JONGEREN- enzo 2011       Archief 2010

copyright foto's, filmpjes: greta verduin                                               Archief voorgaande jaren                       

  (1e) Stadsrapper klik > mc DRT (2005/2006)  -  (2e)JayTee (2006/2007) -  (3e) klik > TNT (2007/2008)  - (4e) Stadsrapper klik > Kapthijn (2009/2010)

Jongeren.pagina           Flevoland-Links           Jongeren2006Media < luister      Multiversum      Almere4You      JVSA       Trapnotov       


graffiti-foto's > 2005/ 2006  klik > HIER  & voor filmpje > DRT   -    graffiti 2010 klik > HIER     AlmeerseGraffiti 2011> scroll naar 2-7-11

Logos Logica, the PoetryPusher (Justin Samgar)        klik > Diggy Dex & Jenny Lane (Dezelfde spijt)    klik > Gotye (Somebody That I Used To Know)

klik > Nina ft. Ali B. & Brownie dutch - Ben (nav 'Ben ik Te Min' van Armand


15 december 2011: eindelijk wordt monument voor rené kempenaar onthuld!

Met een speech van burgemeester Anenmarie Jorritsma, een lied van de winnares van het Kempenaar-festival en een dansgroep...werd de mozaiek (van kunstenaar Arno Coenen) breakdance-vloer onthuld.....met name: een hulde aan de helaas in 2007 overleden René Kempenaar (hij werd maar 52 jaar). René heeft heel veel voor de jongeren in Almere betekend. Eerst, jaren geleden al, met zijn geliefde sporten wilde hij de jongeren discipline en respekt bijbrengen. Hij deed dat samen met Fred Buitenhuis, twee bomen van kerels met kennis van zaken en veel begrip voor de jeugd. De nu inmiddels al wat oudere jongeren die daaraan mee hebben gedaan, herinneren zich dat allemaal nog heel goed: als je je niet gedroeg, lag je er uit! Niet even maar voor altijd! Dus niks criminele aktiviteiten, niks blowen...dan was het over en uit, eigen schuld dikke bult. Respekt hebben hebben zij ze bijgebracht  René had dat respekt ook verdiend en kreeg respekt terug!

Hij werkte als 'ambulant welzijnwerker' voor de Schoor en dat vulde hij op een totaal andere manier in door weinig op kantoor te zitten maar juist de straat op te zoeken! Hij nam het initiatief tot JVSA (=Jongeren Veilig Stadshart Almere), waar ook vandaag nog diverse jongeren van aanwezig waren. Hij werkte heel nauw samen met Mouhmouh, een agent die de jongeren ook kende en begreep, net als René. Ook kwam René tot de daadwerkelijk realisatie van het allereerste Panna-veldje bij het Centraal Station....(nu helaas verdwenen gelijk met het Bezinningsmonument). 

 

                                                                                                                                                      klik op foto voor (sfeer) filmpje

 

 

Familie van René Kempenaar was ook aanwezig: zijn vrouw Carla, dochter Larissa en zoon Marvin en andere familie maar ook veel vrienden!

Vanuit de politiek zag ik alleen de altijd aanwezige Frits Huis (raadslid Leefbaar Almere) en Joram van Klaveren (lid 2e Kamer voor de PVV)

 

 

 

 

En de onvergetelijke audities voor Culture Shock: wat een enthousiasme van de deelnemers! 

Daarna kwam er een meer dan uitverkochte Metropole (ook al gesloopt inmiddels, was een Theater in stad, aan de andere kant van het station met dat panna-veldje). Logisch dat er een 2e ronde volgde: Culture2Shock, waar zelfs burgemeester Annemarie Jorritsma het podium op kwam aan het eind van de suksesvolle voorstelling om mee te dansen en te zingen! 

