JONGEREN- enzo 2010

copyright foto's: greta verduin                                                      Archief 2009        Archief voorgaande jaren                     foto's? > klik HIER

  (1e) Stadsrapper klik > mc DRT (2005/2006)  -  (2e)JayTee (2006/2007) -  (3e) klik > TNT (2007/2008)  - (4e) Stadsrapper klik > Kapthijn (2009/2010)

Jongeren.pagina           Flevoland-Links           Jongeren2006Media < luister      Multiversum       Almere4You      JVSA       Trapnotov       


5 november 2010: Wat gebeurt er als Jeugdzorg stopt als je 18 jaar bent geworden?

Stichting Belang Jeugd & Gezin heeft een onderzoeksvoorstel (Waarborg na Jeugdzorg) ingezonden dat meedingt naar de provinciale prijs die tijdens de 5e GAAF conferentie (Gemeenschappelijk Actieprogramma Aansluiting Flevoland) op woensdag 17 november uitgereikt wordt in het provinciehuis in Lelystad. Als het onderzoeksvoorstel in de prijzen valt zal de provincie het onderzoek deels financieren. 

Veel jongeren worden intern begeleid maar zodra ze hun 18e verjaardag hebben gevierd (of  al eerder als hun opname is beëindigd) worden ze aan hun lot overgelaten. Hoe gaat het daarna met die jongeren die niet terug kunnen vallen op het gezin of familie? 

Stichting Belang Jeugd & Gezin wil dit niet alleen verder onderzoeken maar ook daadwerkelijk bijdragen aan een betere begeleiding en voorbereiding van de betreffende jongeren. In nauwe samenwerking met instanties als het Landelijk Cliënten Forum Jeugdzorg, de Health School Almere, Vitree én de jongeren gaat dit onderzoek van start; na afronding zullen aanbevelingen worden gedaan om de zorg voor deze groep jongeren te verbeteren en er komt een folder, specifiek gericht op deze groep. De Stichting Belang Jeugd & Gezin is een Almeerse advies- instelling die oa de kwaliteit onderzoekt van de diensten die op het gebied van Jeugdzorg verleend worden.

 In het recente verleden is er onderzoek gedaan naar Persoonsgebonden Budgetten (PGB) en naar het funktioneren van het Oké-punt, Centrum voor Jeugd en Gezin, in Almere. 

< maart 2008 toont voorzitter Martin Sinke het jaarverslag 2007

 

Zoals de naam al aangeeft komt de Stichting op voor de belangen van jongeren en hun ouders/omgeving.

 Meer info? mail >  stichtingbelangjeugdengezin@ gmail.com


woensdag 27 oktober 2010: kunst kijken voor kinderen in museum de paviljoens

VakantieWorkshop 'Kunst Kijken Voor Kinderen' op woensdag 27 oktober 2010 van 14.00-16.00 uur in museum De Paviljoens. Kinderen ontdekken wat, waarom en hoe een museum verzamelt en waarom ze zelf verzamelen. De workshop vindt plaats tijdens de opbouw van de nieuwe Expo De Nederlandse identiteit? Moniek Toebosch, Alicia Framis, Gabriel Lester, Jennifer Tee  waardoor ze een uniek kijkje achter de schermen krijgen. 

www.depaviljoens.nl 036 545 0400 communicatie@depaviljoens.nl

 


15 oktober 2010: uitreiking han lammers beurs

Ingrid Cornelisse (1990) en Daphne Oltheten (1989) de Han Lammers Beurs gekregen uit het Han Lammers Fonds uitgereikt door de CvdK Flevoland Leen Verbeek . Met een bedrag van € 2.500,- ondersteunt het fonds de kunstenaars. 

Van hobby naar passie 'Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot mijn grootste passie. Mijn droom is dan ook om een top-harpiste te zijn',  vertelt Ingrid enthousiast; ze woont in Almere en studeert harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast solo optredens en optredens in verschillende orkesten, geeft ze regelmatig harples op een muziekschool in Almere. 'Ik zet me er graag voor in om de harp in Flevoland meer op de kaart te zetten'. Het geld van het Fonds gaat naar haar harp, die oa nieuwe snaren nodig heeft. Ook krijgt ze met de beurs een kans om haar spel verder te perfektioneren, dmv cursussen.  

Bijzonder vioolwonder Daphne, geboren in Lelystad, begon met vioollessen toen zij 3 jaar was. Op haar 5e werd ze al geselekteerd voor de klas van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Daphne studeert, net als Ingrid, aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar huidige viool voldoet niet meer. Zo speelt het instrument zwaar, waardoor zij bepaalde passages niet goed kan oefenen en spelen. 'De beurs geeft mij de kans om de viool aan te schaffen die speciaal voor mij wordt gemaakt. Daarmee kan ik belangrijke passages wel spelen', zegt Daphne opgetogen.

foto aangeleverd door Provincie Flevoland

scroll ook naar beneden naar april 2010 voor de aankondiging hiervan!

