iCT-enzo  2010

tekst, foto's, filmpjes: greta verduin                                                                  Archief 2009                                                                                                                                                            

                                    


23 december 2010: vanaf nu audities bij PagePerson

 >

klik > HIER


21 december 2010: almere kennisstad stopt - maar een projekt gaat zelfstandig verder!

AlmereBreedTV zelfstandig verder

Almere Kennisstad stopt per 1 januari 2011

Maar een projekt dat volledig zelfstandig doorgaat is AlmereBreedTV. Het gaat verder als stichting AlmereBreedTV en wil zich ontwikkelen tot een volwaardig video- platform. Vanaf januari 2011 kunnen de inwoners van Almere via AlmereBreedTV met elkaar ook videobellen. In het land zijn verschillende experimenten hiermee maar eigenlijk weet niemand nog goed wat videobellen kan betekenen voor mensen. Doe je dat met z’n 2' en of met z’n 10' en; en hoe lang; ga je dan samen kletsen of sporten, lessen volgen, samen TV kijken? Daar gaan we nu in Almere hopelijk achter komen! 

AlmereBreedTV is een service-, informatie- en communicatieplatform. Een indeling gebaseerd op stadskernen geeft bewoners al veel info via video. Nog lang niet alle info is op video, maar dat groeit. Sinds december 2010 is AlmereBreedTV ook te zien op TV, voorlopig nog alleen via XMS op zender 364, en bij ‘uitzending gemist’ zijn alle filmpjes ook via menu’s te vinden. 

En nu dus ook videobellen. Het is voorlopig gratis en we vragen zoveel mogelijk bewoners het te gaan uitproberen. Wij willen graag weten wat die er van vinden, waarvoor ze het willen gebruiken en misschien hebben ze suggesties... Misschien blijft het voor de inwoners wel gratis als bedrijven en instellingen ervoor willen betalen (misschien alleen bij mobiel bellen een bijdrage betalen?) Tegelijk praat AlmereBreedTV al met belangrijke dienstverleners of zij van deze diensten gebruik gaan maken, zodat deelnemers straks vanuit huis hun zaken kunnen regelen in een gesprek met iemand die je kunt zien. Of thuis begeleid worden door een fysiotherapeut. Met beeldbellen is méér mogelijk dan met gewoon bellen. De gesprekken kun je in een archief bewaren, zodat je die later nog eens terug kunt zien of kan delen met anderen. Wil je van dit aanbod gebruik maken, bezoek dan na 5 januari 2011> www.almerebreedtv.nl  (ga naar je eigen 'stadsdeel' (wijk) en klik op 'Live'.


21 december 2010: nu glasvezelnetwerk in heel flevoland

Bijna heel Flevoland wordt voorzien van glasvezelkabel, waardoor een snelle internetverbinding voor bijna alle bedrijven en inwoners van de provincie binnen handbereik komt. De provincie Flevoland is de grootste investeerder en gebruiker van dit netwerk, waarmee de bediening van de provinciale sluizen en bruggen op afstand mogelijk wordt. De totale kosten voor de afstandsbediening en de aanleg van het glasvezelnetwerk worden geraamd op 10 miljoen euro. Op dit moment zijn alleen Almere en Lelystad voorzien van glasvezelkabel. Met deze ingreep wil de provincie op gelijk niveau komen met de rest van Nederland. In Flevoland is het lastig om een glasvezel- netwerk aan te leggen omdat Flevoland omringd is door water en glasvezelverbindingen hier moeilijk van het ene dorp naar het andere getrokken kunnen worden; de kernen liggen ver uit elkaar in bijvoorbeeld de Oostrand. De Provincie Flevoland heeft de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv (OMFL)  gevraagd de aanbesteding voor haar rekening te nemen. Beide partijen hebben er dan ook veel energie in gestoken om zover te komen. Inmiddels is de aanbesteding succesvol afgerond en is de opdracht gegund aan First Mile Ventures, gelieerd aan Unet uit Almere. 

Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken: ‘De beschikbaarheid van snel internet is van toenemend belang als vestigingsvoorwaarde voor bedrijven en kennisinstellingen. Daarnaast geeft het een impuls aan de dienstverlening en efficiency in het MKB en maatschappelijke sectoren zoals onderwijs, zorg en welzijn. En natuurlijk profiteert ook het bestaande bedrijfsleven in de periferie en dan specifiek de Oostrand van Flevoland van dit netwerk. Ik zie het dus als een noodzakelijke investering in de economische toekomst van Flevoland.’  (foto aangeleverd)  

Op de foto vlnr: .....(?).....René van Diessen,en Andries Greiner, gedeputeerden en Ger Bakker (UNET)

Naast het economische belang kan de provincie dankzij dit netwerk de sluizen en bruggen op afstand gaan bedienen. Daardoor worden de openingstijden voor de beroeps – en pleziervaart verruimd. De verwachting is dat de afstandbediening op termijn een structurele besparing van personeelskosten van 300.000 euro op jaarbasis oplevert. De provincie heeft deze ontwikkelingen aan zien komen waardoor het personeel via natuurlijk verloop kan uitvloeien.