 

Wat heeft René níet gedaan? Bijvoorbeeld jongeren stimuleren voor de graffiti-kunst (denk bijv. aan Multiversum) en Totem....(nu: 'de Meester' van Barry Bouquet) waar René ook in de jury zat (oa met toenmalig wethouder Leefbaar Almere (nu raadslid Frits Huis) als er weer een nieuwe Stadsrapper moest komen, dwz óók daar waren audities voor en dat liep storm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klik > HIER en scroll naar 18 april 2009: 'Mozaiekvloer wordt monument voor René Kempenaar'

bij 6-11-2009: 'Opening expo over realisme' zie je Patrick Mezas met de  kop van René in brons

Daar staat ook een LINK naar 2007: 'Waar blijft beeld voor René Kempenaa?"

21-7-2007: 'Graffiti meets aribrush' (kop René geairbrushed)

14-5-2007: 'René Kempenaar-Prijs in 2008'

22-4-2007: '...Men wil beeld voor 'de Kemp'...

21-4-2007: 'René Kempenaar 'Hart van Almere'  naar laatste rustplaats gebracht'

16-4-2007: 'René Kempenaar ineens overleden'

9, 10, 11-3-2007: 'Museum de Paviljoens meot blijven'

'vóór 15-2-2007 'Aanmelden voor auditiesCulture2Shock'

NB Maarten Wolderink maakte een treffende cartoon van René Kempenaar

 


19 oktober 2011: erkenning voor stichting almere graffiti

.....en voor 'betrokken Almeerder' Edo van Tienen

Het heeft even geduurd, maar eindelijk was het zo ver: de officiële oorkonde van het Guinness Book of Worldrecords mocht door de voorzitter van Stichting Almeerse Graffiti (Edo van Tienen) in ontvangst worden genomen. 

Op 2 juli 2011 wist de stichting met behulp van veel vrijwilligers en gulle sponsoren het wereldrecord voor langste graffitiscroll en het wereldrecord voor meeste deelnemers te bemachtigen. 

Maarliefst 308 graffiti artiesten uit binnen- en buitenland werkten op het Manifestatie-veld in Almere-Haven aan een 1576,3 m lange scroll

 

 (scroll naar beneden naar 2 juli 2011 voor foto's en filmpjes van dit event)

 

 

Ook de afgelopen Graffiti Jam kon rekenen op een grote toestroom liefhebbers, die een kijkje kwamen nemen op het Manifestatieveld in Almere-Haven. 

En daarmee onderstreept de Stichting in ieder geval één van haar doelstellingen: de kunstvorm graffiti onder het grote publiek meer bekendheid geven. Daarnaast zet zij zich door het geven van betaalbare workshops en voorlichting aktief in bij het voorkómen van de negatieve kanten van graffiti onder de jeugd.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor 2012 weer in volle gang voor de 5e Graffiti Jam. De Graffiti Jam is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste graffiti-evenementen van Nederland. Het evenement startte in 2008 met slechts 12 deelnemers, groeide in 2009 uit tot 23 deelnemers om via de 90 deelnemers in 2010 het record aantal deelnemers van 308 te bereiken in 2011

Om ook in 2012 het evenement gratis toegankelijk te kunnen houden voor zowel bezoekers als deelnemers, is de Stichting ook dit jaar weer op zoek naar vrijwilligers (al dan niet in bestuurlijke funkties) en sponsoren die hun steentje willen bijdragen aan de culturele ontwikkeling van Almere.  

 


 t/m zondag 18 september 2011: 3d - streetpainting in Lelystad

klik > HIER

 

Participatie in het 1e internationale 3D Streetpainting Event

Vanaf  maandag 12 september 2011 werd er gestart door de internationale kunstenaars van Het Stadsmuseum met hun 7 nieuwe 3D streetpaintings. De onthulling van  2 3D streetpaintings  op 10/9 in ’t Lelycentre en Batavia Stad was het startsein voor dit grote 3D Streetpainting Event. 

3D Streetpaintings leren maken in Het Stadsmuseum? 

Mensen kunnen kijken hoe een 3D Streetpainting gemaakt wordt en op zondag 18 september is er zelfs een workshop door één van de beste 3D  Streetpainters ter wereld, Melanie Stimmel (USA), om 13.00 uur, dus wees er snel bij! 

Voor het eerst vindt in Nederland een 3D Streetpainting Event plaats, wel elders in de wereld individuele 3D streetpaintings, maar nog nooit bracht een stad zoveel 3D streetpaintings bij elkaar. 