 


20 september 2010: culturele aanmoedigingsprijs voor jongeren

De provincie Flevoland stelt een culturele aanmoedigingsprijs in, de 300Etrofee. Talentvolle jongeren tussen de 12 en 21 jaar worden uitgenodigd zich vóór 1 oktober 2010 met een idee aan te melden. De provincie wil graag dat jonge Flevolanders de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen. Het gaat om talent op het gebied van kunst en cultuur. Aanmelden is heel eenvoudig en kost maar 15 minuten. Een korte beschrijving van het idee in enkele zinnen is voldoende. Een deskundige jury beoordeelt de inschrijvingen en de 10 beste ideeën ontvangen ieder een prijs van 300 euro!

Dus ben je een ‘creatieve Flevo’ tussen de 12 en 21 jaar? Woon je in Flevoland? Heb je een goed idee dat jou verder helpt je talent op het gebied van kunst en cultuur te ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de 300Etrofee. Meer info & aanmeldingsformulier > www.flevoland.nl/300etrofee


17 september 2010: rene kempenaar-prijs voor almeers aankomend talent

Alweer 3 jaar geleden overleed op 16 april 2007 de onvergetelijke René Kempenaar, de jongerenwerker met écht begrip voor de jongeren! 

Daarom is de Kempenaarprijs in het leven geroepen, waarbij een wedstrijd tussen jong, beginnend, talent wordt gehouden. 

Dat is dit jaar op 17 september 2010 in jongerencentrum De Meester in Almere-Stad.

 

klik >  HIER  voor meer info over René Kempenaar (en scroll naar 16 april 2007)


15 september 2010: graffiti-projekt op bedrijventerrein de steiger

én uitreiking 2e certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Het graffitiprojekt werd bedacht nav de 2e veiligheidsanalyse van o.a. bedrijven- terrein de Steiger, nodig voor een(her) certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen. 'Betrokken Almeerder'  Edo van Tienen had dit idee om graffiti in te zetten (om verloedering tegen te gaan op bedrijventerreinen) al eerder geopperd omdat hij heel suksesvol met jongeren bezig was met graffiti-projekten.  

Andrew Makatita sprak dat kennelijk wel aan, vandaar dit projekt op dit bedrijven terrein. Uit de analyse bleek dat -ongewenste - graffiti één van de belangrijkste problemen is op de Steiger. De gemeente heeft het aanbod gedaan om éénmalig (zonder kosten) die graffiti van de bedrijfspanden te verwijderen. Maar het risico blijft bestaan maar met dit graffiti-projekt wordt de kans hierop waarschijnlijk een stuk kleiner! 

< Andrew Makatita kent de graffitiscene goed en heeft met zijn eenmanszaak DRW-art al meerdere projekten uitgevoerd voor de gemeente Almere. Bij dit 'Bedrijventerrein- projekt' heeft hij de leiding en in totaal 8 graffitispuiters deden er aan mee. Daaronder bekende jongens die het al jaren doen ook op internationaal graffiti- gebied. (zoals Amir, Mike en anderen). 

 

 

De (soms al wat oudere) jongeren hebben alleen de materialen vergoed gekregen (zo'n dikke 400 spuitbussen bijv.), steigers werden ter beschikking gesteld maar moesten zelf opgebouwd worden; de wanden werden voorbehandeld met witte verf. Natuurlijk is het leuk om te doen maar het is een hele klus dus het is gewoon hard werken geblazen, dagen achter elkaar (als het droog is tenminste); daarna weer zorgen dat er betaald werk is anders is dit niet vol te houden, hoe leuk ook ;-) Bedoeling is dat dit hele pand wordt' voorzien van graffiti en men denkt aan meerdere panden, met name langs de busbaan.

Dit projekt betreft een supergroot pand van Lincoln Classic Cars in Almere-Haven op bedrijventerrein De Steiger.

 

klik op foto voor filmpje                                                                                                                                                             klik op foto voor filmpje

Door diverse graffiti-kunstenaars wordt hard gewerkt langs de busbaan. De bomen gaan binnenkort gekapt worden en het struikgewas verwijderd. Wat je hier ziet, is de achterkant van het pand, langs de busbaan. Om de hoek (de zijkant) zijn verschillende van die grote bolides afgebeeld.

 

Direkteur Martijn van Riet bij een van zijn geliefde 'Cars'

 

De graffiti aan de zijkant van het 7000 m2 grote pand....wat zou er toch ín dat pand zitten....  ;-))

 

 

 

 

Dit nieuwe projekt is samen met Mooizogoedzo (De Schoor) opgezet en de uitvoering gebeurt in samenwerking met jongerencentrum Trapnotov. 

op de foto Mike Kolman, zelf ook graffitie-kunstenaar  >

 

Door jongeren al vanaf de basisschool te begeleiden in hun creativiteit en hen te stimuleren deel te nemen aan kunstprojekten wil Makatita de moraal van deze jongeren veranderen. 

 “Het is vaak een bepaalde mindset die de jongeren hebben. Ze zien een bouwkeet staan en denken “die moet ik vanavond taggen”. Ze denken er niet over na wat dat voor verdere gevolgen heeft en wat ze nog meer met een spuitbus zouden kunnen doen dan alleen hun naam ergens op te zetten. 'Door een platform te bieden en deze jongeren de kans te geven met professionele graffiti artists te werken hopen wij die mindset te veranderen'.

