Radio-TV  2010

tekst, foto's, filmpjes: greta verduin                                                          Archief 2009                                                            


2011

per 1-1-2011: jonathan bay stationmanager bij  stadsomroep almere

 

 

  

zondag 19 december 2010: flevoland op rtl7 (10.00-10.30uur)

 

De provincie Flevoland gaat via RTL7 in het programma Regio Business Magazine gebiedspromotie doen over de provincie, met reportages over ondernemen in Flevoland. Vandaag is de 1e van een reeks van 6 reportages, waarbij de provincie de pluspunten van Flevoland voor het voetlicht brengt bij ondernemers. De centrale ligging en bereikbaarheid van Flevoland, het beschikbare arbeidspotentieel maar vooral ook de ruimte voor ondernemen zullen aan de orde komen. In iedere aflevering wordt aandacht besteed aan één van de Flevolandse gemeenten en een reeds gevestigde ondernemer. Aanstaande zondag bijt Lelystad ism Van Campen Industries het spits af.  

 

Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken ( foto > en initiatiefnemer van de economische gebiedspromotiecampagne: ‘Onbekend maakt onbemind. Dat is wat we vaak ervaren als we met ondernemers van buiten Flevoland spreken. Wanneer ondernemers eenmaal een dag in Flevoland zijn geweest blijkt hun beeld vaak 180 graden ten positieve te zijn gedraaid. Ik ben er trots op dat we de komende maanden Flevoland op nationale televisie kunnen presenteren.’ 

 

De reportage wordt in de week na de uitzending regelmatig herhaald op RTL Z  Uitzending: zondag 19 december van 10.00 uur tot 10.30 uur

 

 


 

5 december 2010: Nieuwe bieb op kunststof-TV

 

Jeroen van Schooten, één van de architekten (Meyer en van Schooten) van de Nieuwe Bieb in Almere-stad, maakte op Kunststof-TV goede reklame voor Almere met dit gebouw. Klik hier en ga naar 27 maart 2010 (officiele opening) en meer info!

 


 

23 november 2010: over de stadsomroep wordt weer positief beslist....

 

Lokale Omroepstichting Studio Almere voldoet volgens het college aan bepaling in Mediawet. Het college stelt de gemeenteraad voor om aan het Commissariaat voor de Media een positief advies uit te brengen over de Lokale Omroepstichting Studio Almere.

 

Aanvraag zendtijd                                                                 
De Lokale Omroepstichting Studio Almere heeft het Commissariaat voor de Media gevraagd om voor een nieuwe aansluitende periode in aanmerking te komen voor zendtijdtoewijzing. Daarvoor moet het commissariaat de stichting aanwijzen als lokale publieke media- instelling. Hiervoor vraagt het commissariaat een advies van de gemeenteraad over de vraag of de lokale stichting voldoet aan de eisen van de Mediawet 2008 (artikel 2.61, tweede lid).


                                                                                                              Mediawet
Artikel 2.61, tweede lid bepaalt dat een lokale publieke media-instelling moet voldoen aan 3 voorwaarden. Het moet gaan om een rechtspersoon naar Nederlands recht met volledige rechtsbevoegdheid. Uit de statuten moet duidelijk blijken dat de instelling zich uitsluitend of hoofdzakelijk ten doel stelt om een lokaal gericht mediaaanbod te bieden. Bovendien moet de media-instelling een programmaraad hebben die het beleid voor het media-aanbod bepaalt en die representatief is voor de belangrijkste in de gemeente voorkomende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromen. Het college is van mening dat de Lokale Omroep-
stichting Studio Almere voldoet aan de 3 voorwaarden en heeft daarop de gemeenteraad geadviseerd om een positief advies te geven.

 


 

6 november 2010: bert gijsberts in het lagerhuis (nog één keer in herhaling) op TV

 

De Almeerse groenondernemer Bert Gijsberts (Boogaart Almere) is aktief aanwezig in dit jubileumprogramma! Er is massaal op hem gestemd.

 

De VARA bestaat dit jaar 85 jaar en daarom wil men om dat te vieren nog één keer het suksesvolle TV-programma 'Het Lagerhuis' uitzenden.

Dat gaat gebeuren op 6 november 2010 tijdens een feestelijke uitzending.  

scroll naar 18 oktober 2010

 


 

24 oktober 2010:  géén  PolitiekNU meer ! (voorlopig)

 

PolitiekNU gaat met sabbatical. Voorlopig geen uitzending. We blijven de politiek wel op de voet volgen.