‘Het is niet alleen het 1e festival van 3D tekeningen in Nederland. In deze vorm, met een pure focus op 3D, kan ik zelfs zeggen dat het het eerste 3D Streetpaintingfestival ter wereld is!’ zegt Peter Westerink, direkteur van Planet Streetpainting. ’Deze bijzondere kunstwerken veranderen een doodnormale vlakke straat of plein in een meeslepende 3-dimensionale beleving. Het verandert niet alleen je totale kijk op de stad, je wordt ook bij de kunstwerken betrokken. Je kan niet anders dan meedoen met de tekening!’  

 

Vrijdag 16 september zijn 3D Streetpaintings klaar om te bekijken en te fotograferen.

Het 3D Streetpainting Event is onderdeel van Het Stadsmuseum. In Het Stadsmuseum kom je spraakmakende kunst in de openlucht tegen. Het Stadsmuseum is een initiatief van City Marketing Lelystad. Het Stadsmuseum is weer onderdeel van LelystART, dé start van het culturele seizoen. LelystART is een initiatief van Flevomeer Bibliotheek | Lelystad, Theater Agora, de Kubus, Poppodium Underground en City Marketing Lelystad. Zij stellen allen hun deuren open tot één grote culturele huiskamer in het Stadshart van Lelystad.

 


eind oktober 2011: eindelijk tóch monument voor rené kempenaar??

Klik > HIER  (13 september 2011)


 

 

14 september 2011: almere wil studentenstad zijn....goed voor imago van almere!

 

De toenemende behoefte aan studentenhuisvesting kan op korte termijn (tot 2014) goed worden opgevangen binnen de bestaande woningvoorraad van de woningcorporaties en particuliere bezitters. Maar woningcorporaties gaan nu specifiek komplexen en woningen voor studenten bestemmen (labelen). Groot voordeel van labelen is dat aangesloten wordt bij een bestaande situatie en studentenwoningen altijd weer omgezet kunnen worden naar reguliere woningen. Hierdoor ontstaat flexibiliteit in het aanbod. Ook wordt partikulier kamerverhuurbeleid ontwikkeld. Op korte termijn is er extra aandacht voor internationale studenten. Zij krijgen rechtstreeks via de woningcorporatie huisvesting toegewezen. De hogescholen stemmen in dat geval het aantal studenten en de huurtermijn af met de woningcorporatie.

 

Onderscheidende nieuwbouw Vanaf  2014 - de middellange termijn – is er volgens prognose vraag naar diverse vormen van studentenhuisvesting, die niet meer gerealiseerd kan worden binnen bestaande woningbouw; dus nieuwbouw of her-ontwikkeling van bestaande woningen. Op lange termijn wil men ook kwalitatief goede en voldoende huisvesting creëren die spraakmakend en apart en ook past bij de ontwikkeling van evtl. nieuw onderwijsgebouw e.d. in het centrum van Almere.

 

 

Samenspel  De primaire verantwoordelijkheid van studentenhuisvesting ligt bij woningcorporaties en hogescholen, maar de gemeente Almere wil zich ook inzetten want sukses in studentenhuisvesting straalt af op het imago van de stad ;-)) 

 

 


 

21 juli 2011: ambities die niet waargemaakt gaan worden......

klik > HIER   en scroll naar 15 september 2010: graffiti-projekt op bedrijventerrein de Steiger

 

Het (anti-vandalisme) projekt van graffers op De Steiger houdt binnenkort op te bestaan. Er wordt nog wel afgemaakt wat beloofd is aan de bedrijven die meededen aan dit projekt: met graffiti op hun buitenmuren uitbeelden wat er zich binnen bij het bedrijf afspeelt. Maar daarna is het over en uit.

Organisator Andrew Makatita kon toch steeds moeilijker genoeg goede graffers vinden voor die toch wel héél veel grote oppervlakken (en de minimale financien speelden ook een rol); begeleider Kees Groenestein (stichting MooiZoGoedZo) kon dat begrijpen. 

Tineke Woudstra is coordinator vandalisme-bestrijding van de gemeente Almere.