 

 

 

De wethouder van EZ is gearriveerd, Ben Scholten, en wordt ontvangen door managing direkteur Martijn van Riet

Vervolgens toegesproken door Mirjam de Rooij (vz ondernemersver) die meteen probeerde nieuwe ondernemers over de streep te trekken.

 

 

 

Wethouder Ben Scholten van Economische 'Ontwikkeling' (vond-ie beter van 'Zaken') reikte het 2e Veiligheids-certificaat uit, na eerst een speech gehouden te hebben.

 

klik op foto voor filmpje


 

De direkteur van dit giga grote gebouw (7000 m2) is Martijn van Riet, een inspirerende persoonlijkheid, die in ieder geval het spits afbeet van dit graffiti-projekt (dat overigens niet alleen fraai is maar ook nog eens de aandacht vestigt over zijn grote fraaie Lincoln Classic Cars ;-)) Trots liet hij oa wethouder Scholten het pand zien, waar hij pas sinds maart 2010 de scepter zwaait. Eigenlijk was het pand rijp om gesloopt te worden, vond de vorige eigenaar maar van Riet heeft alles (bijna alles) gesloopt uit en in het pand en...weer her-gebruikt! Verder zocht hij dingen die hij nodig had op internet (een keuken bijv.) en van sloophout dat overbleef liet hij zitbanken en tafeltjes maken. Typisch een geval van 'cradle-to-cradle' wat de gemeente Almere zo ambieert....Maar, liet van Riet eerlijk weten: 'dat is eigenlijk geboren uit noodzaak, noem het geldgebrek, om alles zoveel mogelijk te her-gebruiken;  dus niet uit idealisme, hoewel dat nu wel heel mooi klinkt..'. Niet alles is natuurlijk al klaar, boven ligt alles nog min of meer in puin, maar de elektriciteit is oké bevonden, dat scheelt al! Se vloeren waren hard aan vervanging toe, niet alleen omdat Almere jaarlijks ettelijke centimeters verzakt maar ook door de slechte kwaliteit. 

Na een glaasje op het veroverde 'Keurmerk' ging het hele gezelschap naar buiten om alle graffiti te bewonderen.

Ook weth. Ben Scholten liet zich niet onbetuigd: hij zette zijn 'tag' onder de auto-graffiti....maar spoot zijn naam net zo hard weer weg!

 

                                                                                                                                                                     klik op foto voor filmpje

 

 

De bedoeling is dat de graffiti over het hele pand komt te staan, waarbij de 'oude' (illegale) graffiti wordt overgekalkt met witte verf zodat er verder gespoten kan worden aan dit projekt. Sommige 'oud'-graffiti spuiters van de tags vinden het wel jammer dat hun werk dan gaat verdwijnen.....maar wie weet mogen zij participeren in dit projekt, wie weet?

 


woensdag 8 september 2010: open dag bij circusschool balans


Woensdag 8 september 2010 is iedereen van harte welkom in De Glasbak om kennis te maken met Circusschool 'Balans'!!

Verder iedere woensdagmiddag van 14.00-15.30 uur in theater De Glasbak (Muziekwijk)

< Onder de bezielende leiding van Henny Drieling, ex-trapeze-acrobaat, krijgen jonge kinderen van haar circuslessen en ook daadwerkelijke optredens voor publiek. Zij doet dat inmiddels al 17 jaar, geheel zonder gemeentelijke subsidies! 

Op het jaarlijkse Havenfestival (3-4-5-septemer 2010) was Henny Drieling druk doende om flyers uit te delen voor de Circusschool Balans

Een beetje verdrietig was zij wél omdat de gemeente 'ineens' een andere circusschool had uitgenodigd, circus Elleboog. Verdrietig omdat circusschool Balans zich toch na al die jaren een écht Almeers fenomeen mag noemen! Tot in het recente verleden waren zij altijd te vinden op het Stoomfestival...totdat zij daarvoor ineens geen uitnodiging meer kregen om op te treden, terwijl zij dat toch gratis verzorgden (tegen glaasje limonade voor de kinderen).

(ja, de gemeente (ambtenaren?) zijn soms vreemd bezig....)

 

 

 

Op deze foto uit 2000

traden zij bijvoorbeeld op tijdens de jaarlijkse Gemeentedag van de gemeente Almere.

 

 

 


vanaf 10 september 2010: 'remember love' van DJ United te downloaden

dj's Armin van Buuren, Paul Oakenfold en Paul van Dyk hebben samen een nummer opgenomen, waarvan de opbrengst gaat naar de slachtoffers en nabestaanden van de 'Love Parade' onlangs in Duisburg (D). Het nummer 'Remember Love' is te downloaden vanaf 10 september 2010


11 september 2010: LOGOs ook op Cultuurnacht Almere 2010


6 augustus 2010: Logos bestormt podia

Eerder dit jaar viel Logos (Justin Samgar) al op, met zijn overwinningen bij diverse poetryslams en zijn funktie van 'huisdichter' van Spuiten & Slikken bij BNN. Sindsdien heeft Justin Samgar (voorheen Zaaijer) de Nederlandse podia bestormd met zijn woordenstroom. Hij stond in Paradiso, Ruigoord (zie foto), Studio K en op diverse festivals. Ook was hij te zien en te horen bij de AVRO, NOS en IKON. Deze maand is hij zelfs te zien op o.a. Lowlands, Mysteryland en Watou in België

In Almere organiseert hij zelf een show tijdens de Cultuurnacht op 11 september 2010. Hier vertelt hij het verhaal van Logos en de Godinnen van de Nacht, samen met 5 beeldschone dichteressen. Een show waarin poëzie, zang, dans en muziek samenvallen. Naast alle optredens begint hij binnenkort ook weer aan werk voor BNN en 101TV en is hij bezig om zijn werk op muziek te zetten.