René van Diessen, gedeputeerde Wegen, Verkeer en Vervoer: ‘Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen de publieke sector en de overheid. Het betekent een efficiëntere manier van werken voor de provinciale organisatie en tegelijkertijd een impuls voor de beroepsvaart en het watertoerisme.’

De Provincie Flevoland neemt ongeveer 8,4 miljoen euro voor haar rekening. De gemeente Noordoostpolder, het Waterschap Zuiderzeeland en partikuliere investeerders dragen gezamenlijk 1,6 miljoen bij. (particuliere investeerders zijn het vakantiepark van de Camminghagroep, de camping Flevonatuur en Walibiflevo).  Het glasvezelproject moet klaar zijn op 1 januari 2014.


19 december 2010: Open (N)u wikileaks in 11 gemeenten geintroduceerd

In de nacht van zaterdag 18 december is in 11 Nederlandse gemeenten een lokale “WikiLeaks” gelanceerd > AlkmaarAlmereAmsterdamArnhemBredaDen HaagGoesGroningen,RoosendaalRotterdamUtrecht Inwoners van deze gemeenten, of betrokkenen, kunnen vanaf nu anoniem vertrouwelijke en geheime dokumenten doorgeven die lokale en maatschappelijke misstanden aan de kaak stellen. Na ontvangst worden de dokumenten ontdaan van alle gegevens die eventueel herleidbaar zijn tot de bron. Journalisten beoordelen en onderzoeken vervolgens de aangeleverde informatie en brengen het nieuws naar buiten.


10 december 2010: telegraaf media nederland komt in januari 2011 met dichtbij.nl

Het hyperlokale landelijk-dekkende internet platform van Telegraaf Media Nederland, waarvan op dit moment 4 pilots lopen, zal vanaf januari 2011 definitief verder worden uitgerold door de suksesvolle resultaten tot nu toe. De naam van het platform wordt.Dichtbij.nl en zal info geven over buurtnieuws, sport, aanbiedingen van het lokale MKB, gemeente enz. Dichtbij.nl heeft voor elke plaats, buurt of wijk een eigen communitymanager die samen met een journalist en een commerciële vertegenwoordiger verantwoordelijk is voor het platform. Het streven is naar een kombie van professionals en betrokken burgers. Niet alleen de professionele journalist vult de site, de geïnteresseerde burger speelt een belangrijke rol en levert een bijdrage aan ‘zijn eigen' dichtbij.nl ( In de nabije toekomst gaat dichtbij.nl ook werken met een franchisemodel, waarbij de communitymanager als ondernemer ook verantwoordelijk is voor het financiële resultaat). 

Bart Brouwers, hoofdredacteur van dichtbij.nl, zegt verheugd te zijn dat het licht op groen staat voor een verdere uitrol over Nederland. “We zijn al een tijdje bezig, hebben pilots gedraaid waarin veel is getest. Dus we zijn er eigenlijk ook wel helemaal klaar voor. En we gaan écht hyperlokaal, dus zo dichtbij mogelijk voor de gebruiker. Dat betekent wel dat we nog een weg te gaan hebben. Daar waar mogelijk zullen we dan ook samenwerkingen aangaan met bestaande lokale platforms of gebruik maken van franchisenemers. Iedereen die daarin geïnteresseerd is kan een mail sturen" ikben@dichtbij.nl

Voor een eerste indruk en meer info ga je naar www.dichtbij.nl (onderdeel van Telegraaf Media Nederland, waarin oa landelijke, regionale en gratis dagbladen, tijd- schriften en huis-aan-huisbladen. Online exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan 100 websites, waarvan een belangrijk deel met landelijk, regionaal of lokaal nieuws. Ook heeft Telegraaf Media Nederland akiteiten op het gebied van (video)productie. (en zegt het meest komplete mediahuis van Nederland te zijn ;-)


Donderdag 2 december 2010: digikring organiseert innovatiedag in WTC-almere

      meer info         aanmelden

 Het begint om 10.00 uur met de Human Beatbox en eindigt om 19.30 uur met een 'verrassing' allemaal in het WTC-AlmereLieke Lamb (Buro Trendwatcher) is de dagvoorzitter,  Annette Teeuwen is gespreksleider; en er zijn verschillende sprekers: Richard  Lamb (Buro Trendwatcher en Breinstarter), Mary Verspaget (Breinstarter en materie- deskundige), Jan-Willem Tromp (Breinstarter en materiedeskundige Service), Jolan Smeets (ROOD Projekten), Henk Weyschedé (EDBA, spreker middag-sessie) en het gaat over community, kennisdelen en service. Maar ook over website- ideeen/-ontwerpen door studenten en een businessplan van hun. Er is koffie en thee, een lunch 'Innovatie-tafel' met live web-TV en een diner met warm/koud buffet. 

 

 

 


 

 

30 november 2010: 1e congres wereldwijd live in 3D - gratis te zien in A'dam!