(was van 1x p/week al 2x gegaan naar 1x p/14 dagen) op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

een programma van Riet Wartenbergh - heb je vragen > politieknu@gmail.com 

  Voor gasten en uitzendingen gemist  > PolitiekNU       (dit bericht was te lezen op > Twitter op zondag 24/10/2010 om 15.30 uur)

 

 


 

 

18 oktober 2010: stemmen voor wie er nog één keer terug in het lagerhuis mag!

 

De VARA bestaat dit jaar 85 jaar en daarom wil men om dat te vieren nog één keer het suksesvolle TV-programma 'Het Lagerhuis' uitzenden.

Dat gaat gebeuren op 6 november 2010 tijdens een feestelijke uitzending.

 

Diverse mensen die ooit hebben opgetreden in dit programma zijn gevraagd of zij nog een keer willen meedoen als debater. 

Ook de Almeerse Bert Gijsberts werd daarvoor uitgenodigd (foto)

 (hij deed al enthousiast mee als debater bij Het Lagerhuis in 1997 en dit jaar 2x in mei en juni 2010)

 

Maar....er moet gekozen worden!! Dus klik HIER en breng je stem uit op 2 personen die je graag terug ziet op 6 november 2010. 

 

Door te stemmen vergroot je hun kans om daadwerkelijk mee te doen!

 

 


 

17 oktober 2010: Rodney van Dekken overleden na motorongeluk

 

 

Cameraman van RTV-Noord Holland (tevens oud-cameraman en editor van (voorheen) Almere-TV) Rodney van Dekken is omgekomen bij een verkeersongeluk op de A1 op weg naar A'dam, waar hij zou filmen voor de Amsterdam Marathon. Hij kwam met zijn motor in aanraking met een auto en belandde tegen de vangrail. Reanimatie mocht niet baten, hij overleed ter plaatse, slechts 42 jaar oud.

klik op foto voor filmpje RTV-N-H

 

 


 

dinsdag 12 oktober 2010:  PolitiekNU (om de week) op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

NB Deze uitzending wordt herhaald op dinsdag 19 oktober; een nieuwe live-uitzending is dan weer 26 oktober.

 

Gasten vandaag:  

Shanti Tuinstra, raadslid PvdA                                                                                      Colette Bertram, raadslid PVV 

 

 

 

 

 

 

en Adri Duivesteijn, wethouder PvdA

 

 

 

 

een programma van Riet Wartenbergh - heb je vragen > politieknu@gmail.com 

     > Twitter      Voor de gasten   en   uitzendingen gemist      > PolitiekNU  

 

 


 

6 oktober 2010: almeerders in ' tijd voor max' (NED.2-TV)

Zoals wellicht bekend, is kleinkunstgezelschap NotaBene al een tijdje bezig om met de gedichten van Willem Wilmink een liedjesprogramma te maken.  Woensdag 6 oktober 2010 tussen 17.35 uur en 18.20 uur, voeren zij bij Tijd Voor MAX de muzikale bewerking uit van het Wilmink gedicht Ben Ali Libi (pseudoniem van de joodse artiest Michel Velleman die in Sobibor om het leven kwam in 1943) klik HIER  Een bijzondere thematiek waarvan we jullie graag op de hoogte willen brengen. Voor de mensen die ons nog niet kennen: Kleinkunstgezelschap NotaBene bestaat uit de dochter van Willem: Marieke Moll (zang, (bas) klarinet en accordeon), Jan Deckers (piano, viool en zang), Nick Teunissen (zang) en Daniël de Boer (contrabas). Allen hebben een afgeronde kunstopleiding (conservatorium en theaterwetenschap) gedaan. Zij maken liedjesprogramma's met veel (nagelaten) werk van de tekstdichter Willem Wilmink, maar ook met eigen werk. Willem Wilmink heeft zelfs een aantal teksten speciaal voor hen geschreven. 

 

 

 

30 september 2010: joop visscher overleden

 

 

Eén van de allereerste bewoners van Almere, en de onvergetelijke verslaggever van de Triatlon (toen nog in zijn gloriedagen) was

Joop Visscher. Hij deed dat als vrijwilliger pur-sang voor de lokale zender Almere-TV (tegenwoordig Stadsomroep Almere). Hij kende iedereen:  van de supertoppers tot degenen die als laatsten binnen kwamen in het Triatlon-stadion in Almere-Haven en maakte vrolijk, meelevend en deskundig een praatje. 

En altijd enthousiast!  