 


wedstrijd 'de zilveren kei'

12 juli 2011: ben jij een kei in kunst ? win 750 euro

wedstrijd voor jong talent  tussen de 16-23 jaar

De wedstrijd wordt georganiseerd door De Gooi & Eemlander en het Centrum voor Beeldende Kunst GSA en ondersteund door de gemeente Hilversum. Jongeren tussen de zestien en 23 jaar, woonachtig in Gooi, Eemland en Vechtstreek, kunnen meedoen met onder meer beelden, schilderijen, foto's, filmpjes of sieraden.

De 'traditionele' expositieperiode in september bij GSA aan de Langestraat 52 in Hilversum wordt gebruikt voor een overzicht van eerdere winnaars. Een jury onder voorzitterschap van direkteur museumzaken Jan Rudolph de Lorm van Singer in Laren, buigt zich over de inzendingen. Wie doordringt tot de finale krijgt eind december opdracht een nieuw werk te maken en dit op 30 januari 2012 in te leveren. Op 1 februari 2012 is de uitreiking van de Juryprijs
Het werk van winnaar en finalisten wordt van 1 tot en met 19 februari geëxposeerd in GSA. 

De winnaar ontvangt het bronzen beeldje De Zilveren Kei, ontworpen door Marloes Eerden, 750 euro en een stageplaats bij een van de kunstenaars van GSA. Het publiek wijst ook een winnaar aan. Deze Publieksprijs bedraagt 250 euro.

De kunstwerken en foto's kunnen inkl inschrijfformulier, binnenkort op
www.zilverenkei.nl tot 1 december 2011 worden ingeleverd aan de Seinstraat 14 in H'sum. Mail de foto's naar: zilverenkei@gooieneemlander.nl

 


2 wereldrecordpogingen geslaagd!!!

2 juli 2011: almeerseGraffiti heeft 2 wereldrecords verbroken!

Het Wereldrecord stond op 1463 meter doek, in Almere is dit record gesneuveld want het werd in totaal 1576 meter en 30 cm !!

En dat is opmerkelijk dat het tóch gelukt is omdat 2 avonden ervóór een heel stel al geplaatste doeken waren stukgesneden en zelfs meegenomen! Dus in allerijl moest er weer geld geregeld worden voor nieuwe doeken (die inmiddels alweer duurder waren geworden) en bewaking....jammer dat dit nodig is door die klote-klojo's....

 In totaal deden er zo'n 308 graffiti-kunstenaars mee aan dit supergrote evenement in Almere-Haven en ook dit bleek een record aantal deelnemers aan één projekt, op één dag!

 

De binnenkomst van BLADE & friends op het terrein was spektakulair! 

Voorafgegaan door talloze zware motoren en ook afgesloten door nog meer motorrijders, zaten BLADE & friends in een grote (ook al blauwe) Amerikaanse auto: kicken! (bekijk de filmjes maar...)

 

                                                                                                                                                                         klik op foto voor filmpje    

                  klik op foto voor filmpje                                                                                Let vooral ook op de onverwachte 'Almere Bastards' 

 

 

After that Blade was going to start his piece! 

 

         klik op foto voor filmpje                                                      klik op foto voor filmpje 

 

 

                                                                             klik op foto voor filmpje BLADE's finishing his piece

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                               klik op foto voor filmpje

 

 

  klik op foto voor filmpje

 

 

klik >  HIER  voor een reportage in foto's > many pictures!!!!

------------------------------------------------------------------------------------

 

klik  op de foto voor een filmpje van Henk Struik - met daarin de officiele uitslag van de Recordpoging(en) met notaris Han MIlder (foto)

 


LET OP>> 2 juli 2011 <<

11 juni 2011: The King of Graffiti komt 2 juli naar Graffiti Jam 2011 Almere!