30 november is TEDxAmsterdam live in 3D te zien in Tuschinski. Dit is het 1ste congres wereldwijd dat 3D live te volgen is. Voor iedereen die geen officiële uitnodiging heeft ontvangen om TEDxAmsterdam in de Stadsschouwburg bij te wonen is er dit bijzondere 3D alternatief. CCAA/Creative Amsterdam nodigt je uit om bij deze wereldprimeur aanwezig te zijn en sprekers als Howard-Yana Shapiro, Rutger Hauer en Wim Hof via deze unieke 3D live verbinding te volgen in Tuschinski. 


Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel (gratis) aan >  webformulier 

Er zijn dus 760 plaatsen verspreid over 4 sessies: vol is vol! Iedereen kan zich inschrijven, echter de 760 gelukkigen die op tijd zijn, krijgen een mail toegestuurd met een toegangscode en worden op de gastenlijst geplaatst. Zonder deze toegangscode geen entree.

Datum: dinsdag 30 november 2010 Wat: show & talk Waar: Tuschinski (A'dam) Kosten: gratis entree ;-))

TED is een jaarlijks evenement waar de grootste denkers en doeners van de wereld uitgenodigd zijn om hun passie te delen. TED=Technology, Entertainment, Design - 3 brede onderwerpen die samen onze toekomst vormen. Maar TED behandelt ook andere baanbrekende ideeën op het gebied van kunst, wetenschap en business. Bezoekers noemden TED "the ultimate brain spa" en "A journey into the future, in the company of those creating it".

TEDxAmsterdam
staat in het teken van breakthrough ideas worth spreading. De sprekers – veelbelovende innovatoren, van entrepreneurs tot kunstenaars, van vertellers tot wetenschappers – nemen de bezoekers in maximaal 18 minuten in hun passie mee. TEDxAmsterdam is een onafhankelijk evenement georganiseerd in licentie van TED. Het programma is te zien op TEDxAmsterdam.

 

 


 

 

1 december 2010: doe-het-niet-zelf dag (in Alkmaar)

 

Woensdag 1-12-2010 organiseren de Gemeente Alkmaar, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Club Caas ism CCAA een Doe-het-niet-zelf dag in Alkmaar voor creatieve ondernemers die elkaar willen helpen.Van harte uitgenodigd! Doe-het-niet-zelf?  Ondernemers helpen elkaar met klussen. Wat voor de één een vervelende klus is, is voor de ander een makkie. Leer elkaar kennen, doe wat voor een ander, laat een ander wat terug doen, ter plekke, voor nop. Bijvoorbeeld: een ontwerper maakt een logo voor een jurist, de jurist adviseert een tekst- schrijver, de tekstschrijver schrijft een webtekst voor de ontwerper. Mensen koppelen en drempels verlagen, netwerken, werken. Schrijf je nu in!

 

Wie? Architekten, designers, drukkers, programmeurs, adviseurs, enz.iedereen is welkom! Er zijn experts uitgenodigd om gratis advies te geven. Wat? Allerlei klussen worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij websites maken of huisstijl en logo, brainstormen, programmeren, financieel of juridisch bedrijfsadvies en nog veel meer. Neem een laptop mee, of wat er maar nodig is om aan de slag te kunnen. Waar? Club Caas in Alkmaar (de Hallen, Nieuw Overstad (hal 13, Zijperstraat Alkmaar) ingang aan de achterkant Spoorstraat. 

Wanneer? Woensdag 1 december 2010 van 12.30 uur tot 17.00 uur

De middag start met koffie, vervolgens wordt het concept uitgelegd en kan het echte werken beginnen. Na afloop is er een borrel met Alkmaarse hapjes. Aanmelden? Vul het webformulier in zodat CCAA u kan koppelen met personen die u kunt helpen en die u kunnen helpen. Deelnemers krijgen een berichtje wanneer de matchingtool online staat. Deelname is gratis! Waarom? Om een fijne en goede manier te vinden om de dingen voor elkaar te krijgen, waarbij nieuwerwetse techniek samenkomt met ouderwetse saamhorigheid. 

Kortom, meld je aan en kom klussen!

 

 


 

 

9 november 2010: interaktief touchscreen in nieuwe bieb

 

....het werkt!

 

 

Op het scherm kunnen bezoekers van de nieuwe Bieb steeds nieuwe en aktuele info vinden. Maar alle Almeerders kunnen ook zelf info toevoegen dat betrekking heeft op de Bieb zelf maar ook op de stad Almere in het algemeen en cultuur in Almere in het bijzonder. Het interaktieve scherm toont aktiviteiten en nieuwe aanwinsten van de Bieb tot lokaal nieuws en foto’s en video’s van Almere en Twitterberichten van bekende of minder bekende Almeerders. De info-items, de zogenaamde ‘kaartjes’, komen in een rustig tempo van onder naar boven over het scherm voorbij. Als een bezoeker een kaartje aanraakt draait het om en wordt er meer info zichtbaar. Omdat onderzoek heeft uitgewezen dat veel mensen touchscreens nog niet als zodanig herkennen wordt de bezoeker via een screensaver met de woorden ‘Raak mij aan’ uitgenodigd om de items te verkennen. Almeerders kunnen zelf info aan het scherm toevoegen door via Twitter.com een tweet te sturen naar @schermAlmere of een foto op Flickr te zetten met als tag biepbeep. (ik dacht óók ter plekke...maar dat lukt dus niet...)