 

Voor al zijn jarenlange vrijwiligerswerk (oa mede-oprichter van voetbalver.SV Almere) en betekenis voor Almere, ook landelijk, 

kreeg hij op 7 januari 2006 de Bonifatiusspeld (zie foto)

 

Op 29 april 2010 werd hij onderscheiden met een lintje in de Orde van Oranje Nassau, hij was daar erg verguld mee.

In het 'dagelijjks leven' was hij buschauffeur maar ondanks die baan, deed hij toen al vrijwilligerswerk; toen hij daarmee stopte wijdde hij zich aan nog andere vormen van vrijwilligerswerk, zoals mensen laten zien dat het leuk was om te wonen in Almere! Zijn zoon Michel runt (als kok) Grand-Café restaurant de Campagnie in Haven en Joop probeerde ook daar leven in de brouwerij te brengen (3 eerdere restaurants hadden het niet gered).

 

 

Helaas heeft een kwaadaardige ziekte hem geveld...en op donderdagmiddag 30 september 2010 overleed Joop Visscher.

Een beminnelijk mens is niet meer......

 

Vorige week nog had hij een artikel in De Almare, waar hij al 'afscheid nam' van iedereen, hij voelde het einde naderen.

 

(donderdag 7 oktober 2010: 14.15 uur uitvaartcentrum Kruidenwijk)

 


 

PolitiekNU gaat weer van start in het nieuwe politieke seizoen; nu om de week ofwel eens in de 14 dagen!

 

dinsdag 28 september 2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

Voor de gasten die komen: ga naar PolitiekNU op Twitter http://twitter.com/PolitiekNu

 

 

 

Op deze eerste uitzending van het nieuwe seizoen waren de gasten: 

 

      Leen Bakker, tijdelijk raadslid VVD                                     Saba Sarfraz, raadslid SP                                                 Ben Scholten, wethouder VVD

 

 

 

 

 

 

De ene week is de uitzending, die de volgende week nog eens herhaald wordt....

vorige uitzendingen van PolitiekNU gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 

 

 


 

10 september 2010: felix wilbrink krijgt culinaire prijs

 

 

Culinair journalist Felix Wilbrink (van de Telegraaf) heeft de Wina Born-prijs, de belangrijkste culinaire onderscheiding op dit gebied, ontvangen. Motivatie was: gastronomie voor een breed publiek toegankelijk maken. Felix Wilbrink schenkt veel aandacht aan eten en drinken op een 'hoger nivo' maar ook 'lekker en gezond'. Hij heeft een eigen column, boek en filmpjes over Eten & Drinken.

 

 


 

1 september 2010: over de niet-verdubbeling van de spoorlijn gesproken...(of eigenlijk: NIET gesproken)

 

Ga dus naar Leo Schouwenaar's Blog > 1-9-2010: 'Adri, berg de maquettes maar even op" (Duivesteijn)

 

> 3-9-2010: Apekool! 'Nu hoor je het ook 's van een ander' (Ernst Cramer (CU)

 


 

22 juni 2010: ncrv zoekt straatjournalisten

 

De NCRV is op zoek naar 50 enthousiaste mensen uit alle regio's die zelf geïnteresseerd zijn in het verhaal van hun -onbekende- buren. Deze mensen gaan vervolgens met een mini-camera op zoek gaan naar de verhalen van mensen uit hun buurt. De 50 geselekteerde deelnemers maken kans op een straatprijs van 2000 euro en krijgen een filmworkshop in Hilversum. De straatjournalisten gaan op zoek naar huizen in de buurt waar ze altijd al eens wilden aanbellen of naar juist die buurman of buurvrouw waar ze altijd al nieuwsgierig naar zijn geweest. De filmpjes van de straatjournalisten komen op de 'Achter de voordeur-website'. De leukste, mooiste en ontroerendste bijdragen zijn te zien in een speciale aflevering van 'Achter de voordeur' op Nederland 2. De 3 beste inzenders krijgen een bedrag van 2000 euro, 1500 euro of 1000 euro, te besteden aan een straataktiviteit. De straatjournalisten krijgen bovendien een korte training bij de NCRV. Het uploaden en monteren van de filmpjes hoeven deelnemers niet zelf te doen. Aanmelden via: www.ncrv.nl

 

 

 

 

 

 


 

ZOMERSTOP

Gezien de moeizame ontwikkelingen wbt de politiek, vandaag dus geen uitzending en meteen maar door met het reces tot september 2010!