www.Almeersegraffiti.nl

Met nog iets meer dan 3 weken te gaan voor de Graffiti Jam 2011, blijft de lijst met aanmeldingen groeien. Internationale graffiti artiesten zullen op 2 juli a.s. deelnemen aan het bewerkstelligen van twee wereldrecords: die van langste graffitiscroll (1.600 m) en die van meeste deelnemers (inmiddels ruim 300) Onder de deelnemers ook de internationaal befaamde King of Graffiti, Steve Ogburn, beter bekend onder zijn artiestennaam Blade

klik op linkerfoto voor filmpje (van Hennenostra) met Blade aan het werk

     

 (deze foto (van Kunst-enzo) --met graffiti van andere graffer- is gemaakt in 2005 tijdens Meeting Of Styles in Almere)

 

Op onderstaande foto's zie je Nash en Tumki in aktie in Almere (2006)  

klik op linkerfoto voor filmpje (van Sadlerswells 2007) met Blade (US), Nash en Tumki (NL) en Bonzai (UK) 

-deze foto's(Kunst-enzo) zijn gemaakt in 2009 in Almere-

In Nederland is hij zeker geen onbekende, in 1994 werd zijn werk geëxposeerd in het Groninger Museum en maakte hij zelfs kennis met Koningin Beatrix. Begonnen in de vroege jaren ’70 zijn de werken van deze gevierde artiest, variërend van 500 metro-stellen tot diverse doeken, opgemerkt door het grotere publiek. Inmiddels zijn er wereldwijd vele exposities geweest waarin zijn kunst centraal staat. Het is voor de Stichting Almeersegraffiti.nl dan ook een zeer aangename verrassing hem op 2 juli a.s. op het evenemententerrein in Almere-Haven te mogen verwelkomen. 'Zijn invloed op de graffiti-scene is van onschatbare waarde geweest en levert zeker een positieve bijdrage aan het promoten van graffiti als kunstvorm',  aldus Edo van Tienen, voorzitter stichting Almeersegraffiti.nl  

Blade zal op deze dag ook beschikbaar zijn om zijn boeken te signeren. Graffiti Jam 2011: 2 juli 2011 van 10.00 tot 17.00 uur, Manifestatieveld Almere Haven (Strandweg/Sluiskade)

scroll ook naar 29 mei 2011 en de aankondiging in februari 2011


zaterdag 2 jui 2011: burgemeester opent Veilinghuis Eilandenbuurt
Op zaterdag 2 juli 2011 is iedereen al vanaf 14.30 uur welkom voor hapjes uit de buurt, waarna om 15.00 uur burgemeester Annemarie Jorritsma het Veilinghuis Eilandenbuurt gaat openen en de door de buurtkinderen gemaakte film gaat draaien.  Het Veilinghuis is een buurtbijeenkomst waar buurtbewoners van de Eilandenbuurt de gelegenheid krijgen om hun ideeën en wensen voor hun buurt met elkaar te bespreken.  Samen bepalen zij welke ideeën zij samen wensen te realiseren en hoe dit zal gebeuren. Het gebiedsteam Almere Buiten en hun partners zijn daarbij aanwezig ter ondersteuning. 

De bijeenkomst start om 15.00 uur op Basisschool De @rchipel. Het Veilinghuis start met de thema's en ideeën die door kinderen uit de Eilandenbuurt zijn verzameld. Eind mei trokken kinderen van Basisschool De @rchipel de buurt in om bewoners te interviewen. Dit resulteerde in een film- en fotorapportage die een impressie geeft van de manier waarop de bewoners van de Eilandenbuurt hun woonomgeving ervaren. Tijdens het Veilinghuis zal de première van de film door burgemeester Annemarie Jorritsma worden gedaan, direkteur van De @rchipel Ferry Gubbels opent de expo van de foto’s.