Verdere details en optredens op www.logoslogica.com  en voor een idee van wat-ie doet > HIER

foto optreden Ruigoord aangeleverd

 


zaterdag 17 juli 2010: grootste graffitifestival van Nederland in almere!

De regen kwam met bakken uit de hemel op deze zaterdag....maar gelukkig stopte dat eind van de ochtend en konden de graffiti-kunstenaars eindelijk aan de slag!

Er was een diversiteit aan stijlen en de stemming was opperbest. Voor een impressie van dit evenement klik > HIER

 

                 klik op foto voor filmpje                                                                 klik op foto voor filmpje

 

 

'Betrokken Almeerder'  Edo van Tienen vraagt aandacht voor het grootste graffiti-evenement van Nederland dat op 17 juli 2010 in Almere-Haven plaatsvindt aan de Jaagmeent. www.Almeersegraffiti.nl  organiseert deze Graffiti-Jam voor 60 graffiti artiesten uit 20 verschillende steden, inklusief de top van Nederland.

 

 

Almeersegraffiti.nl is voortgekomen uit een anti-vandalismeproject en winnaar van de prijs voor 'Het meest innovatieve idee voor vandalismebestrijding in Almere 2007'.  

Deze groep Almeerse graffiti artiesten wil zich inzetten om 'graffiti' op een positieve manier naar buiten te brengen. Zij willen jongeren begeleiden om deze kunstvorm op een goede en plezierige manier te beleven. 

'Door meerdere evenementen per jaar te organiseren, proberen wij de doelgroep te bereiken', aldus Edo van Tienen. 'Tijdens de workshops en andere aktiviteiten ligt het accent niet alleen op het aanleren van technieken, maar ook op voorlichting. Daarnaast kunnen wij tegen 'hobbyprijzen' workshops verzorgen, bijvoorbeeld ter gelegenheid van verjaardagsfeestjes. Om geld bij elkaar te krijgen om ons werk te kunnen blijven doen wordt ook regelmatig zelfgemaakt werk verkocht.'

 

 Daarnaast zijn ze nog steeds op zoek naar personen en bedrijven die hun kunnen helpen, op welke manier dan ook, om dit evenement een succes te maken. Neem kontakt op als je denkt iets te kunnen doen (we bieden bijv. goedkope sponsorborden). Let op: Dit evenement is uniek in Nederland en zal veel publiciteit en publiek trekken, en is tevens een ideale netwerkplek!!  e.vantienen1@gmail.com

 

 


10 juli 2010: Timon en het oranjegevoel 'we houden van oranje! '

klik op foto voor filmpje

 

 


 

klik > innovatieve graffiti  of  > deze LINK (doet het even niet)

 


aankondiging

12 t/m 16 juli 2010: gamingcompetitie voor  gamer van almere 2010 in nieuwe bieb

 

Hoe de wedstrijd eruit ziet: in de Almeerse Gamingcompetitie zijn er 2 leeftijdsgroepen: 12 t/m 15 jaar en 16 t/m 23 jaar. De deelnemers hebben de keus uit 3 verschillende spellen om aan mee te doen: Tekken 6, Pro Evolution Soccer 2010 of Mario Kart. Per groep zijn er gedurende de hele week voorrondes. Die zijn op verschillende lokaties in de hele stad. Op de laatste dag (vrijdag 16 juli, in de nieuwe Bieb) spelen de finalisten nog eenmaal tegen elkaar. De beste 2 spelen de echte finale. De winnaar hiervan is de Gamer van Almere 2010. Omdat er 3 verschillende spellen zijn en 2 leeftijdsgroepen, zijn er in totaal 6 winnaars

PRIJZEN

Bij elke competitie is er een mooie prijzenpot. De winnaar krijgt een beker, een console naar keuze en 150 uur gametegoed bij de nieuwe Bieb. De runner-up krijgt 100 uur gametegoed en de nummer 3 krijgt 50 uur gametegoed. 

INSCHRIJVEN Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de Almeerse Gamingcompetitie via www.gameninalmere.nl  

Deelname  gratis. Op die site is meer info.  De organisatie van de Almeerse Gamingcompetitie is in handen van de Stichting Kaos Contingency, de nieuwe Bieb en de gemeente Almere.

 

 

 


3 juli 2010: BEE WISE bij 'de windhoek' in almere-haven

Bijen staan de laatste jaren bijzonder in de belangstelling, vooral ook omdat hun populatie wereldwijd snel achteruit gaat. Vooral Nederland loopt hierin -helaas- voorop, terwijl bijen juist zo belangrijk zijn voor de bevruchting van fruitbomen en struiken. Daarom heeft 'de Windhoek het initiatief genomen om een bijenstal in te richten op het terrein van de vereniging, op een stil stukje waar ze niet gestoord raken. Maar...er wordt gezorgd voor een webcam zodat alles wat de bijen doen, te zien zal zijn via hun website > www.dewindhoek.com  De eerste potjes honing hoopt men (op z'n vroegst) volgend jaar juni 2011 te kunnen oogsten. Maar de kasten zijn nog niet geplaatst en de scholen nog niet voorzien van alle info, ofwel: les-ondersteunend materiaal; dat gebeurt pas volgend voorjaar. 

