieuwe cursus Kunst Kijken voor Kinderen. In vier woensdagmiddagen leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar om met andere ogen naar Almere en hun eigen leefomgeving te kijken. Tijdens de cursus gaan de kinderen samen met een museumdocent op onderzoek in en rond Museum De Paviljoens. Ze werken met camera’s, maken een collage van zelfgemaakte foto’s en verbeelden hun ideale stad in een 3-dimensionale poster. Op de vierde en laatste woensdag richten de deelnemers hun eigen tentoonstelling in waarbij ouders, vrienden en familie mogen komen kijken.

Ieder kind weet hoe zijn of haar buurt er uit ziet. Dagelijks lopen of fietsen ze er doorheen, op weg naar school, het zwembad, vrienden of vriendinnen. Door tijdens de cursus naar kunst te kijken en zelf te werken aan een creatieve opdracht leren de kinderen heel anders naar hun eigen leefomgeving te kijken. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn, zijn er dingen die niet kloppen? Tijdens de cursus bezoeken de deelnemers de tentoonstelling De Stedelijke Conditie in Museum De Paviljoens. Kunstenaars uit de tentoonstelling hebben ook allemaal heel goed naar de stad gekeken en hun fascinatie vastgelegd op film, posters of in installaties. In de cursus kijken de kinderen, net als de kunstenaars, met andere ogen naar de stad Almere.

Op de eerste woensdag gaan de deelnemers met camera's op onderzoek. Met digitale camera's leggen ze vast wat in de stad opvalt; wat functioneert goed en wat juist niet? De tweede woensdag maken ze van de zelfgemaakte foto's een collage. Een 3-dimensionale poster is het resultaat van de derde bijeenkomst. Op de vierde en laatste woensdag richten de kinderen een tentoonstelling in. Ze bereiden een echte opening voor waarbij ouders, familie en vrienden mogen komen kijken.

De cursus van vier woensdagen start op 7 juni (en 14, 21 en 28 juni) steeds van 14.00 tot 16.00 uur. De cursuskosten bedragen € 7,50 voor de vier bijeenkomsten. Aanmelden per e-mail educatie@depaviljoens.nl of tel. 036 - 5450400. Museum De Paviljoens ligt aan de Odeonstraat 3 in Almere-Stad, pal achter het politieburo.

 

 


 

2-6-2006 The Young ArtLab presenteert: SONGLAB

 

 

Clara Bakker, John Spijker en De Softies! Vrijdag 2 juni om 21.00 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de SONGLAB geopend. Met deze maand Clara Bakker, John Spijker en de Softies . Clara Bakker is een jonge talentvolle zangeres die, vergezeld door haar pianist, geweldig muzikale songs weet neer te zetten, ze heeft haar eerste cd net uitgebracht. Veelbelovend! 

John Spijker (foto) is singer-songwriter en speelt in coverband de Peachkings waarmee hij in het voorprogramma voor oa. Grammy award winnaar Flaco Jimenez, Venice, Bløf, De Kast, Volumia, Rob de Nijs en Di-rect stond. Het schrijven van eigen nummers is iets waar hij al lang mee bezig is. Zelf noemt hij het een continue bron van levensvreugde. (Ik kan héél blij worden als ik met mijn gitaar thuis op de bank nummers aan 't schrijven ben!). De Softies: Daniel v/d Zee (zang/gitaar), Jolle Roelofs (toetsen) en Wallace Rijzig (drums) zijn een fris stel muzikanten die sinds 2003 het publiek weet mee te nemen op hun muzikale avontuur. Nederlandstalige songs, geschreven door v/d Zee. V/d Zee, Roelofs en Rijzig hebben jaren samen in Sjwaldeaux gespeeld. De Softies spelen op velerlei gelegenheden; als straatmuzikanten, in cafés, op feesten.... Muziek maken staat voorop!De Almeerse kunst- en muziekscene begint in Almere Haven de BG-22-24 als vast thuisadres te zien. De plek waar je naar hartelust je nieuwe repertoire aan kritisch publiek kan voorleggen en samen met muzikanten kan brainstormen over de muzikale toekomst. Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. De
BG-22-24 is momenteel erg hot. Dus kom op tijd, want vol=vol. Verdere info  www.bg-22-24.nl

 


 

1-6-2006 Nieuwe Stadsrapper 2006 wordt JayTee

 

 

 

Opvolger van de eerste Stadsrapper van Almere: DRT (Kevin) wordt dit komende jaar JayTee (Jermaine Tjon Akon). 

 

Na diverse voorrondes, was de finale Rap-avond in danscafé 'Eindelijk!'.  Er deden in totaal 8 HipHoppers/rappers mee, waarvan één meisje Lisanne (waar men veel van verwacht). DRT zat in de Jury en liet in de pauze samen met de band ' Generators' nog even goed horen wat een stadsrapper kan inhouden.....

 

 

 


 

25-5-2006  2e ronde voor 2e Stadsrapper in Totum

 

De strijd om een nieuwe Stadsrapper is in volle gang. De huidige (en eerste) officieel aangestelde Stadsrapper DRT (Kevin) zal zijn titel moeten afstaan aan zijn opvolg(st)er voor het volgende jaar. Zelf meedoen, om zijn titel te verdedigen, mag-ie niet......wél in de Jury zitten. 

 

Terugkijkend op het afgelopen "Rap-jaar" is mijn mening dat onze Stadsrapper veel te weinig op de juiste momenten is ingezet door de gemeente Almere. DRT is een kritische rapper....gelukkig wél want dat móet ook! (vind ik) Juist een rapper van de streetculture kan zijn mening én die van zijn achterban-jongeren, heel goed verwoorden in duidelijke taal. Dat die taal de gemeente niet altijd welgevallig is....jammer dan!

 

Ik ben nu dus benieuwd welk beleid (of misschien: helemaal géén beleid?) de gemeente Almere hierin voert......want anders is het een aardig initiatief maar zet het geen zoden aan de dijk.....

 

 

Donderdag 1 juni is de finale in danscafé in 'Eindelijk!' om 20.00 uur

 


 

 

29-4-2006 Koninginnedag 2006 Jorgen Raymann treedt op met Culture Shock!

 

Als afsluiting van het Koninklijk bezoek aan Almere zorgen Jorgen Raymann samen met Culture Shock voor een spetterende afsluiting op het Podium op de Grote Markt. De stand-up comedian heeft de afgelopen week nog de groep getraind, ondanks zijn drukke agenda.

 

 

 

 

foto's: René Kempenaar

 

 


 

 

  28-4-2006 René Kempenaar heeft een lintje!!!!!

Kijk verder bij 'Nieuwtjes'

 


28-4-2006  Multiversum met graffiti  van Beatrix, Juliana, Jorritsma en nog meer.....

 

Verder te zien in live-uitvoering bij Utopolis op Koninginnedag!

NASH,                 G@ME         en          SPECS


Tijdens het Koninklijk bezoek zal Multiversum een live act doen met graffiti-kunstenaars die ter plekke hun piece maken, waarschijnlijk portretten van de koninklijke familie.... met name Beatrix zal waarschijnlijk aandacht krijgen omdat het per slot háár verjaardag is! Dit evenement zal plaatsvinden bij bioscoop Utopolis. 

 

De graffiti-jongens (meisje) hebben een verdere opleiding/begeleiding gehad in de ruimte van Multiversum, in "Het Pakhuis" in Stad. 

Op een kortgeleden expo van diverse graffiti-kunstenaars kon je duidelijk zien dat graffiti een Kunstvorm is! 

Multiversum doet erg veel op het gebied van graffiti, zoals het 2-jaarlijkse internationale graffiti-festival "Meeting Of Styles", dat zich mag verheugen in een groeiende belangstelling!