 

dinsdag 22 juni  2010:  géén Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

Vandaag dus NIET: het kennismakingsgesprek met het nieuwe VVD-raadslid: Mark Pol,  NIET: Alphons Muurlink, zittend PvdA-raadslid 

en tenslotte René Peeters, de nieuwe wethouder voor D66: had afgemeld; in zijn plaats komt nu dus ook NIET: Frits Huis, raadslid Leefbaar Almere

 

maar vorige uitzendingen  gemist? Ga naar PolitiekNU om die te beluisteren.

 


 

dinsdag 15 juni  2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

==================================

 

 

 

 

 

<  In deze uitzending een kennismakingsgesprek met  

   Rutger Hengstman (nieuw VVD-raadslid)

 

 

 

 

 

 

 

vervolgens: 

 

 

Stadsdichter Mario Withoud  (vooraan op de foto), over de ontwikkelingen van de StadsTV 

en Theo Faber, van het bestuur van de Stadsomroep

 

 

 

 

 

en tenslotte: Peter Duvekot (rfraktie-assistent SP) over de  teleurstellende  'afloop/afhandeling'  van 'Kompaan'.....

 

 

 

 

 

vorige uitzendingen van PolitiekNU gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 


 

 

dinsdag 8 juni  2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

==================================

 

vandaag zijn de volgende gasten in de studio:

 

 

 

Kees Tadema, over de petitie reizigersprotest Flevo-spoorlijn > 

 

 

 

 

 

en Koos van Teijlingen,  

 

het wel of niet juist geinstalleerde nieuwe raadslid voor het CDA, over zijn afgelegde eed (die na ampel beraad toch goedgekeurd werd ;-))

 

 

 

 

Andy Knijpinga, over zijn nieuwe projekt 'Groene Zorg & Diensverlening' 

heeft op het laatste moment afgezegd;

 

 

 

 

< in zijn plaats komt nu  Ym de Roos die veel nieuws te vertellen heeft, oa over Almere2018 >

 

 

 

 

 

 

vorige uitzendingen van PolitiekNU gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 


 

 

dinsdag 1 juni 2010: dokumentaire (2e deel) 'voet tussen de deur bij de PVV'

 

Vanavond om 20.55 uur op NED.2 een TV-programma (dokumentaire) van Frans Bromet. 'Voet tussen de deur bij de PVV'. Dit is het 2e deel van deze dokumentaire, waarbij veel gefilmd is in Almere, oa in het Stadhuis tijdens de Politieke Markt, maar ook bij het radioprogramma PolitiekNU van Riet Wartenbergh (23/3 jl was Toon van Dijk van de PVV nog te gast in haar programma  

 

 


 

 

30 mei 2010: Stadsomroep Almere houdt Open Dag om vrijwilligers te werven

 

Op 30 mei 2010 hielden de gezamenlijke gebruikers van de Hulk in Almere-Haven een Open Dag, waar iedereen kon komen kijken naar de daar werkende kunstenaars.

(daarvan later een verslag) Maar óók in dit pand, waar voornamelijk allerlei kunstenaars of kunstenmakers hun werkzaamheden uitoefenen, zit ook een deel van de Stadsomroep Almere.  Zij deden ook mee aan deze Open Dag om vrijwilligers te werven voor de StadsOmroep. Dat lukte aardig want er kwamen heel wat gemotiveerde, vooral jonge mensen op af! Dus: we hopen gauw hun aktiviteiten te kunnen horen of zien!!

 

 Huidige medewerkers bij de Radio- of TV-poot (ook vrijwilligers) die al jaren aktief zijn als cameraman, editor, grimeur, interviewer of programmamaker waren aanwezig.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Politiek Radioprogramma gaat weer van start!!!

 

dinsdag 25 mei  2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

==================================

 

Op deze eerste dinsdag na het reces en alle pogingen van de formateur om tot een nieuwe College te komen 

(kijk ook op de link Politiek2010

nu weer een uitzending van PolitiekNU. Niet alle wethouders zijn al  geinstalleerd en beedigd, dus die komen later aan bod.

 

 

 

 Vandaag in de uitzending:

 

 

Ans van Berkum(CASLa) 

over haar reis naar Shanghai                             Cocky Kuipers (D66)                             (ex) in-/formateur Hans Andersson 

 

 

 

 

 

vorige uitzendingen van PolitiekNU gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 

NB op Nederland 2 was -bijna tegelijkertijd met de uitzending van PolitiekNU- een TV-uitzending 'Voet tussen de deur bij de PVV' (in Almere). Volgende week een vervolg hierop. Er is ook gefilmd bij PolitiekNU en in het Stadhuis Almere; programmaker is Frans Bromet.