Het Prins Bernhard Fonds ondersteunt dit bijenprojekt 'Bee Wise' met 4.000 euro, ook vanwege het educatieve karakter.

 


donderdag 20 mei 2010: container als hangplek voor waterwijk-jeugd

Op 20 mei 2010 wordt met een echte containerparty de nieuwe hangplek voor jongeren in de Waterwijk in gebruik genomen. De container wordt geplaatst op het grasveld achter de Gietersplaats aan de Steurstraat in Waterwijk. De jongeren in Waterwijk waren op zoek naar een eigen plek om bij elkaar te komen. Een afgedankte zeecontainer voldeed aan hun wensen en de gemeente besloot deze beschikbaar te stellen voor de jongeren. Samen met een jongerenwerker van st. de Schoor hebben de jongeren hiervoor een convenant getekend waarin de gemeente afspraken heeft gemaakt over het gebruik van de zeecontainer. In het convenant beloven de jongeren bijvoorbeeld om geen overlast te veroorzaken en goed om te gaan met de buurtbewoners. Ook de buurtbewoners zijn betrokken bij het overleg met de jongeren. Nu de jongeren een eigen plek hebben, zijn ze vastbesloten om ook de omgeving van die plek netjes te houden; ze zijn tevreden met hun nieuwe plek. 

Om 18.00 uur wordt de container geplaatst, er is een pizzapunt en een drankje!

 


woensdag 19 mei 2010: Poetryslam in de nieuwe zaal van de nieuwe bieb

 De nieuwe Bieb organiseert woensdag 19 mei 2010 in de nieuwe zaal de 1e editie van De Woordmeester. Deze woordkunstwedstrijd is bedoeld om meer erkenning voor rap als poëzievorm te creëren en meer interesse bij de hiphop-generatie te kweken voor andere vormen van poëzie. De winnaar gaat naar de halve finale van het NK poetryslam in Tivoli in Utrecht. Het begint om 20.00 uur (€ 6,50 voor Bieb-leden en € 8,50 voor niet-leden) Kaarten  bij de klantenservicebalie van alle Biebs. Deze 1e poetryslam-avond zullen bekende namen voor het voetlicht staan. Zo is een optreden te verwachten van Rosa Ana, Tim Beumers, De Gelogeerde Aap, Max Lerou, David Boelee en Jeroen Naakgeboren. De jury bestaat uit Barry Bouquet, Najiba Abdellaoui, Pom Wolf en Sven Ariaans. 

Deze poetryslam is een initiatief van Justin Zaaijer (als poetryslammer bekend onder de naam Logos) en wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsfonds Almere, Europa tegen Armoede, Vereniging Aldichter, Meneer Campagne, Logos Logica en de nieuwe bibliotheek. De presentatie is in handen van Manu en Gijs ter Haar. 

 


4 mei 2010: Kinder(doden)herdenking in Bos der Onverzettelijken


Stichting Bos der Onverzettelijken, de Roefelraad , Scoutinggroep Hannie Schaft en Jeugdland Stad van de Schoor organiseren iom het 4/5 mei comité Almere een herdenkingsbijeenkomst speciaal voor kinderen, waarbij alle kinderen herdacht worden die slachtoffer zijn (geweest) van oorlogsgeweld.. Toen de 2e wereld oorlog in 1945 was afgelopen zeiden de mensen:'dit mag nooit meer gebeuren'. Daarom zijn er in Nederland 2 belangrijke dagen. Op 4 mei denken we aan alle mensen die in een oorlog zijn omgekomen. (dat kan zijn in de 2e WO maar ook in oorlogen daarna). En op 5 mei vieren we feest omdat we in een vrij land leven. 

De kinderherdenking begint op 4 mei 2010 om 18.30 uur bij Jeugdland-Stad. Van 18.30 uur tot circa 19.45 uur lopen we in groepjes door het Bos der Onverzettelijken. Dat bos is speciaal geplant ter herinnering aan alle mensen die in de 2e WO mee deden aan het Verzet. Tijdens de vernieuwde interaktieve rondleiding, geleid door kinderen van de Roefelraad, komen de kinderen,  ouders en belangstellenden langs vele speciale plekken in het Bos. Om 19.45 uur komen de groepen samen op het grote veld bij een stek van de Anne Frank-boom

Daar zullen leden van de Roefelraad uitleggen waarom we op 4 mei 2 minuten stilte houden en zullen gedichten worden voorgelezen door kinderen van de Roefelraad en de Scouting. Om ongeveer 20.00 uur zullen we, net als andere mensen in Nederland, twee minuten stil zijn. Daarna blaast een jonge trompettist de “Last Post” . Na dit officiële gedeelte gaan we met elkaar naar Jeugdland Stad waar de limonade en koffie en thee klaar staat en waar we nog even kunnen napraten. 