 

Kijk ook bij Jongeren-enzo 

van 20-8-2005 Meeting of Styles (Internationaal evenement) 

 

en van 3-2-2006 (EXPO Express Yourself  

Bij die gelegenheid had een van hen een portret gespoten van burgemeester Annemarie Jorritsma (zie foto >

 

 

 

Om 12.45 uur een bijzonder optreden op de Grote Markt: Jorgen Raymann samen met Culture Shock

Culture Shock bestaat geheel uit jongeren (JVSA) en ze geven een voorstelling van streetdance, beatbox, rap, breakdance, waarbij ook video en graffiti aan bod komt!

Het duurt tot 13.15uur.

 

 

 

 

René Kempenaar is vorig weekend samen met een aantal jongeren naar Jörgen Raymann geweest. Hij heeft tijd gemaakt om voor een uitverkochte show in theater de Meervaart in Amsterdam om samen met Culture Shock te repeteren voor Koninginnedag. 

 

Jurgen is adviseur van Culture Shock en een beter iemand dan hij op het gebied van theater-ervaring kunnen ze niet hebben!

 

 

 

 

repetities Culture Shock met Jorgen Raymann

 

 

 

 

 

 

< foto's: René Kempenaar >

 

 

 

 


Het is bekend dat Jorgen Raymann op maatschappelijk gebied aktief is. Bijvoorbeeld van de muziekschool in Suriname is hij een van de initiatiefnemers.

 

 


 

3-5-2006 Kunst Kijken voor Kinderen in de meivakantie

Tijdens de mei-vakantie op woensdagmiddag 3 mei is er een workshop Kunst Kijken voor Kinderen van 14.00-16.00 uur in Museum De Paviljoens. We gaan dit keer lekker naar buiten: net als beeldend kunstenaar Rebecca Sakoun gaan we op sporenonderzoek in Almere.

Wanneer je door de stad loopt en goed om je heen kijkt kun je al heel veel ontdekken over de stad. De stijl van de gebouwen vertelt iets over de leeftijd en geschiedenis van de stad. De huizen, tuinen en auto’s en het aantal speeltuinen geven je een beeld van de samenstelling van de bewoners in een wijk. Maar ook de plantjes tussen de stoeptegels of de sigarettenpeuken op straat vertellen heel veel verhalen over de stad. Beeldend kunstenaar Rebecca Sakoun heeft tijdens de tentoonstelling De stedelijke conditie een onderzoeksstation ingericht in het museum, waar ze zelf regelmatig aanwezig zal zijn om onderzoek te doen. Ze geeft ook stadswandelingen waarin ze op zoek gaat naar het ongeplande en oncontroleerbare in de natuur. Veel natuur is import, maar heeft zich – net als de bewoners - in de stad geworteld en een nieuwe leefomgeving gekregen. We zullen haar werk bekijken en bespreken.

Onder begeleiding van een museumdocent gaan we op sporenonderzoek door de stad. Net als Rebecca Sakoun verzamelen en fotograferen we sporen om de verhalen over Almere te lezen. In het museum maken we een beeldend verslag van het sporenonderzoek. De workshop Kunst Kijken voor Kinderen in de meivakantie is gratis maar wél graag van tevoren aanmelden  educatie@depaviljoens.nl (naast het Politieburo in Stad)

 


28-4-2006 The Young FoodLab  in BG aan de Kerkgracht in Haven

Vrijdag 28 april om 19.00 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is de FOODLAB geopend. David de kok zal de ArtLab voor ongeveer 14 man creatief smakelijk laten borrelen en bruisen. David is momenteel kok in het Marriot hotel in Amsterdam, voorheen was hij werkzaam in de Villa te Almere Haven. 

David zal vrijdag in de "BG" zijn creatieve kookkunsten kunnen uiten. David zal een driegangen menu bereiden waar lam en asperges de boventoon voeren. En dat voor euro 7,50. Voor vegetariërs is er onder andere een heerlijke quiche. Via beeld, geluid en andere aankleding zal het publiek ondergedompeld worden in een multimediale omgeving. De FOODLAB is een avondje lekker lowbudget eten van een creatieve kok. Elke 4e vrijdag v/d maand in de BG. Deze maand is dat 24 maart. Het eten is gerelateerd aan het thema van de maand van de BG. Reserveren via info@bg-22-24.nl is noodzakelijk, want de zaal zit snel vol.


 22-4-2006 The Young ArtLab presenteert echte hip-hop uit Amere


Zaterdag 22 april om 21.00 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de STAGELAB geopend. Met deze maand stadsrapper DRT en De Havenaren. DRT,  in 2005 verkozen tot de stadsrapper van Almere, heeft al een lange weg afgelegd. Hij behoorde tot de groep rappers die ondermeer bestond uit Jerome XL en Ali B.  Vele optredens in binnen- en buitenland leidden tot een intensievere samenwerking tussen Jerome XL en DRT. Op 22 april komt DRT met band het podium van de BG-22-24 rocken!

De Havenaren (foto) begonnen als vrij-stijlend in de garage, leidde tot een sterke hip-hop formatie waar dynamiek en passie de boventoon voeren. De Havenaren bestaan sinds 1999 en zijn sinds 2004 regelmatig te zien op verschillende podia.  De Almeerse kunst- en muziekscene begint in Almere Haven de BG-22-24 als vast thuisadres te zien. De plek waar je naar hartelust je nieuwe repertoire aan kritisch publiek kan voorleggen en samen met muzikanten kan brainstormen over de muzikale toekomst.

Elke 3e zaterdag van de maand is er een STAGELAB. De BG-22-24 is momenteel erg hot. Dus kom op tijd, want vol=vol. Verdere info op  www.bg-22-24.nl


6-4-2006 Jorien Stam wint Flevolandse Voorleeswedstrijd 2006

Het Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken heeft woensdag 5 april  j.l. de Provinciale Finale van de Nationale Voorlees- wedstrijd 2006 georganiseerd. Jorien Stam van basisschool het Zuiderlicht in Dronten heeft deze provinciale finale gewonnen. De tweede prijs ging naar Anouk van Diepen van basisschool de Lichtwachter in Kraggenburg en de derde prijs was voor Ben Beuken van basisschool de Mariaschool in Tollebeek. Vanaf 14.00 uur streden negen leerlingen uit groep 7 of 8 van basisscholen uit heel Flevoland in De Kubus, Centrum voor Kunst en Cultuur in Lelystad om de titel Flevolandse Voorleeskampioen. Aangemoedigd door zo’n tweehonderd supporters werden de deelnemers door presentator Moniek van ’t Westende naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las ieder een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury trok zich terug, terwijl de theatergroep Veni Vidi het publiek vermaakte met een intermezzo, waarin een aantal voorgelezen boeken werden verbeeld. De jury bestond uit mevrouw Tanneke de Groot (Nieuwland Erfgoedcentrum), mevrouw Marianne Schaeffer (Federatie van Nederlandse Blindenbibliotheken) en de heer Frits Ferres (Stichting Annie M.G. Schmidthuis). Er werd gelet op zaken als tekstbegrip, tempo en stemgebruik. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend half uur werd het verlossende woord door gedeputeerde mevrouw Bouwmeester gesproken.

Eerste prijswinnaar Jorien las een fragment voor uit het boek ‘Razend’ van Carry Slee. De jury vond haar inleiding pakkend. Ze las spannend voor en bracht rust in haar zinnen. Verder benadrukte de jury het onderscheid tussen de beschrijvingen en gesprekken in haar voordracht. Jorien Stam treft de andere provinciale voorleeskampioenen op 17 mei a.s. in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht voor de Landelijke Finale.