Doel van het touchscreen: verbeteren van de infovoorziening binnen de bibliotheek maar ook: versterken van de ontmoetingsfunktie van de Bieb. Het scherm biedt mogelijkheden om bezoekers met een vergelijkbare belangstelling met elkaar in contact te brengen. Ook zou het scherm zelf een ontmoetingsplek kunnen worden waar mensen makkelijker met elkaar in gesprek raken. De komende 1 1/2 jaar wordt onderzocht of het scherm inderdaad bijdraagt aan het bereiken van deze doelen. 

De ontwikkeling en plaatsing van het scherm en de onderzoeken gebeuren in het kader van het projekt BiepBeep. Dit project is een samenwerkingsverband tussen de nieuwe bibliotheek Almere, de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Novay. Het projekt is onderdeel van het onderzoeksprogramma Smart Systems for Smart Services van het kenniscentrum CREATE-IT van de HvA. Dit onderzoeksprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Innovatie Alliantie (SIA) en Centre for Creation, Content and Technology (CCCT). 

 

 

 


 

 

26 oktober 2010: Almere krijgt 1/2 miljoen van het Rijk voor website uitbreiden....

leren ze het nou nooit in Almere ?!?

 

Het Min.van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Nationaal Programma Ouderen (NPO) hebben de gemeente Almere een bedrag van € 575.000 toegekend voor de doorontwikkeling van de EigenKrachtWijzer-website.

De EigenKrachtWijzer helpt bij het vinden van oplossingen voor vragen rond wonen, werken, welzijn en zorg in Almere. De website www.eigenkrachtwijzeralmere.nl
staat sinds 1 maart 2010 online en is sindsdien pas 5.000 keer bezocht....De website is zo opgebouwd dat de bezoekers via vragenlijsten oplossingen krijgt aangeboden voor het verbeteren hun leefsituatie. De eigen kracht is daarbij uitgangspunt.

Van het subsidiebedrag (vanuit het Rijksprojekt Gezamenlijke Beoordeling) gaat de gemeente € 75.000 gebruiken om die website aan te vullen met een vragenlijst over werk en inkomen. De huidige vragenlijsten die de gemeente hanteert, zijn minder geschikt om door werkzoekenden zelf te worden gebruikt. Ook kunnen werkzoekenden met de EigenKrachtWijzer verschillende probleemgebieden tegelijk verkennen. Ze krijgen zo meer zicht op hun eigen situatie en ze krijgen oplossings-suggesties aangeboden. Waar nodig worden ze doorverwezen naar een werkconsulent of een andere hulpverlener.

De vragenlijst over werk en inkomen wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met ketenpartners (onder andere MEE IJsseloevers, Kwintes, VMCA) en Werkplein Almere.

De overige € 500.000 van de Rijkssubsidie is toegekend in het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg. De gemeente Almere gebruikt het bedrag om de website breder te introduceren in de stad. Ook voert de gemeente een onderzoek uit naar de gebruiksvriendelijkheid en de effektiviteit van de EigenKrachtWijzer, oa bij 'kwetsbare ouderen'.(wat bedoelt men daarmee, kunnen die wel achter de computer bijv.?

Waar mogelijk wordt de werkwijze van de EigenKrachtWijzer uitgebreid naar andere gemeenten. Hoewel de website is gebaseerd op de Almeerse situatie, kan deze gemakkelijk worden aangepast aan specifieke omstandigheden in andere steden. Voor de verdere doorontwikkeling van de website streeft Almere dan ook naar samenwerking met andere gemeenten. Hiervoor wordt een vereniging opgericht.(kost ook weer geld!)

De EigenKrachtWijzer is tot stand gekomen ism de gemeente Almere, de GGD, Stichting De Schoor, Triade, Kwintes, VMCA, MEE IJsseloevers, Zorggroep Almere, CIZ en de Wmo-Raad. Alle vragenlijsten voor intake en indicatiestelling die deze organisaties gebruiken, zijn in de website verwerkt.

De EigenKrachtWijzer is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Flevoland en de gemeente Almere in het kader van het Investeringsprogramma Flevoland-Almere.

 

 

========================================

Hoe vaak heeft Almere geen websites gelanceerd, veelal via Almere Kennisstad, en hoe veel geld is daar niet ingestoken, en hoeveel heeft het uiteindelijk opgebracht voor de beoogde doelgroepen?  Ik vraag me steeds vaker af: zijn er niet genoeg Almeerse (of Flevolandse) ZZP'ers die gespecialiseerd zijn in websites bouwen maar óók ervaring hebben in het laten kennismaken van ouderen met de computer, ze cursussen aanbieden en ze begeleiden op het internet? Ik vind 5 ton nogal veel geld voor de uitbreiding van een bestaande website.....het kan m.i. goedkoper en ook beter want ik ken diverse  van deze ZZP'ers en die gebruiken gewone mensentaal. Duidelijkheid dus! (Kunst-enzo)

========================================

 

 

 


 

 

22 oktober 2010: twitter waarschuwt voor phishing!!

