jongeren  2007         > klik hier voor JONGEREN 2008

tekst en foto's: greta verduin                                                                                                                                           


 Multiversum  Ongerept   JVSA   Mazzle   AlmereRulez   Stadsrapper (2007)JayTee (2006/2007)  jongeren.pagina

Stadsrapper (2006)mc DRT (2005/2006)  Flevoland-Links   meepraten?  Jij Mag Het Zeggen 


Op de valreep van 2007......vraagt Kunst-enzo zich af:

Waar blijft beeld voor René Kempenaar?! 

Of is het weer 'uit het oog, uit het hart?'

Ik moet zeggen, dat ik van sommige dingen best wat treurig word......Op 16 april van dit jaar overleed geheel onverwacht de stoere en markante jongerenwerker René Kempenaar (scroll naar die datum) Na de eerste schok en verbijstering werden er plannen gemaakt om hem te gedenken, te eren voor het bijzondere werk dat hij -met name voor de jongeren- in Almere had gedaan. 

Zo was één van de plannen om een beeld van hem 'ergens' te plaatsen in het nieuwe Stadshart. 

 

De plek werd ook al gezocht: op het pleintje naast de 'kunsttrap' van Ina Koers (die trap bij Utopolis die nergens heen leidt maar waar je wel op kunt zitten en rondkijken). Een ander plan was een beeld van hem op een (speciaal) bankje op de Grote Markt met als ídee 'dan kunnen de jongeren toch nog even naast hem zitten!' Er waren ook nog grotere plannen voor een 'eigen' René Kempenaar-court' in het Stadshart....(maar nee, dat werd een Cruyff-court')

Beeldhouwer Patrick Menzas toog aan de slag, op eigen initiatief en maakte een (uiteindelijk bronzen) kop van René Kempenaar. Patrick kreeg vele aanwijzingen van mensen die René van zeer nabij hadden meegemaakt en uiteindelijk werd het een  goed-gelijkend portret. Vooral de familie van René was er erg blij mee. 

Op al deze foto's zien jullie Patrick Menzas aan het werk, omringd door allerlei foto's uit het Kunst-enzo-archief

 

 

Vervolgens.........gebeurde er....... niets.

 

 

Al mijmerend naar het nieuwe jaar 2008........Het zou toch jammer zijn als hier niets mee gebeurt!!!

 


NB vóór 20 december 2007 inleveren!

CASLa-ontwerpprijsvraag voor jongeren over De Citadel  

Gezocht: een link tussen de beneden- en bovenwereld!!!

Architektuurcentrum CASLa schrijft een ontwerp-wedstrijd uit voor jongeren van 12-18 jaar. De vraag is wie de beneden- en bovenwereld van De Citadel in het Stadshart beter weet te verbinden dan nu. Winnende ontwerpen worden geexposeerd bij CASA CASLa. Uitgangspunt is dat het nieuwe stadshart uit 2 gescheiden werelden bestaat die de namen boven- en benedenwereld hebben gekregen. Ze worden uit elkaar gehouden door een hellende straat, ook wel gebogen maaiveld genoemd. Beneden zijn er parkeergarages, busverkeer en boven fietsenstallingen. Op sommige plaatsen bevinden zich winkels. Boven is bestemd voor winkelen, uitgaan en wonen. Hier en daar worden deze 2 werelden verbonden door een trap of lift. CASLa wil jongeren uitdagen om een betere verbinding te creëren. Het mag een objekt zijn, een kunst- of lichtobjekt, een performance, om de beneden- en bovenwereld met elkaar te verbinden. Als de inzendingen maar origineel en kreatief zijn. Voorwaarde is dat het ontwerp een duidelijke binding heeft met het stadshart voor en door Almeerse jongeren. CASLa organiseert, voor wie dat wil,  4 workshops op achtereenvolgende zaterdagmiddagen vanaf 17november, de Juniorclass.  Ze krijgen les van een architekt en kunstenaar, oa in maquette bouwen en exposeren. De uiterste inzendtermijn bij CASLa aan het Weerwaterplein 3 (Deventerpad) Almere is 20 december.

 Voor meer informatie over te winnen prijzen (-pakketten) en aanmelding voor de Juniorclass, Remke Brouwer  r.brouwer@casla.nl

036-53 868 42, www.casla.nl


14-11-2007: Jörgen Raymann en stadsrapper TNT bij première 1 minuut-filmpjes leerlingen de Meergronden  

Woensdag 14 november om 20.00 uur gaan in Theater de Roestbak de ‘Eén minuut’ filmpjes van leerlingen van de Meergronden in première.  < Jörgen Raymann opent de première. De presentatie ligt in handen van stadsrapper TNT > die natuurlijk ook een optreden weggeeft.  De 1-minuut filmpjes van de leerlingen zijn gemaakt in het kader van Fort Europa, een kunstprojekt op de identiteit van ‘de’ Europeaan. De leerlingen hebben 2 aan 2 een filmpje van één minuut gemaakt van wat ze het minst én het meest Nederlands vinden in hun omgeving. Alle filmpjes worden vertoond voor publiek en een jury. Aan het eind van de avond bekendmaking beste filmpjes. Meer info www.corrosia.nl of www.deroestbak.nl  Toegang gratis. 


3 november 2007:  Polderpoen beurs 

Wethouder Johanna Haanstra zal om 11.00 uur de beurs openen.

Zaterdag 3 november 2007 wordt in het Buitenhout College in Almere , naast NS station Oostvaarders,  van 10.30-16.00 uur de gratis beurs Polderpoen  georganiseerd. Polderpoen is een beurs waarbij vraag en aanbod op het gebied van subsidies, fondsen en sponsoring bij elkaar worden gebracht. De beurs is bestemd voor bestuurders van Flevolandse stichtingen, verenigingen en sportclubs, voor onderwijsinstellingen en voor kunstenaars. In het gebouw is een markt waar de provincie, de gemeente, diverse fondsen, kunstenaars, bemiddelaars en sponsoren aanwezig zijn met informatie. Er worden 6 gratis workshops aangeboden over onderwerpen zoals “het geld ligt op straat”, maatschappelijk ondernemen en het inrichten van je administratie. Tussen 13.00-14.00 uur vindt de Poldermatch plaats, waarbij door MooiZoGoedZo wensen van organisaties worden gekoppeld aan het aanbod van bedrijven. De deelnemende organisaties hebben deze wensen voorafgaand aan de beurs ingediend. In de hal is een tent met 2 goede toverfeeën waar het publiek met vragen terecht kan. Tussendoor treden de brassband, dansgroepen en zangeressen op, (ex)leerlingen van de school. Er is een lunchhoek en een ontspanningshoek ingericht. Publiek wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen, de trein stopt naast de school. Polderpoen is een initiatief van De Transparante Verbinding in nauwe samenwerking met MooiZoGoedZo.  Kijk voor het hele programma  www.polderpoen.nl


 

zaterdag 27 oktober 2007: Kerkuilen bij tuincentrum

 

Zaterdag 27 oktober 2007 komt de Stichting Kerkuilen Werkgroep Flevoland weer naar Intratuin (euphoniumweg 5 in Almere-Muziekwijk).

Voor kinderen is er eens peciale aktiviteit waar zij aan kunnen meedoen ( kosten: € 5,00) namelijk: 2 uilenballen uitpluizen onder begeleiding van een vrijwilliger van de Kerkuilenwerkgroep en meedoen aan de 'wijze uil'-quiz. Als alle vragen goed zijn beantwoord, ontvang je een 'wijze uil'-diploma.