6-4-2006 Debatprogramma Jongeren Lagerhuis Almere 

Vereniging Samen gaat vanaf heden, in samenwerking met Tumult Almere, een debatprogramma organiseren onder de naam"JongerenLagerhuis Almere"

Het debatprogramma is gericht op jongeren vanaf 16 jaar. Hiermee wil vereniging Samen de jongeren van Almere ten eerste een podium bieden om zich te laten horen, maar ten tweede tevens hun maatschappelijk betrokkenheid stimuleren. Op 6 april 2006 om 20:00 uur zal het Jongeren Lagerhuis Almere officieel van start gaan. Het debatprogramma vindt daarna maandelijks plaats in de Cinescope van Almere-Stad. 

Vrijheid van meningsuiting is zonder meer het onderwerp van de dag geworden. Wat kun je bijvoorbeeld wel zeggen en wat niet? Interessanter daarbij is de vraag of de jongeren van Almere dit recht ook daadwerkelijk toepassen in het dagelijkse leven, en op welke manieren zij dat doen.Vereniging Samen doet bij deze een oproep aan de jongeren van Almere, die een duidelijke mening hebben en graag het debat aan willen gaan met andere jongeren. Of je autochtoon, allochtoon, jongen, meisje, hetero of homo bent, de “Jongeren Lagerhuis Almere”  is toegankelijk voor iedereen. Sterker nog, diversiteit zal het debat alleen maar verrijken en interessanter maken! Wees er snel bij en schrijf je in om deel te kunnen nemen aan het debat. Voor aanmeldingen stuur je een mail naar: debat@verenigingsamen.nl (bij voorkeur met vermelding van je naam, leeftijd, beroep en korte motivatie voor je deelname). Voor vragen of meer informatie kun je ook bellen naar Mohamed Amin Touhami op 0652380414 of langs gaan bij Tumultbalie in de Bibliotheek van Almere-Stad.

 


Stagiaires gezocht bij "Gamefreak" (zie bericht hieronder)

De nieuwe Gameswinkel "Gamefreak" is nu op zoek naar stagiaires die ambitie hebben voor deze branche! Heb je interesse, meld je dan bij Menno (zie  bericht van 2 maart hieronder voor alle gegevens)


 

24-3-2006 Young FOODLab

 

 

 

 

Vrijdag 24 maart om 19.00 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is de
FOODLAB geopend. kosten: 7.50 euro

 

 

 

 

 


 

18-3-2006 Young ARTLab met StageLab

 

The Young ArtLab presenteert op 18 maart 2006 twee veelbelovende Almeerse bands op de STAGELAB. Zaterdag 18 maart om 21 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de STAGEGLAB geopend. "Hyperion", lounge en "De Geallieerden",hiphop/rap zijn twee ambitieuze formaties die het kleinste podium van Almere bestijgen. Hyperion is een jazz/loungeband bestaande uit Jorrit Elsinga, Jelmer Elsinga, Tim v/d Berg, Gitta de Ridder, Gijs van der Meulen, Jonas en Martijn Zegwaard. Zij zullen op een relaxte, muzikale wijze de avond opwarmen met hun Jazzy klanken. Gijs, bekend met zijn studio Greyhound Productions, is druk bezig geweest met dit project en heeft in de toekomst nog veel op het programma staan. De Geallieerden, hiphop/rapformatie uit Almere bestaat uit Static Beats, Chill Skills, Liquid, Mass-Q en JerMax. Static Beats zorgt voor de beats, de overige muzikanten zijn rappers met allemaal hun eigen stijl en verhaal. De meesten zijn getogen Almeerders en ze zijn bezig met een nieuw album die dit jaar uitkomt.

De Almeerse kunst- en muziekscene begint in Almere Haven de BG-22-24 als vast thuisadres te zien. Vooral de SONGLABS zijn de laatste drie maanden uitverkocht. De MOVIELAB is ook zeer de moeite waard, altijd goeie films voor een knaak. De plek waar je naar hartelust je nieuwe repertoire aan kritisch publiek kan voorleggen en samen met muzikanten kan filosoferen over de muzikale toekomst. 
Elke derde zaterdag van de maand is er een STAGELAB in BG-22-24. Er wordt experimenteel geprogrammeerd, nieuwe professionele bands en performers krijgen de kans hun try-outs en shows neer te zetten. Verdere informatie is te vinden op www.bg-22-24.nl

 

 


 

OPROEP voor SHOW-produktie voor 13 mei a.s.

 

 

 

Meidenwerk Almere-Haven organiseert voor meiden van 12-18 jaar. We gaan een Showproductie maken die zal draaien in theater De Roestbak op 13 mei 2006. Wij zijn al begonnen met de workshops en hebben veel meiden die Theatre&Music en Streetdance doen. Voor Kickboxing, Fashion en Visual Art/Graffiti hebben we nog meiden nodig. Wil jij wel eens leren kickboxen, je eigen kleding maken/restylen/inkopen of legaal graffiti spuiten?  Doe dan mee en maak deze Showproductie ook van jou! 

FASHION Creëer je eigen kledingstijl! Bedenk kleding & make-up voor de showproductie. do 16u00 - 18u00  KICKBOXING  Leer kickboxen! En show your moves in een kickboxoptreden op muziek.  do 16u00 - 18u00   THEATRE&MUSIC SOLD OUT!  Houd je van acteren of muziek maken? Schrijf je dan in!  wo 16u00 - 18u00          

STREETDANCE SOLD OUT!  Duidelijk toch...!  vrij 17u00 - 19u00   VISUAL ART Ontwerp de flyer en het decor voor de Showproductie en leer graffiti spuiten! vrij 16u00 -18u00   LYRICS SOLD OUT! Je eigen songteksten maken & uitvoeren. Kun je rappen of zingen, doe dan mee!  vrij 16u00 - 18u00  

Geef je op bij: Annemieke Haks 06-218.241.87  annemieke@trapnotov.nl  ook voor vragen......Het kost 5 euro voor 8 workshops -Lokatie: Plein 36 (boven de Vomar)


9-3-2006 The Young ARTLab presnteert MOVIELab met Duitse film

Vrijdag 9 maart in MOVIELAB de Duitse film "Gegen die Wand" van regisseur Fatih Akin, beste Europese film 2004. 
Gegen den Wand is een meeslepend liefdesdrama tussen een Turks-Duitse vrouw die aan haar conservatieve milieu wil ontsnappen en alcoholist Cahit, tevens van Turkse afkomst. Na een poging tot zelfmoord ontmoet de opstandige Sibel in een kliniek alcoholist Cahit. Om onder het juk van hun families uit te komen besluiten de twee een schijnhuwelijk aan te gaan. Dan wordt Cahit echt verliefd op Sibel die juist geniet van haar pas verworven vrijheid. 
Gegen die Wand won in 2004 de Gouden Beer. De film raakte in 2004 in opspraak toen bleek dat de 24-jarige hoofdrolspeelster Sibel Kekilli in het verleden als pornoactrice heeft gewerkt. Een film die blijft boeien en goed aansluit bij de hedendaagse integratie problematiek. MOVIELAB begint 9 maart om 21:00 en de entree bedraagt euro 2,502-2-2006 Gamen bij "Gamefreak"  in Almere-Haven  

Games zijn ín en worden steeds populairder, nu dus een echte speciaalzaak voor games en gamers. Menno van Jaarsveld, zelf ook een gamefreak, runt sinds enige tijd zijn eigen toko aan de Middenhof 62 in Haven. Sinds eind vorig jaar heeft-ie 'proefgedraaid' dwz eerst heeft hij de hele boel grondig verbouwd zodat er nu een 'Game'shop' is ontstaan op zo'n 55 m2 met 4 demo-kasten, schermen en consols, vitrinekasten met spelcomputers. “Wij bieden de mogelijkheid om spellen in te ruilen, waardoor we ook vorige-generatie-spelletjes-liefhebbers, zoals Nintendo 64, Sega en Dreamcast kunnen aanbieden. Tweedehands games zijn vanaf drie euro te koop”, aldus Menno.  “Natuurlijk komen de echte freaks hier, maar daarnaast zie je allerlei andere mensen, die allemaal een passie hebben om te gamen. Games zijn echt geschikt voor alle leeftijden, man of vrouw.” Volgens Menno van Jaarsveld is er ook van buiten Almere al belangstelling voor zijn gamewinkel.  