 Twitter heeft gebruikers gewaarschuwd voor phishingmails die eruit zien alsof ze van de microblogdienst afkomstig zijn. (© ANP)

Volgens Twitter bevatten de e-mails bijlagen met malware en links naar spam en phishingwebsites. Via de berichten proberen internetcriminelen persoonlijke informatie van gebruikers te verkrijgen, zoals het wachtwoord. Twitter adviseert mensen de mail door te sturen naar spoof@twitter.com en daarna te verwijderen uit de inbox. 

(bij Banken is dit al jaren een probleem, komt ook steeds vaker voor, meestal door oost-Europese internet-criminelen, heel geraffineerd).

 

 

 


 

 

19 oktober 2010: webregio.nl nu landelijk

WebRegio.nl is nu landelijk - WebRegio.nl is deze week in één keer gegroeid van 20 regionale websites in Noord-Holland en delen van Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland naar 85 sites in heel Nederland.

Alleen de landkaartpagina is nu anders, waar je tussen regio's wisselt.Eerst klikte je op één van de regio's, nu vul je je woonplaats in en kom je op de bijbehorende regio uit. WebRegio.nl brengt nu het regionale nieuws in 27 kernregio’s met een eigen redaktie en in de rest van Nederland op basis van de info van honderden andere, betrouwbare, websites. Dit zijn sites van nieuwsorganisaties, overheidsinstanties en andere informatiebronnen. 

Je surft naar WebRegio.nl, vult de postcode in en vervolgens wordt het nieuws uit de betreffende regio getoond

(NB een kernregio is een regio waar een redaktie met fotografen op zit. Deze kernregio's zijn nu uitgebreid van 20 naar 27 regio's). Vragen of suggesties > marketing@webregio.nl

 

 

 


 

 

3 oktober 2010: stichting computerwijk in almere

klik HIER voor filmpje

Na succesvolle computercursussen te hebben opgezet in o.a. Amsterdam en Utrecht start Stichting Computerwijk nu ook in Almere. Computerwijk-cursussen zijn bedoeld voor mensen die geen of amper kennis hebben van het gebruik van computers en internet. Vanaf dinsdag 12 oktober 2010 zal worden gestart met intake gesprekken. U kunt zich hiervoor vanaf nu aanmelden. In Almere wordt de cursus gestart in samenwerking met Henk Struik, coördinator Computerwijk Almere. Aanmelden voor een intake gesprek kan via telefoonnummer 06 25037356 of mailadres info@pcprivesupport.nl  
De eerste serie cursussen in Almere wordt gegeven in COBRA aan de Hildo Kropstraat 8 te Almere Stad en is voor iedereen toegankelijk. De cursus is op dinsdagmiddag en donderdagochtend. De basiscursus duurt 6 weken en wordt aangeboden voor 10 euro. Aansluitend is het mogelijk om vervolg-cursussen te volgen. Computerwijk: computercursussen voor en door de buurt; 1,6 miljoen Nederlanders kunnen niet met een computer werken. Computerwijk doet hier wat aan en verzorgt laagdrempelige computercursussen in de eigen wijk. Computerwijk-cursussen worden gegeven door getrainde vrijwilligers. Op een persoonlijke manier, waarbij het kontakt tussen buurtgenoten net zo belangrijk is als het leren van computervaardigheden.

 

 

 


 

 

vanaf 10 september 2010: 'remember love' van DJ United te downloaden

dj's Armin van Buuren, Paul Oakenfold en Paul van Dyk hebben samen een nummer opgenomen, waarvan de opbrengst gaat naar de slachtoffers en nabestaanden van de 'Love Parade' onlangs in Duisburg (D). Het nummer 'Remember Love' is te downloaden vanaf 10 september 2010

 

 


 

 

11 augustus 2010: ( te ) weinig interesse in glasvezel in huis...

Reggefiber, met name projektleider JanRoel Samomons, is best teleurgesteld in de weinige interesse van Almeerders voor de glasvezel, zo'n 8.000 mensen wilden dat helemaal niet aangelegd hebben in hun huis! 52.000 van de beoogde 60.000 adressen deden dat wél maar dat wil nog niet zeggen dat ze die aansluiting ook daad- werkelijk hebben benut....De opzet om in totaal 65.000 woningen aan te sluiten wordt dus ook niet gehaald. Volgens hem is hoogbouw, en via jouw meterkast naar de buren, één van de problemen; had via een buitenaansluiting gerealiseerd kunnen worden maar dat mag niet in Almere. Een 2e grootschalige (kansen)ronde komt er niet, en eind 2010 moet alles klaar zijn, inklusief het Stadshart. (met dank aan de info van Odeke de Jong van AV)