 

 


 

zaterdag 8 mei 2010: sbs-uitzending 'de tuinruimers' in almere

 

 

Op zaterdag 8 mei zendt SBS 6 om 17.00 uur het programma De Tuinruimers uit dat in Almere is opgenomen. Het tv-programma kwam op verzoek van woningcorporatie Ymere naar de Bloemenbuurt in Almere-Buiten. Tijdens het programma is o.a. te zien hoe alle medewerkers van Ymere (afd.Almere) een helpende hand bieden aan de buurtbewoners om zo samen de voor tuinen op te knappen en de uitstraling van de buurt te verbeteren. Zij worden hierbij ondersteund door het team van De Tuinruimers, onder leiding van Rob Verlinden. Zondag 9 mei wordt het programma herhaald om 10.00 uur.

 
Stimuleren van bewoners. Verzorgde tuinen dragen bij aan een prettige woonomgeving. Hier levert Ymere hier graag een bijdrage aan, maar: ‘bewoners maken de wijk’. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun tuin dat ook voor een groot deel de uitstraling van de buurt en daarmee het woongenot bepaalt. Om bewoners hierin te stimuleren hielpen alle medewerkers van de vestiging Almere van Ymere een dag in april bewoners met hun tuinen op te knappen. Vooral die mensen werden geholpen die bijvoorbeeld vanwege leeftijd of gezondheid er wat meer moeite mee hebben. De medewerkers bezorgden bij hen met bakfietsen plantjes thuis. 

Betrokkenheid bij de buurt. Ymere vindt het belangrijk dat medewerkers betrokken zijn bij wat er speelt bij in de wijken. Dit moment was een mooie gelegenheid om met alle medewerkers tegelijk in de wijk bezig te zijn, met elkaar, met de buurt. Ook de boekhouder en de kantinemedewerker lieten zich deze keer van hun beste kant in de wijk zelf zien. 

 

Advies van Rob Verlinden. Tijdens het tv-programma is verder te zien hoe Rob Verlinden een bewoner uit de Gerberastraat verrast met een make-over van haar voor- en achtertuin. Buurtbewoners nomineerden haar. Daarnaast houdt Rob Verlinden een roadshow in de buurt waarbij hij veel tips geeft aan buurtbewoners over verschillende planten en bloemen en de manier waarop je ze plant en verzorgt. De tips en tricks konden meteen worden toegepast. Hiervoor werden planten uitgereikt aan de buurtbewoners. 
Uitzending dit weekend te zien. Rob Verlinden is niet alleen inwoner van Almere, maar is ook al jaren een begrip op het gebied van flora binnen het Nederlandse medialandschap. Sinds 2006 is hij op SBS 6 wekelijks te zien als aanvoerder van De Tuinruimers. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag 8 mei van 17.00 uur tot 18.00 uur. Het wordt herhaald op zondag 9 mei om 10.00 uur.

 

 

scroll ook naar beneden naar 19 t/m 23 april 2010

 


 

mededelingen

 

dinsdag 27 april 2010 geen uitzending, maar ook niet op dinsdag 4 mei (Dodenherdenking) en dinsdag 11 mei want de demissionaire gemeenteraad is op reces en enkelen zijn in gesprek met de formateur.

Daarna hoopt PolitiekNu weer present te zijn, hopelijk met een nieuw College, zeer waarschijnlijk zonder de grote winnaar van de Verkiezingen..... 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

dinsdag 20 april  2010:  géén Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

vanwege overmacht ivm de 'as-wolk' niet tijdig terug voor het programma

 


 

 

19 t/m 23 april 2010: ymere nodigt de tuinruimers uit in bloemenbuurt

 

Medewerkers van Ymere gaan de uitdaging aan: SBS 6 programma De Tuinruimers maakt opnames in de Bloemenbuurt in Almere-Buiten.  Het SBS 6 televisieprogramma De Tuinruimers komt van maandag 19 tot/m vrijdag 23 april op verzoek van Ymere naar de Bloemenbuurt in Almere. 