 "Gamefreak" wil grote manifestaties naar Almere halen!

Hij heeft ook zelf de decorstukken gemaakt, zodat de ruimte eruit ziet als het decor van een Game, geinspireerd op het Tomb Raider-computerspel. Er is een groot assortiment aan spellen voor Playstation 2, Xbox (360), PSP, Nintendo Gamecube en natuurlijk ook voor de computer. Gamefreak levert kwaliteitsgames en geeft goed advies en service. In de winkel kunnen games vanuit twee vliegtuigstoelen worden gespeeld en bekeken. De nieuwste spellen zijn er maar ook een grote verzameling ouder(re) games. Klantenpas Bij Gamefreak krijgen de vaste klanten een klantenpas, waarmee ze kunnen sparen voor kortingen. Menno van Jaarsveld verwacht dat Gamefreak uit zal groeien tot een succes.  “Je kunt overal computergames spelen. Op je telefoon, de spelcomputer en de gewone pc. Het computerspel neemt steeds meer de rol van het stripverhaal over, waarbij de speler zich heel goed in de hoofdfiguur kan verplaatsen.”Gamefreak" zit aan de Middenhof 62 in Almere-Haven tel. 036 – 534 93 37 Openingstijden: ma. t/m zat. 10-18 uur (vrijdag tot 21 uur en zaterdag tot 17 uur; op dit moment zondag (nog) gesloten)


3-3-2006 The Young ArtLab presenteert nieuwe Singer/songwriters  

Vrijdag 3 maart om 21.00 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de SONGLAB geopend. “Kirke” uit Amsterdam, “Supermannen”uit Almere en “Alexis de Roode” uit Utrecht … en natuurlijk “De ultieme jam”, een mix van talent uit de groeiende Almeerse muziekscene. Kirke is een duo bestaande uit Lotte van Dijck en Marjoleine Reitsma. Samen brengen ze al sinds 1995 hun eigen muziek ten gehore, die sterk doet denken aan Joni Mitchell in haar jonge jaren. In 1998 speelde het duo een aantal songs tijdens een Holland Festival-tribute aan deze zangeres. Lotte zingt en begeleidt zichzelf op gitaar en piano, Marjoleine bespeelt verschillende saxofoons, zingt en speelt gitaar. Kirke won in 1997 de grote prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter.  

Supermannen uit Almere bestaan sinds 2001 en behoren tot de tweede generatie Almeerse rock-muzikanten. Almere, een stad in kinderschoenen zonder gevestigde pop/rock cultuur waar talent, bezetenheid en ware pioniersgeest basisvereisten zijn. Een stoer zware maar kleurrijke gitaarmuur en onontkoombaar strak rockende groove vormen het lanceerplatform voor de melodieuze songs van de hand van frontman/liedjesschrijver Eelco van Zanten. Kernachtige, krachtige liedjes met een kop en een staart -met arrangementen gekenmerkt door een grote muzikale vindingrijkheid- die ieder een eigen verhaal vertellen. Alexis de Roode komt de avond versterken als dichter. Zijn dichtbundel “Geef mij een wonder” heeft op Landelijke Gedichtendag de derde prijs gewonnen in de Publieksprijs voor de Beste Dichtbundel van 2005 en is daarmee de hoogst geëindigde debutant.

De Almeerse kunst- en muziekscene begint in Almere Haven BG-22-24 als vast thuisadres te zien. De plek waar je naar hartelust je nieuwe repertoire aan kritisch publiek kan voorleggen en samen met muzikanten kan filosoferen over de muzikale toekomst. Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. Het publiek wordt betrokken bij het maken van nieuwe teksten en de muzikanten zullen daar ter plekke hun voordeel mee doen. Daniël v/d Zee is presentator/zanger en zal de avond leiden. Verdere informatie is te vinden op  www.bg-22-24.nl 


1 maart 2006 "Kiddies” denken mee over skatepark  

Almere Buiten krijgt een nieuw skatepark aan de Evenaar, t.o. station Almere Oostvaarders. In de afgelopen periode heeft de skatende jeugd van Almere Buiten meegedacht over welke skatetoestellen er moeten komen en nu is het de beurt aan de jongere, beginnende skaters om het “kiddiepark” in te vullen.  

Alle jonge, beginnende skaters van Almere zijn van harte uitgenodigd op woensdag 1 maart a.s. op het schoolplein van basisschool de @rchipel, Maldivenweg 2 Almere Buiten. De inloopmiddag begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Tijdens deze middag kunnen de kinderen zelf (als het goed weer is) skaten op een aantal kleine skatetoestellen. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf aangeven wat ze graag in het kiddiepark willen hebben. Kinderen die zelf met een origineel idee komen voor een skatetoestel, kunnen een leuke prijs winnen.  

Opening skatepark medio 2006. Het skatepark wordt zo’n 85 bij 25 meter en zowel beginnende als gevorderde skateboarders, inlineskaters en BMX-ers kunnen er straks hun hart ophalen. Rond de zomer van 2006 moet het park klaar zijn en groot en feestelijk geopend worden. Het skatepark maakt deel uit van de inrichting van de Evenaarstrook tot een recreatieve, sportieve voorzieningenstrook.  

Het bedrijf Metaplus uit Alphen aan den Rijn neemt het ontwerp en de realisatie van het skatepark voor zijn rekening. Dit bedrijf is al vele jaren gespecialiseerd in het maken van skatevoorzieningen.

 


 

 

24-2-2006 FOODLab in BG-22-24 THAIS

 

 

Snel reserveren per mail: info@bg-22-24.nl, voordat het te laat is; MAX.16 MAN!

FOODLAB   24 februari 19.00 uur    schade 7,50 euro 
              Thema: Thais         kok: Mirella Groot                ZIE FLYER >> 


 

 


 

22-2-2006 Schilderles voor kinderen in Museum De Paviljoens

Op woensdagmiddag 22 februari organiseert Museum De Paviljoens tussen 14.00 en 16.00 uur een workshop schilderen. Kinderengaan een schilderij maken over hun leven in Almere. Ze bekijken de tentoonstelling in het museum, bewerken foto's en gaan daarna met  kwasten en verf aan de slag. Deze cursusmiddag wordt speciaal georganiseerd vanwege de schoolvakantie.

Samen met een museumdocent krijgen de kinderen een interactieve rondleiding door de tentoonstelling 'De schilder van het moderne leven'. Daarna werken de kinderen aan een collage en schilderen een groot kleurrijk schilderij. Het schilderij dat de kinderen over het 'leven van nu' maken krijgen ze mee naar huis. De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur en kost 2 euro per kind. Museum De Paviljoens ligt aan de Odeonstraat, direct achter het politiekburo.

foto aangeleverd

 


 

16-2-2006 Verkiezingen! Detective-Debat in Stadhuis over jeugdwerkloosheid

 

Onlangs zijn verontrustende cijfers gepubliceerd over het tekort aan stageplaatsen, de hoge jeugdwerkloosheid en ongelijke behandeling op de arbeidsmarkt. Daarom heeft de PvdA Almere besloten zelf een onderzoek in te stellen naar de oorzaken, de omvang en de oplossingen ter vermindering van deze problematiek. Dit gebeurt donderdag 16 februari van 17.00-18.30 uur in de vorm van een 'Detective Jeugdwerkloosheid'.