 


1 mei 2010 gestart zilveren kei 2010: voor jongeren tussen 16-23 jaar

Dagblad De Gooi- en Eemlander en het Centrum voor Beeldende Kunst GSA gaan voor de 8ste keer op jacht naar aanstormend artistiek talent. Ambities? Ben je tussen de 16 en 23 jaar oud en woon je in de regio het Gooi, Eemland en de Vechtstreek? Doe dan mee aan  de 'Zilveren Kei'  met zelfgemaakte beelden, schilderijen, tekeningen, foto’s, filmpjes, sieraden, of digitale kunst. Inzenden kan tot 27 augustus 2010. Een professionele jury, onder voorzitterschap van direkteur museumzaken Jan Rudolph de Lorm (van Singer in Laren), buigt zich over de ingezonden werken. In de keuzecommissie zijn ook de krant en GSA vertegenwoordigd. Juryprijs 750 euro, Publieksprijs 250 euro, stageplek bij GSA en een fraai beeldje! 

Er zijn 2 selektieronden. De jury wil in de 1e ronde 2 originele werken ontvangen en foto’s van 2 of 3 andere werken, die je in de afgelopen twee jaar hebt gemaakt. Na sluiting van de inzendtermijn selekteert de jury de finalisten. Wie doordringt tot de finaleronde krijgt begin september opdracht een nieuw werk te maken en dit op 20 september in te leveren. Op 22 september 2010 wordt de winnaar van de Juryprijs uitgereikt. Het werk van winnaar + finalisten wordt vanaf 23 september 2010 geëxposeerd in het Hilversumse Centrum voor Beeldende Kunst GSA aan de Langestraat 52. De winnaar ontvangt het bronzen beeldje De Zilveren Kei, dat speciaal voor de prijs is ontworpen door Marloes Eerden. Bovendien krijgt hij of zij een geldprijs van 750 euro en een stageplaats bij een van de kunstenaars van de kunstgroep. Behalve de jury mag het publiek ook een winnaar aanwijzen. Deze Publieksprijs bedraagt 250 euro 

Klik hier voor > Inschrijfformulier  mail > zilverenkei@gooieneemlander.nl   adres: Seinstraat 14, 1223 DA Hilversum. Expo duurt van 23/9 t/m 10/10/10

 


LOGOS wint weer!!! scroll naar 19 april2010


april 2010: aankondiging

vóór 1 juni 2010: aanvraag indienen voor Han Lammers Beurs!!!

Jonge aankomende kunstenaars uit Flevoland (tot 30 jaar) kunnen tot 1 juni a.s. een aanvraag indienen voor een beurs uit het Han Lammers Fonds. Ieder jaar wordt er één beurs van max. € 2.500,- beschikbaar gesteld voor bijv. een muziek- instrument, bijdrage vervolgopleiding, expositie, oid Ben je bezig met kunst of kunstbeoefening en wil je beroeps worden? Woon je in Flevoland en zoek je geld om ea te kunnen uitvoeren? Doe dan een beroep doen op het Han Lammers Fonds. 

Het Han Lammers Fonds is opgericht tgv het vertrek van de 1e Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland, Han Lammers, en geeft ondersteuning aan jonge kunstenaars in Flevoland. In 2009 werd een beurs beschikbaar gesteld voor een orgelstudie (Han Lammers was erg gecharmeerd van orgel) Han Lammers was dus de allereerste Commissaris van de Koningin Flevoland, maar óók de allereerste Burgemeester van Almere; een goed bestuurder, groot kunstliefhebber en met veel humor) Om in aanmerking te komen voor een Beurs moet je een aanvraagformulier indienen:  

aanvragen bij secretariaat van het fonds hettie.olde.rikkert@flevoland. nl of 0320-265285 (Provincie Flevoland, Lelystad); de voorwaarden van het Fonds vind je hier > www.flevoland.nl

 

Aanvraagformulier insturen vóór 1 juni 2010. Het bestuur beslist binnen 2 maanden over deze aanvraag. De Beursuitreiking vindt plaats in september 2010.

 


19 april 2010: Logos wint -weer- de publieksprijs!

De Almeerse dichter Justin Zaaijer (Logos) heeft de publieksprijs gewonnen in de maandelijkse Poëzieslag van A' dam in het Festina Lente Cafe. De jury vond het een perfekte uitvoering van poëzie, maar door persoonlijke smaak van enkele juryleden werd het geen 'Juryprijs'. Justins reaktie: ' het publiek en de helft van de jury heeft mijn performance gevoeld en daar ben ik dankbaar voor. Ik neem de feedback van de jury in me op en misschien kan ik daar wat mee; ik heb in ieder geval weer interessante mensen ontmoet en gesproken. En dat is misschien wel het leukste, ook al had ik verdomd graag in de finale gestaan!’

Eerder dit jaar won hij al een publieks- én een juryprijs in Utrechtse poetryslams; daarna is-ie naar A' dam gegaan en heeft daar al enige successen behaald. Hij staat bijv. 30 mei in de kelder van de Paradiso bij Redefinition, een plek waar jonge dichters en rappers hun stem laten horen. Diezelfde dag neemt hij ook deel aan Mind the Gap in Studio K. Dit is normaal een maandelijks open podium voor jonge dichters, rappers, zangers, bloggers, comedians en andere schrijvers. Met deze extended version treden er alleen gevorderde artiesten op. Justin betreedt dit podium voor de 3e keer dit jaar, maar nu met een speciale rol die nog even geheim blijft.