 

De bekende televisietuinman Rob Verlinden verrast een bewoner met een leuke tuin-make-over.In een groot deel van de buurt reiken medewerkers van Ymere een helpende hand om voortuinen gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Dit doen zij in het kader van het interne projekt 'De Uitdaging' waarbij alle medewerkers worden uitgedaagd om met z'n allen de wijkaanpak over de volle breedte te versterken. Om op deze manier de wijken (waar Ymere bezit heeft) een positieve boost te geven. lees verder 

 

 


 

17 april 2010: bert wouts geridderd op Nationale schoutingdag

 

 

Koninklijke Onderscheiding, in de Orde van Oranje Nassau, voor Bert Wouts die al 40 jaar aktief is als vrijwilliger bij Scouting Nederland

Burgemeester Annemarie Jorritsma opende zaterdag 17 april om 11.00 uur de Nationale Scouting Dag en reikte de onderscheiding uit. 
3-dubbel feest want Scouting Nederland bestaat 100 jaar en Bert Wouts is 50 jaar lid van Scouting. 
Wouts besteedde vooral aandacht aan scouts met een handicap, hij stimuleerde 'gezonde' kinderen om samen met elkaar te werken en te spelen. 
Zijn kennis hierover heeft hij tijdens de Wereld Jamboree 1995 overgebracht aan scouts over de hele wereld, 
zodat zij dat ook in hun eigen land konden toepassen.

Ook was Wouts aktief bij de scouting zoals het zorgen voor een gezonde financiële organisatie, het stimuleren van samenwerking, enz.

 


 

donderdag 15 april 2010: 'Uit de Kunst' op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(presentator Marc Slingerland)

 

 In het programma ’Uit de Kunst’ van 15 april  een  interview met theaterfotograaf Jochem Jurgens  ivm een workshop Theater-fotografie die hij 17/4 gaat geven bij de Kunstlinie. Hij is onlangs genomineerd voor de landelijke theaterfoto-prijs 2009.  Kunst & cultuurprogramma van Stads Radio Almere, te beluisteren op 107.8 fm in de ether, op 91.1 fm via de kabel en via www.stadsradioalmere.nl op internet ‘Uit de Kunst’ is te bereiken via uit.de.kunst@xs4all.nl en via www.uitdekunst.tk   Bezoekadres Stadsradio Almere,  Edestraat 18, Almere-Stad


 

dinsdag 13 april  2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

==================================

 

Vandaag komen de volgende onderwerpen aan bod en laten diverse gasten van zich horen

 

Er komen 2 buurtbewoners van de Bleekerstraat aan het woord die NIET tegen de komst van het Hostel zijn 

(Hostel= 24-uurs opvang voor verslaafden met een psychische aandoening) 

 

 

 

 

 

Verder een gesprek met Kees Oosterwijk, bestuurslid van de StadsOmroepAlmere

Hij gaat het hebben over oa de Programmaraad.

 

 

 

Het interview met hem komt abrupt tot een einde op bepaald moment door een technisch probleem met de internetstream die even uit viel: excuses!

 

 

En we verwachten een woordvoerder namens 's Heerenloo (instelling voor gehandicapten)

over de uitbreiding in Almere.....Quirien Vermeeren

 

 En tenslotte , heet van de naald: Frans Mulckhuijse van de SP over de formatie-ontwikkelingen 

en de mogelijkheid tot een wethouderszetel voor hem.

 

vorige uitzendingen van PolitiekNU gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 


 

dinsdag 6 april  2010:  géén uitzending Politiek NU 

op Stadsradio Almere (dus nu niet van 21.00-22.00 uur)

 

vorige uitzendingen van PolitiekNU gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 


 

dinsdag 30 maart   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

==================================

 

In de studio zijn vandaag: 

 

 

Sander Braam en Axl Cozijnse    over de oprichting van de aktiegroep AAA                           

                                                                                         

 

 

 Daarna een gesprek met John van Dijk  

van de Internationale Socialisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En een ongetwijfeld pittig gesprek tussen Frits Huis (Leefbaar Almere)  en  Ruud Pet (GroenLinks)  

over  de coalitie-onderhandelingen

 

vorige uitzendingen van PolitiekNU gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 


 

 

dinsdag 23 maart   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

 

 

< Riet Wartenbergh

 

 

 

Cocky Kuipers, fraktievoorzitter D66 >

 

over de positie van D66 in dit formatieproces 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanti Tuinstra, raadslid PvdA

 

over de installatie en de 1e raadsvergadering

  Toon van Dijk, raadslid PVV

met een terugblik op de  eerste formatiepoging 

 

 

 

vorige uitzendingen van PolitiekNU gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

======================================================================================

 

en.....kijk voor verslag installatie enz. ook even bij de link van  www.kunst-enzo.nl/politiek2010.htm

 

 


 

 

dinsdag 16 maart 2010:  géén uitzending Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

Vanavond géén uitzending na alle Verkiezingsdrukte....de politici zijn hard aan het overleggen hoe de Coalitie er uit gaat zien....