Donderdag a.s. bezoekt de PvdA oa vertegenwoordigers van werkgevers, onderwijs en CWI, en er wordt ook gesproken met jongeren. Aan de hand van de tijdens de werkbezoeken verzamelde informatie worden stellingen geformuleerd. Over deze stellingen wordt donderdagavond gediscussieerd met alle partijen die de PvdA over dit onderwerp heeft gesproken, de politiek en overige belangstellenden.  Dit debat vindt plaats in de witte vergaderzaal van het stadhuis. Voor jongeren die met deze problemen te maken hebben of er een mening over hebben, is er volop gelegenheid om met ‘de politiek’ te praten. Na afloop doet de PvdA aanbevelingen om de problematiek te verminderen.

 


 

 

18-2-2006 STAGELAB in BG-22-24 The Young ArtLab

 

Op zaterdag 18 februari om 21.00 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is er weer een STAGELAB, de multidisciplinaire perfrormance-avond van de BG-22-24. Met deze maand live poetry performances en een grand finale met een DJ en 2 VJ's. Bart de Bruijn en Boyd van der Zoyd, respectievlijk audio visueel kunstenaar en performer zullen een aantal voordrachten geven met ondersteuning van beeld, geluid en performance. Bart de Bruijn wordt tijdens zijn performances bijgestaan door Gijs van der Meulen, bekend van Greyhound Productions. De avond wordt afgesloten met een live music-performance van Bassi en twee VJ's Mannie Krak en Mr. Brown. 

De STAGELAB, performanceavond is er elke 3e zaterdag v/d maand. Hier krijgen jonge talentvolle kunstenaars de kans om hun creatieve brein in vol ornaat te laten borrelen. Elke maand een optreden die of theatraal/muzikaal/poëtisch/artistiek gerelateerd is aan het thema van de maand van de BG. De entree is euro2,50.

 

 


9-2-2006  The Young MOVIELab  met documentaire 'Jantje'

De BG-22-24 The Young Artlab presenteert op 9 februari in MOVIELAB de documentaire "Ik ben Jantje" van de regisseur en documentairemaker Roy Dames. De documentaire "Ik ben Jantje"  is een portret van een groep vrienden uit Amsterdam-Oost bestaande uit Jan de Sloper, Vette Bob en Rode Jos. Het trio werd drie maanden lang zeer intensief gevolgd. De regisseur Roy Dames volgde de drie heren van dichtbij en creeerde zo van "Ik ben Jantje" een realistische inside story over mensen die hun leven weer op de rails proberen te krijgen, maar hier toch vaak niet in slagen. De onderlinge en individuele conversaties geven inzage in de gedachten en verwachtingen van de mannen die vaak in criminaliteit, scheidingen en werkeloosheid terugvallen. Een van de meest enerverende documentaires gemaakt door Roy Dames. MOVIELAB begint 9 februari om 21:00 uur en de schade is euro 2,50 Verdere informatie is te vinden op http://www.bg-22-24.nl/


3-2-2006  Foto's van openingsparty Graffiti-kunst " Express yourself "  

Wethouder Vincent van der Velde vond het maar niks.......

wordt aan gewerkt...... hier vast DRT.....tijdens de opening

 

eerst even dit......en daarna komen alle foto's van de graffiti-kunstwerken!!

 

 

het officiele gedeelte: de opening door wethouder Vincent van der Velde, die een portret van burgemeester Annemarie Jorritsma onthulde (van NASH) en natuurlijk hapjes en een glaasje champagne, gezellie....

 

 

Vincent van der Velde zei het eigenlijk allemaal maar niks te vinden wat hier hing aan graffiti......

want....hij vond dat deze graffiti-kunst 'eigenlijk gewoon op straat'  te zien moest zijn!!! Gelijk heeft-ie! 

Hij zei dat er (ook in de politiek) gewerkt wordt aan min of meer 'vaste'  tijdelijke plekken voor de graffiti-spuiters, net zoals museum de Paviljoens ook een Wall had gerealiseerd voor dit doel. We horen dus nog van hem want hij was bijzonder gecharmeerd van wat er allemaal hing  ;- )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's van alle andere graffiti komen binnenkort allemaal hieronder ff geduld dus svp

 

 

 

 


3-2-2006 ”Multi Pakhuis Expo” in Het Pakhuis  

Expositie van Graffitikunst met als thema “express yourself”

Stichting Multiversum organiseert vanaf vrijdag 3 februari 2006 in Jongerencultuur huis Het Pakhuis een expositie met graffitikunst. Op bovengenoemde dag zal om 17.00 uur de expositie worden geopend.  Daarna zal de expositie gedurende vier weken permanent in Het Pakhuis te bewonderen zijn. Deze “expo” staat geheel in het teken van Almeerse straatkunstenaars (street graffiti artists). Het evenement is een “spin off” van de eerder met succes georganiseerde graffiti-evenementen door Stichting Multiversum.

De doelstelling van deze evenementen én de expo is om deze vorm van straatkunst op een positieve manier te presenteren en vooral te reguleren. De expositie moet een fundament leggen voor een cultuurplek in Almere waar straatjongeren zich in kunnen vinden, oftewel de basis voor een stukje continuïteit voor de expressie van straatkunst. Voor deze expositie zullen Almeerse jongeren gekoppeld worden aan gevestigde kunstenaars onder het motto “express yourself”. Het doel is periodiek een expositie te organiseren om de straatkunst op een professionele manier onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Om dit bereiken zullen alle bewoners van jongerencultuurhuis Het Pakhuis betrokken worden bij een deel van de organisatie.  

Voorafgaand aan de expositie zullen er vele kunstwerken op doek gefabriceerd worden volgens het eerder genoemde thema “express yourself”. Op de openingsdag zullen een groot deel van alle beschikbare ruimtes in Het Pakhuis gebruikt worden voor de expositie. Naast een feestelijke opening, waar zoveel mogelijk personen van maatschappelijke en culturele instellingen voor zullen worden uitgenodigd, wordt de dag ondersteund door performances van D.J.’s, zangers en rappers.  Afsluitend op vrijdag 3 februari zal er een “after party” georganiseerd worden in jongerencentrum Totum. Deze “after party” zal geheel in het teken staan van de rap en hiphop cultuur en wordt o.a. door Culture Shock georganiseerd. De expositie en activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Tumult en het Ambulant Jongerenwerk onder leiding van René Kempenaar.

Uiteindelijk kan iedereen, personen, bedrijven of organisaties, een bod uitbrengen op de kunststukken. Op deze manier wil Stichting Multiversum proberen geld te genereren om de Almeerse jeugd op termijn te kunnen blijven voorzien van equipement en materialen teneinde hun culturele expressie op een verantwoorde wijze te ventileren. Uiteindelijk moet dit leiden tot een stimulans en een positieve opwaartse spiraal. (plus het voordeel dat andere evenementen in de toekomst op deze manier kunnen worden betaald. Toegang gratis in Het Pakhuis aan de Marktmeesterstraat 18 te Almere-Stad.  

