spiritualiteit - enzo   2011

tekst, foto's, filmpjes: greta verduin                                     Archief 2010      Archief 2009    


woensdag 28 december 2011: Open atelier Jan Jippe
- van 11.00- 16.00 uur -

'de verschijning '> 

Op woensdag 28 december 2011 zet de Almeerse beeldend kunstenaar Jan Jippe van Herrikhuijzen de deur van zijn atelier open voor bezoekers. 

Bij binnenkomst valt direkt op dat de kleuren op je afkomen.

 Gemiddeld maakt Jan Jippe jaarlijks zon 40 schilderijen, kleine en hele grote; abstrakten, landschappen, portretten, in allerlei stijlen en technieken;  in acryl, olieverf, aquarel, er is van alles, er is veel. 

 

' Vaak merk ik dat ik iets moet schilderen. Ik krijg het thema als het ware aangereikt en mijn verf en penselen doen het werk. Een voorbeeld daarvan is het schilderij De Verschijning. Op een keer wilde ik een achtergrond gaan schilderen met allerlei kleuren en vlekken. Om te pauzeren zette ik het werk even aan de kant. Toen ik weer verder wilde, draaide ik het doek 180 graden en zag ik tot mijn verbazing dat er een engel was verschenen. Dat soort dingen overkomt mij wel vaker.'

Het atelier is geopend van 11.00 tot 16.00 uur en bevindt zich aan de Ambachtsmark 3 te Almere-Haven  (in spiritueel centrum Aravinda) Meer info www.janjippe.nl

 


29 mei 2011: grote spirituele beurs bij aravinda

'Gunnen, geven en delen'  is het thema van de grote spirituele beurs die op zondag 29 mei van 12.00 tot 17.00 uur bij Aravinda wordt gehouden. 

Het grote opleiding- en ontmoetingcentrum aan de Ambachtsmark 3 in Almere Haven zet haar deuren open voor iedereen die meer wil weten over verschillende facetten van spiritualiteit. De toegang is gratis. 

Het was weer z druk dat er 'afspraken' gemaakt moesten worden....kennelijk dus een grote behoefte aan dit soort dingen ;-))

 

In de grote hal van het centrum kan men bij gekwalificeerde mensen die zich belangeloos inzetten info krijgen en deelnemen aan korte workshops. Bezoekers kunnen gebruik maken van readings, massages en vele andere inspirerende mogelijkheden.

Maar ook gelegenheid om nog even na te praten bij een kop koffie, zoals dat iedere dag al mogelijk is.....

 

 

 

 

 Er zijn kraampjes met boeken en sieraden en ook verschillende kaartspellen.

 

 

 

In het gebouw is ook een atelier voor beeldende kunst gehuisvest, waar de bezoekers een kijkje kunnen nemen.

 

Kunstenaar Jan Jippe van Herrikhuijzen is daar aanwezig 

 

om info te geven over zijn werk...

en de mogelijkheden om een opleiding te volgen in zijn atelier >

 

 

 

 

klik op > foto voor filmpje dat Jan Jippe zelf maakte van zijn nieuwste werk

 

info: Jan Jippe van Herrikhuijzen tel. 036 5337467

 


30 januari 2011: Open dag bij spriritueel centrum aravinda

- zondag van 13.00-17.00 uur : iedereen welkom om eens rond te kijken wat er allemaal te doen is -

(en een consult kost nu maar 5 euro)

Het was al meteen vanaf de opening een drukte van belang met enthousiaste, gemotiveerde of nieuwsgierige bezoekers. Niet zo gek eigenlijk want er was echt van alles te doen op allerlei gebied; men kon een healing krijgen, een massage of informatie. Of gewoon even rondkijken en kopje koffie of thee drinken, even kennis maken met andere 'onbekende geinteresseerden'....allemaal heel ongedwongen. Vooral dat laatste is (denk ik) een van de grootste krachten van dit Spiritueel Centrum Aravinda: niets moet, alles mag en niemand vindt de vragen waar je misschien mee zit, vreemd. Dit centrum is in korte tijd uitgegroeid tot een niet meer weg te denken ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden, maar k voor de hele wijk, totaal anders dan een 'gangbaar buurthuis', niet te vergelijken!

klik op foto voor filmpje

 

Er zijn al meer dan 350 mensen die iedere maand de Nieuwsbrief van Aravinda willen ontvangen, gewoon omdat ze graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Stond dit centrum enige jaren geleden nog op de lijst van 'wegwezen' tzt, nu heeft dit zich heel logisch ontwikkeld tot een bijzondere plek waar veel mensen kennelijk behoefte aan hebben!  Ga gewoon eens kijken, drink een kop koffie of thee; Aravinda is iedere dag open, en er is altijd iemand (ook een healer of medium) aanwezig, proef de sfeer en kijk eens rond wat er allemaal mogelijk is! Je zult verbaasd staan  ;-)

 

 

 

NB kom meteen ook kennismaken met het nieuwe atelier vanJan Jippe iedereen welkom!

 

 

 

Ambachtsmark 3 - Almere-Haven

 


tekst, foto's, filmpjes: greta verduin (tenzij anders aangegeven)