NB Het deelname bedrag van € 5,00 komt geheel ten goede aan de Stichting Kerkuilenwerkgroep Flevoland!

 


12 oktober 2007: nieuwe stadsrapper 2007/2008 wordt tnt

Na de eerste Stadsrapper van Almere: DRT en zijn opvolger Yaytee (scroll naar beneden naar 8 augustus 2007) is na diverse voorrondes de derde Stadsrapper van Almere gekozen: TNT (lees het interview met hem- foto van de website)  Hij wint in ieder geval, behalve de titel, 8 optredens. 

De finale plus uitslag was in de tot poppodium omgebouwde Burgerzaal in het Stadhuis Almere. In de jury zaten Gaetan (Spec managment), rapper Tim (VSOP) en burgemeester Annemarie Jorritsma. Het runner-up talent Joél mag 2 optredens verzorgen.


vanaf zondag 2 september 2007: 

Speciale rondleidingen voor kinderen en hun (groot)ouders bij Museum De Paviljoens

voortaan elke zondagochtend open vanaf 10.00 uur!


Met ingang van het nieuwe culturele seizoen, op zondag 2 september 2007, opent Museum De Paviljoens zijn deuren op zondag al om 10.00 uur. Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders geven museumdocenten op zondagochtend rondleidingen door de tentoonstelling. Met deze verruimde openstelling en deze speciale rondleidingen op zondag maakt Museum de Paviljoens haar succesvolle educatie-aktiviteiten voor jongeren toegankelijk voor individuele jonge bezoekers en hun (groot)ouders. 

In de afgelopen jaren heeft Museum De Paviljoens met succes duizenden scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs laten kennismaken met aktuele kunst, door middel van speciale educatieprogramma's en rondleidingen door museumdocenten. Voortaan geven museumdocenten deze speciale kunstbeschouwing over de kunstwerken van de lopende tentoonstelling elke zondagochtend ook aan kinderen en hun (groot)ouders. De rondleidingen zijn gratis, wel graag reserveren  educatie@depaviljoens.nl


8 augustus 2007: gesusidieerde en gekontroleerde stadsrapper??

Het is gek maar Kunst-enzo verbaast zich nog steeds over de gang van zaken rond de Stadsrapper(s). In mijn ogen moet een Stadsrapper juist de gevoelens van (vooral) jongeren verwoorden over de gang van zaken in Almere. Dat daar kritische noten gekraakt worden lijkt mij niet meer dan logisch omdat er nog heel veel 'noten'zijn die gekraakt moeten worden in Almere! En hoe kan dat nu beter dan op deze ludieke rap-manier??

In het artikel van 3/8 jl .in Almere Vandaag (zie onderaan in blauw) wordt duidelijk hoe de gemeente Almere, in de vorm van het gesubsidieerde Tumult, daar over denkt. De Stadsrapper wordt aan banden gelegd! Kritiek mag alleen positief zijn ofwel 'opbouwend'.....ik word daar een beetje onpasselijk van!

< DRT, de eerste Almeerse Stadsrapper, was behoorlijk kritisch: heel goed! 

      Jammer dat 'het Stadhuis' daar niet altijd van gecharmeerd was...maar ja. 

 

Vorig jaar kwam de tweede Stadsrapper Jaytee die  

  veel liever en milder rapte maar....misschien juist daardoor.....niet serieus genomen werd.

 Hij werd bijvoorbeeld niet eens gedurende dit jaar beedigd als Stadsrapper, een feit dat al genoeg zegt over hoe serieus de gemeente dit fenomeen neemt. Kunst-enzo heeft burgemeester Jorritsma daarover diverse mailtjes gestuurd maar het mocht allemaal niet baten. Kijk bij de data 31-8-2006 - 28-10-2006 - 19-6-2007

 Nu is het weer tijd voor een nieuwe Stadsrapper maar die wordt al, voordat-ie gekozen is, aan banden gelegd! Hoe denkt 'het Stadhuis' nu eigenlijk dat ze de jeugd of de burgers kan bereiken als het Stadhuis zélf van tevoren bepaalt wat er moet gebeuren!?! En dan nog de manier waarop! Persoonlijk denk ik dat 'de politiek' bang is voor de waarheid, of misschien een andere kijk op dingen die in onze gemeente gebeuren......

Een Stadsrapper hoort net als een kunstenaar in eigen vrijheid te kunnen werken. 

Je hoeft het niet mooi te vinden, je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar ga dit svp niet burocratisch, ambtelijk of politiek benaderen. De Stadsrapper is geen verlengstuk van de gemeente, de promotie van Almere is een andere (gesubsidieerde) afdeling: Almere City Marketing. 

Trouwens...wat doet Quinten Faust ineens weer bij Tumult terug? > 

(hij was toch druk met zijn Theaterschool enz.?) 

< En waar is Nick Teunissen ineens gebleven? (die de afgelopen jaren Tumult leidde)

 

Suggestie: geef de (nieuwe) Stadsrapper de vrijheid!!! 

(GretaV)

20/9 en 4/10 zijn de voorrondes info@stadsrapper.nl  of  www.stadsrapper.nl

==================================================================

Het artikel in de Almere Vandaag van 3 augustus 2007, geschreven door Jeroen Oosterheert

Stadsrapper moet opbouwend zijn’

Ook volgend jaar krijgt Almere weer een stadsrapper. Stichting Tumult organiseert de wedstrijd dit keer in samenwerking met poppodium De Meester (voorheen Totum). Afgelopen jaar was Jaytee de vertolker van het Almeerse woord van de jongeren. De eerste stadrapper was twee jaar geleden DRT. Beide rappers hadden veel kritiek op de gang van zaken nadat ze de titel hadden gewonnen. Ze vonden dat er te weinig promotie voor ze werd gedaan. Quinten Rijnja van Tumult: ,,Dat ligt ook aan hen zelf. Als je de titel hebt, kun je hem zelf invullen. En wat ik ook begreep, is dat Jaytee voor sommige optredens teveel geld vroeg. Dan haken sommige organisaties gewoon af.'' Om toch te zorgen dat de stadsrapper genoeg te horen is in de stad, heeft de organisatie als prijs toegevoegd dat er gegarandeerd acht optredens plaatsvinden. ,,Dat laten we contractueel vastleggen. We vinden alleen dat je het daarna ook zelf moet uitbouwen. Ze moeten niet gaan zitten en afwachten. En dat was volgens mij de afgelopen twee jaar wel een beetje het geval'', kijkt Rijnja terug op de eerdere winnaars. Een stadsrapper mag volgens Rijnja best kritiek hebben op de stad, maar deze mag niet te negatief zijn. ,,Ik denk dat het best een criterium mag zijn dat de kritiek opbouwend moet zijn. En dat ze met verbeterpunten komen. Ze vertegenwoordigen toch de stad. Als burgemeester kun je ook niet zeggen 'ik wil het best worden, maar ik vind de stad niks'. Daar zal de jury zeker naar gaan kijken.'' Wie er in de jury zitten, is nog niet bekend. Waarschijnlijk burgemeester Annemarie Jorritsma

De voorrondes zijn op 20 september en 4 oktober. Aanmelden kan via info@stadsrapper.nl  of  www.stadsrapper.nl


zondag 22 juli 2007: zon....véél regen....goeie sfeer....

Vandaag een nieuwe dag voor een nieuw gezamenlijk werkstuk van Indiair (airbrush) en Specs (graffiti). 