Info multiversum

 

 


1-2-2006 WEDSTRIJD nieuw "Lied van de Vrijheid"  

Muzikanten die willen deelnemen aan de wedstrijd kunnen zich aanmelden via www.liedvandevrijheid.nl Op de website is de originele versie van ‘In Vrijheid’ van Thé Lau te beluisteren. Ook de songtekst en partituren staan op de website, evenals instructies hoe deelnemers hun versie van het nummer kunnen inzenden.  Alle Flevolandse inzendingen worden door het Nationaal Comité 4 en 5 mei doorgestuurd aan Marlous van Teunenbroek. Voor meer informatie over de coördinatie van de Flevolandse inzendingen, kunt u met haar contact opnemen via 036 –5278504 of 06-30943364. U kunt haar ook mailen: marlous@bevrijdingsfestivalflevoland.nl  Vóór 1 maart 2006 inzenden!  Een jury, olv Thé Lau, kiest de winnaars, die mogen optreden op (één van de podia van) het 13e Bevrijdingsfestival.

Thé Lau schreef ‘In Vrijheid’ in het lustrumjaar 2005 op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei speciaal voor 5 mei. Het lied is al voor veel verschillende muzikanten beschikbaar, zo zijn er bewerkingen voor koren, orkesten, fanfares en zelfs carillons gemaakt. Met de wedstrijd wordt dit jaar extra aandacht op popuitvoeringen van het lied gelegd. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei hoopt op de Dag van de Vrijheid zo veel mogelijk verschillende muziekstijlen van het Lied op zo veel mogelijk plaatsen te horen. Talloze nieuwe versies van het Lied van de Vrijheid moeten dit jaar te horen zijn, ook tijdens het Bevrijdings- festival Flevoland. In Flevoland wordt de coördinatie daarvan gedaan door Marlous van Teunenbroek, van Bevrijdingsfestival Flevoland, die geinteresseerden ook zal begeleiden. Met een landelijke popwedstrijd roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei muzikanten op hun eigen versie van het Lied van de Vrijheid ten gehore te brengen. Het lied, ‘In Vrijheid’, is in het lustrumjaar 2005 gelanceerd als de herkenningstune van 5 mei, de Dag van de Vrijheid. Het nummer staat op de nieuwe cd van Thé Lau die binnenkort verschijnt.  

 


30-1-2006 Meld je aan voor Show-workshops!!

Girls Only is een project van het tiener- en meidenwerk in Almere-Haven. In februari, maart en april worden er tien creatieve workshops gegeven aan meiden van 12 t/m 18 jaar. Wil je meewerken aan deze Showproductie? Wil je zélf het thema, de regie en de organisatie meebepalen? Of wil je zelf on-stage of back-stage meedoen? Schrijf je in!  Al deze workshops worden samen één Showproductie die half mei uitgevoerd zal worden in theater de Roestbak. De workshops worden gegeven door enthousiaste jonge, professionele docenten. In februari starten de volgende workshops in Almere Haven: Fashion,  Kickboxen, Theatre&Music, Streetdance, Visual Art en Lyrics. De creatieve uitvoering en organisatie wordt gedaan door projectbureau Young Creatives. De workshops worden gegeven op Plein 36 boven de Super de Boer in het centrum van Almere-Haven. De kosten per 10 workshops zijn € 7,50. Je kunt je inschrijven op http://www.trapnotov.nl/   Misschien denk je nu, waarom alleen voor meiden? Nou, er is al zoveel te doen voor jongens. Nu zijn de meiden een keer aan de beurt. 

Mer info Annemieke Haks 06 - 218 241 87 of  Grace Roomer 06 – 295 36 225

 


 

3-2-2006  The Young ArtLab interaktief metnieuwe Singer/songwriters uit Nederland.

Vrijdag 3 februari om 21.00 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is SONGLAB geopend. "Eva Meijer" uit Amsterdam, "Robert Baarda"uit Zwolle en
natuurlijk "De ultieme jam", een mix van talent uit de groeiende Almeerse muziekscene.

 

Eva Meijer (1980) studeerde een jaar aan het Dartington College of Arts en ging toen terug naar Nederland, waar ze twee jaar muziekwetenschappen en filosofie studeerde aan de universiteit van Amsterdam. Sinds 2001 woont ze in Den Haag waar ze in 2005 afstudeert in de richting Beeld en Geluid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium en nu als kunstenaar en singer/songwriter werkt. Eva maakt experimentele en popmuziek. Eva fotografeert, maakt installaties,video's en performances waarin haar lichaam vaak centraal staat. Ze schrijft poezie en proza. Haar werk is voornamelijk autobiografisch. Robert Baarda, afgestudeerd regisseur op de toneelschool in Zwolle, houdt zich ook bezig met het schrijven van nummers. Als songwriter laat 'ie zich van zijn andere kant zien. De Almeerse scène begint in Almere Haven BG-22-24 als vast thuisadres te zien. Afgelopen keer was totaal uitverkocht. De plek waar je naar hartelust je nieuwe repertoire aan kritisch publiek kan voorleggen en samen met muzikanten kan brainstormen over de muzikale toekomst. 
Elke eerste vrijdag van de maand is er een SONGLAB in BG-22-24. Het publiek wordt betrokken bij het maken van nieuwe teksten en de muzikanten zullen daar ter plekke hun voordeel mee doen. Daniël v/d Zee is presentator/zanger en zal de avond leiden. Verdere informatie is te vinden op  http://www.bg-22-24.nl/ 

 


 

26-1-2006 Samenwerking gewenst in jeugdbeleid

Almere, Almelo, Delft, Eindhoven, Oude IJsselstreek, Rotterdam en Urk ontwikkelen samen een nieuwe visie jeugdbeleid. Er moet een nieuw lokaal Centrum voor Jeugd en Gezin komen, waarin ondergebracht: het huidige Bureau Jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, school-maatschappelijk-werk, gezinscoaches en opvoedingsondersteuning. Alleen door samenwerking op lokaal nivo kunnen de problemen op het gebied van jeugdbeleid worden opgelost. Dat vinden de wethouders Jeugd van Almere, Almelo, Delft, Eindhoven, Oude IJsselstreek, Rotterdam en Urk.  

Op donderdag 26 januari 2006 overhandigen de wethouders Jeugd van deze zeven gemeenten het Manifest aan Steven van Eijck, (zie foto), Commissaris Jeugd- en Jongerenbeleid van de Operatie JONG en Jan Smid, plaatsvervangend directeur Jeugd van het Ministerie van VWS. 

Elektronisch signaleringssysteem De betrokken gemeenten hebben een brochure ontwikkeld die een neerslag vormt van de uitwisseling van ervaringen en inzichten. De brochure bevat een manifest waarin de aanbevelingen worden samengevat. Naast het pleidooi voor een nieuw lokaal centrum voor jeugd en gezin,  zijn daarin voorstellen opgenomen over  rechten van kinderen en hun ouders, een sluitend systeem van basisvoorzieningen, een elektronisch signaleringssysteem, verdeling van politieke verantwoordelijkheden en over regelgeving en toezicht.  

De overhandiging is onderdeel van de conferentie Opvoed- en opgroeiondersteuning als lokale basisvoorziening.  Deze conferentie vindt plaats op donderdag 26 januari 2006 van 12.30 tot 16.00 uur in het stadhuis van Eindhoven. De wethouders jeugd van de initiatiefnemende gemeenten gaan op deze conferentie hun visie, de ervaren belemmeringen en de mogelijke oplossingen delen met onder meer  collega-gemeentebestuurders, ministerie van VWS , de VNG, de  woordvoerders Jeugd van de Tweede Kamer, de Operatie JONG en betrokken experts op dit terrein.