21 juni 2011: niet het ei van almere maar het ei van columbus naar 't klokhuis

Op 21 juni om 14.30 uur plaatst wethouder Peeters van gemeente Almere een Ei van Columbus in het onlangs geopende KlokHUIS

KlikHIER 

De wethouder doet dit samen met kinderen van basisscholen de Droomspiegel en de Columbusschool. Het Ei van Columbus, ontworpen door de < Almeerse kunstenaar Christian Wisse, bevat duurzame toekomstwensen voor Almere van kinderen uit de EnergieRijke wijk Columbuskwartier in Almere Poort. Op initiatief van Natuur- en Milieufederatie Flevoland vulden kinderen uit de wijk Columbu- kwartier hun duurzame wensen in tijdens de Dag van de Duurzaamheid en tijdens workshops op de scholen. Het rijk gevulde Ei van Columbus met de duurzame wensen krijgt nu een definitieve plek in het recent geopende KlokHUIS in het Cascadepark in Almere- Poort. Het KlokHUIS is het educatiecentrum voor kinderen over bouwen, wonen en gezond leven in relatie tot duurzaamheid en innovatie. Een betere plek voor deze duurzame wensen is niet denkbaar, de wijk Columbuskwartier maakt dit zichtbaar. De energie van de zon speelt hierbij een hoofdrol. Zo bevinden zich op het merendeel van de huizen zonnepanelen, de zogeheten ‘Zonnewoningen’ en 'Passiefwoningen'. Dit zijn zeer energiezuinige woningen die optimaal gebruik maken van daglicht, goed zijn geïsoleerd en waarbij zonne-energie een belangrijke rol speelt. Naast deze energiezuinige huizen is Columbuskwartier zeer kindvriendelijk en is de wijk uniek door de rijkdom aan natuur en water. De wijk maakt deel uit van een voorbeeldprojekt dat Europa financieel steunt (cRRescendo).


 

29 mei 2011: update Almeersegraffiti.nl

Met minder dan 1 maand te gaan kan Stichting Almeersegraffiti.nl melden dat de voorbereidingen voor de Graffiti Jam 2011 voorspoedig voorlopen. Tijdens de Graffiti Jam, die 2 juli a.s. voor de 4e keer wordt georganiseerd, wordt gestreefd naar het behalen van 2 wereldrecords in het Guiness Book of Records. Op het Manifestatieveld in Almere-Haven zal een ruim 1,5 km. lang doek worden gespannen voor het wereldrecord langste graffiti scroll. Met inmiddels ruim 300 graffiti artiesten wordt óók meteen  het record voor meeste deelnemers aan een graffiti evenement nagestreefd.
In het thema Dutch Blue zullen de graffiti artiesten hun kunst tentoonstellen en krijgen bezoekers van dit gratis evenement de kans om graffiti op een andere manier te leren kennen. Daarnaast kan het publiek zich tijdens de Graffiti Jam vermaken op een kunstmarkt met zo'n 40 kraampjes, een Goldwingmotoren- meeting, verschillende workshops en zijn er - om deze familiedag helemaal kompleet te maken - voor de allerkleinsten uiteraard springkussens aanwezig.
Met de wereldrecord-pogingen probeert  stichting Almeersegraffiti.nl  jong en oud bij elkaar te brengen en graffiti als kunstvorm te laten zien. En met succes: De Graffiti Jam heeft zich in de afgelopen 4 jaar ontwikkeld tot het grootste graffiti evenement van Nederland en trekt niet alleen nationale maar ook internationale graffiti artiesten aan.

De Graffiti Jam wordt georganiseerd door stichting Almeersegraffiti.nl en is voortgekomen uit een anti-vandalisme-projekt en winnaar van de prijs voor 'Het meest innovatieve idee voor vandalismebestrijding in Almere 2007'. De Stichting zet zich in om graffiti op een positieve manier naar buiten te brengen en begeleidt jongeren om deze kunstvorm op een goede en plezierige manier te beleven. Dit doen ze door op een betaalbare manier workshops en andere aktiviteiten te organiseren. Tijdens deze workshops en aktiviteiten ligt het accent niet alleen op het leren van technieken, maar ook op voorlichting. Het geven van workshops (waarbij de jeugd en andere geïnteresseerden kennis kunnen maken met graffiti en nieuwe technieken) werkt goed! 

Wat is graffiti precies? Wat zijn de regels? En hoe kun je met name jongeren behoeden voor de negatieve kanten van graffiti?  Stichting Almeersegraffiti.nl beantwoordt dit soort vragen tijdens de verschillende workshops.

 


let op - let op!!!

vóór 1 juni 2011: aanvraag indienen voor han lammers beurs!  