Daarnaast is hij ook door Dj Isis (nachtburgemeester van A’dam)  gevraagd voor het All-Is-One-Festival in Ruigoord. Hier komen 100 zeer diverse kunstenaars samen, waarvan Logos er één is, die in 1 week tijd een festival in elkaar zetten. In het weekend daarop wordt het gepresenteerd aan publiek. Ook gaat Justin de komende maanden naar Delft, Amersfoort, Groningen en Venlo om daar ook aan poetryslams mee te doen.

Op 19 mei 2010 organiseert hij ook de Almeerse poetryslam De Woordmeester in de Nieuwe Bibliotheek. Hier nemen zowel rappers als dichters aan deel. De namen van de deelnemers zijn niet mis en de rest van de bezetting belooft ook veel. Op de vraag of hij nog meer doet in Almere antwoordt hij: ‘Ik ben onderweg. Ik probeer als performer alle festivals in Almere mee te pakken en zelf ook nog wat dingen te organiseren. Maar alles is nog in onderhandeling.’

Verder heeft hij ook goede hoop dat hij volgend seizoen weer bij het BNN-programma ‘Spuiten&Slikken’ als huisdichter wordt ingezet. Hier heeft hij de afgelopen maanden met veel plezier  de laatste 6 afleveringen voorzien van op maat gemaakte poëzie. Hij heeft het er maar druk mee, maar doet volgens eigen zeggen wel wat hij het liefst doe: aanwezig zijn. 

scroll naar beneden naar 28 februari 2010

 


27 maart 2010: Flashmob in de nieuwe bieb Almere

Op zaterdag 27 maart zal in de nieuwe bibliotheek van Almere een mp3-experiment plaats vinden, als variatie op een flashmob. Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. De aanleiding tot deze flashmob is de opening van de nieuwe Bieb in Almere. Burgemeester Annemarie Jorritsma  zal om 11.00 uur de officiële openingshandeling verrichten, waarna het hele weekend akiviteiten, workshops en festiviteiten zijn georganiseerd, zoals dit mp3-experiment, dat op zaterdag rond 14.00 uur zal plaatsvinden.Om zoveel mogelijk jongeren naar de opening van de Bieb te lokken, een vooraf gecoördineerde flashmob die deel uitmaakt van het openingsfeest. In Nederland hebben al eerder flashmobs plaatsgevonden, maar binnen de evenementenwereld is dit fenomeen nieuw. Organisatie en initiatiefneemster Helmi van Doorn van De Wereld van Sophie legt uit: “bibliotheken moeten met de tijd meegaan. Vooral de nieuwe Bieb Almere is een voorbeeld van hoe high tech een Bieb kan zijn. En daar hoort natuurlijk een passend evenement bij dat jongeren aanspreekt. Voor de bibliotheek een erg belangrijke doelgroep. Om zoveel mogelijk jongeren bekend te maken met de nieuwe Bieb hebben we daarom besloten een mp3-experiment op te zetten. Zo bieden we jongeren op een wel heel verrassende manier de mogelijkheid om alle nieuwe faciliteiten die het nieuwe onderkomen biedt, te verkennen en ontdekken!”. Behalve jongeren kunnen mensen van alle leeftijden mee doen! De introduktie van het mp3 experiment (flashmob) als onderdeel van een evenement in Nederland is nog niet eerder vertoond. Van Doorn: “het mp3-experiment is voor gelegenheden zoals deze opening een prima middel om een breder en vooral ook jonger publiek te lokken. Daarnaast is het een verrassende manier om bijvoorbeeld gasten kennis te laten maken met een nieuw pand, een nieuwe omgeving en natuurlijk om op een hele leuke manier met elkaar bezig te zijn zonder te weten wat er gaat gebeuren”. Voor het slagen van het experiment is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen de track downloaden via www.denieuwebibliotheek.nl en het ook verspreiden in hun eigen netwerk, via Twitter, Hyves, Facebook e.d. op die manier zetten we met z’n allen de nieuwe Bieb op z’n kop. Klik ook > HIER

Wil je zelf een mp3 experiment op je bedrijfsevenement, opening van een nieuw pand of ander bijzonder evenement neem dan kontakt op met De Wereld van Sophie: www.wereldvansophie.nl / 030 7370209/ info@wereldvansophie.nl

 


 

28 februari 2010: Logos bij 'spuiten  &  slikken' op bnn

De Almeerse dichter en rapper Logos had diverse optredens in A'dam achter de rug en mocht ook een kijkje nemen in  de BNN-studio in Hilversum. Zijn vaste cameraman Cedrik Jesserun had een aantal van Logos' optredens vastgelegd en.....dat had de aandacht getrokken van de redaktie van BNN's 'Spuiten & Slikken'.

klik op foto voor filmpje >    

BNN was zo enthousiast dat ze Logos uitnodigden om één van zijn gedichten te komen performen in de show, die op zondag 28 februari 2010 wordt uitgezonden, om 22.00 uur. Logos, ofwel Justin, is zelf het meest verbaasd over het effekt van zijn performance op mensen want 'ik doe het pas zo'n 3 maanden'.....Daarom vindt-ie het ook ongelooflijk dat hij nu al op TV verschijnt, een teken voor hem om dóór te gaan!