 

27-1-2006   The Young ArtLab presenteert FOODLAB  

Op vrijdag 27 januari is de BG-22-24 weer vanaf 19:00 uur geopend voor het FOODLAB aan de Kerkgracht 22-24 in Almere Haven. De vaste kok van de ‘BG’, Chef David, zal het ArtLab voor ongeveer 14 personen creatief smakelijk laten borrelen en bruisen. David is beroepskok en werkt momenteel in het Amsterdamse ‘Marriott Hotel’. Voorheen was hij ook werkzaam in ‘De Villa’ te Almere Haven. David zal vrijdag in de BG zijn creativiteit uiten door middel van zijn kookkunsten. Deze keer is hij van plan uit zijn vele jaren ervaring te putten en een Bourgondisch driegangen menu te bereiden voor € 7,50 

Via beeld, geluid en andere aankleding zal het publiek ondergedompeld worden in een multimediale omgeving. Het FOODLAB is een avondje lekker lowbudget eten met een creatieve kok aan het fornuis. Iedere 4e vrijdag v/d maand is het FOODLAB in de BG. Deze maand is dat op 27 januari. Het eten is gerelateerd aan het thema van de maand van de BG. Reserveren is noodzakelijk, want de zaal zit snel vol: info@bg-22-24.nl Verdere info op www.bg-22-24.nl

 


 

21-1-2006  STAGELAB in BG-22-24 The Young ArtLab


Zaterdag 21 januari om 21.00 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is de STAGELAB geopend. Peter Pannekoek, cabaretier, stond in de halve finales van de Holland Casino Podium Prijs 2005 en zal hier een try-out van zijn nieuwste show komen geven... Peter Pannekoek, in het buitenland alom bekend als Pierre Crêpe en Peter Pancake, is pas negentien lentes jong en nu al verdoemd voor de rest van zijn leven. Of het nou om feitjes, zijn schizofrenie, gangsters of beha's gaat, niets wil hem lukken. Na een tijdje te zijn ondergedoken voor extremistische cabaretfans, die hem kwalijk namen, humor tot iets droevigs te hebben gemaakt, is hij terug met de show: Sisyfus. Pannekoek begrijpt de huidige wereld niet meer. Hij voelt zich als een pot pindakaas in de ijskast. Het is wel lekker maar het hoort er niet.... Verder worden er nog andere cabaretiers verwacht uit de Almeerse scène. De STAGELAB, performanceavond is er elke 3e zaterdag v/d maand. Hier krijgen jonge talentvolle kunstenaars de kans om hun creatieve brein in vol ornaat te laten borrelen. Elke maand een optreden die of theatraal/muzikaal/poëtisch/artistiek gerelateerd is aan het thema van de maand van de BG. De entree is 2,50 euro. Verdere info op  http://www.bg-22-24.nl/

 


 

 7-1-2006 Optreden van DRT samen met Jonathan op de Nieuwjaarsinstuif van de gemeente Almere   

  

 > kijk ook bij de link Politiek-enzo <

 

> en voor geluid   Jongeren2006Media <

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Girls only: lekker griezelen en genieten op 3 januari en 5 januari  2006

 

Voor dinsdag 3 januari zoeken de tienerwerkster en de meidenwerkster avontuurlijke meiden die samen met hen lekker een dagje willen griezelen in Amsterdam. Hier beleven wij in The Amsterdam Dungeon op levendige wijze de griezelige historische feiten die in Amsterdam hebben plaatsgevonden. Echte acteurs, shows, special effects en een spectaculaire achtbaan nemen je mee terug naar donkere tijden. Voor meiden van 12 tot 18 jaar. Het is van 12.00 tot 18.00 uur. Het kost € 3 en we verzamelen in Trapnotov. 

Voor donderdag 5 januari staat een middagje genieten op het programma. We gaan dan naar de sprookjesachtige avonturenfilm “Narnja” van Walt Disney. Verzamelen beneden in Utopolis voor de late middagvoorstelling en het kost € 2 . Geef je wel even op want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen! Je kunt bellen naar Annemieke Haks 06-21824187 óf  naar Grace Roomer 06-29536225  Of  kijk op http://www.trapnotov.nl/ en mail ons annemieke@trapnotov.nl of grace@trapnotov.nl

 

 


 

 

21-12-2005   Prijsvraag Natuur & Milieu Flevoland


Natuur en Milieu Flevoland daagt uit om jouw en uw wens voor de Flevolandse toekomst (2030) vorm te geven, tastbaar te maken. Dit kan in de vorm van een opstel, een powerpointimpressie, maar het kan net zo goed verbeeld worden in een foto, een tekening of een maquette. Geef vervolgens ook aan hoe hoog je de kans inschat dat het inderdaad realiteit wordt. Bezoek onze website en lees daar wat verschillende partijen als terreinbeheerders, KvK, LTONoord en politici over de ontwikkeling van Flevoland gezegd hebben.  http://www.natuurenmilieuflevoland.nl/

 

Voor de meest aansprekende inzendingen uit de leeftijdscategorieen  6 t/m 12 jaar, 13 t/m 18 jaar (en 19 jaar (en ouder) zijn er geldprijzen:

 € 50 ( 3x eerste prijzen), € 25 ( 3x  tweede prijzen) en  €  10 ( 3x  derde prijzen). Je kunt ook gezamenlijk iets inbrengen, bijvoorbeeld als klas, straat of club.

Maar het leukst is waarschijnlijk dat de prijswinnaars worden opgenomen in een speciaal boekje (met daarin de toekomst van Flevoland zoals deze nu beleefd wordt door oa de jeugd in Flevoland). De prijswinnaars (en een paar bijna-winnaars met leuke ideeen) krijgen ruimte over 2 pagina's: één pagina met het werkstuk/idee en de andere pagina met iets over zichzelf - mét foto- en hoe hij/zij ertoe gekomen is!. 

Insturen kan tot 31 januari 2006

Vermeld op je inzending minimaal je naam, adres en leeftijd. Natuur en Milieu Flevoland, Botter 11-47, 8232 JS Lelystad, tel. 0320 253505

 


11-11-2005  Graffiti voor Unicef op de muur bij museum de Paviljoens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


29-10-2005 Kijk voor  DRT-optreden bij de link  'Nieuwtjes-enzo'   dd 29/10


 

t g v de Nationale Archievendag....óók in Almere in het Stadhuis

 


Graffiti in Beatrixpark > voor FOTO-verslag MEETING OF STYLES> scroll naar 20/8 jl


8-9-2005 Stadscentrum Almere wordt van graffiti -vrij gemaakt!  

De gemeente Almere wil het Stadscentrum vrij maken en vrij houden van graffiti. In week 37, maandag 12 september 2005,  zal er daarom gestart worden met een grote onderhoudsbeurt waarbij alle graffitiy verwijderd wordt. De uitvoering daarvan zal ongeveer 2 weken duren.  

Hopelijk worden de Prulliebakken van de Roefelraad )in de Stationstraat) met rust gelaten!!!!  >> 

Kunst-enzo heeft de gemeente er attent opgemaakt.....

Een onderhoudsbeurt houdt in dat een reinigingsteam alle graffiti op alle openbare gebouwen, parkeergarages, straatmeubilair, prullenbakken, straatnaam- en verkeersborden, bushokjes  etc. verwijdert en de gebouwen en objecten weer in de oorspronkelijke staat terugbrengt. Daarna zal aannemersbedrijf Knipscheer BV, in samenwerking met schoonmaakbedrijf Noord, tot aan het einde van dit jaar wekelijks een graffiti schoonmaakronde door het Stadscentrum houden. Het verwijderen van de graffiti gebeurt met behulp van een mobiele hogedrukreinigingsinstallatie en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.