Voor jonge kunstenaars onder de 30 jaar zijn er ook dit jaar weer kansen om een Han Lammers Beurs aan te vragen van max. 2.500 euro!!!  

Wie bezig is zich als kunstenaar te ontwikkelen en denkt daar zijn/haar beroep van te gaan maken, mag meedoen. Misschien heb je geld nodig daarbij, of om iets aan te schaffen, een instrument, of materialen....en als je in Flevoland woont, kun je een beroep doen op die Han Lammers Beurs (uit het Han Lammers Fonds)

Het Han Lammers Fonds is opgericht tgv het vertrek van de 1e Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland,  Han Lammers. Het geeft ondersteuning aan jonge kunstenaars in Flevoland. In 2009 werd een beurs beschikbaar gesteld voor een orgelstudie (Han Lammers was zelf een groot liefhebber van Orgel en ook Carillons)  

Om in aanmerking te komen voor een beurs moet je een vragenformulier invullen (of je aan de voorwaarden voldoet) Verdere > INFO  of via secretariaat > HIER of tel. 0320-265285 (Provincie Flevoland)

 

 

 

 Het bestuur beslist binnen 2 maanden over de aanvraag. De beursuitreiking vindt plaats op 6 oktober 2011

 


Kinderherdenking op 4 mei 2011

St.Bos der Onverzettelijken, Scoutinggroep Hannie Schaft en Jeugdland Stad (van de Schoor) organiseren iom het 4/5 mei Comité Almere, op 4 mei 2011 een herdenkingsbijeenkomst speciaal voor kinderen. Dan worden alle kinderen herdacht die slachtoffer zijn (of geweest) van oorlogsgeweld of onderdrukking. Toen de 2e Wereld Oorlog in 1945 was afgelopen zeiden de mensen:  'dit mag nooit meer gebeuren.' 

Daarom zijn er in Nederland 2 belangrijke dagen:

--op 4 mei HERDENKEN WE (denken we aan alle mensen die in een oorlog zijn omgekomen (2e Wereldoorlog, maar ook andere oorlogen).

-- op 5 mei VIEREN WE FEEST omdat we in een vrij land leven 


De kinderherdenking begint op om 18.30 uur bij Jeugdland in Almere Stad. Daar vandaan in groepjes door het Bos der Onverzettelijken. Dat bos is speciaal geplant ter herinnering aan alle mensen die in de 2e Wereld Oorlog in het verzet zaten. 

Tot 19.45 uur krijgen de kinderen, ouders en andere belangstellenden, een rondleiding  langs alle speciale plekken in het Bos. Daarna komen alle kinderen op het grote veld bij elkaar. Daar wordt duidelijk gemaakt waarom we op 4 mei 2 minuten minuten stilte houden en er worden gedichten voorgelezen. 

Om 20.00 uur wordt de “Last Post” geblazen door een leerling van de Kunstlinie en daarna zullen we, net als andere mensen in Nederland, 2 minuten stil zijn. 

 

Na dit officiële gedeelte gaan we met elkaar naar Jeugdland waar limonade, koffie en thee klaar staat en waar je nog even kunt napraten. 


 


7 april 2011: dichter bij het nieuws

Justin Samgar, de  'dichter'  bij  'het nieuws'

www.logosLogica.com  
 Facebook    Twitter    Hyves


 

18 februari 2011: politiek bemoeit zich óók met graffiti

De ChristenUnie in Almere wil af van aanstootgevende graffiti in de stad. Graffiti als kunstuiting is prima, maar schunnige taal en tekeningen van piemels zijn geen uiting van 'goede smaak', vindt raadslid Roelie Bosch. Vooral de jongerenhonken aan de Von Draisweg in Almere en in de Stedenwijk zijn beklad met tekeningen en teksten die de CU liever niet ziet. Het reinigen van de honken kost de gemeente een hoop geld. Bosch denkt dat dat geld beter besteed kan worden om betere voorzieningen voor de jongeren te maken.