De dag begon zo mooi zonnig maar in de kortste keren stortregende het, dus de MZGZ-tenten (zie bericht hieronder) werden niet bespoten....In plaats daarvan werd nu een soort vierluik gemaakt, om en om door beide kunstenaars bespoten. 

 

 

 

De sfeer was ook vandaag weer ontspannen en inspirerend, ook door de ruimte van de initiatiefneemster Nanette de Jong. Er kwamen ondanks het slechte weer regelmatig mensen kijken, het was dan ook best de moeite waard en voor herhaling vatbaar!

 


zaterdag 21 juli 2007 (en zondag 22 juli): graffiti meets airbrush

 

Graffiti-kunstenaar Specs en Airbrush-artiest Indiair  komen zaterdag en zondag in aktie door 2 tenten te gaan bespuiten, elk op zijn eigen manier, maar wel min-of-meer samenwerkend, want het thema is: 'Verbinding'. 

Zij doen dit voor stichting MooiZoGoedZo  tbv  van stichting De transparante verbindingTussen 13.00-17.00 uur in het 'Glazen Huis' aan de David  Nivenweg 1 in de Almeerse Filmwijk.

In het pand van Nanette de Jong, ie gastvrijheid bood, is ook werk te zien van lokale kunstenaars (professioneel en amateur) en wie wil, kan kijken of kopen! 

Ook de aktieve Wim Boer van de Milieuraad Almere kwam samen met zijn vrouw de Graffiti en Airbrush-kunst bewonderen.

 

 

Indiair had een portret ge-airbrushed van de onlangs overleden René Kempenaar,treffend geportretteerd >

 

Het is goed dat hier weer eens aandacht aan wordt besteed......

vooral omdat bekend is geworden dat er dit jaar géén Ego-DRIP zal plaatsvinden....

en óók al niet het voor Almere zo karakteristieke, spraakmakende 'Meeting Of Styles',  

met graffiti-kunstenaars van internationale allure en faam.....  terwijl we in Almere óók al zoveel talent hebben!

 

De gemeente Almere heeft er geen subsidie voor over.....stom, stom.....

(wéér) Een gemiste kans voor Almere!

 

Airbrusher Indiair en Graffiti-kunstenaarSpecs met het resultaat van hun samenwerking aan hun werkstuk De transparante verbinding.

 


17 juli 2007: Zomerworkshops voor kinderen bij de paviljoens!

Bijzondere zomerworkshops Kunst Kijken voor Kinderen

Waar alles gesloten is, gaat Museum De Paviljoens juist dóór! Zij organiseren juist in de zomervakantie spannende Workshops met kunstenaars en nog allemaal gratis ook!  

Op de woensdagmiddagen 25 juli, 1 augustus en 15 augustus bekijken en bespreken de kunstenaars Gerco de Ruijter, Chikako Watanabe en Yeb Wiersma met kinderen hun eigen werk in het museum. Vervolgens gaan zij samen met de kinderen creatief aan de slag. De gratis zomerworkshops Kunst Kijken voor Kinderen staan onder leiding van de kunstenaars én ervaren museumdocenten.  

25 juli: Fotograaf Gerco de Ruijter was als kind al een fanatiek vliegeraar. Hij brengt zijn zelfgebouwde vlieger en camera mee naar Almere. Als er voldoende wind is, gaan we vliegeren en op deze manier vanuit de lucht foto's maken. Zijn gefotografeerde landschappen lijken op abstracte schilderijen, opgebouwd uit lijnen, vormen en kleuren.  

1 augustus: Samen met beeldend kunstenaar Chikako Watanabe spelen we het Sugoroku-spel dat zij heeft gemaakt. In dit eeuwenoude Japanse dobbelspel staan de belangrijkste ontwikkelingen van de ecologische stadsboerderij in Almere centraal. Samen met Chikako brengen we daadwerkelijk een bezoek aan de stadsboerderij. Boer Tom en boerin Tineke zullen ons ontvangen en maken ons wegwijs op hun boerderij.  

15 augustus: Beeldend kunstenaar Yeb Wiersma vertelt over haar bijzondere foto's, die in het museum te zien zijn. Ze fotografeerde studenten die met een boek in een bibliotheek in slaap zijn gevallen en wegdromen. Ze wil met haar foto's het plezier van lezen verbeelden. Samen met Yeb gaan we fotograferen en ‘droomportretten’ maken.  

Alle drie de kunstenaars nemen deel aan Tweeëntwintigduizendvijfhonderd; De Collectie Almere, aanwinsten 2001-2007, de huidige tentoonstelling in Museum De Paviljoens. Deze speciale zomerworkshops geven zij in het kader van Kunst Kijken voor Kinderen.  

Agenda voor: kinderen van 7-12 jaar ; Waar: Museum de Paviljoens, Odeonstraat 3, Almere- Stad; Wanneer: woensdagmiddag 25 juli, 1 augustus en 15 augustus van 14.00 - 16.30 uur ; De zomerworkshops zijn gratis! Wel graag vooraf reserveren per e-mail: educatie@depaviljoens.nl of 036-54 50 400 Meer info: www.depaviljoens.nl


Programmering van Trapnotov Rocks 

Jongerencentrum Trapnotov is een dynamische jongerencentrum in Almere Haven. Al jaren is dit de plek voor jongeren om deel te nemen aan leuke activiteiten. Trapnotov biedt een gevarieerd aktiviteiten- programma voor jongeren van 12 tot 23 jaar. Hierbij valt te denken aan jamsessies, open mics, scholieren inloop, DJ-workshops, meidenchillroom, live bandjes avonden! Het maakt niet uit; rock, rap of dance wij organiseren avonden voor alle muziekliefhebbers. Maandelijks is er een speciaal aanbod voor urban, alternatief en dance publiek.  Wil je aktiviteiten van dichtbij meemaken en mogelijk maken!?

Dan zijn wij opzoek naar jou! Ben je enthousiast en bruis je van ideeën? Meld je dan aan want, veel aktiviteiten in Trapnotov komen tot stand met medewerking van vrijwilligers.  behalve dat vrijwilligerswerk in Trapnotov heel leuk is,  is het een mooie invulling op je cv.  Let op, want komende maand kun je terecht (21/6-22/6-28/6 en 29/6)

21 juni Jamsessie (samen muziek maken); 22 juni Bubblin Night @ trapnotov met Dj Chuck (urban dance avond); 28 juni Open podium (voor iedereen die zijn talent durft te tonen); 29 juni Trapnotov On The Rocks met Sculfy DJ’s (steengoeie rock en keiharde metal). 