 

 


 

9 juli 2010: Hardware Outlet krijgt Acer Experience Center 

Computerwinkel Hardware Outlet aan de Markerkant in Almere wordt deels een Acer Point Experience Center (APEC). APEC is een speciaal aan Acer gewijd shopconcept voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers, waar de nieuwste Acer-producten getoond, gedemonstreerd en uiteraard gekocht kunnen worden. De moderne en stijlvolle inrichting is door Acer zelf ontworpen. Eigenaars Bram Nijk en Fons Daelman van Hardware Outlet zijn trots dat Acer hun bedrijf heeft uitgekozen als partner. “Acer is een absoluut topmerk en kiest vijf winkels in heel Nederland uit die APEC mogen worden.”

Het Experience Center gedeelte is duidelijk herkenbaar in de winkel. Klanten kunnen er kennis maken met de nieuwste producten van Acer. Personeel van Hardware Outlet wordt door Acer elk half jaar speciaal getraind.  Het Experience Center toont ook de zakelijke modellen van Acer. Vooral in die zakelijke markt wil Hardware Outlet zich nadrukkelijker gaan presenteren. Nijk: Ondernemers komen hier wel voor bijvoorbeeld een notebook, maar te weinig voor een complete netwerk-inrichting, terwijl Hardware Outlet ook zakelijk totaal oplossingen biedt. Met dit nieuwe concept is de eerste stap richting zakelijke klanten zeker gezet.” 

Het Acer Experience Center opent de deuren op vrijdag 9 juli 2010 met spectaculaire openingsaanbiedingen. “Klanten kunnen alle nieuwe producten van Acer zien en ook uitproberen." (voor genodigden officieel geopend op donderdagavond 8 juli, een dag later is het Experience Center toegankelijk voor alle consumenten)  

 

 


 

 

5 juli 2010: A'dam en almere niet meer de snelste op internet!

IPing test iedere maand de snelheidsverbindingen in Nederland. 

In mei 2010 stond A'dam nog op no. 1, nu gezakt naar no. 4. Almere stond no. 2 en nu gezakt naar no. 6

 

 


 

 

 

28 juni 2010: internetpionier Rob Franken overleden

De oprichter van Flevonet: gratis internet voor de hele provincie!

 

Zijn vrouw Birgit Bosch heeft een speciale site gemaakt > http://www.flevoland.to/~ birgit/rob 

luister naar radio-gesprek (5 juli 2010) van Leo Schouwenaar (OF) met Edwin Korver (DigitaleMedia)

en lees > Flevopost      filmpje > Omroep Flevoland-nieuwsbericht

 

Onderstaande cartoon maakte ik van Rob Franken in 2002 (greta verduin) voor de website Almere-City. 

Rob Franken schreef de tekst (hij schreef regelmatig columns onder de naam 'Moi' ) Hieronder dit artikel....

 

 

----------------------------------------------------------------

Nieuwe politiek en babysitten

 

Almere 17 September 2002
Met "Ik wens u daarbij God´s zegen toe" beeindigde koningin Beatrix de troonrede in Den Haag. Nieuw elan en verantwoordelijkheid waren de woorden die in de troonrede opvielen. Duidelijk werd dat de komende kabinetsperiode veel offers gaat vragen.

 Moi vervolgt zijn column
Redenen genoeg voor Moi om zijn column weer in te vullen. Onder de titel "Nieuwe politiek en oude religies" laat hij zijn duistere licht schijnen op oeroude dilemma´s. Zijn column is opgeleukt met een schets van Greta Verduin. Een treffende karakterisering van hem die Moi heet en die een ieder kan zijn die zich erin herkent.
Vanaf nu gaat hij zijn column weer wekelijks vernieuwen. Onderaan de nieuwspagina vindt u Moi.

Babysitten
Almere-City is inmiddels 10 maanden oud en verheugt zich in een continu stijgend bezoekersaantal. De 10 maanden oude site wil een nieuwe service opzetten en heeft daarbij uw hulp nodig.

Misschien wilt u babysitten? Een tip: Het wiegen maakt de baby vrolijk.Tekst: Rob Franken
Cartoon
: Greta Verduin

 

 

 


 

 

gratis te downloaden: nieuw havenlied voor amsterdam

November 2009: oproep door Ellen ten Damme naar muzikanten en bands voor een nieuw Havenlied voor A'dam. Er kwamen 200 inzendingen en de winnaar werd (in de Melkweg) de Zaanse Band  Zanph. Het nummer (mp3) is gratis te downloaden  (doet me beetje denken aan Ramses Shaffy, niet slecht dus ;-))

NB op 21 augustus treden Zanph en Ellen ten Damme live op tijdens Sail A'dam (hoofdpodium, kop Java-eiland)

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doet mij toch stiekem denken dat Almere óók langzamerhand toe is aan een nieuw 'ALMERE-LIED'.......toch?!?