Welcome to my Homepage "Art-AndSo" (you can look for yourself!)  Photo's from both days!

Willkommen auf meine Seite "Kunst-UndSo" (kannst du dichselber anschauen!) Es gibt Photo's von beiden Tage!


20-8-2005 Verslag van "Meeting Of Styles", graffity -weekend in het Beatrixpark

 

Dit zijn foto's van de 1e dag (20/8) die gelukkig droog bleef! Het zijn vooral sfeerfoto's met de eerste opzetten van de graffity-kunstenaars. Verder zie je dat er nog méér te beleven is op en rond de skatebaan in het Beatrixpark in Almere-Stad. Van Tattoo tot shirts en te-gekke-hebbedingetjes (trexi) en fraaie boeken met graffity uit de hele wereld. Natuurlijk is er te eten en te drinken en als je bang bent dat je het niet kunt vinden....ga maar op de muziek af! O ja, er staat ook een Podium. Hopelijk is het morgen (zondag de 21ste) óók mooi weer, in ieder geval droog; dan kan ik hier laten zien hoe het geworden is! Maar: ga zélf kijken en luisteren!!

 

 

 

 

 

 

 

Steve Biervliet, de organisator (Multiversum) en de spuitbussen, beschikbaar gesteld door Multiversum

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

's avonds was het goed druk en gezellig!

 

 

Opmerking Kunst-enzo:

Hoewel ik de plek best 'n goeie vond, bij de skatebaan, denk ik tóch dat dit evenement aan het Weerwater beter tot zijn recht komt! Nu komen er alleen mensen (jongeren) die weten dat dit er is en wat mensen die hun hond aan het uitlaten zijn ofzo. Of die op de muziek afkomen......

Omdat ik vind dat Graffity een kunstvorm is, zou het prettig zijn om méér mensen hiermee te laten kennismaken! Dus hierbij een oproep naar de gemeente Almere: hou hier rekening mee in het Kunstbeleid/ Jongerenbeleid!

Trouwens....in Almere-Poort is ook niet verkeerd: daar is nog plaats zat!!

Trouwens....een skatebaan is daar ook nog niet.....misschien een vaste plaats tzt??

 

And now the second day, sunday 21/8/2005"and there was SUN AGAIN!     Hieronder: zondag 21/8/2005  met stralende zon!

Und jetzt den zweiten Tag, Sonntag 21/8/2005: und es gab WIEDER SONNE!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10-8-2005 "Evolution "in graffity op 20 en 21 augustus a.s.

 

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2005 wordt er weer een groot Graffity-event georganiseerd met de beste internationale Graffity-kunstenaars. Het is een grootschalig evenement, dat sinds 2001 plaatsvond , éérst, kleinschaliger, op het Podium van de Grote Markt in Almere-Stad, daarna op een grote Wall bij 't OOR aan het Weerwater. Die laatste lokatie bleek een perfekte plek te zijn, omdat daar een beter overzicht was en bovendien veel mensen konden komen kijken. In september 2003 is zelfs een record gesneuveld van de langste Graffity-Wall ter wereld! Het record stond op 229,50 meter. De muur in Almere was 263 meter lang maar dát record werd door tijdsdruk en nog wat, niet gehaald; maar het record werd wél verslagen! In The Book of World records staat de wall in Almere per sept.2003 op 259,20 meter. Er deden zo'n 30 graffity-kunstenaars uit de hele wereld aan mee, waaronder veel Nederlanders.

Dit Graffity-evenement wordt, net als de vorige jaren, georganiseerd door stichting Multiversum en is onderdeel van een Wereld Tour "Meeting of Styles", die in verschillende landen wordt georganiseerd. Aan deze "Meeting of Styles 2005"doet een selektie mee van de allerbeste graffity-kunstenaars in de wereld. Kijk op de website van Multiversum voor alle informatie > http://www.multiversum.nl/ 

 

Dit jaar vindt "Evolution" plaats in het Beatrixpark in Almere-stad bij de skatebaan (tussen de Muziekwijk en de Kruidenwijk). 

 

Op zaterdag van 13.00-23.00 uur en op zondag van 13.00-18.00 uur en de toegang is zoals altijd gratis! 

Bovendien is er het hele weekend van alles te beleven, allerlei vormen van graffitykunst, tattoo, air-brush, body-painting, muziek en mode, vaak op alternatief gebied. Ook diverse free-style, sporting, breakdance, rap en piercing is aanwezig op het terrein. Kijk ook op de website > www.meetingofstyles.com  en http://www.multiversum.nl/

 


5 mei 2005  Bevrijdingsdag: Museum De Paviljoens werkt samen met de JVSA wat betreft graffity-wall en fotoverslag van het Bevrijdingsfestival met oa Ali B.

Museum De Paviljoens (Kijk bij de link 'Kunst-enzo" van 19 maart jl toen De Paviljoens genomineerd werden als beste museum van Nederland, juist ook doordat ze durven te experimenteren) at zich intensief bezighoudt juist met moderne, vernieuwende kunst en zich met name richt op jonge kunstenaars, vergeet ook de Graffity-kunst niet! Want dát kán het zijn: "Kunst". In Almere is al heel langzaamaan een traditie aan het ontstaan van een speciale 'graffty-wall'  één keer per jaar langs het Weerwater, bij 't OOR (onderstaande foto's zijn van 2004)

 

 

Gelukkig erkent dit Museum De Paviljoens de kwaliteiten van échte graffity en geeft nu ook de gelegenheid te spuiten op een speciaal neergezette muur achter De Paviljoens. In de nacht van 4 op 5 mei 2005 zijn diverse graffity-jongens en -meiden in de weer geweest met het witten van de houten schutting (zie foto's van de JVSA). Een schutting van meer dan 100 meter lengte en 3 meter hoog: daar kunnen ze wat mee!

 

 

 

 

 

 

Op 5 mei (Bevrijdingsdag) om 13.00 uur is de start en komen getalenteerde graffity-spuiters hun pieces of tags zetten op de Paviljoens-Wall. Kom allemaal kijken! 

Hieronder een serie foto's die ik maakte tijdens dit evenement op 5 mei 2005

Zoals deze van DADZ met onderaan op zijn 'tag'  de URL van de website van J V S A......

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor iedereen die spijt heeft niet betrokken te zijn bij dit graffity-evenement: neem kontakt op met JVSA  http://www.jvsa.nl/  lid worden kún je niet eens maar je ontmoet dan andere geinteresseerden in deze kunstvorm. Dit is bijvoorbeeld het tweede projekt in korte tijd van de JVSA. Het eerste was het Panna-veldje bij het Centraal Station (in het MandelaParkje). NB scroll even naar beneden, dan kom je het verslag met foto's vanzelf tegen! Er komen nog méér projekten aan dus.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er was opvallend veel belangstelling van jeugdige kids, die graag ook iets dergelijks (goed) zouden willen leren....!

 

Maar er was natuurlijk verder van alles te doen op het gebied van muziek-enzo op twee Podia, één op de Grote markt en één op het Festivalplein naast discotheek Eindelijk!

Overdag was het al druk, ook van mensen die tussen de twee podiums heen en weer liepen en zo ook nog een kijkje namen bij de graffity-wall. Vooral 's avonds werd het steeds drukker en de organisatie van het Bevrijdingsfestival denkt dat er wel 60.000 mensen op dit evenement zijn afgekomen. Green Lizard, Kim-Lian en K-Liber waren grote trekkers maar waar iedereen voor kwam was 'onze Almeerder'  Ali B., die een spetterende show weggaf hoewel hijzelf en z'n groep afgepeigerd waren. Desondanks liet hij Almere horen en zien wat entertainment is: klasse!