Jongerencentrum Trapnotov is te vinden in Almere Haven Kerkstraat 52, 1 min lopen van bushalte Haven-centrum.


vrijdag 29 juni 2007: FoodLab om 19 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven 
FOODLAB geopend met Freestyle food.  EatandJam zal in de ArtLab voor ongeveer 14 man zorgen voor een muzikale en culinaire avond! Freestylen is een bekend begrip in de muziekwereld,maar nog niet in de Culinaire wereld. Dus hoog tijd dat  hier verandering in komt. EatandJam chef Clifton wil zijn culinair  skills laten zien door voor de aanwezige gasten te gaan freestylen met eten. Dit houdt in dat er een aantal gerechten half voorbereid worden en tijdens de freestyle cooking op aanvraag van de gasten . Het gerecht wordt afgemaakt met vlees of een vegetarische variant, natuurlijk wel op een spectaculaire manier gebracht. Koken op een interaktieve manier met muziek en zeer verassend. Het menu van deze foodlab is dus een complete verassing maar uiteraard wel uitgebalanceerd en rekening houdend met gasten die geen vlees eten. FOODLAB is een avondje lekker lowbudget eten van een creatieve kok. Deze maand is dat 24 november. Reserveren via info@bg-22-24.nl is noodzakelijk, want het is snel vol (7.50 euro). Verdere info www.bg-22-24.nl


 19 juni 2007: 'Stadsrapper blijkt vergeten paradepaardje'

Gepubliceerd op dinsdag 19 juni 2007 door Odeke de Jong

 

Rapper Jaytee is teleurgesteld. Een jaar geleden is hij aangesteld als stadsrapper, maar tot nu toe stelt het weinig voor. ,,Het valt me tegen en dat is jammer. Ik heb wel leuke dingen gedaan, maar het is weinig", vertelt Jermaine Tjon Akon , zoals Jaytee in het echt heet. Volgens de Almeerder heeft het allemaal te maken met een gebrek aan promotie. ,,Ik had verwacht dat ik meer op zou moeten treden als vertegenwoordiger van de stad. DRT, de vorige stadsrapper had nog het geluk dat hij werd gevraagd voor een jongerenprogramma op Nederland 3. Daar kon hij nog wat van zich laten horen. De promotie rond de stadsrapper is nu onvoldoende."

In oktober wordt een nieuwe stadsrapper gekozen. Wegens personele wisselingen bij organisator Tumult is de wedstrijd een aantal maanden uitgesteld. Jaytee heeft wel wat ideeën voor de promotie van de nieuwe stadsrapper. ,,Er moet een samenwerking komen met Almere City Marketing. Het beste is gewoon de krachten te bundelen. Misschien dat er een spotje opgenomen kan worden met de stadsrapper. Almere City Marketing en de stadsrapper hebben dezelfde belangen, namelijk Almere op de kaart zetten. Je bent als rapper toch het paradepaardje van de gemeente."

Toch is hij niet uit het veld geslagen en probeert hij tot aan het einde Almere te promoten. ,,Ik heb nog steeds veel liefde voor de stad. De laatste maanden trek ik alles uit de kast om Almere te blijven ondersteunen. Er moet alleen beter ’geplugd’ worden."

======================================================================================

Daar kan Kunst-enzo het helemaal mee eens zijn.....kijk maar in het Archief van 2006 en scroll naar de datum 28-10-2006 (waarin gemeld wordt dat Yaytee nog steeds niet beedigd is (terwijl-ie wél al de nieuwe (2e) Stadsrapper van Almere was geworden per 1 juni 2006! )

En kijk ook bij de datum 31-8-2006 waar Yaytee eindelijk weer van zich liet horen na zijn - officieuze-  benoeming. (GV)


zaterdag 23 juni 2007: STAGELAB Smijt met verf en woorden in BG-22-24 The Young ArtLab

Zaterdag 23 juni om 21.00 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is de STAGELAB wegens succes voor de 2e keer gevuld met geuren van kleurige verf en scherpe teksten. Je kunt er maar beter bij zijn geweest. BG-22-24 houdt een nogal experimentele stagelab. Bezoekers van alle rangen, standen en leeftijden worden uitgenodigd schilderijen, kunstwerken te maken op één van de vijftig doeken. Verf, kwasten, sjablonen, doeken. Het is allemaal aanwezig. Een belangrijke tip: doe oude kleren aan. De doeken die het publiek intussen beschildert, moeten op hun beurt bezoekers, muzikanten en singersongwriters inspireren om aldaar liedjes of jingles te maken. De liedjes worden die avond opgenomen op een cassette bandje. Elk doek krijgt zijn eigen liedje. De doeken met de cassette bandjes worden in het centrum van Almere-Haven geplaatst en op deze manier gratis aangeboden aan het Almeerse publiek. (Er kunnen dus 50 doeken worden aangeboden)  Ook kunnen bezoekers een ontwerp indienen voor een van de objekten: een bank, verschillende panelen en een wasmachine.  De makers van de mooiste ontwerpen mogen zich die avond uit gaan leven. Verdere info www.bg-22-24.nl In dit labo wordt geëxperimenteerd, jonge professionele kunstenaars krijgen de kans hun werk te presenteren aan publiek. 


van 21 t/m 24 juni 2007: the young art lab op kraggenburg

Hiernaast een e-flyer van de voorstelling "  Schijn van Passie in de Polder " (3 )

 met Jolle Roelofs en Robert Baarda op rijksmonument Oud-Kraggenburg. 

 Een bijzondere voorstelling op een unieke locatie. 

 

Noemenswaard is de gelegenheid tot een buffet (17.50 info@hotelvansaaze.nl

of overnachting met ontbijt (50 euro info@hoeve-markant.nl)

Voor kaarten: info@vvvnoordoostpolder.nl of 0527-612000)

Verder is er 's middags om 14.00  en om 17.00 uur de prachtige, speciaal voor Oud-Kraggenburg geschreven voorstelling voor ouders en kinderen


7 juni 2007: nieuwe bieb biedt stageplaatsen

ROC Midden Nederland start na de zomer een nieuwe opleiding tot bibliotheekmedewerker. Bibliotheek Almere heeft zich aangemeld als stagebedrijf. De opleiding en de bijbehorende stage zijn bedoeld voor jongeren die een gevarieerde baan zoeken en graag met mensen werken. Het gaat hier om zogenaamde BPV-plekken: beroepspraktijkvorming. Konkreet betekent dit: werken en leren tegelijk. Vanaf de start van de opleiding gaan de leerlingen ook direkt bij het stagebedrijf aan de slag. De opleiding duurt 3½ tot 4 jaar en leerlingen lopen per week 2½ dag stage.  

 Meer info over de stage als bibliotheekmedewerker bij Bibliotheek Almere bij Joke van Oort-van Emst via 036 - 548 22 63 of via j.vanoort@bibliotheekalmere.nl  Op www.bibliotheekalmere (vakatures) is de komplete omschrijving van de stage te vinden, evenals de opleidingseisen. Ook op de website van ROC Midden Nederland www.rocmn.nl  is meer info te vinden.  De heer M. Wooning is kontaktpersoon ROC Midden Nederland  m.wooning@rocmn.nl of  030-280 9745

 


26 mei 2007: Multiversum, nash, enzo eert René kempenaar met piece

zaterdag in Totum (verslag en foto's komen later)

 


zaterdag 19 mei 2007: alle labs bij BG

Beste BG-liefhebbers! Het moet niet gekker worden. Wat zijn ze nu weer van plan in bg-22-24? Zaterdag 19 mei wordt het feesten geblazen. Die avond is er een mix van alle labs: Song-lab,  Movie-lab, Stage-lab,  Food-lab. Dat betekent: Optredens. Eten Dee-Jays Jamsessie  Film Painting Woordjam 
De deur op Kerkgracht 22-24 gaat om 21.00 open, Als d'r in wil kost 't jou twee-en-een-halve euri. Vol is vol, max. 50 man/vrouw.

BG HEEFT GESPROKEN
//////////////////////////////

BG-22-24 The Young ArtLab  / Kerkgracht 22-24/ 1354 AL Almere / www.bg-22-24.nl

 


14 mei 2007 ....René kempenaar-prijs in 2008

Voor de geweldenaar René Kempenaar, de op 16 april jl. plotseling overleden ambulant jongerenwerker, wordt een speciale 'René Kempenaar-Prijs' in het leven geroepen, zodat hij niet vergeten wordt. De Schoor (zijn werkgever) komt met dit idee. De uitvoering is nog 'blanco'....dat kan van alles zijn; in ieder geval moet degene die de Prijs ontvangt veel betekend hebben voor Almere, met name voor de Jongeren! 