 

vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 


 

dinsdag 9 maart   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

Vanavond totaal 3 gasten bij PolitiekNU:

< Jan de Vletter, oud-raadslid D66                                                    André Tierie, oud-wethouder PvdA >

(bij zijn afscheid toen)

 

met een terugblik op de 'woelige jaren '80' in de Almeerse politiek' 

 

 

(toen kwam de CD (Centrum Democraten) in de raad, net als CP86....het toen tijdelijke raadhuis werd beveiligd....gaan we wéér die kant op??)

 

 

In het 2e gedeelte een gesprek met het raadslid met de meeste voorkeurstemmen: Mostapha El Madkouri (van de PvdA)

Hij vertelde in deze uitzending aan Riet Wartenbergh dat er zojuist afscheid was genomen van de 'oude raad' 

en dat er 3 bij hun afscheid een lintje krijgen: 

Rob Beuse (PvdA), Aziz Adahchour (GL) en Cor Pot (VSP)

 

 

 

vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 


 

4 maart 2010: 'the day after'.... Bob Fonhof op SBS6 om 19.00 uur

 

Vanavond om 19.00 uur is Bob Fonhof, ex-lijsttrekker van de lokale, inmiddels ook ex-Almere Partij te zien en te horen op SBS6 (TV)

'Zijn' Almere Partij werd, samen met nog 5 andere kleinere partijen, volkomen afgeserveerd na de gigantische overwinning van de PVV in Almere.

 

 


 

woensdag 3 maart 2010: dag van de gemeenteraadsverkiezingen....

.....uur van de waarheid........

 

 

Riet Wartenbergh (van PolitiekNU) doet verslag vanaf lokatie (oa Stadhuis Almere) en de giga-overwinning van de PVV in Almere (meteen de grootste partij); 

vandaar dat partijleider Geert Wilders graag op bezoek kwam bij zijn Almeerse lijsttrekker Raymond de Roon.

 

 


 

Alles in het teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen!!!

 

dinsdag 2 maart   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

------------------------------------------------------

 

 

Van 21.00-21.30 uur komen aan het woord: 

 

 

 

lijsttrekker Cor Pot,  van de VSP (Verenigde Senioren Partij) >

 

 

 

en de nummer 2 op diezelfde lijst Ton van den Berg  >

 

 

 

 

                                     Van 21.30-22.00 uur weer en debat tussen:

 

< Alphons Muurlink van de PvdA  

en  Cor Valies van de NDP >

(Nieuwe Democratische Partij)

interview: Riet Wartenbergh

 

 

 

vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 


28 februari 2010: Logos bij 'spuiten  &  slikken' op bnn

De Almeerse dichter/rapper Logos is te zien in 'Spuiten & Slikken' van BNN op zondag 28/2 om 22.00 uur; meer info klik hier > Jongeren2010 

 


 

 

Alles in het teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen!!!

 

dinsdag 23 februari   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

------------------------------------------------------

 

Vandaag zijn de gasten in het eerste halfuur (21.00-21.30 uur):

 

 

< Bob Fonhof, lijsttrekker Almere Partij 

  Edwina Molina, lijsttrekker A-VIP > 

 
en Mia Stik (van kostuumatelier Mija)
 
 
 
 
 
In het tweede halfuur (21.30-22.00 uur) weer een debat tussen
 
Martin Sinke, kandidaat- raadslid TROTS  en  Cocky Kuipers, lijsttrekker D66   
 
 

 

 

 

 

Vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 


 

 

dinsdag 16 februari   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

------------------------------------------------------


Weer een debat vandaag, op 16 februari 2010

 

 

Met elkaar in debat gaan: van 21.00-21.30 uur

 

< Ruud Pet, lijsttrekker GL 

met  Toon van Dijk, geen lijsttrekker maar 

2e  op de lijst van de PVV >

 

 

 

 

 

 

 

In het 2e halfuur (21.30-22.00 uur) komt burgemeester Annemarie Jorritsma aan het woord

 

 

 

 

 

 

 

Raymond de Roon is helaas verhinderd vanwege 'Haags lijsttrekkersdebat'

 

 

Vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 


 

dinsdag 9 februari   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

------------------------------------------------------

 

In deze uitzending van 9 februari 2010 zijn er 4 gasten die gaan debatteren

 

                                        Met elkaar in debat gaan: van 21.00-21.30 uur

 

 

 

< Alphons Muurlink, lijsttrekker PvdA met Frans Mulckhijse, lijsttrekker SP

 

 

 

 

 

 

 

                                                     Van 21.30-22.00 uur gaan de volgende lijsttrekkers in debat:

 

 

 

 

< Ruud Pet, lijsttrekker GL  met  Arno Visser, lijsttrekker VVD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 


 

Ga vooral even luisteren als je het gemist hebt  > PolitiekNU met Riet Wartenbergh

Want er waren maar weinig belangstellenden, zo'n 175 personen, waarvan zeker 3/4 politicus, of kandidaten met familie of vrienden en ambtenaren...