(Waarbij Kunst-enzo even wil opmerken dat deze plekken speciaal voor de jongeren zijn neergezet, dus bedoeld zijn. Dat 'ze' daar hun 'de politiek- niet- welgevallige' teksten opzetten....ja, beter dáár dan op andere plekken in de stad...toch? Trouwens...waarom moet de gemeente deze graffiti verwijderen, ze gaan er toch steeds weer overheen met andere graffiti? En 'betere voorzieningen' voor jongeren maken...zet dan graffiti-wanden neer, daar in de buurt van dat 'honk', dan kan de jeugd zich uitleven!!)


februari 2011 - aankondiging voor 2 juli 2011

stichting almeerse graffiti organiseert 4e graffiti-jam

Op 2 juli 2011 wil de stichting Almeerse Graffiti een wereldrecord naar Almere halen:

  'Longest Graffiti-Scroll', een doek van één kilometer, bespoten door professionele artiesten.  

 

Aktiviteiten

Rondom deze wereldrecordpoging worden allerlei aktiviteiten ontplooid om Almeerders van jong tot oud kennis te laten maken met de kunstvorm “Graffiti”. 

Zo is er ook een kunstmarkt met minimaal 40 kramen gepland. 

 

 

 

 Het idee van de kunstmarkt is verschillende kunstvormen te laten zien, liefst met zoveel mogelijk plaatselijke kunstenaars. De organisatie verwacht een groot publiek te trekken, vooral met deze extra aktiviteiten.

 Dus is de oproep: doe mee want jullie deelname kan weer een leuke impuls geven aan dit evenement!

Voor deelname rekenen wij €  30 per kraam, inkl. evtl. stroom. De kramen zullen verspreid over het Manifestatieveld in Almere-Haven worden opgesteld. Hierdoor worden bezoekers geprikkeld overal een kijkje te nemen. Graag opgeven vóór 1 maart 2011

 

e.vantienen1@gmail.com         www.almeersegraffiti.nl


aankondiging voor september 2011

25 januari 2011: volgend jaar weer nieuwe stadsrapper almere!

'Almere krijgt ook in 2012 gewoon weer een stadsrapper', zegt Barry Bouquet namens de organisator, poppodium De Meester.  

In september 2011 zijn de audities voor de 5e Stadsrapper Almere. De 3 voorgangers van de huidige stadsrapper Kapthijn (Kevin 'DRT' Visser , Jermaine 'Jaytee' Tjon Akon en Tim Calis) pleiten voor een andere invulling van het rap-ambt. In de jaren dat zij zich stadsrapper mochten noemen was de invulling onduidelijk en werd met hun boodschap en mening te weinig gedaan. 

Bouquet herkent de kritiek van de ex-stadsrappers wel, maar kan hier verder weinig over zeggen. 'Wij organiseren deze verkiezing pas één jaar en hebben dus alleen Kapthijn als stadsrapper voortgebracht. Met deze wedstrijd willen wij een Almeerse rapper een steuntje in de rug geven. Dit doen wij door een aantal optredens te regelen op mooie plekken, bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestival. De titel Stadsrapper zet de deur op een kiertje, maar je moet hem vervolgens zelf open schoppen. Daar is Kapthijn naar mijn mening goed in geslaagd.'

 

Een politiek instrument is de stadsrapper volgens Bouquet beslist niet. 'Het is niet de bedoeling dat wij iemand afleveren voor allerhande praatgroepjes'', zegt hij. Toch denkt hij dat de naam de lading wel dekt. 'Natuurlijk moet de stadsrapper wel een mening hebben over Almere. Mijn ervaring is dat hij hier ook regelmatig naar gevraagd wordt. Of deze positief of negatief is, is aan de rapper zelf. Als hij zegt dat er te weinig hangplekken zijn voor jongeren zullen deze er niet direkt volgende week staan, maar gehoord wordt zijn mening beslist.' 

   < Tim Calis                                                                                        DRT >

 Nieuw dit jaar is dat de winnaar de titel Stadsrapper 2 jaar mag dragen. De spoeling is volgens Bouquet nog niet te dun om alweer voor de 5e keer een stadsrapper te kiezen: 'er komt ieder jaar een nieuwe lichting rappers bij.'

 


copyright foto's, filmpjes: greta verduin (tenzij anders aangegeven)