Scroll ook naar 22 april 2007...'Men wil "beeld" voor de Kemp....

Cartoon: Maarten Wolterink

 


rappers stenniZ en So-lu naar afrika voor projekt rock the world plan

Rapper StenniZ uit Raalte naar Afrika voor vrede in Darfur. Samen met zijn collega rapper So-Lo uit Heerenveen reist de 24 jarige rapper
StenniZ van 20 mei tot  juni naar Darfur. De twee gaan samen met journalist Gideon van Aartsen een documentaire maken voor het programma Warzone. Er wordt ook een videoclip opgenomen. Daarnaast wordt er een concert opgezet waar de rappers samen met Afrikaanse bekendheden gaan optreden.
Het concert op 3 juni zal in het teken staan van vrede in Darfur en heel Noord-Soedan.

StenniZ is sinds kort bezig voor PLAN Nederland en zet zich in voor de kinderen in nood over de hele wereld. Voor het projekt ROCK Around The World van PLAN en Festival Mundial treedt StenniZ op en zit hij in de jury. 

StenniZ heeft samen met So-Lo een track geschreven voor Plan. Deze track? Kinderen in Nood? Is te beluisteren op de site van Rap Around The World. Dit is een project van PLAN Nederland en MTV.
http://www.raparoundtheworld.nl/raparoundtheworld/International+DJ/NL+Rappers/So-Lo+en+StenniZ

Voor vragen of een interview neem contact op met Dennis Renkema: sz@stenniz.nl 0624715745, www.stenniz.nl

 


vrijdag 11 mei 2007: movielab uitzondering op vrijdag!!!!!

-neem je favoriete scene uit een film mee  -neem je eigengemaakte film mee   -prikkel de filmfanaten!  vrijdag 11 mei 21.00 uur entree: euro 2,50
BG HEEFT GESPROKEN
//////////////////////////////
/BG-22-24 The Young ArtLab  / / Kerkgracht 22-24 / 1354 AL Almere / www.bg-22-24.nl / giro: 4830200 / tel: 06-45060454 
//////////////////////////////


Doggroep zoekt kreatieve vrijwilligers!!!

Dogtroep is een theatergezelschap die voornamelijk lokatietheater maakt. Op het moment zijn ze bezig een voorstelling te maken voor de opening van de nieuwe Schouwburg in Almere. Meer info www.Dogtroep.nl

Dogtroep en Almere maken: LAAD LOS  

Lokatievoorstelling in en rond de nieuwe Schouwburg en kunstlinie Almere. Voor deze voorstelling zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor de publieksbegeleiding, maar dan op een beeldende manier. 


Dogtroep zoekt ook naaktfiguranten

Koningin Beatrix komt de Schouwburg officieel openen!

 


22 april 2007.....men wil  'beeld'  voor de kemp.....

 

Van vele kanten wordt er geroepen dat men een 'beeld' wil van hun geliefde 'Kemp'. Als alle 'partijen' nu eens nét zo gaan samenwerken als René Kempenaar altijd heeft gedaan, dan moet dat beslist gaan lukken! Door Kunst-enzo is al een goede plek geopperd: in het nieuwe Stadshart (per slot was René de geestelijk vader van 'Jongeren Veilig Stadshart Almere') op het pleintje waar de 'kunst-trap' van Ina Koers staat (die naar niets voert maar waar je op kunt zitten en uitkijken over het stadshart) 

Goed idee!!!!!

 

 


 21 april 2007: rené kempenaar, 'hart van almere' naar laatste rustplaats gebracht

Almere heeft zijn échte "stadshart" naar zijn laatste rustplaats gebracht en afscheid genomen. Het was Frits Huis die in zijn speech de vergelijking maakte. René was het échte hart van Almere, was zijn boodschap. "René is dood, maar zijn ziel leeft voor altijd voort in Almere."

"Dit zijn geen tranen van verdriet, het zijn tranen van liefde en herinneringen." Met deze woorden gaf rapper Ali B uiting aan zijn verdriet over het overlijden van zijn vriend en gabber René Kempenaar. Het waren de weinige woorden die de anders niet om woorden verlegen zijnde Almeerse rapper kon spreken. Ali was één van de sprekers tijdens de begrafenisceremonie die vandaag plaatsvond. Vele aanwezigen brachten René naar zijn laatste rustplaats op grafheuvel 7

< René Kempenaar (foto: kunst-enzo.nl)

De aanwezigen van het laatste afscheid waren een sprekend voorbeeld van waar René voor stond. Eenheid, saamhorigheid en respect voor elk individu. Zo waren er naast de familieleden, vrienden en bekenden, onder andere gemeenteraadsleden, politici, jongeren, afgevaardigden van de Pencak Silat federatie, leden van motorclubs en vele andere belangstellenden. Het was tekenend voor René, had je hem eenmaal ontmoet dan liet de charismatische jongerenwerker in hart en nieren je nooit meer los. Netwerken zat hem in het bloed. Maar ook, zoals uit de verhalen van de vele sprekers bleek, het onvoorstelbare vermogen om het beste in mensen naar boven te halen.

De roep om een standbeeld in het stadshart is groot, zo liet Huis weten. Met alle organisaties waarmee René kontakt had, moet dat toch mogelijk zijn, liet hij de toehoorders weten. 

Ook o.a. burgemeester Jorritsma, De Schoor`s algemeen directeur Herman Sterenborg, een afgevaardigde van Pencak Silat Nederland en familieleden gaven in hun speeches blijk van de unieke persoon die René was. Almere gaat hem missen.

Toch zal, zoals gezegd, zijn ziel voortleven. Zo deed Jörgen Raymann een ooit aan René gedane belofte gestand, "gabber, ik neem je Culture Shock mee naar Suriname, dat beloof ik je." Het afscheid was als het leven wat René heeft geleefd, met een lach en een traan

foto gemaakt door René Kempenaar: Jurgen Raymann in aktie met Culture Shock 

Tekst met dank aan AlmeerNieuws.nl

 ==========================================

Een rouwadvertentie

 


maandag 16 april 2007: Rene Kempenaar ineens overleden

Op maandagavond 16 april 2007 is René Kempenaar (52) geheel plotseling overleden als gevolg van een hartstilstand.

NB Zaterdag 21 april a.s om 12.00 uur is de uitvaart van René Kempenaar in Almere-Haven.  OPENBAAR (dus niet in besloten kring, zoals in bericht op website De Schoor)

                                                                              

René Kempenaar, ambulant jongerenwerker bij De Schoor,  was samen met een collega op werkbezoek in Den Haag. Het is ongelooflijk en niet te bevatten dat zo'n markante en bruisende persoonlijkheid er ineens niet meer is

Volgende week zou het precies een jaar geleden zijn dat hij zijn Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld (foto). Wat hij allemaal betekend heeft voor Almere, met name de jongeren, is niet in het kort uit te leggen.....

 

 

 

Hij stond aan de wieg van veel dingen, oa de oprichting van CultureShock (foto boven), de all-round van streetdance, hiphop, rapscene, enz. gemaakt door en mét Almeerse jongeren. 

Ook was hij de ontdekker van Ali B. (foto links) die in het begin ook vaak in Totem vertoefde. 