Met een openingsspeech van voorzitter Jan de Vletter (van Kleurrijk Almere) en een cabaret-act tussendoor...ga luisteren naar haar live verslag!

 

----------------------------------------------------------------------------------------

een bijzondere uitzending vandaag, vanaf lokatie Stadhuis!

 

dinsdag 2 februari   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

------------------------------------------------------

Deze avond is het zogenaamde 'Lijsttrekkersdebat' en dat vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis Almere.

(ingang aan de zijkant van het Stadhuis, inloop 19.30 uur, debat van 20.00-22.00 uur, borrel na afloop)

 

Vandaar dat politiek interviewster Riet Wartenbergh dáár aanwezig is en daar intervieuwtjes afneemt.

(te beluisteren via de Stadsomroep, zoals gewoonlijk)

 

 

 

Vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 


 

dinsdag 26 januari   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere  (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

------------------------------------------------------

 

Vanavond komen weer 2 politieke partijen aan het woord.

 

 

In het eerste deel een gesprek met 

 

Shangram Karim, lijsttrekker van de NMP (Nederlandse Moslim Partij) >

 

 

 

 

 

 

In het tweede deel een gesprek met 

 

 

 

Raymond de Roon, lijsttrekker van de PVV (Partij Voor de Vrijheid) >

en 

kandidaat-raadslid voor de PVV, Toon van Dijk >>

                                                    die op  de 2e plaats staat

 

 

 

 

 

(misschien komt er nog een debatje??)

 

 

Vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 


 

dinsdag 19 januari   2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

------------------------------------------------------

 

In het eerste halfuur weer  een kennismaking 

 

 

met 2 kandidaat-raadsleden  voor TO (Trots Op Nederland). waarvan 

 de nummer 1 op de kieslijst Willem Boers, voor dringende zaken in Den Haag moest zijn, 

maar de nummer 2 op de lijst, de bekende Martin Sinke, nu het woord voerde.

 

 

 

 

 

 

In het tweede halfuur, in  de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart a.s. 

weer een Debat tussen  

Frits Huis , de lijsttrekker van Leefbaar Almere, en  de lijsttrekker van het  CDA (de CDA/CU-wethouder) Martine Visser 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 

PolitiekNU is een programma van Riet Wartenbergh, 

mmv Kevin (techniek, foto  links) en Joke (gastvrouw, foto rechts)

 

 

 

 

 

 

foto's: greta verduin

 


 

dinsdag 12 januari  2010:  Politiek NU op Stadsradio Almere (21.00-22.00 uur)

(een programma van Riet Wartenbergh heb je vragen: mail haar > politieknu@gmail.com 

 

------------------------------------------------------

 

Vandaag in het eerste halfuur een kennismaking   

                             

met 2 kandidaat-raadsleden voor de A-VIP (Almere Voor Iedereen Partij):

Ronald Zwiers (nummer 2 op de list) en Ronald  Abendanon (nummer 4 op de lijst) 

 

In het tweede halfuur, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart a.s. 

een Debat tussen

 

Roelie Bosch, lijsttrekker CU Christen Unie) en   Jan Lems  kandidaat-raadslid D66

 

                                                                                                                                         

 

                               

 

Vorige uitzendingen gemist? Ga naar PolitiekNU om te beluisteren.

 

 


 

Stadsomroep TV is verhuisd

 

 

Begin 2010 is de TV-tak van de Stadsomroep naar een andere lokatie gegaan, naar gebouw De Hulk in Almere-Haven. De Radio-tak blijft in de Edestraat.

dmv sponsors, die gezamenlijk een kontrakt ondertekenden voor 3 jaar (in totaal 4.000 euro p/jr) is de Stads-TV in staat een betere ruimte te kunnen huren in dit gebouw dat bestempeld wordt als 'culturele broedplaats'. Zowel de diverse woningcorporaties, de Alliantie (uit Haven oa, Goede Stede (Stedenwijk oa),en Ymere (Bouwmeester- buurt oa), als het Centrum voor Architektuur en Stedenbouw CASLa, tekenden. De Stadsomroep TV zegt meer programma's te willen maken over Almere, over Architektuur en de komende Verkiezingen