Logos heeft onlangs een eigen website gelanceerd www.logoslogica.com en de eerste boekingen zijn al binnen ;-)  Behalve zijn optredens en meedoen aan wedstrijden, organiseert hij ook 'de Woordmeester Almere', een Poetry-slam tussen rappers en dichters. 

Hij heeft ook plannen om rapper Blaxtar met zijn concept 'Spoken' naar Almere te halen.... 

Ook 'Momentum' de band waar Justin ook deel van uitmaakt, gaat als een trein.'Hopelijk werkt alles inspirerend op mensen om hun dromen te volgen, want als je gelooft in jezelf, kun je bergen verzetten!' roept Logos (Justin Zaaijer)

 


 

3 februari 2010: geen suk6 op 3e Slam (3/2) maar toch veel uitnodigingen voor Logos

De Almeerse rapper/dichter Logos (Justin Zaaijer) heeft woensdagavond 3 februari jl. meegedaan aan zijn 3de poetryslam in Utrecht, namelijk de U-Slam. Dit was de eerste keer dat-ie met lege handen terug naar de polder ging. De Jury dacht er helaas anders over dan het Publiek....

Dolblij ontving hij een dag later ook een uitnodiging om op 14 februari op het literaire festival ‘Mooie Woorden’ in Utrecht op te treden. De uitnodiging kwam van Esther Kersten, die in de organisatie van verschillende poëzie-evenementen zit. Zij had hem zien optreden en was meteen verkocht ;-)

'Dit is een mooi festival om mijn tour in Utrecht mee af te sluiten. Ik kom wel nog in september terug voor de Kargadoorfinale waar ik een plekje voor het NK poetryslam kan veroveren' , reageerde Logos. Hij gaat namelijk alle poetryslams in Nederland af om zichzelf als performer op de kaart te zetten en bekendheid te geven aan de poetryslam die hij zelf in Almere organiseert, 'De Woordmeester'.

De steden waar hij de komende maanden mee doet aan poetryslams zijn Amsterdam, Amersfoort, Delft, Den Haag en Rotterdam. Bij de start van de Boekenweek (10/3) zal Justin nog een kort optreden geven bij Selexyz in Almere. Ook gaat hij binnenkort naar de studio om een bijdrage te leveren aan het programma Spuiten & Slikken. Voor meer data en plekken waar je Justin kan zien kun je naar www.logoslogica.nl of www.logoslogica.hyves.nl

 


13 januari 2010: Almeerse rapper logos wint wéér op poetryslam

Logos (Justin Zaaijer) heeft woensdagavond 13/1 jl aan de jaarlijkse Bellum Poëtica in Utrecht mee gedaan en voor de  2e keer gewonnen. Deze poetry-slam wordt 1x per jaar georganiseerd door studentenvereniging Awater en waar de Gouden Slamburger (jurywinnaar) en de Zilveren Slambal worden uitgereikt (publiekswinnaar).

Een poetryslam is een wedstrijd tussen dichters -in verschillende rondes-  waarin ze elk een aantal minuten krijgen om zoveel mogelijk indruk op de jury en het publiek te maken. 

De jurywinnaar gaat ook door naar het NK, deze is gewonnen door het duo Kila & Babs.

De Zilveren Slambal ging naar Logos en hij was blij dat het publiek weer aan zijn kant stond: Publieksprijs!

Dit is de 2e slam waar hij aan meedoet en ook de 2e keer dat hij in de prijzen valt. Bij de vorige slam waar hij aan deelnam, heeft hij de publieks- en de juryprijs gewonnen. Zijn geheim? ‘Ik maak kontakt met het publiek en zorg ervoor dat ze me begrijpen en voelen.’ 

(Rapper Logos) Justin is ook bestuurslid van vereniging Aldichter en rapper van de beginnende Almeerse band Momentum. 

Justin is het laatste half jaar bezig geweest om een Almeerse poetryslam  op poten te zetten. Hij wil meer erkenning voor HipHop in de poëziewereld en. Daarom wil hij een poetryslam met rappers en dichters samen. Dit projekt noemt hij: De Woordmeester

foto van optreden Logos: Cedric Jesrun   

  De 1e Pilot is op 19 mei 2010 in de theaterzaal van de nieuwe (!) Bibliotheek Almere-Stad. In de tussentijd gaat hij langs zoveel mogelijk poetry-slams in Nederland om de weg vrij te maken voor andere rappers en natuurlijk om de Woordmeester te promoten. Justin ziet zich zelf als een revolutionair en het als zijn plicht om meer erkenning te verkrijgen voor rap als een poëzievorm. Daarnaast vind hij zichzelf net zoveel rapper als dichter, ‘het zijn maar naampjes’ zoals hij zelf zegt.

Op 3 februari a.s. doet Logos weer mee aan een poetryslam in Utrecht, namelijk de U-Slam in cafe De Bastaard, ook heeft hij alweer diverse uitnodigingen voor andere slams gekregen.  

www.dewoordmeester.hyves.nl   www.logoslogica.hyves.nl