De panna-veldjes, of de gratis bokslessen die hij zelf gaf aan jongeren die dreigden te ontsporen of de financiele mogelijkheden niet hadden. En natuurlijk: de JVSA

(Jongeren Veilig Stadshart Almere) 

 

Het organiseren van expo's...ja inderdaad: óók (of juist) van grafitti; zijn goede samenwerking met de diverse Stadsrappers, Multiversum (Meeting of Styles) en zijn enorm goede kontakten met museum De Paviljoens: onlangs (10/3) zette zich nog in, op de aktiedagen voor behoud van museum De Paviljoens! (foto rechts)  

Zijn betrokkenheid bij alles wat betreft de sociale én culturele kant van Almere.

(en het was ook nog eens een bijzonder aardig mens, konsekwent en rechtvaardig)

In Totum aan de Rentmeesterstraat 2 in Stad is een ruimte ingericht waar medewerkers, jongeren en vrijwilligers terecht kunnen. Dagelijks geopend in de middag en ’s avonds tot 22.00 uur. Inmiddels is er ook op www.condoleance.nl een condoleanceregister voor René geopend

 

Cartoon: Maarten Wolterink

 


6 april 2007: songlab en jam-sessie bij bg-22-24 in haven

Vrijdag 6 april om 21 uur is er in bg-22-24 weer een bonte verzameling bands en singersongwriters tijdens de Songlab. We verwelkomen die avond Paulina Dubaj, Ghandi's Revenge,Toff en Valerius die de kerkgracht met hun prachtige klanken zullen betoveren.   Paulina Dubaj studeert aan het conservatorium te Amsterdam en wordt beïnvloed door onder andere Tori Amos, Jeff Buckley en Kate Bush, maar vooral door de mensen waarmee zij samenwerkt. Zij zal zich die avond dan ook laten begeleiden door een aantal van haar muzikale vrienden. De Kerkgracht zal die avond worden afgebroken door Gandhi's Revenge. Een Almeerse band die met hun ska, punk en rock invloeden al heel wat jaartjes aan de Almeerse weg timmert. Speciaal voor bg-22-24 hebben zij een accoustische set bereid, die zij die avond ten gehore zullen brengen. Het zou kunnen dat er die avond voor het eerst wordt gestagedived in bg-22-24. Deze maand hebben we nog een primeur: aanstormend talent. De kinderziektes en het baby-vet zullen in het rondvliegen tijdens de shows van de Almeerse band Toff en de Almeers/Amsterdamse band Valerius, die stiekem al in zee zijn gegaan met een producent! Een terugkerend fenomeen op de singersongwriter-avond is de jam-sessie. De jam-sessie staat voortaan aan het begin van de avond gepland van 21.00 uur tot 22.00 uur. Dus kom op tijd. 

  Voor meer informatie, bekijk de website www.bg-22-24.nl Songlab vrijdag 6 april 2007 in: BG-22-24 vanaf 21.00 uur Kerkgracht 22-24 Almere- Haven.
$: 2.50 euro


27 maart 2007: rapport over Antilliaanse risico-jongeren

Het college van B en W heeft kennisgenomen van de jaarrapportage 2006 Bestuurlijk Arrangement Antilliaanse risicojongeren. In dit zogenaamde Bestuurlijk Arrangement  hebben de gemeente en het rijk afspraken gemaakt met het doel dat minder Antilliaanse jongeren voortijdig schoolverlaten, werkloos worden of in de criminaliteit terecht komen. Dit gebeurt namelijk vaker bij Antilliaanse jongeren dan bij jongeren met een andere afkomst.  

In het jaarverslag staan de tussentijdse resultaten. 

Wat betreft het voortijdig schoolverlaten bestaat een verschil tussen de onderzoeksresultaten van de gemeente en die van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De gemeentelijke resultaten laten zien dat het voortijdig schooluitval hoog is maar dat er geen sprake is van oververtegenwoordiging van Antilliaanse jongeren. Er moet nog nader onderzocht worden waar het verschil in onderzoeksresultaten door komt. Een mogelijk verklaring zou kunnen zijn dat Antilliaanse jongeren wellicht uitvallen voordat zij de risicoleeftijd van 16 jaar bereiken.  

In 2006 is het nieuwe gebouw van Nos Kultura opgeleverd en geopend. Daarmee vervult Nos Kultura de rol van een veilige plaats voor de Antilliaanse gemeenschap. Vanuit Nos Kultura vindt toeleiding plaats naar o.a.  werk, scholing en hulpverlening. Daarbinnen is Room4U ook een belangrijke partner. De overgang van de jongeren uit Un kas Karulso is goed verlopen. Zoals afgesproken is een kwart van de jongeren in Room4U van Antilliaanse afkomst

Bij de doelstelling criminaliteit is gekozen voor trajektbegeleiding van Nieuwe Perspectieven om jongeren te begeleiden en ondersteunen op de leefgebieden wonen, werk, scholing, inkomen en zorg. 10 jongeren hebben hiervan gebruik gemaakt.  

Het Bestuurlijk Arrangement kent een looptijd van 2005 tot en met 2008. 

Er is co-financiering tussen Gemeente en Rijk. Het Rijk draagt maximaal € 880.000 bij voor de duur van het arrangement.

 


2 9  maart 2007: opening "jeugdloket Almere"

Op donderdag 29 maart 2007  tussen 16.00-17.30 uur is de opening van het Jongerenloket Almere door wethouder Martine Visser.

In het Jongerenloket werken het ROC Flevoland, het CWI en de gemeente Almere samen om jongeren te helpen bij opleiding, werk, en inkomen. Doel is jongeren te helpen bij het halen van een startkwalificktie en bij het vinden van een duurzame arbeidsplaats. Alle jongeren tussen de 16 en 23 jaar die geen opleiding volgen en/of geen baan hebben, kunnen bij het Jongerenloket terecht voor hulp bij het vinden van een opleiding, werk, inkomen. Het motto is: ‘Startkwalificatie voor werk, en werk voor uitkering'. Plaats: CWI-Almere, Randstad 20-04, 1314 BA Almere  

Meer info www.almere.nl/jongerenloket

 


vrijdag 23 maart 2007: The young artlab met foodlab "spaanse tapas" bij bg-22-24


Vrijdag 23 maart om 19.00 uur aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is de FOODLAB geopend. Eatandjam zal in de ArtLab voor ongeveer 14 man zorgen voor een muzikale en culinaire avond! Deze Foodlab staat in het teken van het land van de flamenco dans ,zon en zeer goede keuken. Spanje is een land vol verassingen je kunt er zowel heerlijk op het strand genieten van een overheerlijk glas Sangria. Maar minder bekend onder de meeste van ons ,is dat er ook ski-mogelijkheden bestaan. Zo veelzijdig als het land is ,is ook de Spaanse keuken met verschillende vleesgerechten,visgerechten,salades en de nu ozo populaire Tapas. Het eten van  deze kleine  verschillende hapjes geeft een andere sfeer dan het normaal serveren van een 3 gangen menu of 1 maaltijd. Er is een selectie gemaakt van verschillende Tapas die de verscheidenheid van deze keuken goed weergeeft. Viva la cocina Espagnol!!