 


 

4 juni 2010: PowNed van start

PowNed start vrijdag 4 juni 2010 met een live-internet uitzending  www.nederland3.nl en www.powned.nl ) de eerste van 3 nieuws- uitzendingen in totaal. PowNed gaat vanaf september 2010 samen met WNL (WakkerNederland) uitzendingen verzorgen. Roek Lips is de netmanager van nederland3. De nieuwe publieke omroep PowNed toont vrijdag een eerste proefuitzending van zijn nieuwsprogramma op de eigen website en die van Ned. 3. Volgende week maandag en dinsdag volgen nog 2 testuitzendingen waarin extra aandacht is voor de Tweede Kamerverkiezingen, maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) dinsdag bekend. 

Volgens PowNed-directeur Dominique Weesie heeft de nieuwe omroep niets te verbergen, maar nog wel een hoop te leren. 'Met de suggesties en ongetwijfeld ongezouten kritiek van de kijker kunnen we vervolgens aan de slag om ervoor te zorgen dat we er op 6 september staan.' PowNed komt in september met een nieuwsprogramma, dat van maandag tot en met vrijdag is te zien op Ned. 3. Een kwartier lang, van 22.45 uur tot 23.00 uur, en op vrijdag een half uur lang doet de nieuwe omroep verslag van het nieuws van die dag. De nadruk ligt op binnenlands nieuws, politiek, media, sport, entertainment en internet.

 

 


 

24 mei 2010: burgerinitiatief XS4ALL muziek & film

Onder de naam ‘Muziek en film 4ALL’ start XS4ALL een burgerinitiatief voor betere en bredere toegang tot muziek en film op internet. Het doel is om de muziek- en filmindustrie bij wet te verplichten om muziek en film direkt bij de lancering online beschikbaar te stellen. Tegen een redelijke vergoeding kan iedereen dan deze muziek en films altijd beluisteren en bekijken. Als 40.000 mensen zich als medestander van dit burgerinitiatief registreren, is de Tweede Kamer verplicht zich te buigen over het voorstel. U kunt tot 1 juli uw steun betuigen op www.muziekenfilm4all.nl
Internet heeft muziek en films wereldwijd beschikbaar gemaakt. De entertainmentindustrie biedt muziek en films echter nog altijd aan met technische beperkingen of in beperkte gebieden. Een album komt vaak eerst in Amerika en dan pas in Europa uit. Consumenten die nieuwe films en muziek meteen willen beluisteren en bekijken zijn vaak aangewezen op illegale bronnen. De muziek- en filmindustrie wil het auteursrecht beschermen door alle informatie die internetgebruikers digitaal met elkaar delen te screenen. Dit schendt echter de fundamentele grondrechten van de burger: het recht op communicatiegeheim, privacy, informatievrijheid en vrijheid van meningsuiting. XS4ALL vindt dat het tijd wordt dat de muziek- en filmindustrie zich aanpast aan de behoeften van de internetgebruiker en niet andersom. ‘Internetgebruikers hebben behoefte aan een breder en gevarieerder digitaal aanbod van muziek en film en zijn best bereid hiervoor te betalen, mits de muziek en films op de juiste manier in de juiste vorm en op het juiste moment worden aangeboden. Met het burgerinitiatief willen we dit bewijzen en willen we laten zien dat internet- gebruikers de klantonvriendelijkheid van de muziek- en filmindustrie niet langer pikken,’ aldus Niels Huijbregts van XS4ALL.

Steun ons burgerinititatief vóór 1 juli via www.muziekenfilm4all.nl
Lees ook: Downloadverbod brengt burgerrechten in gevaar

 

 


 

20 mei 2010: draw mohammed day op facebook

FaceBook (volg.dag geblokkeerd, dag later weer zichtbaar...) YouTube (animatiefilmpje)  YouTube   GeenStijl   SpitsNieuws  ForumFok

 


 

 

handige zoek-sites

www.werkspot.nl    www.groeneklus.nl   

Je kunt zelf (gratis) een opdracht plaatsen, iets wat je gedaan wil hebben, en bedrijven kunnen dan bieden op jouw klus; jij kunt dan zelf bepalen wie je gaat kiezen! Als je klus is gedaan, kun je via sterren (1-5) laten weten wat je van de uitvoering vond....Iedereen mag bieden op de klus maar de site geeft geen garanties ;-)

(uit de Consumentengids van mei 2010)

 

 


 

 

in mei 2010: google gaat TV-software introduceren

Google zal in mei televisiesoftware introduceren die het gemakkelijker moet maken om te internetten via een televisie. De software is gebaseerd op het besturingssysteem Android. Dat melden verschillende Amerikaanse media waaronder The Wall Street Journal op basis van 2 bronnen dichtbij het projekt. De technologie moet ervoor gaan zorgen dat televisie en internet meer met elkaar verbonden raken.

 


 

bel 14 036 'almere heeft antwoord@ '......maar geven ze dat ook?

Wil je iets vragen over Burgerzaken, Vergunningen, Reiniging, f Bouwen & Wonen? Almeerders kunnen bellen 14 036 bellen, één centraal nummer dat bijna alle andere gemeentelijke telefoonnummers vervangt. Men krijgt een medewerkeraan de lijn en vragen worden zoveel mogelijk direkt beantwoord. Alleen  voor specialistische vragen wordt er doorverbonden met een vakafdeling. De slogan die bij de invoering van 14 036 hoort, is dan ook “Almere heeft Antwoord©” en is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. Uitzonderingen zijn: Servicepunt Z en het Budget Buro Almere, die hun eigen nummers houden, net als de buiten-lokaties zoals de Stadsreiniging en de sporthallen. Ook de Raadsgriffie is een uitzondering als apart onderdeel van de gemeente.

 


 

8 april 2010: 'ondernemers ontmoeten ondernemers'

De Provincie Flevoland draagt maximaal 10.000 euro bij aan het jaarlijks netwerkevenement ‘Ondernemers Ontmoeten Ondernemers’ (OOO). Dit laagdrempelige evenement is de afgelopen jaren suksesvol gebleken en vindt dit jaar voor de 7e keer plaats op donderdag 8 april 2010. Het centrale thema van de dag is: ‘slimmer’ ondernemen door gebruik te maken van social networks zoals LinkedIn, Ecademy en Twitter. Het evenement vindt plaats in Studio Cé, de opname studio van Paul de Leeuw in Almere. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om regulier te netwerken.  

De bijeenkomst wordt om 12.00 uur geopend door initiatiefnemer en gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner : 'dit evenement heeft aandacht voor zowel ‘ouderwets’ als ‘nieuwerwets’ netwerken. Dit is van groot belang voor Flevolandse ondernemers om hun concurrerende positie voor de toekomst te kunnen behouden en te versterken,’ aldus Andries Grein er .

De evenement begint met een netwerklunch en sluit rond 17.00 uur af met een borrel. Daartussen vinden tafelrondes plaats om te speeddaten en zijn er 2 interessante workshops over het gebruik van social networks door de heer Mulder van marketing- adviesbureau Hug Your Costomer en over ‘slimmer’ ondernemen verzorgd door Syntens. Hug Your Costomer laat zien hoe deze social network trends het beste kunnen worden geïntegreerd binnen de bedrijfsstrategie. Syntens geeft in vliegende vaart een groot aantal tips om de omzet van bedrijven te verhogen en de kosten te verlagen.  

De kosten voor deelname aan het OOO-evenement bedragen 65 euro. Voor aanmelden en verdere informatie > www.oooflevoland.nl

OOO is een initiatief van de provincie Flevoland, ondersteund door Kamer van Koophandel, bedrijfskringen, Syntens, OMFL en WTCA voor het bedrijfsleven in en rondom Flevoland. 

 

 


 

 

10 maart 2010: patienten cardiologiecentrum almere krijgen medisch dossier op usb-card  

Patiënten van Cardiologie Centrum A lmere krijgen sinds kort  hun medisch dossier op een USB-card. Hierop staan de medische gegevens van de patiënt zoals o.a. medische voorgeschiedenis, allergieën, diagnose(s), medicatielijsten, ECG’s, echoverslagen, medicatielijsten en alle medische correspondentie met andere behandelaars.  Het Cardiologie Centrum A lmere (in de Muziekwijk aan de Bartokweg) werkt zonder wachttijden en doet alle diagnostiek in 1.5 uur, waarna de diagnose wordt gesteld en behandelplan opgesteld.  Onderzoeken vinden plaats door zeer ervaren en betrokken cardiologen en verpleegkundigen met behulp van de modernste onderzoeksapparatuur en er is intensieve samenwerking met grote (academische) ziekenhuizen voor ingrepen (zoals dotterprocedures hartoperaties en pacemaker implantaties). A ls de patiënt voor zo’n  ingreep wordt verwezen is het prettig om alle gegevens  kompleet  te hebben op een USB-kaart, ook juist als spoed vereist is, waar ook ter wereld! 

Medio januari is het Cardiologie Centrum gestart met een proef met de USB-kaarten. 

De patiënten zijn enthousiast en vinden het een prettig en veilig gevoel om de gegevens op zak te hebben. Het dossier kan uitsluitend worden bekeken na invoering van een door de patiënt gekozen wachtwoord. De kaart, op creditcard-formaat, wordt bij ieder bezoek weer bijgewerkt zodat de gegevens altijd up-to-date zijn. Cardiologie Centra Nederland is een onafhankelijke organisatie van zelfstandige poliklinieken voor verzekerde cardiologische zorg van hoge kwaliteit met vestigingen in A'dam, Utrecht, Almere en IJmuiden. 

Cardiologie Centra Nederland heeft geen wachttijden >   www.cardiokliniek.nl

 

 


 

7 januari 2010: en.....is de Almere Fiber Pilot nu verkocht...of niet???

(nergens iets te lezen op de gemeentelijke website, Kennisstad of waar dan ook...)

achtergrondinfo > ICT2009

20-1-2010: de 'deadline' is overschreden maar.....er worden nog gesprekken gevoerd...met nog maar één partij.....