Eatandjam noemt hun concept urban entertainment, music & food. Met name voor multicultureel Nederland, willen zij in deze tijd waarin urban music en lifestyle steeds meer populair wordt en koken nog steeds een hot item is deze groep de kans  geven elkaar beter te leren kennen door te genieten van ieders culinaire achtergrond / muziek en door iets te ontwikkelen waar zij zich mee kunnen identificeren. Eatandjam wil de nadruk leggen op de verschillende bevolkingsgroepen die Nederland telt en dus ook hun keukens. Dit alles in combinatie met urban music, verzorgd door de Eatandjam D, een initiatief dat goed aansluit bij de doelstellingen van BG-22-24 The Young ArtLab. Het combineren van disciplines en het bij elkaar brengen van mensen. FOODLAB is een avondje lekker lowbudget eten van een creatieve kok. Deze maand is dat 23 maart. Reserveren via info@bg-22-24.nl is noodzakelijk, want de zaal zit snel vol. Verdere informatie is te vinden op  www.bg-22-24.nl


maart 2007: Kasper komt met eigen kledinglabel 

Grafitti-kunstenaar Kasper Jongejan brengt sinds kort een eigen kledinglabel uit "Label1383". Je kunt kijken op zijn website www.label1382.com

Vorig jaar had hij T-shirts gemaakt voor CultureShock en die vlogen meteen weg! Hij heeft nu nog maar een paar damesmaten over in small (10 euro p/st)


9-10-11 maart 2007: museum de paviljoens moet blijven

Grafitti-workshop door grafitti-kunstenaar Kasper Jongejan voor behoud van museum De Paviljoens

kijk ook bij de link 'Kunst-enzo2007'

 

 

Hoe het begon.....eerst plastic handschoenen (en  evtl. verfschorten) aan .....en goed schudden die bussen verf!

 

 

 

 

 

 

Maar ze kwamen wél tot de konklusie: grafitti spuiten lijkt makkelijker dan het is!!!

(maar érrug leuk om te doen)


 17 februari 2007:  verslagje van interview met frits huis - thuis

Hieronder een verslagje dat twee kinderen van het kinderpersburo WIJSNEUZERIJ® maakten( scroll naar bericht van 19/2 en 15/2 jl)  

 Bij Frits Huis thuis.

Dinsdag 27 februari gingen wij van kinderpersbureau WIJSNEUZERIJ® Frits Huis interviewen. 

Hij heeft Leefbaar Almere opgericht en de Almare, hij is dus een erg goede journalist! Wij hadden verwacht dat wij hem gingen interviewen, maar dat verliep toch wel anders, hij stelde ons ook wat vragen!

Zijn huis is gezellig ingericht, dat zien we meteen als we binnen komen. Aan de trap naar boven hangen allemaal horloges, die spaar ik zegt Frits. De vraag wat zou nooit van uw leven doen? Wist hij niet zo een, twee, drie een antwoord, maar hij zei uiteindelijk: Mijn vrouw slaan, ik vind het ongelofelijk dat iemand dat ooit zou kunnen doen!”

Toen Frits Huis nog klein was, wou hij liever architect worden; “Ik vond het zo’n interessant woord, maar ik wist niet eens wat het betekende!

Meneer Huis vond geschiedenis leuker en belangrijker dan aardrijkskunde, want geschiedenis is meer nodig bij journalistiek. 

7 maart gaat hij stemmen op SP, want hij vindt het belangrijk als een partij erg sociaal is

Zo beschrijft hij zich in vijf woorden: Creatief, sociaal, dominant, onzeker, goed bedoelend.

Zijn vakantieland is Italië, en als het even kan Toscane!

Zijn favoriete programma is Buitenhof, maar hij zit toch liever achter de computer want dat kan hij zelf besturen!

 

Anne Eikenboom  &  Donya Groen - .Kinderpersbureau WIJSNEUZERIJ®

 


                19 februari 2007:  verslagje van Dagje   --  met Andries Greiner

Hieronder een verslagje dat twee kinderen van het kinderpersburo WIJSNEUZERIJ® maakten( scroll naar bericht van 15/2 jl)

 Op donderdag 15 februari gingen wij, Anne en Donya van kinderpersbureau WIJSNEUZERIJ®, gedeputeerde Andries Greiner een dagje volgen. Wij komen aan, in het nog niet afgebouwde provinciehuis. Er lopen allemaal bouwvakkers door het gebouw en wij lopen maar gaw naar boven. Als wij boven komen vraagt de secretaresse of wij wat willen drinken, dat willen we wel! "

In het kantoor van Andries Greiner stelt hij zich voor en we praten wat. Nog steeds een beetje zenuwachtig maar als we hem een beetje leren kennen verdwijnen de zenuwen als sneeuw voor de zon. Hij wordt wel een paar keer onderbroken door telefoontjes of andere dingen, maar dan gaan wij naar beneden, want daar wacht de auto met chauffeur. 

Wij gaan mee naar audities voor het Lagerhuis Jeugddebat waar Andries Greiner jury zal zijn.Eenmaal aangekomen in het Lagerhuis Jeugddebat wordt Meneer Greiner van alle kanten geroepen. Het is ongeveer lunchtijd dus we nemen wat van het lopend buffet waar van alles op ligt. Als de audities beginnen, worden er verschillende stellingen verteld, bijvoorbeeld:"er moeten pasjes komen in Urk voor het drankgebruik". De groepen moeten verplicht 'voor' of 'tegen'  zijn,  maar bij sommige stellingen hoeft dat niet.

Als hij dan klaar is, gaan wij nog even met z’n drieën op de foto (Donya, Andries Greiner en Anna; foto aangeleverd)

Eenmaal terug in het Provinciehuis mogen wij hem eindelijk interviewen. We vragen hem of zijn vrouw het niet vervelend vindt dat hij zo vaak weg is. Meneer Greiner antwoordt daarop dat ze dat niet heel leuk vindt maar dat ze hebben afgesproken dat ze vaker op korte vakanties gaan. Meneer Greiner wil best een dagje ruilen met iemand, hij zou dan willen ruilen met Joost Zwagerman want hij houdt erg van schrijven en lezen. Op de vraag "Máxima of Beatrix? " antwoordt hij: “Beatrix, omdat zij een wijze vrouw is”. We vragen ook nog: “VVD of PvdA?” maar daar wil hij geen antwoord opgeven omdat hij misschien nog met ze moet samenwerken. Dat hij daar geen antwoord op wilde geven snappen we wel. Andries Greiner moet vaak voor grote groepen spreken en we vragen of hij dat niet eng vindt: “Nee, niet meer. Daar ben ik nu wel aan gewend”. Hij gaat liever in debat dan in het bad maar hij hoeft niet altijd gelijk te hebben.  

De volgende dag komt meneer Greiner bij ons in de klas. Wij geven een presentatie over de provincie. Andries Greiner heeft bloemen meegenomen voor juf Monica en voor de klas een map van de provincie Flevoland. Meneer Greiner legt aan de klas uit wat hij nou precies doet als Gedeputeerde. 

Het was erg geinig, een dagje met Andries Greiner! En we vinden dat iedereen moet stemmen op 7 maart".

Donya Groen & Anne Eikenboom - Kinderpersbureau WIJSNEUZERIJ®


15 februari 2007:  Geen idee wat de Provincie Flevoland doet…

Kinderpersburo Wijsneuzerij gaat Gedeputeerde Andries Greiner interviewen!  

 

Kinderpersburo Wijsneuzerij gaat donderdag 15 februari 2007 op stap met een Gedeputeerde van de Provincie Flevoland.  Zijn naam is Andries Greiner. Wijsneuzerij® is ook aanwezig bij de provinciale voorrondes van het Nationaal Jeugddebat in Lelystad  om circa 13.00 uur, waar gedeputeerde Greiner een van de juryleden is. 

Dit kinderpersburo zal Gedeputeerde Andries Greiner  interviewen om meer over hem, de provincie en over de verkiezingen van de Provinciale Staten te weten te komen. Wijsneuzerij® doet dit omdat er niet veel over de politiek aan kinderen wordt verteld terwijl dat juist wél belangrijk is! De interviews worden gedaan door: Donya Groen (< foto) en Anne Eikenboom (beiden 11 jaar)

Om 14.00 uur wordt een bezoek gebracht aan het Provinciehuis om te kijken wat ze daar allemaal doen.

Er wordt niet gespijbeld omdat er goede afspraken zijn gemaakt met juf Monica en de Montessorischool in Almere-stad. Dat komt omdat Andries Greiner vrijdag 16 februari a.s. zelf om 10.00 uur in de klas komt vertellen wie hij is en wat hij doet.  

 


Vóór 15 februari 2007 aanmelden voor audities 'Culture2 shock' 

Talent gezocht voor nieuwe urban musical > woord <  

Culture2Shock is eind 2004 ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA), ambulant jongerenwerk de Schoor en de gemeente Almere. De 1e voorstelling van Culture2Shock was getiteld: Culture Shock, waarin het vaak negatieve Almeerse straatbeeld waarin jongeren op straat ‘hangen’ in een positief daglicht werd gesteld.  

In 2006 stonden de jongeren van “Culture2Shock”  4 keer voor een uitverkochte zaal deze zelfgetitelde voorstelling te spelen, deze vertelde de gedachte en dromen van de spelers op het podium.

Voor onze nieuwe theater produktie “woord” zijn wij opzoek naar jongeren in de leeftijd categorie van 13 t/m 25 jaar die één van de volgende discipline beheersen: Breakdance, streetdance, DJ'n, martial arts, zang, rap humanbeatbox en extreme sports (bmx, skate of freerun). Maar ook zijn wij op zoek naar techniek(geluid/licht) en produktietalent (organiseren en plannen)  om samen met ons in 4 maanden de eerste “urban musical”  theaterproductie in Nederland te maken.  

Talent kan zich aanmelden door een e-mail te sturen aan: culture2shock@gmail.com vermeld duidelijk in de e-mail wie en hoe oud je bent en voor welke discipline je graag auditie wilt doen. Aanmelden kan tot donderdag 15 februari 2007.

 De audities zullen plaatsvinden op zondag 18 februari. Deelname aan dit projekt is gratis en aanmelding kan individueel, maar ook in een groep (rappers, dansgroepen, DJ-teams etc.). Geselekteerde deelnemers krijgen workshops gegeven door professionals. 

Later dit jaar zal er een tweede auditie plaatsvinden waarmee er een nieuwe groep talenten geworven zal worden, om in februari 2008 een nieuwe productie van de theatergroep Culture2Shock op de planken te zetten.  

Voor meer informatie kijk op onze website: www.culture-shock.nl 

 


vrijdag 2 februari 2007: Songlab met Almeerse en nationale songwriters


Vrijdag 2 Februari om 21.00 uur aan de Kerkgracht 22-24 in Almere Haven is de SONGLAB weer vol met muzikaal talent. Deze maand The Practicles, Merel Hutten en de Land of Airplanes. The Practicles  "It's the songs that count, because songs bring people together". The Practicles is een collectief van componisten en solo artiesten die samenwerken. Martijn Hadders (zang, gitaar) is componist en sound engineer. Ruud van Uden (zang, piano) speelt o.a. in rock formatie Elvett and folkquartet Makin A Mane. Diederik van Dijk (zang, gitaar,cello) is singer-songwriter maar is ook actief in de klassieke muziekwereld. Nathalie Strijker (zang, gitaar) is singer-songwriter en speelt in de Americana trio Goodtilnow. Jascha van Roij (zang, gitaar) is singer-songwriter en voormalig lead zanger van de stoner-rock band Spoiler en is oprichter van de Practicles.  Merel Hutten is een aanstormend talent in de singer-songwriter-wereld. Ze komt uit Amstelveen brengt eigen songs ten gehore. De Land of Airplanes is een Almeerse rockformatie die unplugged op het kleinste podium van Almere hun songs laten rocken. Altijd weer goed voor een bruisende avond  De SONGLAB is één van de vier evenementen per maand van BG-22-24 The Young ArtLab Verdere informatie is te vinden op  www.bg-22-24.nl


zaterdag 20 januari 2007:  STAGELAB  in Young artlab

Zaterdag 20 januari om 21.00 uur aan de Kerkgracht in Almere Haven is de STAGELAB een feit. Deze keer wordt iedere muzikant uitgenodigd om samen op bijzondere wijze te komen jammen in het LAB. Bij het woord Jamsessie denkt iedereen aan de ellenlange bluesschemaatjes of jazz-standards die tot in den treure worden gespeeld. Bij deze STAGELAB loopt dit anders. In blokken van twintig minuten wordt iedereen ingezet op een bepaald thema. De hele ruimte staat vol met instrumenten, iedereen die komt, doet mee. Denk aan woordjammen, een stuk met olievaten maken, etcetera. Natuurlijk kunnen mooie covers ook gespeeld worden, maar de STAGE-leider (voor elk blok iemand anders) houdt de voortgang, kwaliteit bij. Laboratorium. BG-22-24 verandert hierdoor voor deze avond in een groot klanklaboratorium waar elke zanger, zangeres, rapper, drummer, violist welkom is! 

De Almeerse scène begint in Almere Haven BG-22-24 als vast thuisadres te zien. De plek waar je naar hartelust je nieuwe repertoire aan kritisch publiek kan voorleggen en samen met muzikanten kan brainstormen.

Elke derde zaterdag van de maand is er een STAGELAB in BG-22-24. Het podium biedt elke maand plek aan verschillende podiumacts. Verdere informatie is te vinden op  www.bg-22-24.nl

Voor degenen die niet weten waar BG-22-24 zit aan de Kerkgracht (eigenlijk de 'Kunstgracht'): er ligt nu een zebrapad, dwars over de weg en door de gracht heen! De gemeente Almere kon deze ludieke aktie niet zo waarderen, had het over 'vervuiling van de straat'....dus het zal waarschijnlijk niet lang zichtbaar blijven. Maar wél leuk, zo'n idee! (foto: BG-22-24)

 


dinsdag 16 januari 2007: Zebra blijft op strepen staan


BG-22-24 The Young ArtLab wilde oorspronkelijk de zebrakunst verwijderen, na een goed gesprek met de gemeente. 

Nog geen uur later stond de zebra voor de deur om BG-22-24 mede te delen dat zijn sporen niet verwijderd mogen worden."Het is zebrakunst, en zebra's hebben ook rechten". BG-22-24 The Young ArtLab heeft daarom besloten van de kunst van de zebra af te blijven. Kunst in openbare ruimte moet bestaansrecht hebben en behouden worden. We hebben de zebra niet lang kunnen spreken, aangezien hij een afspraak had met zijn vriend de giraf. Bovendien is de zebra een hele goede vriend van BG-22-24. BG-22-24 wil deze vriendschap behouden.

 

NB de 'zebra' was 'spontaan'   ontstaan....'toevallig' vlak voor BG-22-24.....

en liep dwars over de Kerkgracht, de Kerkgracht in, naar een daarin geplaatste ontbijttafel.....

 


James Brown,  de 'Godfather of Soul' overleden ......

 

Op 1e Kerstdag 2006 is Blues-legende James Brown overleden op 73-jarige leeftijd.

De Almeerse graffiti-kunstenaar Kasper Jongejan heeft zijn piece gezet op 1 januari 2007 op de schutting waar eens 'het Circus' stond en waar nu driftig gebouwd wordt. Een eerbetoon van Kasper aan deze invloedrijke blueszanger.